X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia tak wogle dzięki, zwlekałam z tym tormentiolem a uczynił cuda ;-) A mój też ma często tę mastkę i czasem odciągnę i przemyję. to właśnie tak jest część osób krzyczy, że absolutnie nie ruszać a część, że czyścić i bądź tu mądry! I to co lekarz, co położna to co innego.
    Pytanie techniczne: zacznę podawać małemu np marchewkę to pierwszego dnia łyżeczkę, potem więcej i tak przez tydzień i stopniowo zwiększać? Czy codziennie po kilka łyżeczek i tyle i przejść do następnego smaku?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia o matko :( zdrówka dla was
    Ja mam katarek do odkurzacza i Nina lubi jak gile jej wyciągam ;)
    Biedroneczka u nas wszystko ok, Nina jest urodzonym podróżnikiem. Lataliśmy po górach od rana do nocy. Jeszcze jest na samym mleku, dzisiaj mąż jedzie po dynie i będziemy się karmić :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri. Jedna łyżeczka to może na śliniaku wylądować. Spróbuj na pierwszy dzień ze 3.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari miło cię widzieć. Powróciłam jak byłaś na wczasach :)

marissith lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo dużo zdrówka dla Gabrysi!

Sa tutaj dziewczyny z trójmiasta prawda? Chcemy wyskoczyć nad morze na parę dni odpoczac - u nas nie było szans na wcześniejsze 'wakacje' :( jak trafimy na pogodę to super, jeśli nie to Tymuś chociaz pooddycha innym powietrzem :-). Może znacie jakieś miejsca godne uwagi? Najlepiej, żeby było to jak najblizej mazur, pełno tego w internecie, ale wiecie jak to jest jechać w ciemno, boję sie ze trafimy w jakieś imprezowe obozowisko :-D a my wolelibysmy jakies miejsce przyjazne dziecia :-) Może któraś z Was pomoże?

Chodzi o wrzesień, bo ominelam te info :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 10:29

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Mam nadzieje ze pozbedziemy sie tego kataru jak najszybciej bo on doroslego strasznie meczy, a co dopiero takiego malucha. Katarka nie mam, uzywam fridy albo zwyklej gruszki. Kupilam tez nasivin soft od 3 miesiaca zycia. Dzisiaj jest troszke lepiej niz wczoraj, no i lepiej spi. Bo poprzedniej nocy to budzila sie przez to prawie co godzine.

Kri na poczatek to tak ze 3 od 5 lyzeczek bo tak jak Bagabaga pisze, i tak pewnie wiekszosc wyladuje na sliniaku albo na okolicznych sprzetach :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Dużo dużo zdrówka dla Gabrysi!

Sa tutaj dziewczyny z trójmiasta prawda? Chcemy wyskoczyć nad morze na parę dni odpoczac - u nas nie było szans na wcześniejsze 'wakacje' :( jak trafimy na pogodę to super, jeśli nie to Tymuś chociaz pooddycha innym powietrzem :-). Może znacie jakieś miejsca godne uwagi? Najlepiej, żeby było to jak najblizej mazur, pełno tego w internecie, ale wiecie jak to jest jechać w ciemno, boję sie ze trafimy w jakieś imprezowe obozowisko :-D a my wolelibysmy jakies miejsce przyjazne dziecia :-) Może któraś z Was pomoże?

Chodzi o wrzesień, bo ominelam te info :-P
    Mila my jedziemy na początku września do Piasków. Stegna i Krynica Morska są blisko, po sezonie nie powinno być tłumów, bo teraz jest masakra :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Dzieki dziewczyny. Mam nadzieje ze pozbedziemy sie tego kataru jak najszybciej bo on doroslego strasznie meczy, a co dopiero takiego malucha. Katarka nie mam, uzywam fridy albo zwyklej gruszki. Kupilam tez nasivin soft od 3 miesiaca zycia. Dzisiaj jest troszke lepiej niz wczoraj, no i lepiej spi. Bo poprzedniej nocy to budzila sie przez to prawie co godzine.

Kri na poczatek to tak ze 3 od 5 lyzeczek bo tak jak Bagabaga pisze, i tak pewnie wiekszosc wyladuje na sliniaku albo na okolicznych sprzetach :)
    Tysia moja od fridy strasznie płacze i się wyrywa ale karatek jest spoko, jak wyciągnę gila to są heheszki. My płaciliśmy coś ok 30-40 zł. Biedna Gabrysia :(

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mari, właśnie o tych rejonach myślałam. A macie już jakieś wybrane miejsce? Sprawdzone czy pierwszy raz jedziecie? Ja też mam wielką nadzieję, ze we wrześniu sie rozluzni :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia oby to nic takiego!

Tysiu zdrowiejcie! Nasz co prawda nie lubi tego katarka ale to jedyny sposób żeby dobrze te gile wyciągnąć. Od razu mu się lepiej oddychało. No i jak masz inhalator to rób z soli fizjologicznej inhalacje. Szybciej ta wydzielina zleci.

Kri to zalezy od Ciebie ile będziesz podawać ale 3-4 dni na jeden smak powinno być ok.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia katarek wymiata. Mój się teraz złości jak mu wyjmuje ale na pewno lepiej :) Tysia zdrówka dla Was .
    Brusia przykro mi ze macie takiego pecha eh :(

A ja widzę że mojemu sama ta wydzieluna wychodzi . Po ptaszkiem zawsze się zbiera. Parę razy próbowałam odciągnąć ale mały się wierci a ja się boję.

Dziewczyny obieracie że skórki śliwki, brzoskwinie, morele jak zameazacie ? Postanowiłam wszystko w kawałkach pomrozic :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Tusia ja bym obrała. Choć jeszcze akurat śliwek nie robiłam, czekam aż dojrzeją, brzoskwinie też jeszcze mamy twarde... A morele muszę kupić. Wy ze sklepu czy też swojskie?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam u nas na ryneczku trochę. Narazie Wolę takie niż ze sklepu :)

A później te owoce się gotuje i blenderuje ?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu to już jak będziesz chciała. Jak Kubuś będzie jadł kawałki to mu dasz w kawałku, a jak nie to zblendujesz. Ja swojemu daje owoce surowe. Niektóre dziewczyny gotują.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny w czym mrozicie owoce? Bo mama mi wczoraj przywiozła malinki i chcę takie małe porcje do kaszki zamrozić tylko w czym? A spieszy mi się bo musze to zrobić dzisiaj.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w woreczkach foliowych do mrozenia a jakbym nie miała to bym zamrozila w zwykłych woreczkach. Ewentualnie jak masz takie nieduże pojemniczki . Ja kiedyś kupiłam niby na przechowywanie mleka albo zupek i do mrozenia też są ok. Ale ja nie mam zbytnio miejsca w zamrażalniku więc wybrałam woreczki :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w woreczkach strunowych. I w słoiczkach po zupkach (ale tylko te owoce w całości, bo zblendowane czy zagotowane bałabym się, że pękną...)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam takie 4 pojemniki ale one za dużo miejsca zajmą. Polecę później do sklepu to kupię woreczki. Dzięki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 12:36

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moje Maleństwo kończy 6 miesięcy. Na koncie same nieprzespane noce, dwa ząbki i 9700g wagi. Rozmiar bodziaków: na 80cm, bluzki i spodnie na 86cm. Bluzy na 74cm. :)

[tu były zdjęcia]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 12:29

Lexi150, Tusiaa, dana222, tysiaa93, Mila920, tulipanna, vayn, marissith, Kri, L, d84, Moniaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slodziak z Jasia :) dziewczyny a jeszcze pytanko z czym mam dynię dla małego zrobić . nie mam pojęcia z kurczakiem i ziemniakiwm i czymś jeszczev?

gorgeous lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1926 1927 1928 1929 1930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ