Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusiaa wrote:Biedroneczko mi sie wydaje że nasze dzieciaczki juz sa na tyle duże że spokojnie mozesz zaczać jesć różnosci
Tylko trzeba obserwowac
Lexi Ty dajesz Igusiowi 180ml i starcza mu to w ciągu dnia na 6 godz? zauwazyłam że Kubie 150ml starcza na 3-3,5 godz maxchociaz dzisiaj w dzien jakis wyjątek zrobił bo wytrzymał 6 godz
L Twoja mała nadal sie budzi czesto w nocy ? ile dostaje mm?
No niestety budzi się co 3-4 godzinyW ogóle to nie mogę z nią dojść do ładu ostatnio wszystko nam się rozstroiło. Normalnie brakuje mi czasu by mała zjadła mi to co zaplanuję. W nocy ze 3 razy butelka po 150 max okolo 9.00 kaszka na wodzie zje max 60 ml, zupka w podobnej ilości okolo 12.30 jesli zje tylko pare łyżeczek robię jej mleko tak po pól h czyli 13.00 zjada go wówczas max 100 następnie jest dłuższa drzemka okolo 13.30-15.00 jak panna ma ochotę po przebudzeniu zjada deserek pol słoiczka i 17.00 mleko max 150 wypija. Na noc znów butla tez 150 ml max dodaje je teraz tak dwie miarki kleiku kukurydzianego na zagęszczenie ale guzik to daje bo budzi się po 4 h. Chodzi o to że nie zje takiej większej porcji co bym wiedziała że pojadła tylko tak podzióbie i potem nie wiem czy ona z głodu marudzi czy co i tak dorabiam jej tego mleka i znów trochę się napije i tak w kółko
teraz zupki juz gotuję od dwóch tygodni i nie chce jeść mówię wam parę łyżek jej jakoś przejdzie ale pluje i złości się bo głodna...eehhh.
-
Całkowitego wyniku nie mam dopiero jutro. Posiew z gardła idealny nic nie ma. Płacz znów przez nerki musi być. Wyszło że są bakterie jakie jutro będzie wynik ale dziś mam wizytę na 15;50 niech da antybiotyk żeby się nie powtórzyło to co było i żeby mi sepsa zaraz nie weszła. Z tym że całkowity wynik jutro a jutro sobota i gówno załatwię.
-
Dziewczyny, juz nie pamietam ktora z Was polecała gryzak kidsme do podawania pokarmu. ( był na fotce)
DZIĘKUJĘ,
jest przeboski! Kacper go uwielbia, od razu wiedział o co chodzi i jaki ucieszony! A ja? Mega ucieszona!
-
Dziewczyny czy Wasze dziatki już same siadają? Bo Wojtek jak sie da mu palce to podciągnąć się chce i można go posadzić. Tylko się zastanawiam czy można dziecko sadzać? Czy absolutnie nie dopóki samo tego nie zrobi? Bo straszną ma radochę jak siedzi
-
Brusia kurczę moze nie doręczone to jakies, oby wszystko szybko minelo biedakowi!
Tez kupiłam ten gryzak, ale na razie szału nie ma, cos nie bardzo sie podoba dałam malinę i banana na razie
Wypiła mi dzis 120ml soku jabłkowego 1:1 i jeszcze było mało ale nie chciałam przesadzać, moze cos ruszy bo kupy nie było stad pomysł z soczkiem tylko brzuszek zapchany i ani obiadku (zrobiłam buraka z pasternakiem to miała odruch wymiotny) ani mleka teraz ehhh
Kri dzieci powinny siadać z czworaka, moja sie tak dźwiga do siadania juz od dawna, a teraz od jakiegoś czasu siada z czworaka, ale jeszcze podpiera sie ręka, albo o jakas poduszkę lub o mnie sie opiera i sobie widze codziennie lepiej radzi, a tak podnosić ja nie podnosiłam, ale jak teść ja widział to tak robił i mnie wkurzał tym strasznie, bo uważam ze sie tak nie powinno robic, a on swoje -
Kupilam L i spokojnie niuniek sobie radzi. Wcale nie jest duzy, dobrze nim operuje. One nie sa ogolnie za duze do L zmiesci sie zalozmy dwa plasterki banana zeby to zobrazowac
Kacper sam nie siada, ale ja podciagam za rączki i sadzam tez sama. Bardzo lubi siedziec a jak sie zmeczy to podpiera sie rączkami. Pozycja do raczkowania juz super opanowana, ale wychodzi mu bardziej kicanie do przodu i oczywiscie wsteczny i ostatnio cwiczy pozycje jak do robienia pompek, na rączkach i na palcach stóp, dziwne. A juz njedlugo siądzie sam z czworaka, bo odstawia tez jedna noge na bok i sie buja, nie dużo brakuje.
Niedługo będziemy za nimi biegać!!
-
nick nieaktualnyBiedroncia każde dziecko jest inne
koleżanki ayn jak miał 5,5msc to jak go posadzili to siedział, jak miał 6mscy i 1 tydzień już raczkował, tego samego dnia sam usiadł na środku dywanu. Jest 3 dni młodszy od Poli, a moja sama nie siedzi i nie wie co to pozycja czworacza
-
Bruska trzymajcie sie, bedzie dobrze
A my po szczepieniu, Michał chwile popłakał. Ma 7500g i jak zmierzyła te krzywizny to wyszło 81cm, ale nosi rozmiar 74, czasem 80. Chciałabym pomału wprowadzać kaszki i pamietam ze ktoś tu polecał kaszki co zamawiał na necie i miały fajny skład. Moze ktoś powtórzyć nazwę bo ja zapomniałam sobie spisać
-
Dana ja sinlac podaje z Nestle ona bez glutenu jest. Teraz kupiłam tez Nestle tylko juz z glutenem pisze ze na start wiec zobaczymy.
U mnie Ada sama nie siada choć jak w tej pozycji zostanie położona to siedzi oczywiście na chwilkę. Leżąc na brzuszku tyłek do góry podnosi ale nie wie co ma dalej zrobićokręca się więc wokół własnej osi.