X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może go na chrzest wypuszcza i wrócimy do szpitala.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :( współczuję dziewczyny tych szpitali :( biedne dzieciaki

Kri u nas były takie 2 nitki czerwone, dałam probiotyk i już się nie powtórzyło. Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko wyjdziecie do domu.

Bruśka całe szczęście, że już wiadomo co się dzieje. Czyli już wcześniej było coś nie tak a lekarze olali sprawę :( Mam nadzieję, że wyjdziecie na chrzciny. Jaś dostaje tylko antybiotyk? Jak go leczą? Będziesz mogła z nim siedzieć cały czas?

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaje antybiotyk no i nawadniaja dziś pobierane były badania i sprawdzają czy maleją. Jutro będzie posiew z krwii i zobaczą czy tam bakterii nie ma. A za kilka dni będzie pobrane badania kontrolne czy jest ok no i będzie badanie potem z kontrastem układu moczowego czy nie ma w nim nieprawidłowości w budowie itp. Ze tak się stało. A mogę być z nim ja lub tato lub ktokolwiek dziś dostałam na noc materac ale już na dziś muszę sobie załatwić krzrslo plażowe do spania bo materaca nie dostanę. A zakaz spania na podłodze jest więc jakiś materac karimata odpada. Teraz została z nim mama ja idę się umyć i przespać Paweł dziś dojedzie i nie wiem kto na noc zostanie. Żeby się zmieniać co jakiś czas.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Co do słoiczków to ja mam zamiar karmić i słoiczkami i własna produkcją :) na start kupiłam już kilka słoiczków. W 3/4tyg rozszerzania mamy wakacje za granicą i musze jakieś tam zabrać wypróbowane. Potem mam zamiar robić na parze np. brokuła, kilka marchewek itp, potem zblendować i pomrozić -- ponoć polecane są silikonowe foremki do mufinek, albo kostek lodu i potem brac taką porcyjkę jednego czy drugiego i mieszać. A

Ja tak właśnie pomroziłam borówki i mam zamiar zrobić dynię - poblendowałam (dynię rozgotuję najpierw), a później do foremek na kostki lodu. Jak już się konkretnie zamroziły to przerzuciłam do woreczka zamykanego i boróweczki będą super dodatkiem do naleśników, kaszki czy innych dobroci ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrówka dla Waszych maluszków!

A ja dzisiaj znowu oczy na zapałki. Jaś od urodzenia budzi się 3-4 razy w nocy, a dziś oprócz tego obudził się o 3:30 i śmiał się, gadał, kręcił i bił męża po twarzy. Za groma nie chciał zasnąć... aż chyba my usnęliśmy i Jasiek stwierdził, że nie ma towarzystwa, to też zasnął...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny duzo zdrowka dla Waszych synków :*
    Sofijka zrobiła jakis czas temu kupę i były znowu te nitki czerwone ale znacznie mniej jak wczoraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:42

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri-zdrowka dla Wojtusia. Brusia,dobrze ze znalezli przyczyne.. Kuzwa moral z tego taki ze trzeba sie uperac o skierowania na badania.A tych pozal sie boze lekarzy to bym brusiu chyba w kosmos wyslala, biedna chodzilas od lekarza do lekarza..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina 7, będą podawać krew... Kłuty był 4 razy, wkłucia ma w obu dłoniach :-( być może pokarmówka ale chcą zbadać jeszcze bo z układem krzepnięcia coś się im nie podoba... Usg też wieczorem. Przenieśli nas na salę w końcu, mały ogólnie ok uśmiecha się. Kurwa Mac jak ja nienawidzę szpitali!!! Ryczę jak bóbr. Hgw co z chrztem... A wszystko juz opłacone. :-( mam tu spac na krześle ew. Leżaku jak mąż przywiezie. Jeden kibel na 2 oddziały. Love NFZ

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze dziewczyny współczucia :( i w ogóle samo to że nie mozna na materacu spac ! powinny byc sale dla matek z dziecmi i łózkami . No przesada :/

Brusia nic innego jak nagłosnic sprawe ! aż mnie kur.. trafia jak lekarze odsyłaja i gadają że tak ma byc. tak samo jak u mnie kuba zaczał robic kiedys mega duzo kup gdzie on tak nigdy nie robil i do tej pory tak nie robi. Dla lekarzy to było normalne a biedne dziecko mogło sie odwodnić :( Zlewaja wszystkich na każdym kroku !

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to też jest chore, że matka ma spać na jakimś leżaku lub krześle, eh. Wiadomo ze to szpital a nie wakacje, ale jakies podstawowe wygody powinny byc.
    Duzo sily dziewczyny.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa Kri... Dobrze ze pojechalas do szpitala..
    A ja nie rozumiem... Dlaczego matka nie moze polozyc sie na podlodze?No skoro juz lozka nie ma..Co za kraj! Ku...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taki standard jak łóżko przy chorym dziecku to naprawdę minimum.. ja pierdole co za chory kraj!!

A mojemu Tymonkowi chyba idą zeby, nie poznaje go.. bardzo płacze :-( udało mi się go ululac w nosidle + odkurzacz, mam nadzieje ze chwilke pospi biedulek.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila jak mój tak płacze to daję mu zmrożonego gryzaka i to pomaga na jakiś czas, chociaż dzisiaj dałam mu nurofen bo płakał nad ranem przez sen wpychajac piastkę do buzi.A dolne jedynki juz mu wyszły pewno górne idą

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tymi szpitalami masakra

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    mila jak mój tak płacze to daję mu zmrożonego gryzaka i to pomaga na jakiś czas, chociaż dzisiaj dałam mu nurofen bo płakał nad ranem przez sen wpychajac piastkę do buzi.A dolne jedynki juz mu wyszły pewno górne idą
    U nas po jedynkach dolnych wyszly gorne dwojki. Teraz tez cos znow idzie bo znow mega slina i pchanie rak do buzi

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska to zajebisty kraj!!!brak pytań co sie dzieje w szpitalach aż ciezko w to uwierzyć!szok! Trzymajcie sie dziewczyny oby to szybko minelo :* i oczywiscie duzo zdrowka dla maluszków :*

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy farta dziś lub jutro mojego brata żona będzie dzwonić okazało się że ordynatorka jest jej sąsiadka od 30 lat i leczyla ja jej siostrę i moja starsza bratanice więc zadzwoni i może będzie wiecie więcej badań i luksus. No niby można wykupić dobę z łóżkiem ale ten pokij jest zajęty przez dziecko z domu dziecka czy tam porzucone. Ta malutka jest tu długo bo jak kuzynka była z córką to ta malutka też tu leżała a to już z 3/4 miesiące temu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mimo to powiem Wam że jesteśmy tu traktowani jak każdy inny i jestem mile zaskoczona bo tak gadają że ten szpital to umieralnia i wgl ale opueka bardzo dobra i te pielęgniarki też spoko no oprócz jednej ale to zawsze musi taka być. A zobaczymy jak będzie jak bratowa zadzwoni i powie E to jej chrzesniak.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No standardy chałowe, ale personel za to fajny. Ordynator, profesor przychodziła co chwile sama pytać co o i jak i wyjaśniać. Także w porównaniu z babami tam gdzie rodziłam to niebo a ziemia. Tm to zlewały tu ok póki co. I wykluczyli niedokrwistość genetyczną bo robili w tym kierunku badania i na szczęście nie ma a to dopiero byłby przypał. Idąc Brusia Twoim przykładem tez chrzcin nie odwołuje i jak mały będzie ok to nawet na własne żądanie wyjdziemy... Dostał krew, czekamy na usg i będą obserwować.
    Bardzo Wam dziękuję, nawet nie wiecie ile to znaczy dla mnie taka otucha i dobre słowo. Kiss Kiss:-*
    Bruśka łącze się z Wami!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri no może uda się wyjść na te 3 godziny i wrócimy trudno się mówi. U nas problem ze musiałyby być do grudnia odlozone bo chrzestna specjalbie przyjeżdża a we wrześniu college zaczyna i pracuje i nie da rady teraz specjalnie dwa dni wolnego wzięła.
    Właśnie dziewczyny nawet nie wiecie jakie kochane jesteście.
    A ja jestem najbardziej zła na to że ciągle było mówione że to tak ma być. Ma ulewac, ma płakać, zęby idą itp. A tutaj nawet w moczu pobranym prosto z pęcherza nic nie było tylko dopiero w posiewie. I on się tak męczył od dnia ojca bo w ten dzień się tak zaczęło. Ile czasu już.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ