X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri Brusia obyście szybko z maluchami wróciły do domu!
    Nasz pobyt w szpitalu tez sie zgrał z chrzcinami, ale była przepustka takze do 10:00 była kroplówka i biegiem sie szykować bo na 12 w kościele, nawet mąż mi ciuchy prasował. Najgorzej jak sie kp, bo wtedy nikt nie moze zastąpić, a z takimi maluchami to masakra byc i trzymać rączkę zeby kroplówka spływała i te wenflony no masakra oby u Was dziewczyny szybko przeszło to do historii

Monia to Marika to bedzie wysoka dziewczyna :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to jest najgorsze jak musisz ciągle ta rękę poprawiać i trzymać a mały się wierci a najgorzej było na pobraniu na rękach ma 9 kluc i jeden wenflon i na głowie 3 wklucia. Plus wenflon w nodze. On ryczal i ja płakałam nad badaniami. Żadnej żyły nie mogły znaleźć.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Szpaczek Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Też jestem lutówką. Czytam Was na bieżąco ale się nie udzielam bo nie mam zbyt wiele do powiedzenia. Kri, mam ten sam problem co Ty. Byłam z małym 2 razy w szpitalu ponieważ zamiast kupy wydalał samą krew nawet po 7 razzy dziennie. Też był przetaczany. Nic go nie bolało, nie płakał, normalbe szczęślie dziecko. Podejrzewano salmonelle-wykluczono. Nastepna diagnoza to alergia na mleko- potem badania wyszły ujemne. Miał robioną scyntygrafie (jakoś tak) i wyszedł nam uchyłek meckela. Czeka nas zabieg. Może u Ciebie jest to samo. Niech to lekarze sprawdzą.

• Kri Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest masakra... Mam nadzieję, że wyjdziemy, jak nie to tylko wyskoczymy do kościoła. A wy Brusia przyjęcie planujecie mimo wszystko? I co w końcu Jaś ma?bakterie w moczu?ciekawa jestem co u nas jest przyczyną...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapaczek - no właśnie jutro usg, to chyba na usg uchyłek może wyjść ale niekoniecznie? Dzięki za podpowiedź. A tak wogle to odzywaj się bo jak pewnie czytałas ja też nie zawsze mam coś do powiedzenia ale się udzielam :-) forum jest też po to aby się wygadać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 19:14

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Szpaczek Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał rpbione usg kilka razy ale tam nic nie wyszło. Miał też robioną gastroskopie w znieczuleniu ogólnym żeby wykluczyć krwawienia z przewodu pojarmowego,dwunastnicy itp ale też żadne wady nie wyszły. Dopiero teraz go też usypiali i zrobili coś a'la tomografie i dopiero to wykazało nasz problem. Mam nadzieję że po wycięciu tego dziadostwa wszystko będzie już dobrze. Musimy być silne dla naszych pociech :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri sama nie wiem. Tutaj mi pielęgniarki pidpowiadaja że do niedzieli o ile nic nowego nie wyskoczy to da radę go na 4 godzinki zwolnić. Więc aby nie idkladac do grudnia to chyba tak zrobimy bo wszystko od nowa trzrbabylo kupować a tak raz dwa ksiądz się streszczy najwyżej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia moim zdaniem odkładac nie ma na co. Jesli Wam sie uda to wyskoczcie chociaz na sam chrzest bez mszy :) mysle że ksiadz powinien zrozumiec :)

Trzymam za Was kciuki zebyscie szybko wyszły zde swoimi maluchami i żeby były zdrowiutkie :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia współczuje z tymi wkłuciami, u nas z palca krew i wenflon tylo raz, ale po jednym dniu juz musiałam dociskać palcem go bo nie leciało, a pozniej pielęgniarka kazała mi trzymać jej rękę prosto plus uciskać w miejscu gdzie wchodzi ta rurka...tragedia płakała mi, wierciła sie no ale zaoszczędziło to nam kolejnego wkucia...najgorszy ten smutek w sercu jak widzisz swojego malucha za tymi kratkami metalowymi i nie masz jak pomoc...jednak co sie nie robi dla dziecka i sie jest w stanie nawet całą noc nie spac i nie jeść...jak sie nie ma dziecka to sobie nawet ciezko wyobrazic ze tak mocno mozna kogos kochać
    Spójnej nocy dziewczyny

Ps. Dziewczyny ktore tylko podczytują ujawnijcie sie i napiszcie cos czasem, miło poczytać rownież doświadczenia innych mam :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez nie śpicie czy tylko ja ??mala wstała jakos po 5 i mam nadzieje ze bedzie tak jak ostatnio,ze zaraz padnie i pospi ładnie 3godziny.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee ja spałam od 1-7 :) ale i tak się nie wyspalam :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cud, wyjątkowo tylko dwie nocne pobudki :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia nauczyła się przekręcać z brzuszka na plecy :D Czyli teraz śmiga ładnie w obie strony :)

No i mamy pierwszego ząbka! Lewa dolna jedynka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 15:23

Mila920, Lexi150, Zosia_wop, adelka77, Biedroneczka29, Kri, d84, Tusiaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mooniq Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie Zosiu zachęciłaś! :)))

Przede wszystkim witam Was dziewczyny :) Postanowiłam się zarejestrować bo jesteście dla mnie nieocenionym źródłem wiedzy ;) Do tej pory tylko Was czytałam, ale maiłoby mi było gdybym i ja mogła dzielić się z Wami moimi obawami i radami. Wprawdzie jestem styczniową mamą ale forum styczniówek prawie wygasło a dla mnie dzień bez Was praktycznie nie istnieje ... Moja córeczka ma na imię Zoja i urodziła się 25.01.2016r :) Chętnie się do Was przyłącze jeśli pozwolicie i podzielę się naszym zdjęciem, jeśli podacie link jak to zrobić ;)

Zosia_wop, adelka77, Biedroneczka29, tysiaa93, nick nieaktualny, Kri, Tusiaa, tulipanna, Mila920, Mila920 lubią tę wiadomość

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • Mooniq Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o krzesełkach do karmienia. My mamy PegPerego model Tatamia - jeżeli stoicie przed wyborem to zerknijcie, może którąś zauroczy tak jak mnie - a przede wszystkim moją Zojkę :-)
    http://dino.sklep.pl/nowy/pegperego-krzeselko-tatamia-2014-p-12940.html

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mooniq, 25 styczeń to juz prawie luty:)
    Jeśli chcesz dac zdjęcie to możesz wejść na https://naforum.zapodaj.net/ tam wybierasz plik z zdjęciem klikasz zapodaj, następnie kopiujesz link do forum i go tu wklejasz, po wysłaniu wiadomości pokaże sie tu zdjęcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:10

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mooniq , super, ze sie odezwałaś :) styczniowe mamy jak najbardziej mile widziane! Zdjęcie wrzucam na zmniejszamy.pl i kopiuje tamten link plus tutaj przed nim wstawiam i za nim :) w takim razie czekamy na zdjęcie maluszka i zapraszmy do dyskusji :)

No, a ja kładę sie, bo w nocy pobudka co 2h plus juz przed 7 i jeszcze była zmeczona i marudziła i juz jestem zmeczona, a to dopiero początek dnia :/ moze choc na chwile sie uda

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Mooniq Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciutko napisze cos wiecej o nas- Zoja wlasnie zalicza pierwsza drzemke i jak na nią to jest to baaaaarzo długa drzemka bo śpi już 2 godziny! ;) Jest bardzo pogodnym dzieckiem chociaż od tygodnia włączył jej się brzęczyk (nie płacze ale buuuuczy ;P )i marudzi - podejrzewam, że będą jej rosły kolejne ząbki. Na szczęście jest bardzo wyrozumiała dla swoich rodziców i od mniej więcej 3 m-ca życia przesypia całe noce więc niech sobie buuuuczy przecież jakoś ponarzekać trzeba....
    Zoja urodziła się malutka bo ważyła 2850 g i miała 54 cm ale szybko dogoniła rówieśników. Ostatnio ważyłyśmy się na szczepieniu 08.06 i miała już 7350 na liczniku i 66 cm :-) Teraz podejrzewam że dobiła do 8kg. Ma apetyt chociaż od właśnie tygodnia trochę mniej chętnie idzie jej z obiadkami
    Sama nie wiem co Wam jeszcze o nas napisać - chciałam się tak w srócie przedstawić
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2f660e59d1c.jpg

adelka77, Biedroneczka29, tysiaa93, Lexi150, Kri, d84, Tusiaa, dana222, Zosia_wop lubią tę wiadomość

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • Mooniq Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOO Udało się z tym zdjęciem! Dzięki dziwczyny za nawigację

Ps. Jestem początkująca na forum i początkująca w kwestii selfi :P

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniq witamy :) super wyglądacie, jakie Zoja ma dlugie wloski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 10:04

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1890 1891 1892 1893 1894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ