X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie hm i zare i kilka stronek na necie co robia swietne ubranka.Ostatnio troche sie rozczarowalam hm,kupilam spodneki z bodami body zalozone drugi raz i sie dziurki porobily jakby jakies zlezale byly-tragedia!!!

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Biedroneczko mi sie wydaje że nasze dzieciaczki juz sa na tyle duże że spokojnie mozesz zaczać jesć różnosci :) Tylko trzeba obserwowac :)

Lexi Ty dajesz Igusiowi 180ml i starcza mu to w ciągu dnia na 6 godz? zauwazyłam że Kubie 150ml starcza na 3-3,5 godz max :) chociaz dzisiaj w dzien jakis wyjątek zrobił bo wytrzymał 6 godz :O

L Twoja mała nadal sie budzi czesto w nocy ? ile dostaje mm?

No niestety budzi się co 3-4 godziny :-\ W ogóle to nie mogę z nią dojść do ładu ostatnio wszystko nam się rozstroiło. Normalnie brakuje mi czasu by mała zjadła mi to co zaplanuję. W nocy ze 3 razy butelka po 150 max okolo 9.00 kaszka na wodzie zje max 60 ml, zupka w podobnej ilości okolo 12.30 jesli zje tylko pare łyżeczek robię jej mleko tak po pól h czyli 13.00 zjada go wówczas max 100 następnie jest dłuższa drzemka okolo 13.30-15.00 jak panna ma ochotę po przebudzeniu zjada deserek pol słoiczka i 17.00 mleko max 150 wypija. Na noc znów butla tez 150 ml max dodaje je teraz tak dwie miarki kleiku kukurydzianego na zagęszczenie ale guzik to daje bo budzi się po 4 h. Chodzi o to że nie zje takiej większej porcji co bym wiedziała że pojadła tylko tak podzióbie i potem nie wiem czy ona z głodu marudzi czy co i tak dorabiam jej tego mleka i znów trochę się napije i tak w kółko :-( teraz zupki juz gotuję od dwóch tygodni i nie chce jeść mówię wam parę łyżek jej jakoś przejdzie ale pluje i złości się bo głodna...eehhh.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L a może to ząbki idą? Bo ponoć często dzieci wtedy odmawiają jedzenia innego niż mleko.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płakać mi się chce znów bakterie w moczu

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię ubranka z endo super jakość, leginsy bluzeczki mają rewelacyjne. Smyk faktycznie się popsuł ogólnie wszędzie coś kupię zazwyczaj przez Internet zamawiam wiec pooglądam gdzie co jest fajnego i tańszego i zamawiam ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    L a może to ząbki idą? Bo ponoć często dzieci wtedy odmawiają jedzenia innego niż mleko.

Lexi tak też to sobie tłumacze ,ale kupię jeden słoiczek i zobaczę jaka będzie reakcja :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Płakać mi się chce znów bakterie w moczu

Brusia nie dobrze :-( i co teraz?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkowitego wyniku nie mam dopiero jutro. Posiew z gardła idealny nic nie ma. Płacz znów przez nerki musi być. Wyszło że są bakterie jakie jutro będzie wynik ale dziś mam wizytę na 15;50 niech da antybiotyk żeby się nie powtórzyło to co było i żeby mi sepsa zaraz nie weszła. Z tym że całkowity wynik jutro a jutro sobota i gówno załatwię.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, juz nie pamietam ktora z Was polecała gryzak kidsme do podawania pokarmu. ( był na fotce)
    DZIĘKUJĘ,
    jest przeboski! Kacper go uwielbia, od razu wiedział o co chodzi i jaki ucieszony! A ja? Mega ucieszona!

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to fajnie Edi. Nam też się podoba. A jaki rozmiar wzięłaś? Bo Lexi miała brać L i ciekawa jestem czy to już się mieści dzieciaczkom w wieku naszych w buźce.

atdc6iyei0o27of5.png

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edii super ze synkowi sie spodobal,zdjecie dodawlam ja chyba ze jeszcze ktos dodawal.

Brusiu ojej jak mi przykro,co to za dziadostwo sie przytrzypilo.

Ediii lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dziatki już same siadają? Bo Wojtek jak sie da mu palce to podciągnąć się chce i można go posadzić. Tylko się zastanawiam czy można dziecko sadzać? Czy absolutnie nie dopóki samo tego nie zrobi? Bo straszną ma radochę jak siedzi :-P

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia kurczę moze nie doręczone to jakies, oby wszystko szybko minelo biedakowi!

Tez kupiłam ten gryzak, ale na razie szału nie ma, cos nie bardzo sie podoba dałam malinę i banana na razie

Wypiła mi dzis 120ml soku jabłkowego 1:1 i jeszcze było mało ale nie chciałam przesadzać, moze cos ruszy bo kupy nie było stad pomysł z soczkiem tylko brzuszek zapchany i ani obiadku (zrobiłam buraka z pasternakiem to miała odruch wymiotny) ani mleka teraz ehhh

Kri dzieci powinny siadać z czworaka, moja sie tak dźwiga do siadania juz od dawna, a teraz od jakiegoś czasu siada z czworaka, ale jeszcze podpiera sie ręka, albo o jakas poduszkę lub o mnie sie opiera i sobie widze codziennie lepiej radzi, a tak podnosić ja nie podnosiłam, ale jak teść ja widział to tak robił i mnie wkurzał tym strasznie, bo uważam ze sie tak nie powinno robic, a on swoje :/

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam L i spokojnie niuniek sobie radzi. Wcale nie jest duzy, dobrze nim operuje. One nie sa ogolnie za duze do L zmiesci sie zalozmy dwa plasterki banana zeby to zobrazowac :-)
    Kacper sam nie siada, ale ja podciagam za rączki i sadzam tez sama. Bardzo lubi siedziec a jak sie zmeczy to podpiera sie rączkami. Pozycja do raczkowania juz super opanowana, ale wychodzi mu bardziej kicanie do przodu i oczywiscie wsteczny i ostatnio cwiczy pozycje jak do robienia pompek, na rączkach i na palcach stóp, dziwne. A juz njedlugo siądzie sam z czworaka, bo odstawia tez jedna noge na bok i sie buja, nie dużo brakuje.
    Niedługo będziemy za nimi biegać!!

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja jeszcze nie siada jak jej podam palce to sie podnosi a do siadania zeby sama siadala to chyba jeszcze daleka droga tak mi sie bynajmniej wydaje :}

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroncia każde dziecko jest inne :) koleżanki ayn jak miał 5,5msc to jak go posadzili to siedział, jak miał 6mscy i 1 tydzień już raczkował, tego samego dnia sam usiadł na środku dywanu. Jest 3 dni młodszy od Poli, a moja sama nie siedzi i nie wie co to pozycja czworacza

• dana222 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska trzymajcie sie, bedzie dobrze

A my po szczepieniu, Michał chwile popłakał. Ma 7500g i jak zmierzyła te krzywizny to wyszło 81cm, ale nosi rozmiar 74, czasem 80. Chciałabym pomału wprowadzać kaszki i pamietam ze ktoś tu polecał kaszki co zamawiał na necie i miały fajny skład. Moze ktoś powtórzyć nazwę bo ja zapomniałam sobie spisać

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ja sinlac podaje z Nestle ona bez glutenu jest. Teraz kupiłam tez Nestle tylko juz z glutenem pisze ze na start wiec zobaczymy.

U mnie Ada sama nie siada choć jak w tej pozycji zostanie położona to siedzi oczywiście na chwilkę. Leżąc na brzuszku tyłek do góry podnosi ale nie wie co ma dalej zrobić :-) okręca się więc wokół własnej osi.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszki holle :-)

Są też słoiczki z tej samej firmy, może ktoś coś słyszał dobrego o nich? :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak w środę żal było małej strasznie płakała po te szczepionce nawet będąc w domu jeszcze popłakiwała. Dobrze że następna wizyta dopiero w marcu 2017 odpocznie od kłucia biedne dziecko.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1924 1925 1926 1927 1928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ