Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
to ja chyba swojego odchudzam hehe
no bo mój sie domaga mleko co 4 godz (180ml) no i daje mu obiad cały słoik 180g i wytrzymuje 2-3 godz i deserek mały słoik 125g po którym róznie wytrzymuje 2-3 godz ale czesciej 2-2,5
chociaz dzisiaj mu dałam w dzien 210ml i wytrzymał 6 godz ale w miedzy czasie wydoił butle soku z wodą ok 120ml
Kubuś
-
Sofijka 100 latek!
pokaż się ciocia jak uroslas
Mój je mm 180ml o 6-7, kaszke 10-11, obiadek cały słoik zazwyczaj mojego obiadku lub gotowiec 14-15, 18 owoc albo słoiczek z owocami, ostatnio tez jogurt (czasem przesypia ta porę to dostaje po prostu soczek) i o 19 mleko od kilku dni 210ml, a gdy zje o 18 to mleko okolo 20. No i mleczko w nocy 180ml bardzo roznie 2:30-4. Generalnie mój Synek spi wtedy kiedy mu się podoba i nie ma szans wszystkiego ustalić, charmonogram co chwile nam się zmienia. Jemu 4 posiłki mleczne i ciągle zastanawiam się czy nie powinnam o tej 17-18 dac mu jeszcze jedna porcje mleka, tylko ze on sie nie domaga, owocek mi w zupełności wystarcza, a czasem nawet i tTy gardzi
-
Mila my mamy tylko 3 posiłki mleczne. Ale to dlatego, że Igor juz od dawna w nocy nie je. 210 wcześniej nawet na 5 godzin wystarczało a teraz troszkę zmieniłam harmonogram. Rano 7-8 jest mm 210 ok 10-11 daje jogurt, 12-13 obiadek (je ile chce, czasami pół a czasami cały słoiczek), 15-16 owocek, 17 i 21 mm 210.
A dziś wszamal całego piątusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:03
-
Aaaa byliśmy na badaniu krwi i fibrynogen skoczył z 70 do 112! Wow. Nadal poniżej normy sporo ale jest poprawa ale się cieszę! Jeszcze tylko hematolog w poniedziałek. Uff!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:05
Lexi150, Biedroneczka29, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Tusiaa wrote:Tuli ojej ale Jagoda czesto je
Wszystkiego dobrego dla Sofijki i FlorciBiedroneczko supe awatarek i suwaczek
idealny
-
Mój ostatnio zjadł całego bielucha z bananem bez 2 łyżek i 4 godz nic Nie jadł ale mu się odbijalo i czasem zwracał
chciałam mu Dac po 3 godz obiad ale zjadł 2 łyżeczki i podziękował więc dałam mu po godzinie bo już marudzil
jakie jogurty dajecie dzieciom ? Ten piatus to co to jest ? Zwylkly jogurt naturalny czy jakiś z owocami ?
Lexi codziennie dajesz jogurt naturalny ?
Mila u nas też nie mamy stałego harmonogramu.czasem się posiłki nakładają ale z reguły są różnie bo czasem Kuba zje o 4 nad raneem 5,6 lub 7
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:18
Kubuś
-
Kri wrote:Jak chcecie kp to przy rozszerzaniu nie powinno się zastępować posiłków mlecznych stałymi bo to prosta droga do odstawienia
http://www.hafija.pl/2014/05/rozszerzanie-diety-dzieci-zrob-to-dobrze.html
Kolezanka ma syna 1,5 roku nadal na piersi. Karmi cala dobe piersia. Synek kladzie sie na lozko i wola "mama cyca!".. Ja bym oszalala:) -
To prawda 5 posiłków to optymalna ilość nawet dla dorosłego. Zdrowe odżywianie. A czy to będą 3 mleczka i 2 stałe czy 4 mleczka i 1 stały to juz każdy swoje dziecko zna najlepiej. Ja tez karmie co 3h. Tak mu sie chce. Nigdy mi 6h nie wytrzyma. Chyba by sie na smierć zapłakał, ale są dzieci które tak mają. Mój bratanek taki był rzekomo nie jadł raz nawet 15 h. Mój w nocy nie je.
-
Tusia,a ja nie czaje,to Ty w dzien 6 godzin Malemu jesc nie dajesz? Tzn nie dopomina sie? Jagoda moze i nie wrzeszczy z glodu ale ja od poczatku harmonogram mialam:)pisilkow mlecznych mamy tez 3:) czasem mleko a czasem jogurt albo piatus.
A piatus to jogurt z Piątnicy,ma dobry sklad. Cos jak Danio:) -
tysiaa93 wrote:Ja daje albo jakieś zwykle jogurtu naturalne albo właśnie piatusie. Te piatusie widziałam w trzech smakach, bananowe, waniliowe i truskawkowe. Pyszne są bo nawet mi smakują, chętnie dojadam po Gabrysi
-
No ja daję codziennie bo to i dobre bakterie i żeby kupka lepiej szła. Bo odkąd je obiadki to jest twarda i czasami mocno musi się wysilać. Normalnie daje naturalny z bakomy i do tego mama mi zrobiła przeciery z malinek i jezyn i dolewam mu trochę do smaku. Najwieksza frajda jest ze może sam pić bo mu w kubeczku podaje. A dziś ze byliśmy w trasie to wzięłam piatusia i karmiłam łyżeczką bo gesty jest ale też mu zasmakowalo
-
No dzisiaj zjadł 210ml i się nie dopominal i 6 godz nie jadł ale wypił wodę z sokiem i poszedł spać bo on tak robi ostatnio. do spania nawet i woda i kima. No ale jak zje 180ml to się dopomina co 4 godz .
Tak samo było z tym bieluchem zjadł pobawil się i poszedł spać i myślałam że jak się obudzi to będzie mega głodny a on nie więc nie wmuszalam
Mi wychodzi posiłków 5 a czasem 4 . Zależy czy w nocy mi zje. Tylko ja jakbym dawała ci 3 godz takie dawki jedzenia to by mi ulewal. Bo co trochę tak robi. Ostatnio dałam mu deserek i po 1.5 godz mleko na dobranoc 210ml to ulał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:34
Kubuś