Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko, dziewczyny, chwila nieobecności a już trzeba nadrabiać tyle stron na forum Dzisiaj wychodzę o 19.00 z pracy, mój P. mnie odbiera i jedziemy do moich rodziców powiedzieć o ciąży. Troszkę się boję i nie wiem od czego zacząć temat...
-
abovo94 wrote:O matko, dziewczyny, chwila nieobecności a już trzeba nadrabiać tyle stron na forum Dzisiaj wychodzę o 19.00 z pracy, mój P. mnie odbiera i jedziemy do moich rodziców powiedzieć o ciąży. Troszkę się boję i nie wiem od czego zacząć temat...
jak od czego Mamo Tato zrobilsmy wnuka hihihtysiaa93 lubi tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:Cynamonowa ja bym pewnie szukała kogoś prywatnie Żeby zobaczyć chociaż ile jest pęcherzyków i gdzie one są
Dzięki Tysia, tak właśnie zrobiłam. Idę jutro na 15
Znając siebie to by mnie coś trafiło jak bym miała czekać przez te najbliższe 2 tygodnie, no i pewnie o niczym innym bym nie była w stanie myśleć. Teraz pozostaje mi cierpliwie czekać do jutra
abovo94 wrote:O matko, dziewczyny, chwila nieobecności a już trzeba nadrabiać tyle stron na forum Dzisiaj wychodzę o 19.00 z pracy, mój P. mnie odbiera i jedziemy do moich rodziców powiedzieć o ciąży. Troszkę się boję i nie wiem od czego zacząć temat...
Ja też się zastanawiam jak my powiemy, ale mam jeszcze trochę czasu, bo rodziców i brata zobaczę osobiście dopiero po 4 lipca. U nas to będzie pierwszy wnuk/wnuczka, prawnuk/prawnuczka zarówno w mojej jak i mojego narzeczonego rodzinie, tak więc przewiduję szał W sumie to już nie mogę się doczekać aż im powiemytysiaa93 lubi tę wiadomość
-
...u mnie poza mężem i dwoma przyjaciółkami wie tylko moja mama, teściowie dowiedzą się po pierwszym USG jak się okaże, że wszystko w porządku i wtedy też mój tata, wcześniej nie wie bo z radości zapewne wszyscy znajomi dowiedzieliby się, a ja już w lutym byłam w ciąży i w piątym tygodniu poroniłam, więc jestem ostrożna z mężem...mimo narastającej euforii i doczekać się wizyty nie mogę do granic możliwości...co doskonale rozumiecie reszta rodziny/znajomych dowie się po 12 tygodniu:)
-
Wiecie co jest najlepsze? Że moja teściowa jest położną.. I pewnie ona by mi na to coś poradziła, ale jak ja mam jej przez telefon powiedziec, że jestem w ciąży i jeszcze, że mam problem?
Farmaceuta dał mi czopki iladian direct plus, ale kurcze, nie mam przekonania. On powiedział, że nie powinno zaszkodzić, ale sprawdzał też na recepcie, że wszędzie wskazana konsultacja z lekarzem... i bądź tu mądry... -
Hahaha, nie no, ogólnie jestem raczej mocno bezpośrednią osobą, nie lubię owijać w bawełnę, ale jakoś nie wyobrażam sobie tego, że wchodząc do rodziców zawołam radośnie: "Cześć mamo! Cześć tato! Wiecie co? Będziecie dziadkami!" z drugiej strony im dłużej będziemy gadać o pogodzie przy herbatce i bardziej to przeciągać tym bardziej się będę denerwować, stresować i martwić
-
abovo94 wrote:Hahaha, nie no, ogólnie jestem raczej mocno bezpośrednią osobą, nie lubię owijać w bawełnę, ale jakoś nie wyobrażam sobie tego, że wchodząc do rodziców zawołam radośnie: "Cześć mamo! Cześć tato! Wiecie co? Będziecie dziadkami!" z drugiej strony im dłużej będziemy gadać o pogodzie przy herbatce i bardziej to przeciągać tym bardziej się będę denerwować, stresować i martwić
To tym bardziej sobie wyobraź: Halo? Mamo? Posłuchaj - znasz może sposób na swędzenie w miejscu intymnym? Tylko coś delikatnego, żeby ciąży nie zaszkodziło - niespodzianka zostaniecie dziadkami To jak z tymi preparatami?
abovo94, tulipanna lubią tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:To akurat prawda Ale własny ginekolog jest pewniejszą informacją niż babki z apteki
Proszę nie obrażać babek z apteki haha, żartuję ja uważam, że w kwestii ciąży zawsze najlepiej poradzić się gina albo i kilku.
Clotrimazolu w pierwszym trymestrze nie wolno.
Z tym Iladianem skonsultowałabym się z lekarzem.
PeggyOlsen gratuluję udanej wizyty
Ja dołączyłam chyba na 3 stronietysiaa93 lubi tę wiadomość
-
zosiaaa wrote:Proszę nie obrażać babek z apteki haha, żartuję ja uważam, że w kwestii ciąży zawsze najlepiej poradzić się gina albo i kilku.
Otóż to...opinia jednego czasem też pozostawia wiele do życzeniazosiaaa lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
...ja nieśmiało śledziłam od jakiegoś czasu ale dołączyć chciałam po wizycie u lekarza :p ale dołączyła dzisiaj i mam nadzieję zostać z wami do szczęśliwego porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:51
zosiaaa, Mila920, MiSia :), Max lubią tę wiadomość
-
ilka85 wrote:...ja nieśmiało śledziłam od jakiegoś czasu ale dołączyć chciałam po wizycie u lekarza :p ale dołączyła dzisiaj i mam nadzieję zostać z wami do szczęśliwego porodu
Bardzo dobrze,że się ujawniłaś Spokojnej ciąży Ci życzę!ilka85 lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]