X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri Brusia obyście szybko z maluchami wróciły do domu!
    Nasz pobyt w szpitalu tez sie zgrał z chrzcinami, ale była przepustka takze do 10:00 była kroplówka i biegiem sie szykować bo na 12 w kościele, nawet mąż mi ciuchy prasował. Najgorzej jak sie kp, bo wtedy nikt nie moze zastąpić, a z takimi maluchami to masakra byc i trzymać rączkę zeby kroplówka spływała i te wenflony no masakra oby u Was dziewczyny szybko przeszło to do historii

Monia to Marika to bedzie wysoka dziewczyna :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to jest najgorsze jak musisz ciągle ta rękę poprawiać i trzymać a mały się wierci a najgorzej było na pobraniu na rękach ma 9 kluc i jeden wenflon i na głowie 3 wklucia. Plus wenflon w nodze. On ryczal i ja płakałam nad badaniami. Żadnej żyły nie mogły znaleźć.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Szpaczek Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Też jestem lutówką. Czytam Was na bieżąco ale się nie udzielam bo nie mam zbyt wiele do powiedzenia. Kri, mam ten sam problem co Ty. Byłam z małym 2 razy w szpitalu ponieważ zamiast kupy wydalał samą krew nawet po 7 razzy dziennie. Też był przetaczany. Nic go nie bolało, nie płakał, normalbe szczęślie dziecko. Podejrzewano salmonelle-wykluczono. Nastepna diagnoza to alergia na mleko- potem badania wyszły ujemne. Miał robioną scyntygrafie (jakoś tak) i wyszedł nam uchyłek meckela. Czeka nas zabieg. Może u Ciebie jest to samo. Niech to lekarze sprawdzą.

• Kri Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest masakra... Mam nadzieję, że wyjdziemy, jak nie to tylko wyskoczymy do kościoła. A wy Brusia przyjęcie planujecie mimo wszystko? I co w końcu Jaś ma?bakterie w moczu?ciekawa jestem co u nas jest przyczyną...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapaczek - no właśnie jutro usg, to chyba na usg uchyłek może wyjść ale niekoniecznie? Dzięki za podpowiedź. A tak wogle to odzywaj się bo jak pewnie czytałas ja też nie zawsze mam coś do powiedzenia ale się udzielam :-) forum jest też po to aby się wygadać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 19:14

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Szpaczek Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał rpbione usg kilka razy ale tam nic nie wyszło. Miał też robioną gastroskopie w znieczuleniu ogólnym żeby wykluczyć krwawienia z przewodu pojarmowego,dwunastnicy itp ale też żadne wady nie wyszły. Dopiero teraz go też usypiali i zrobili coś a'la tomografie i dopiero to wykazało nasz problem. Mam nadzieję że po wycięciu tego dziadostwa wszystko będzie już dobrze. Musimy być silne dla naszych pociech :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri sama nie wiem. Tutaj mi pielęgniarki pidpowiadaja że do niedzieli o ile nic nowego nie wyskoczy to da radę go na 4 godzinki zwolnić. Więc aby nie idkladac do grudnia to chyba tak zrobimy bo wszystko od nowa trzrbabylo kupować a tak raz dwa ksiądz się streszczy najwyżej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia moim zdaniem odkładac nie ma na co. Jesli Wam sie uda to wyskoczcie chociaz na sam chrzest bez mszy :) mysle że ksiadz powinien zrozumiec :)

Trzymam za Was kciuki zebyscie szybko wyszły zde swoimi maluchami i żeby były zdrowiutkie :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia współczuje z tymi wkłuciami, u nas z palca krew i wenflon tylo raz, ale po jednym dniu juz musiałam dociskać palcem go bo nie leciało, a pozniej pielęgniarka kazała mi trzymać jej rękę prosto plus uciskać w miejscu gdzie wchodzi ta rurka...tragedia płakała mi, wierciła sie no ale zaoszczędziło to nam kolejnego wkucia...najgorszy ten smutek w sercu jak widzisz swojego malucha za tymi kratkami metalowymi i nie masz jak pomoc...jednak co sie nie robi dla dziecka i sie jest w stanie nawet całą noc nie spac i nie jeść...jak sie nie ma dziecka to sobie nawet ciezko wyobrazic ze tak mocno mozna kogos kochać
    Spójnej nocy dziewczyny

Ps. Dziewczyny ktore tylko podczytują ujawnijcie sie i napiszcie cos czasem, miło poczytać rownież doświadczenia innych mam :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez nie śpicie czy tylko ja ??mala wstała jakos po 5 i mam nadzieje ze bedzie tak jak ostatnio,ze zaraz padnie i pospi ładnie 3godziny.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee ja spałam od 1-7 :) ale i tak się nie wyspalam :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cud, wyjątkowo tylko dwie nocne pobudki :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia nauczyła się przekręcać z brzuszka na plecy :D Czyli teraz śmiga ładnie w obie strony :)

No i mamy pierwszego ząbka! Lewa dolna jedynka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 15:23

Mila920, Lexi150, Zosia_wop, adelka77, Biedroneczka29, Kri, d84, Tusiaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mooniq Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie Zosiu zachęciłaś! :)))

Przede wszystkim witam Was dziewczyny :) Postanowiłam się zarejestrować bo jesteście dla mnie nieocenionym źródłem wiedzy ;) Do tej pory tylko Was czytałam, ale maiłoby mi było gdybym i ja mogła dzielić się z Wami moimi obawami i radami. Wprawdzie jestem styczniową mamą ale forum styczniówek prawie wygasło a dla mnie dzień bez Was praktycznie nie istnieje ... Moja córeczka ma na imię Zoja i urodziła się 25.01.2016r :) Chętnie się do Was przyłącze jeśli pozwolicie i podzielę się naszym zdjęciem, jeśli podacie link jak to zrobić ;)

Zosia_wop, adelka77, Biedroneczka29, tysiaa93, marissith, Kri, Tusiaa, tulipanna, Mila920, Mila920 lubią tę wiadomość

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • Mooniq Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o krzesełkach do karmienia. My mamy PegPerego model Tatamia - jeżeli stoicie przed wyborem to zerknijcie, może którąś zauroczy tak jak mnie - a przede wszystkim moją Zojkę :-)
    http://dino.sklep.pl/nowy/pegperego-krzeselko-tatamia-2014-p-12940.html

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mooniq, 25 styczeń to juz prawie luty:)
    Jeśli chcesz dac zdjęcie to możesz wejść na https://naforum.zapodaj.net/ tam wybierasz plik z zdjęciem klikasz zapodaj, następnie kopiujesz link do forum i go tu wklejasz, po wysłaniu wiadomości pokaże sie tu zdjęcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:10

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mooniq , super, ze sie odezwałaś :) styczniowe mamy jak najbardziej mile widziane! Zdjęcie wrzucam na zmniejszamy.pl i kopiuje tamten link plus tutaj przed nim wstawiam i za nim :) w takim razie czekamy na zdjęcie maluszka i zapraszmy do dyskusji :)

No, a ja kładę sie, bo w nocy pobudka co 2h plus juz przed 7 i jeszcze była zmeczona i marudziła i juz jestem zmeczona, a to dopiero początek dnia :/ moze choc na chwile sie uda

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Mooniq Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutko napisze cos wiecej o nas- Zoja wlasnie zalicza pierwsza drzemke i jak na nią to jest to baaaaarzo długa drzemka bo śpi już 2 godziny! ;) Jest bardzo pogodnym dzieckiem chociaż od tygodnia włączył jej się brzęczyk (nie płacze ale buuuuczy ;P )i marudzi - podejrzewam, że będą jej rosły kolejne ząbki. Na szczęście jest bardzo wyrozumiała dla swoich rodziców i od mniej więcej 3 m-ca życia przesypia całe noce więc niech sobie buuuuczy przecież jakoś ponarzekać trzeba....
    Zoja urodziła się malutka bo ważyła 2850 g i miała 54 cm ale szybko dogoniła rówieśników. Ostatnio ważyłyśmy się na szczepieniu 08.06 i miała już 7350 na liczniku i 66 cm :-) Teraz podejrzewam że dobiła do 8kg. Ma apetyt chociaż od właśnie tygodnia trochę mniej chętnie idzie jej z obiadkami
    Sama nie wiem co Wam jeszcze o nas napisać - chciałam się tak w srócie przedstawić
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2f660e59d1c.jpg

adelka77, Biedroneczka29, tysiaa93, Lexi150, Kri, d84, Tusiaa, dana222, Zosia_wop lubią tę wiadomość

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • Mooniq Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOO Udało się z tym zdjęciem! Dzięki dziwczyny za nawigację

Ps. Jestem początkująca na forum i początkująca w kwestii selfi :P

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniq witamy :) super wyglądacie, jakie Zoja ma dlugie wloski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 10:04

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1890 1891 1892 1893 1894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ