Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na początku teściowa próbowała się mądrować, ale jak przez 3 tygodnie nie widziała jedynej wnuczki, chociaż mieszka niedaleko to chyba przestała się mądrować. Mama robi to co jej mówię, w sensie opieki nad małą, jak z nią zostaje to nawet dzwoni czy z nią na dwór iść i w co ubrać. A reszta cioć tylko ciągle pitoli "oj nosisz, nosisz to roznosisz" jakby dziecko można było roznosić. Co to za wymysł w ogóle. Zosia jednak rozumiem, że jest Ci przykro, bo to tak jakbyś się wg nich dzieckiem nie umiała zajmować
Nie każde dziecko musi ważyć 8 kg, dorośli też nie są jednakowi. Nie przejmuj się, dla swojego dziecka jesteś najlepszym co ma
tysiaa93, vayn, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
Dziś trzeci dzień marchewkowa z ryżem no i Synuś stwierdził że sam potrafi się nakarmić, złapał łyżeczkę i bach. Wszystko dookoła pomarańczowe.
Nie wiem czy będę czekać do chrzcin z zakupem krzesełka bo jeszcze jeden taki numer i leżaczka nie dopiorę
-
Ja rzadko gotuję
A ta zupka to ze słoiczka. Marchewka, ziemniak, seler i kleik ryżowy. No i słoiczek na 3 dni. Póki co nie zamierzam jeszcze zastępować żadnego posiłku. Może dopiero jak Mały skończy 6 miesięcy. Teraz tylko próbujemy. Mleczko pozostało bez zmian.
Zrobiłam zamówienie w smyku, dosyć spore, z 40 min nad nim siedziałam. Odświeżyłam stronę i wszystko znikło z koszyka...Od nowa musze szukać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 13:36
-
moja maruda im więcej dostaje rzeczy łyżeczką tym mniej butla jej pasuje. Dziś się tak natańcowałam żeby wypiła a wreszcie zmiękłam i dałam jej mleko z kleikiem i dołożyłam owoców. Wcinała jak szalona taka głodna była. Ja mam zastąpiony jeden posiłek zupką z mięskiem i na deser owoce. Od 6 miesiąca chce jej dawać jak najwięcej rzeczy łyżeczką, bo mam dość wciskania jej tej butli. 2 sierpnia idziemy na kontrolę żelaza to pogadam z lekarką czy mogę wprowadzić taki plan jaki wymyśliłam.
Za tydzień jedziemy na wakacje. AAAA nie mogę się doczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 13:47
-
A czym dopieracie plamy po marchewce itp? Albo ja jestem tak nieporadna albo serio nie wiem bo prawie po każdym jedzeniu coś jest brudne!
Nawet śliniak nie pomaga. Dlatego mała ma już kilka ciuchów, które zakładam podczas posiłku hehe
Dzisiaj jadła morelę z Hippa i serio jest pyszna -
Tysia ciężko odprac szczególnie marchew. Vanish, mydełko odplamiajace nie pomogły. Jest taki odplamiacz precyzyjny dr coś tam na warzywa i owoce ale to tylko do białego bo na kolorze wyzarl kolor. Tak więc tez kilka rzeczy mam roboczych
jak ciepło to Mały tylko w pampersie karmiony.
tysiaa93, natalica06 lubią tę wiadomość
-
J wczoraj dałam Mlodemu łyżeczkę kaszki mlecznej z biszkoptami. Taka w sloiczku z hippa. Dzisiaj też dostanie łyżeczkę a resztę zjem ja bo jest pyszna. No i gluten będzie wprowadzony. Za jakieś dwa tygodnie podam mu znowu.
-
tysiaa93 wrote:A czym dopieracie plamy po marchewce itp? Albo ja jestem tak nieporadna albo serio nie wiem bo prawie po każdym jedzeniu coś jest brudne!
Nawet śliniak nie pomaga. Dlatego mała ma już kilka ciuchów, które zakładam podczas posiłku hehe
Dzisiaj jadła morelę z Hippa i serio jest pyszna
Lexi też mam robocze ubranka albo na golasa w pieluszce daję, wtedy jej sie najbardziej podoba. U nas po tym glutenie była masakra. Krzyk pół godziny i mega śmierdzące bąki a do tego twardy brzuszek. Pomogły masaże, tylko przy nich przestawała krzyczeć. Jestem przerażona tym glutenem, bo wszystko inne szło nam gładko. Bedziemy próbować po wakacjach oby było lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 14:28
-
Super Polcia sobie gaworzy tak pięknie jej to mama wychodzi
Mam pytanie odnośnie kupy, u nas od momentu wprowadzenia słoiczków nie żółta tylko zielona. Wiem że to może tak być bo nowe jedzenie ale chyba nie kazda powinna być zielona nie? Brzuch na pewno nie boli kupa tez na spokojnie robiona tylko ten kolor -
Przeslodka ta Twoja Polenka tylko schrupac
łezka az się w oku kręci, co?
Byłam dziś 4 godziny u fryzjera - brawo janie zdążyłam tylko podciac tego co zniszczyłam..Bo Luby musiał już do pracy jechac, więc jeszcze jeden wypad do fryzjera mnie czeka
już się cieszę hehe
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:A czym dopieracie plamy po marchewce itp? Albo ja jestem tak nieporadna albo serio nie wiem bo prawie po każdym jedzeniu coś jest brudne!
Dzisiaj jadła morelę z Hippa i serio jest pyszna