Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie hm i zare i kilka stronek na necie co robia swietne ubranka.Ostatnio troche sie rozczarowalam hm,kupilam spodneki z bodami body zalozone drugi raz i sie dziurki porobily jakby jakies zlezale byly-tragedia!!!

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Biedroneczko mi sie wydaje że nasze dzieciaczki juz sa na tyle duże że spokojnie mozesz zaczać jesć różnosci :) Tylko trzeba obserwowac :)

Lexi Ty dajesz Igusiowi 180ml i starcza mu to w ciągu dnia na 6 godz? zauwazyłam że Kubie 150ml starcza na 3-3,5 godz max :) chociaz dzisiaj w dzien jakis wyjątek zrobił bo wytrzymał 6 godz :O

L Twoja mała nadal sie budzi czesto w nocy ? ile dostaje mm?

No niestety budzi się co 3-4 godziny :-\ W ogóle to nie mogę z nią dojść do ładu ostatnio wszystko nam się rozstroiło. Normalnie brakuje mi czasu by mała zjadła mi to co zaplanuję. W nocy ze 3 razy butelka po 150 max okolo 9.00 kaszka na wodzie zje max 60 ml, zupka w podobnej ilości okolo 12.30 jesli zje tylko pare łyżeczek robię jej mleko tak po pól h czyli 13.00 zjada go wówczas max 100 następnie jest dłuższa drzemka okolo 13.30-15.00 jak panna ma ochotę po przebudzeniu zjada deserek pol słoiczka i 17.00 mleko max 150 wypija. Na noc znów butla tez 150 ml max dodaje je teraz tak dwie miarki kleiku kukurydzianego na zagęszczenie ale guzik to daje bo budzi się po 4 h. Chodzi o to że nie zje takiej większej porcji co bym wiedziała że pojadła tylko tak podzióbie i potem nie wiem czy ona z głodu marudzi czy co i tak dorabiam jej tego mleka i znów trochę się napije i tak w kółko :-( teraz zupki juz gotuję od dwóch tygodni i nie chce jeść mówię wam parę łyżek jej jakoś przejdzie ale pluje i złości się bo głodna...eehhh.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L a może to ząbki idą? Bo ponoć często dzieci wtedy odmawiają jedzenia innego niż mleko.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płakać mi się chce znów bakterie w moczu

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię ubranka z endo super jakość, leginsy bluzeczki mają rewelacyjne. Smyk faktycznie się popsuł ogólnie wszędzie coś kupię zazwyczaj przez Internet zamawiam wiec pooglądam gdzie co jest fajnego i tańszego i zamawiam ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    L a może to ząbki idą? Bo ponoć często dzieci wtedy odmawiają jedzenia innego niż mleko.

Lexi tak też to sobie tłumacze ,ale kupię jeden słoiczek i zobaczę jaka będzie reakcja :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Płakać mi się chce znów bakterie w moczu

Brusia nie dobrze :-( i co teraz?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkowitego wyniku nie mam dopiero jutro. Posiew z gardła idealny nic nie ma. Płacz znów przez nerki musi być. Wyszło że są bakterie jakie jutro będzie wynik ale dziś mam wizytę na 15;50 niech da antybiotyk żeby się nie powtórzyło to co było i żeby mi sepsa zaraz nie weszła. Z tym że całkowity wynik jutro a jutro sobota i gówno załatwię.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, juz nie pamietam ktora z Was polecała gryzak kidsme do podawania pokarmu. ( był na fotce)
    DZIĘKUJĘ,
    jest przeboski! Kacper go uwielbia, od razu wiedział o co chodzi i jaki ucieszony! A ja? Mega ucieszona!

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to fajnie Edi. Nam też się podoba. A jaki rozmiar wzięłaś? Bo Lexi miała brać L i ciekawa jestem czy to już się mieści dzieciaczkom w wieku naszych w buźce.

atdc6iyei0o27of5.png

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edii super ze synkowi sie spodobal,zdjecie dodawlam ja chyba ze jeszcze ktos dodawal.

Brusiu ojej jak mi przykro,co to za dziadostwo sie przytrzypilo.

Ediii lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dziatki już same siadają? Bo Wojtek jak sie da mu palce to podciągnąć się chce i można go posadzić. Tylko się zastanawiam czy można dziecko sadzać? Czy absolutnie nie dopóki samo tego nie zrobi? Bo straszną ma radochę jak siedzi :-P

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia kurczę moze nie doręczone to jakies, oby wszystko szybko minelo biedakowi!

Tez kupiłam ten gryzak, ale na razie szału nie ma, cos nie bardzo sie podoba dałam malinę i banana na razie

Wypiła mi dzis 120ml soku jabłkowego 1:1 i jeszcze było mało ale nie chciałam przesadzać, moze cos ruszy bo kupy nie było stad pomysł z soczkiem tylko brzuszek zapchany i ani obiadku (zrobiłam buraka z pasternakiem to miała odruch wymiotny) ani mleka teraz ehhh

Kri dzieci powinny siadać z czworaka, moja sie tak dźwiga do siadania juz od dawna, a teraz od jakiegoś czasu siada z czworaka, ale jeszcze podpiera sie ręka, albo o jakas poduszkę lub o mnie sie opiera i sobie widze codziennie lepiej radzi, a tak podnosić ja nie podnosiłam, ale jak teść ja widział to tak robił i mnie wkurzał tym strasznie, bo uważam ze sie tak nie powinno robic, a on swoje :/

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam L i spokojnie niuniek sobie radzi. Wcale nie jest duzy, dobrze nim operuje. One nie sa ogolnie za duze do L zmiesci sie zalozmy dwa plasterki banana zeby to zobrazowac :-)
    Kacper sam nie siada, ale ja podciagam za rączki i sadzam tez sama. Bardzo lubi siedziec a jak sie zmeczy to podpiera sie rączkami. Pozycja do raczkowania juz super opanowana, ale wychodzi mu bardziej kicanie do przodu i oczywiscie wsteczny i ostatnio cwiczy pozycje jak do robienia pompek, na rączkach i na palcach stóp, dziwne. A juz njedlugo siądzie sam z czworaka, bo odstawia tez jedna noge na bok i sie buja, nie dużo brakuje.
    Niedługo będziemy za nimi biegać!!

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja jeszcze nie siada jak jej podam palce to sie podnosi a do siadania zeby sama siadala to chyba jeszcze daleka droga tak mi sie bynajmniej wydaje :}

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroncia każde dziecko jest inne :) koleżanki ayn jak miał 5,5msc to jak go posadzili to siedział, jak miał 6mscy i 1 tydzień już raczkował, tego samego dnia sam usiadł na środku dywanu. Jest 3 dni młodszy od Poli, a moja sama nie siedzi i nie wie co to pozycja czworacza

• dana222 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska trzymajcie sie, bedzie dobrze

A my po szczepieniu, Michał chwile popłakał. Ma 7500g i jak zmierzyła te krzywizny to wyszło 81cm, ale nosi rozmiar 74, czasem 80. Chciałabym pomału wprowadzać kaszki i pamietam ze ktoś tu polecał kaszki co zamawiał na necie i miały fajny skład. Moze ktoś powtórzyć nazwę bo ja zapomniałam sobie spisać

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ja sinlac podaje z Nestle ona bez glutenu jest. Teraz kupiłam tez Nestle tylko juz z glutenem pisze ze na start wiec zobaczymy.

U mnie Ada sama nie siada choć jak w tej pozycji zostanie położona to siedzi oczywiście na chwilkę. Leżąc na brzuszku tyłek do góry podnosi ale nie wie co ma dalej zrobić :-) okręca się więc wokół własnej osi.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszki holle :-)

Są też słoiczki z tej samej firmy, może ktoś coś słyszał dobrego o nich? :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak w środę żal było małej strasznie płakała po te szczepionce nawet będąc w domu jeszcze popłakiwała. Dobrze że następna wizyta dopiero w marcu 2017 odpocznie od kłucia biedne dziecko.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1924 1925 1926 1927 1928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ