X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_synusia wrote:
    Tuli a powiedz mi jak z tym mleczkiem? Jagódka jednak nie musi być tak jak mój na pepti czy to coś podobnego? My za ok. miesiąc robimy kolejną próbę zwykłego mm ale na samą myśl mam gęsią skórę żeby znowu nie wymiotował :(

Powiedzcie też czy to możliwe, że mojemu wyszły 2 ząbki na dole a na górze na dziąsłach od przodu ma białe gulki (tak jak było na dole) ale ma chyba do trójek albo czwórek. Czyli idą wszystkie na raz??? W sumie nie ślini się tylko płynie rzeką a na dole wyrzynały się 5 tygodni. Pierwsze oznaki na górze lekarka zauważyła 6 tygodni temu
    My po chrzcinach dalismy kaszke na zwyklym mm i jest ok. Ona nigdy na mleko nie niala uczulenia. Dostala prpti z uwagi na ryzyko,bo ja jestem alergikiem i wysypalo ja po marchewce tylko. Marchewki nie daje,dake dynie zamiast:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dwóch dni tran pijemy do tego podaje Wit c i wapno. Z tym że muszę kartkę napisać żeby wyjmowac tran wcześniej bo w lodówce jest. Przyszedł wózek dobrze ze czerwony a nie czarny bo to takie ciemne bordo i tak.
    Moje dziecko wszystko rozwiązuje silowo bo sam się nid pidniesie ale parę w tych lapeczkach ma tak traktował dziś mate a tak wczoraj z lezaka sobie szuflady otwiera
    Ta ciuchcia fp jedzie po dywanid kocu podłodze i po poduszce też da radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 07:05

Biedroneczka29, Mamusia_synusia, adelka77, Tusiaa, Lexi150, d84, vayn, tysiaa93, Mila920, Zosia_wop, L lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri koleżanka mi powiedziała wczoraj ze jej laryngolog od jej dzieci powiedział ze dzieciom nie powinno się psikac do nosa woda morska bo mają krótkie kanaliki i przepycha się katar na uszy, że to największy błąd pediatrii i aprekarzy ze tak każą, nie wiem czy to prawda

Tez mamy katar i ten aromactiv fajnie mu pomaga oddychać i maść majerankowa, ja też troszkę mu ściągam katar ale aspirator tez kupiłam i pójdzie dziś w ruch - jak w to dmuchać? ???

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ciagniesz nie dmuchasz.

szara myszka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Tuli jest szansa że wrzucisz jeszcze raz fotki ? Bo i ja się nie załapałam.

A ja mam na imię Justyna. Nie wiem skąd mi się adelka wzięła, tak kiedyś wymyśliłam sobie maila i zostałam adelka. A w liceum Buba na mnie mówili

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawilam emotka i posta mi obcielo wrrrrr.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam jak wrzucacie fotki dzieciaczków. Dzieciaczki są tak cudne że. Uwielbiam podglądać co wyprawiają. Buziaki dla wszystkich Maluchow.

W H&m pojawiło się sporo przecenionych ciuszków. Kupilam trochę na wiosnę

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komputer mi padł. Nie lubię pisac z telefonu.

l22ntv73brtiddsy.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dla Ciebie Adelka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 03:57

Lexi150, tysiaa93, adelka77, Mamusia_synusia, Zosia_wop lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn no jak bliźniaki! I takie same słodkie uśmiechy! <3

Byliśmy z Małym u lekarki. Oczku nic nie jest, podpuchnięte może być od zmęczenia i już. Ale na początku listopada mamy kontrolę u okulisty to jeszcze skonsultujemy. Pytałam a podawanie jakichkolwiek witamin na wzmocnienie typu tran lub cokolwiek innego. Dr mówiła że jak dziecko na mm to nie ma takiej potrzeby bo zazwyczaj tam jest wystarczająco witamin i innych składników. Także mówi że jakakolwiek suplementacja to pic na wodę. Podawać tylko d3 tak jak do tej pory. Co innego kp bo to zależy głównie od tego jak się mama odżywia i niektóre składniki takie jak kwasy dha można podawać.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Tuli widzę miski. Czy Jagoda próbuje się z nich żywić? Bo tak zastanawiam się czy będę musiała kota eksmitować na jakąś wyższą półkę z obiadkami... :)
    W ogóle co dostała mała na chrzciny? I gdzie zdjęcie tortu? Pewnie przy twoich umiejętnościach sama piekłaś.

U mnie niemąż się o chrzciny upomniał. A że jesteśmy lekko innego wyznania no i ja z odzysku to był zgrzyt. Głównie z tego powodu, że on się boi, ze mały będzie miał gorzej w życiu jeśli przyjmie moją wiarę a ja mu powiedziałam, że nie pozwolę mu zapłacić księdzu bóg wie ile, żeby się zgodził na chrzciny.

Wiem, że o pieniądzach się nie rozmawia, ale daleko mi do damy. Ile dziewczyny zapłaciłyście w kościele to słynne "co łaska"? I czy był problem jeśli jedno z Was rozwiedzione, lub nie macie ślubu?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po cywilnym innego nie chcemy i na piczatku że ślub i chrzciny razem kręcił. Potem mu wprost powiedzieliśmy że nie i tyle. Chhrzest normalnie w niedzielę na mszy. Nie ze inny dzień po cichu bez mszy bo słyszałam że i tak robią i sama na takim byłam. Z racji tej że przekladany był parę razy i chrzestna wpisywana i zmieniana i wertowalismy ta księgę kilka razy to widziałam ile inni dawali i dałam tyle samo ludzie dawali po 50 zł. A tak mały dostał pieniądze pamiątki no i taka szkatulke srebrna z trzech elementów w kształcie lokomotywy i dwóch waginow jeden na puerwszy ząb druga na loczek puerwszy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia haha co on wyprawia! Biedna mata :P Cwaniak mały

Lexi no właśnie jak rodzeństwo :D

Baga a dlaczego przez wyznanie miałby mieć gorzej? Mąż przyjął moje wyznanie i nie żałuje.

Pytasz o kasę za ślub czy chrzciny? Za chrzciny nic nie płaciliśmy bo on powinien być bezpłatny, za ślub 500 ( ksiądz, organista, wystrój kościoła) bo tyle w cenniku

jusia84 lubi tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn zapłaciłam za centrum muzyczne 55zł z przesyłka ale dodatkowo jeszcze było gratis pianinko takie fajne z środkami transportu, ale to za jakiś czas.

Baga my za chrzciny dalismy 200 i mieliśmy problem bo chrzestna bez ślubu i imię księdzu nie pasowało :P.
    Wiem że czasem dziadkowie prosza o chrzest jak się ksiądz wzbraniaprzez brak ślubu rodziców.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie smyk wkur****, zamówiłam rękawiczki z odbiorem w sklepie, ale nie przyszło mi potwierdzenie na maila, napisałam do nich oni że czeka paczka do odbioru, poszłam i co? nie wydadza mi rękawiczek za 11zł bo nie mam pinu do odbioru zamówienia, a nie mam pinu bo ich serwer nie działa no kur***, na infolini też nie pomogą bo nie działa. Żenada

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz dał 500zl tak mnie wkur€&@$£>< !!!!ze myslalam ze wyjdę z siebie :( :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pytałam o chrzest. Wiem, że to dla dziecka i powinno być bezpłatnie, ale słyszałam nawet o kwotach 1000 zł za to by proboszcz się zgodził ze względów na to, że ślubu rodzice nie mają, albo chrzestni z innego odłamu, albo co lepsze po prostu z innej parafii.

Vayn on pomyślał, że problem by był głównie z pójściem do komunii z klasą. Dla mnie to nie problem, bo dla mnie może iść osobno, ale on uważa, że dziecko będzie chciało tak jak wszyscy, a nie być wytykanym palcami "o to ten co z nami nie idzie, pewnie żyd" (takie komentarze niestety bywają).

A moja rodzina należy jedynie do innego odłamu, wyznanie to samo, jednak proboszcz proboszczowi nierówny i niektórzy wielkie problemy robią przy chrzcie, potem dzieciaczkom przy komunii. Temat rzeka ta wiara...

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka w takim razie pozdrawiam imienniczkę, ja też Justyna :) Ale nie lubię swojego imienia :P

Bagabaga my nie mamy ślubu, ksiądz strzelił swoją pogadankę, no i powiedział,żebyśmy mu obiecali, ze ten ślub w najbliższym czasie weźmiemy. Mi tam się nie spieszy :P Zapytałam ile jestem winna za chrzest, no i stwierdził, że 100 albo 200 zł, już za bardzo nie pamiętam ale wydaje mi się, że jednak 100. U nas jest odgórnie "cennik", zabawne :D A tak to Gabrysia dostała pieniążki, kolczyki i medalik.

adelka77 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie płaciliśmy nic. Teściowie coś dali księdzu a w zasadzie na kościół bo to jakiś znajomy i nie chciał nic. Ale oczywiście gadka była, że musimy pomyśleć o kościelnym. A my nie chcemy. Przynajmniej nie teraz. Mamy cywilny i to nam wystarcza. A chrzestni powinni być po ślubie kościelnym lub samotni. Ale jest jeszcze coś takiego jak świadek chrztu. Może być zamiast rodziców chrzestnych i wtedy nie ma takich wymagań.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D ja też tak miałam kiedyś. Babka w sklepie powiedziała że mogą mi zresetować pin jak mam dostęp do poczty. No to wyciągam tel i mowię że spoko mam. Ale okazało się, że właśnie coś system nie działał i nie mogła tego zrobić więc wydała bez gadania.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2056 2057 2058 2059 2060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ