X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj 7 miesiecy

Maz nas zabral na lody z tej okazji, troche ciezko z dzieckiem w kawiarni, ale uratowaly nas owoce wyciskane na lyzeczke, ta taka wkrecana, przynajmniej chwile sie czyms zajal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 13:16

Tusiaa, Lexi150, tysiaa93, Mila920, Kri, vayn, gorgeous, Mamusia_synusia, L lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy macie moze okladki na ksiazeczki zdrowia? Bo jak patrzylam na necie to nic ciekawego nie znalazłam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczny Michałek :) Duzo zdrówka dla niego :)
    ja mam taka teczke. Dostałam razem z ksiazeczką. Dostałam tez ze strony bebilonu taka niebieska okładke.

Tysia to trzeba isc spac z dzieckiem a wszystko samo sie zrobi w domu :)

Ja nie powiem pare razy mi drzwi ktoś otworzył :) jak nie facet to kobitka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 21:37

dana222, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michałku sto lat! Dana no nie mogę się nadziwić bo jak patrzę na Twojego Synka to bym mu dała co najmniej rok. :)

Ja mam właśnie tą niebieską z bebiprogram. Trzeba było ciut przyciąć ale sprawdza się super.

dana222 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana wszystkiego dobrego dla Michałka :) okładki na książeczkę zdrowia nie mam ale na stronie dawanda widziałam różne fajne, babeczki same szyją

Tusia dokładnie tak ;) trzeba spać jak dziecko śpi a sprzatac jak dziecko sprząta... :D

Tusiaa, dana222, Moniaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez z czegoś miała przyjść okładka, ale do tej pory nie ma,a jak ma dotrwac tyle lat to by sie przydało jakos ja zabezpieczyć.

Dziękujemy za życzenia, ostatnio nawet lekarka myślała ze przyszłam na szczepieńie dla rocznych dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 21:42

tysiaa93, Moniaa lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wodę źródlana dla dzieci i niemowląt . Muszę ją gotować czy taka mogę dac Kubie ?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.dawanda.com/srch?q=Okładka Dana tutaj zerknij, fajne wzory, aż ciężko cos wybrać ha ha

Tusiaa ja takiej wody nie gotuje, tylko normalnie daje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 22:18

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy z wakacji,
    podsumowanie :D

wczoraj Borys skończył 7ms, na wakacjach przebiły się mu 2 górne jedynki. Lot na Korfu super ani raz nie pisnął, a powrotny do Wawy masakra ryczał jakby miał największą kolkę przy starcie i lądowaniu więc znoszenie lotów to wg mnie loteria, zwłaszcza że jak lecieliśmy tam to nie chciał jeść, a przy powrotnym jadł, a i tak nie pomogło na zmiane ciśnień. Na wakacjach mały zachowywał się super, o wiele lepiej niż w domu, budził się raz na cyca,mało płakał (tylko przez jakieś 3h jak mu zęby się wyrzynały, ale na szczęście nurofen zabrałam).
    W ogóle mój mały chyba jest narcyzem heh wymuszał na obcych uśmiechy - normalnie upatrywał sobie ludzi gapił się na nich i jak się nie uśmiechali do niego to sie złościł i wrzeszczał żeby zwrócic ich uwagę,a jak ktoś podchodził i gadał do niego to usmiechał się i pręzył, robił mostki itp hah, zakochał się w kelnerce z kawiarni bo ile razy tam byliśmy to jej wypatrywał i wołał :P B. był hitem hotelu wszyscy do niego przychodzili i sie o niego pytali - najbardziej ruscy za nim szaleli i nawet mu prezenty na koniec dawali w postaci ruskich mydełek dla dzieci :P mam ich teraz pełno heh

Jednak co do miejsca do końca zadowolona nie jestem - mało miejsc do spacerowania było, a to jednak podstawa i mieliśmy wypożyczyć samochód pozwiedzać a tu dupa w żadnej wypożyczalni nie mieli fotelików dla niemowląt, a sprawdzałam to wcześniej on line i mieli mieć wszędzie!!! wkurwi**m się tylko. Mieli te foteliki +9kg dla siedzących dzieci.

Dziś podałam pierwszą kaszkę z Hippa jaglano-ryzowa na wodzie i dodałam sliwki - zjadł wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 09:46

Lexi150, Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z innej paki używałyście Pampers Panty - te co teraz reklamują? kusi mnie to bo mój akrobacje nieziemskie robi na przewijaku.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D super, że wakacje się udały i Sto lat dla Boryska!

Mnie też kuszą te panty ale zaczęłam się zastanawiać jak z nich kupę przebrać i wydaje mi się że wszystko byłoby upaprane :/

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak mąż był z Jasiem w sklepie to stał w kolejce przed lekarzem, który chciał się upewnić, czy Jaś ma rok :D trochę zdziwił się, że dopiero niedawno skończył pół :P

Na weselu było fajnie, ale po 2 musieliśmy się zwijać, bo piersi mi już wybuchały dosłownie.... Oczywiście musiałam wrócić małego uspać - pomimo tego, że nie spał 5 godzin, to i tak nie dał się uspać mojej mamie. Jak zaszłam, to myślałam, że serce mi pęknie... Mały taaaaaki zapłakany, mama zdenerwowana, bo on jak zaczyna płakać, to zaraz się krztusi i mama przeraziła się tym. No i mówiła, że już teraz siedzenie z Jasiem coraz trudniejsze, bo rozumie, że mnie nie ma i cały czas, pomimo ogromnego zmęczenia, rozglądał się za mną i szukał. Bidulek kochany :( Za to od 2:30 już nie spał i gadał sobie... nie był też łaskawy rano, ale mąż troszkę się nim zajął, to zmrużyłam oko na godzinę :) jak dobrze, że w tym roku zakończyłam już okres weselny, bo mam dość :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D super ze wakacje mimo wszystko sie udaly :)
    strasznie zazdroszcze! zaluje ze my balismy sie jakiegokolwiek wyjazdu, nie pojechalismy nigdzie i strasznie zaluje :(

u nas noc tez ciezka ale inna niz ostatnio, tzn ten placz jak wolal jak sie budzil byl inny, tamto to takie grymaszenie a dzis ewidentnie taki z bolu, nozki podkurczal, wczoraj jadl moja zupe moze to dlatego... sama juz nie wiem
    zasnal o 20, obudzil sie po 23, potem po 1 potem po 4 i potem po 5 i o 6 calkiem wstal, ale na szczescie jest maz to spalam potem do 10
    ogolnie jest dzis marudnawy, w nocy dalismy paracetamol ale tym razem nie spal lepiej, a moze i spal, moze byloby gorzej bez

a jak wasze nocki?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz poszedl z malym na spacer do kosciola, ale cisza w domu az dziwnie!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous przynajmniej trochę się pobawiliscie.

Dziś jeszcze jest -20% na wszystko w smyku. Także Brusia oddawaj kombinezon i weź jeszcze raz ze zniżką :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi celna uwaga z tymi pantami.

Szara myszko jeszcze jechać możecie jesień to super czas na wyjazdy nawet w Polsce jest wiele fajnych miejsc, nawet na weekend np. Białowieża, Krynica, Kazimierz itp. My to od razu z grubej rury bo rodzinne miasto to 7h jazdy i tam już kilka razy byliśmy, a to dłuższa podróż niż samolotem nawet a płacze i w jednym i drugim ;/ Teraz znowu w październiku tam jedziemy na wesele i chyba wezmę z sobą laktator :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka zaczęła używać tych pieluchomajtek bo jej synek ma prawie 9 miesięcy i już nie usiedzi w miejscu, więc wymiana pieluchy to istny roller coaster. Co do zdejmowania to poprostu rozrywa się je po bokach. Mają w tym celu specjalne nacięcia, które wytrzymują rozciąganie podczas zakładania. Więc nr 2 też da się ogarnąć ;) Ale w nocy używa nadal zwykłych pieluch bo wygodniej niż wciągać te gaciochy

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia a o tym to nie wiedziałam. Na razie zrobiłam zapas białych pampów a później może spróbuję.

Dziewczyny a podawałyście dzieciakom jakieś owocowe jogurty? Bo piątusiów nie znalazłam a aktualnie nie mam świeżych owocków. Coś innego wartego polecenia? Z tego co przeglądałam wszystkie inne słodzone. Jutro dam Igorowi pierwszy raz naturalny. Wzięłam z bakomy bo chyba najprostszy skład ale pytanie techniczne. Mam go wcześniej z lodówki wyjąć co by się zagrzał czy taki zimny dajecie?

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 18 września 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko D ma rację, jeszcze możecie wyjechać. Chciaż na dłuższy weekend. Widzisz, my też byliśmy w Grecji i pomimo, że samolot ok, to wróciliśmy po 3 dniach. Więc z bobasami bywa różnie. Ty żałujesz, że nie wyjechałaś, a ja żałuję, że wyjechałam ;)

Wysłany: 18 września 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja też nie wiedziałam i dopiero wczoraj zobaczyłam na własne oczy, pierwszy raz.
    A jogurt powinnam ogrzać, bo szkoda tego małego gardziołka i brzuszka. Mój brat nawet lekko podgrzewał w mikrofali

‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ