X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może go na chrzest wypuszcza i wrócimy do szpitala.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :( współczuję dziewczyny tych szpitali :( biedne dzieciaki

Kri u nas były takie 2 nitki czerwone, dałam probiotyk i już się nie powtórzyło. Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko wyjdziecie do domu.

Bruśka całe szczęście, że już wiadomo co się dzieje. Czyli już wcześniej było coś nie tak a lekarze olali sprawę :( Mam nadzieję, że wyjdziecie na chrzciny. Jaś dostaje tylko antybiotyk? Jak go leczą? Będziesz mogła z nim siedzieć cały czas?

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaje antybiotyk no i nawadniaja dziś pobierane były badania i sprawdzają czy maleją. Jutro będzie posiew z krwii i zobaczą czy tam bakterii nie ma. A za kilka dni będzie pobrane badania kontrolne czy jest ok no i będzie badanie potem z kontrastem układu moczowego czy nie ma w nim nieprawidłowości w budowie itp. Ze tak się stało. A mogę być z nim ja lub tato lub ktokolwiek dziś dostałam na noc materac ale już na dziś muszę sobie załatwić krzrslo plażowe do spania bo materaca nie dostanę. A zakaz spania na podłodze jest więc jakiś materac karimata odpada. Teraz została z nim mama ja idę się umyć i przespać Paweł dziś dojedzie i nie wiem kto na noc zostanie. Żeby się zmieniać co jakiś czas.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Co do słoiczków to ja mam zamiar karmić i słoiczkami i własna produkcją :) na start kupiłam już kilka słoiczków. W 3/4tyg rozszerzania mamy wakacje za granicą i musze jakieś tam zabrać wypróbowane. Potem mam zamiar robić na parze np. brokuła, kilka marchewek itp, potem zblendować i pomrozić -- ponoć polecane są silikonowe foremki do mufinek, albo kostek lodu i potem brac taką porcyjkę jednego czy drugiego i mieszać. A

Ja tak właśnie pomroziłam borówki i mam zamiar zrobić dynię - poblendowałam (dynię rozgotuję najpierw), a później do foremek na kostki lodu. Jak już się konkretnie zamroziły to przerzuciłam do woreczka zamykanego i boróweczki będą super dodatkiem do naleśników, kaszki czy innych dobroci ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdrówka dla Waszych maluszków!

A ja dzisiaj znowu oczy na zapałki. Jaś od urodzenia budzi się 3-4 razy w nocy, a dziś oprócz tego obudził się o 3:30 i śmiał się, gadał, kręcił i bił męża po twarzy. Za groma nie chciał zasnąć... aż chyba my usnęliśmy i Jasiek stwierdził, że nie ma towarzystwa, to też zasnął...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny duzo zdrowka dla Waszych synków :*
    Sofijka zrobiła jakis czas temu kupę i były znowu te nitki czerwone ale znacznie mniej jak wczoraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:42

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri-zdrowka dla Wojtusia. Brusia,dobrze ze znalezli przyczyne.. Kuzwa moral z tego taki ze trzeba sie uperac o skierowania na badania.A tych pozal sie boze lekarzy to bym brusiu chyba w kosmos wyslala, biedna chodzilas od lekarza do lekarza..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina 7, będą podawać krew... Kłuty był 4 razy, wkłucia ma w obu dłoniach :-( być może pokarmówka ale chcą zbadać jeszcze bo z układem krzepnięcia coś się im nie podoba... Usg też wieczorem. Przenieśli nas na salę w końcu, mały ogólnie ok uśmiecha się. Kurwa Mac jak ja nienawidzę szpitali!!! Ryczę jak bóbr. Hgw co z chrztem... A wszystko juz opłacone. :-( mam tu spac na krześle ew. Leżaku jak mąż przywiezie. Jeden kibel na 2 oddziały. Love NFZ

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze dziewczyny współczucia :( i w ogóle samo to że nie mozna na materacu spac ! powinny byc sale dla matek z dziecmi i łózkami . No przesada :/

Brusia nic innego jak nagłosnic sprawe ! aż mnie kur.. trafia jak lekarze odsyłaja i gadają że tak ma byc. tak samo jak u mnie kuba zaczał robic kiedys mega duzo kup gdzie on tak nigdy nie robil i do tej pory tak nie robi. Dla lekarzy to było normalne a biedne dziecko mogło sie odwodnić :( Zlewaja wszystkich na każdym kroku !

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to też jest chore, że matka ma spać na jakimś leżaku lub krześle, eh. Wiadomo ze to szpital a nie wakacje, ale jakies podstawowe wygody powinny byc.
    Duzo sily dziewczyny.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa Kri... Dobrze ze pojechalas do szpitala..
    A ja nie rozumiem... Dlaczego matka nie moze polozyc sie na podlodze?No skoro juz lozka nie ma..Co za kraj! Ku...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taki standard jak łóżko przy chorym dziecku to naprawdę minimum.. ja pierdole co za chory kraj!!

A mojemu Tymonkowi chyba idą zeby, nie poznaje go.. bardzo płacze :-( udało mi się go ululac w nosidle + odkurzacz, mam nadzieje ze chwilke pospi biedulek.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila jak mój tak płacze to daję mu zmrożonego gryzaka i to pomaga na jakiś czas, chociaż dzisiaj dałam mu nurofen bo płakał nad ranem przez sen wpychajac piastkę do buzi.A dolne jedynki juz mu wyszły pewno górne idą

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tymi szpitalami masakra

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    mila jak mój tak płacze to daję mu zmrożonego gryzaka i to pomaga na jakiś czas, chociaż dzisiaj dałam mu nurofen bo płakał nad ranem przez sen wpychajac piastkę do buzi.A dolne jedynki juz mu wyszły pewno górne idą
    U nas po jedynkach dolnych wyszly gorne dwojki. Teraz tez cos znow idzie bo znow mega slina i pchanie rak do buzi

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska to zajebisty kraj!!!brak pytań co sie dzieje w szpitalach aż ciezko w to uwierzyć!szok! Trzymajcie sie dziewczyny oby to szybko minelo :* i oczywiscie duzo zdrowka dla maluszków :*

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy farta dziś lub jutro mojego brata żona będzie dzwonić okazało się że ordynatorka jest jej sąsiadka od 30 lat i leczyla ja jej siostrę i moja starsza bratanice więc zadzwoni i może będzie wiecie więcej badań i luksus. No niby można wykupić dobę z łóżkiem ale ten pokij jest zajęty przez dziecko z domu dziecka czy tam porzucone. Ta malutka jest tu długo bo jak kuzynka była z córką to ta malutka też tu leżała a to już z 3/4 miesiące temu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mimo to powiem Wam że jesteśmy tu traktowani jak każdy inny i jestem mile zaskoczona bo tak gadają że ten szpital to umieralnia i wgl ale opueka bardzo dobra i te pielęgniarki też spoko no oprócz jednej ale to zawsze musi taka być. A zobaczymy jak będzie jak bratowa zadzwoni i powie E to jej chrzesniak.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No standardy chałowe, ale personel za to fajny. Ordynator, profesor przychodziła co chwile sama pytać co o i jak i wyjaśniać. Także w porównaniu z babami tam gdzie rodziłam to niebo a ziemia. Tm to zlewały tu ok póki co. I wykluczyli niedokrwistość genetyczną bo robili w tym kierunku badania i na szczęście nie ma a to dopiero byłby przypał. Idąc Brusia Twoim przykładem tez chrzcin nie odwołuje i jak mały będzie ok to nawet na własne żądanie wyjdziemy... Dostał krew, czekamy na usg i będą obserwować.
    Bardzo Wam dziękuję, nawet nie wiecie ile to znaczy dla mnie taka otucha i dobre słowo. Kiss Kiss:-*
    Bruśka łącze się z Wami!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri no może uda się wyjść na te 3 godziny i wrócimy trudno się mówi. U nas problem ze musiałyby być do grudnia odlozone bo chrzestna specjalbie przyjeżdża a we wrześniu college zaczyna i pracuje i nie da rady teraz specjalnie dwa dni wolnego wzięła.
    Właśnie dziewczyny nawet nie wiecie jakie kochane jesteście.
    A ja jestem najbardziej zła na to że ciągle było mówione że to tak ma być. Ma ulewac, ma płakać, zęby idą itp. A tutaj nawet w moczu pobranym prosto z pęcherza nic nie było tylko dopiero w posiewie. I on się tak męczył od dnia ojca bo w ten dzień się tak zaczęło. Ile czasu już.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ