X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiedziała że może być ciężko z wyjściem na chrzciny więc to nic tak blahego chyba nie jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia,na razie musza zrobic badania.jak zrobia posiewy to bedIe wiadomo co za bakteria. A nic poza tym mu nie jest? Wymioty? Biegunka?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a czemu dopiero jutro posiewy po podaniu antybiotyku?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sama robilas mu jakies badania? Mocz?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie posiewy robili na przyjęciu no ale trzeba czekać na wyniki. Boże pobieranie moczu z pęcherza masakra cewnikiem. Brak biegunki wymiotów na usg wszystko ok chyba bo dużo gazów utrudniajacych obraz co dziwne bo espumisan podawany. A antybiotyk dali na dużą dawkę leukocutow bo silny stan zapalny niby. Więc dali coś na wszystko. A jutro w kierunku pewnie dadzą.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, trzymam kciuki za Jasia! Mam nadzieję, że znajdą przyczynę. Wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku, biedulek spędził w szpitalu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mari? Naprawde na krzeselko chcesz wydac ponad 2 tys? Osobiscie uwazam ze jest za drogie i pewnie zadna z nas sie tu na nienie pokusi biorac pod uwage praktycznosc. Zobacz.. Ciezko Ci nawet bedzie to sprzedac potem bo jakkogos stac na krzeselko uzywane za 1 tys to raczej stac go na niwe za 2:) zrobisz jak uwazasz. Recenzje masz napisana:) opinii pewnie nie za duzo
    Akurat nie pytałam nikogo o cenę tylko czy ktoś je ma. To straszna wiocha komentować czyjeś wydatki...

A krzesełko stokke tripp trapp macie? Wizualnie całkiem fajnie wygląda, zastanawiam się jak w użytkowaniu...

Kri lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiu wracaj do zdrówka!

Mari to pierwsze wygląda czadowo. Sama bym takie chciała ;)

A co do słoiczków itp. Daję i będę podawać i nie uważam, że to coś złego. Dla mnie większą hipokryzją jest niby zdrowe odżywianie dziecka a później i tak dziecko je to co rodzice (czytaj: samą chemię). Oczywiście jeśli cała rodzina prowadzi zdrowy tryb życia, je ekologiczne produkty to spoko, jestem za. U mnie tego nie ma więc nie zamierzam zbytnio świrować. A jak już wprowadzimy stałe posiłki to zacznę gotować sama.
    Z drugiej mańki nie zamierzam karmić Igora odpadkami czy fast-fodami jak skończy roczek i na pewno trochę zmienimy swoje nawyki żywieniowe ale tak normalnie bez przegięcia w żadną stronę.

Joanna_88, natalica06 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu trzymam kciuki za szybki powrot Jasia do zdrowia. To musi być frustrujące gdy się nie wie co dziecku dolega. Jasiu wracaj szybko zdrowy do domku.
    Wszystkiego naj naj naj z okazji ukończenia 6 miesięcy.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    u mnie nadal samo kp ale jeszcze max 1-2tyg

mojemu dziecku zaczely rudzieć włosy
    Ja też mam takie wrażenie ;-) A czarne miał włoski?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu jestem myślami z Wami trzymam kciuki za dzielnego Jasia :*

Mari krzesełko świetne w moim guście <3 ja myslalam nad Mima Moon,tutaj w sklepie tez widziałam cos w tym stylu tylko nie wiem czy wydawać 500€ na nie jak nie wykorzystałam jego w pełni chodzi mi o 0-6msc i sie cały czas zastanawiam.

Kri u nas naszczescie sa tylko niteczki i moze faktycznie to po szczepieniu na Roto.

A tak w ogole moje dziecię jak robiło po 6 kup to dzis zrobiła jedna :/ od kilku dni robi znacznie mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 21:37

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari krzesełko wygląda świetnie, chociaż mnie urzekają też takie klasyczne drewniane krzesełka. Gdyby było mnie stać to na pewno bralabym je pod uwagę. Najlepiej jakbys mogła gdzieś 'pomacac' bo często zdjecia nie oddają uroku albo odwrotnie. Wygląda na bardzo wygodne dla malucha :-) - sama bym w takim posiedziala :-P

Brusia bardzo mi Was szkoda, bądź silna a Jaś dzielny. Będzie dobrze :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari zajebiste :) kurcze w sumie 3 w 1 :) ii gdyby mnie było stac to tez bym taki kupiła :)

Brusia oby szybko sie wszystko unormowało. Szkoda , że tyle miesiecy sie Jas męczył a Ty razem z nim :( Ci lekarze to tez do dupy . zawsze skarge można złożyć . Zlekcewazyli to co im mówiłaś.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia oby szybko przeszło!! Oby skończyły sie juz te problemy u Was!!

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari - Krzesełka super, te z stokke drewniane mi sie bardzo podobają to moj styl ;)

To z ikea tez jest w moim stylu
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/30165080/

W ogole gdybym miała jakis porządny metraż moje życie szło by innym torem :P a tak to krzesełko tylko na chwile puki nie usiądzie na normalnym i idzie sobie z domu grat :P

A jeszcze moze kogos zainteresuje jakie warzywo i owoc od którego mca życia?
    Wejdźcie na fb na Facebook.com/dlabrzuszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 22:27

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu to moja młoda ostatnio na szczepieniu też 68 ale przy 5915g to też szczypiorek hehe

Brusiuu dużo zdrówka dla Jasia !!!

Marii BLOOM to był zawsze mój faworyt i takie otóż miałam nabyć. Ale gabaryty naszego domku jednak przemówiły mi do rozsądku i postawiłam na zwykłe składane, które można odstawić pod ścianę aby było więcej miejsca. i takim otóż sposobem dostała Marika na chrzciny jedno z tańszych ale dla mnie pasujące :) i tak patrze to chyba ogólnie najtańsze ahhah
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/krzeselko-do-karmienia-i-zabawy-beticco-mateo-2013-i3732582354.html

agulineczka lubi tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia zdrówka dla Jasia, współczuję bardzo

Kri włosy na starce miał ciemno brązowe. Ana fotce do paszportu wyszedł na blondyna :P

Dziewczyny a jak jabłka dajecie to surowe czy pieczone? I to prawda że treba trzeć na szklanej tarce?

Byłam dziś na biopsji tarczycy i zrobiliśmy małemu wieczorną wycieczkę do centrum warszawy tak był ciekawy wszystkiego normalnie gapił się na wszystko, a że mały w wózku jeździ (o ile w ogóle zechce w nim być) w takiej pozycji na brzuchu to wszyscy się na nas gapili. W gratisie moje mega cycki w tle :P

Co do słoiczków to ja mam zamiar karmić i słoiczkami i własna produkcją :) na start kupiłam już kilka słoiczków. W 3/4tyg rozszerzania mamy wakacje za granicą i musze jakieś tam zabrać wypróbowane. Potem mam zamiar robić na parze np. brokuła, kilka marchewek itp, potem zblendować i pomrozić -- ponoć polecane są silikonowe foremki do mufinek, albo kostek lodu i potem brac taką porcyjkę jednego czy drugiego i mieszać. A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 16:25

marissith, agulineczka, tysiaa93, Lexi150 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 ale młody cudny ... choć nie powiem bardzo odciągasz uwagę od swojego syneczka tymi boobsami haha jaki Ty masz rozmiar ?!? o.O

d84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie :) blooma mają znajomi i są bardzo zadowoleni, ale nie wiem czy to krzesełko tak szybko się niszczy czy oni nie dbają ale syfiasto wyglądało :( biały plastik pożółkł i ta wkładka jakaś taka obdrapana no i podstawka zajmuje dużo miejsca. Stokke bardziej mi pasuje do salonu ale nikt ze znajomych go nie ma ;) ot dylematy

D84 fajna fota :) pierwsze słyszę o szklanej tarce :P ja będę wszystko robić w thermomixie ;) trzymam kciuki za biopsje

Moniaa, d84 lubią tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D ja robię na parze i przez sitko przecieram :) dzisiaj Kubie tak zrobiłam . Nie minęło 5 min od zjedzenia i zrobił taaakie kupsko ze zasral mi mate :D

marissith, d84 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ