Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kri Brusia obyście szybko z maluchami wróciły do domu!
Nasz pobyt w szpitalu tez sie zgrał z chrzcinami, ale była przepustka takze do 10:00 była kroplówka i biegiem sie szykować bo na 12 w kościele, nawet mąż mi ciuchy prasował. Najgorzej jak sie kp, bo wtedy nikt nie moze zastąpić, a z takimi maluchami to masakra byc i trzymać rączkę zeby kroplówka spływała i te wenflony no masakra oby u Was dziewczyny szybko przeszło to do historii
Monia to Marika to bedzie wysoka dziewczyna -
Zosia to jest najgorsze jak musisz ciągle ta rękę poprawiać i trzymać a mały się wierci a najgorzej było na pobraniu na rękach ma 9 kluc i jeden wenflon i na głowie 3 wklucia. Plus wenflon w nodze. On ryczal i ja płakałam nad badaniami. Żadnej żyły nie mogły znaleźć.
-
Cześć. Też jestem lutówką. Czytam Was na bieżąco ale się nie udzielam bo nie mam zbyt wiele do powiedzenia. Kri, mam ten sam problem co Ty. Byłam z małym 2 razy w szpitalu ponieważ zamiast kupy wydalał samą krew nawet po 7 razzy dziennie. Też był przetaczany. Nic go nie bolało, nie płakał, normalbe szczęślie dziecko. Podejrzewano salmonelle-wykluczono. Nastepna diagnoza to alergia na mleko- potem badania wyszły ujemne. Miał robioną scyntygrafie (jakoś tak) i wyszedł nam uchyłek meckela. Czeka nas zabieg. Może u Ciebie jest to samo. Niech to lekarze sprawdzą.
-
Szapaczek - no właśnie jutro usg, to chyba na usg uchyłek może wyjść ale niekoniecznie? Dzięki za podpowiedź. A tak wogle to odzywaj się bo jak pewnie czytałas ja też nie zawsze mam coś do powiedzenia ale się udzielam
forum jest też po to aby się wygadać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 19:14
-
Miał rpbione usg kilka razy ale tam nic nie wyszło. Miał też robioną gastroskopie w znieczuleniu ogólnym żeby wykluczyć krwawienia z przewodu pojarmowego,dwunastnicy itp ale też żadne wady nie wyszły. Dopiero teraz go też usypiali i zrobili coś a'la tomografie i dopiero to wykazało nasz problem. Mam nadzieję że po wycięciu tego dziadostwa wszystko będzie już dobrze. Musimy być silne dla naszych pociech
-
Kri sama nie wiem. Tutaj mi pielęgniarki pidpowiadaja że do niedzieli o ile nic nowego nie wyskoczy to da radę go na 4 godzinki zwolnić. Więc aby nie idkladac do grudnia to chyba tak zrobimy bo wszystko od nowa trzrbabylo kupować a tak raz dwa ksiądz się streszczy najwyżej.
-
Brusia współczuje z tymi wkłuciami, u nas z palca krew i wenflon tylo raz, ale po jednym dniu juz musiałam dociskać palcem go bo nie leciało, a pozniej pielęgniarka kazała mi trzymać jej rękę prosto plus uciskać w miejscu gdzie wchodzi ta rurka...tragedia płakała mi, wierciła sie no ale zaoszczędziło to nam kolejnego wkucia...najgorszy ten smutek w sercu jak widzisz swojego malucha za tymi kratkami metalowymi i nie masz jak pomoc...jednak co sie nie robi dla dziecka i sie jest w stanie nawet całą noc nie spac i nie jeść...jak sie nie ma dziecka to sobie nawet ciezko wyobrazic ze tak mocno mozna kogos kochać
Spójnej nocy dziewczyny
Ps. Dziewczyny ktore tylko podczytują ujawnijcie sie i napiszcie cos czasem, miło poczytać rownież doświadczenia innych mam -
Gabrysia nauczyła się przekręcać z brzuszka na plecy
Czyli teraz śmiga ładnie w obie strony
No i mamy pierwszego ząbka! Lewa dolna jedynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 15:23
Mila920, Lexi150, Zosia_wop, adelka77, Biedroneczka29, Kri, d84, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
No to mnie Zosiu zachęciłaś!
))
Przede wszystkim witam Was dziewczynyPostanowiłam się zarejestrować bo jesteście dla mnie nieocenionym źródłem wiedzy
Do tej pory tylko Was czytałam, ale maiłoby mi było gdybym i ja mogła dzielić się z Wami moimi obawami i radami. Wprawdzie jestem styczniową mamą ale forum styczniówek prawie wygasło a dla mnie dzień bez Was praktycznie nie istnieje ... Moja córeczka ma na imię Zoja i urodziła się 25.01.2016r
Chętnie się do Was przyłącze jeśli pozwolicie i podzielę się naszym zdjęciem, jeśli podacie link jak to zrobić
Zosia_wop, adelka77, Biedroneczka29, tysiaa93, marissith, Kri, Tusiaa, tulipanna, Mila920, Mila920 lubią tę wiadomość
-
Pisałyście o krzesełkach do karmienia. My mamy PegPerego model Tatamia - jeżeli stoicie przed wyborem to zerknijcie, może którąś zauroczy tak jak mnie - a przede wszystkim moją Zojkę
http://dino.sklep.pl/nowy/pegperego-krzeselko-tatamia-2014-p-12940.html -
Witaj Mooniq, 25 styczeń to juz prawie luty:)
Jeśli chcesz dac zdjęcie to możesz wejść na https://naforum.zapodaj.net/ tam wybierasz plik z zdjęciem klikasz zapodaj, następnie kopiujesz link do forum i go tu wklejasz, po wysłaniu wiadomości pokaże sie tu zdjęcieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:10
-
Witaj Mooniq , super, ze sie odezwałaś
styczniowe mamy jak najbardziej mile widziane! Zdjęcie wrzucam na zmniejszamy.pl i kopiuje tamten link plus tutaj przed nim wstawiam
w takim razie czekamy na zdjęcie maluszka i zapraszmy do dyskusji
No, a ja kładę sie, bo w nocy pobudka co 2h plus juz przed 7 i jeszcze była zmeczona i marudziła i juz jestem zmeczona, a to dopiero początek dniamoze choc na chwile sie uda
-
Szybciutko napisze cos wiecej o nas- Zoja wlasnie zalicza pierwsza drzemke i jak na nią to jest to baaaaarzo długa drzemka bo śpi już 2 godziny!
Jest bardzo pogodnym dzieckiem chociaż od tygodnia włączył jej się brzęczyk (nie płacze ale buuuuczy ;P )i marudzi - podejrzewam, że będą jej rosły kolejne ząbki. Na szczęście jest bardzo wyrozumiała dla swoich rodziców i od mniej więcej 3 m-ca życia przesypia całe noce więc niech sobie buuuuczy przecież jakoś ponarzekać trzeba....
Zoja urodziła się malutka bo ważyła 2850 g i miała 54 cm ale szybko dogoniła rówieśników. Ostatnio ważyłyśmy się na szczepieniu 08.06 i miała już 7350 na liczniku i 66 cmTeraz podejrzewam że dobiła do 8kg. Ma apetyt chociaż od właśnie tygodnia trochę mniej chętnie idzie jej z obiadkami
Sama nie wiem co Wam jeszcze o nas napisać - chciałam się tak w srócie przedstawić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2f660e59d1c.jpgadelka77, Biedroneczka29, tysiaa93, Lexi150, Kri, d84, Tusiaa, dana222, Zosia_wop lubią tę wiadomość