Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Bagabaga wrote:Tusia (poprawia mi na Tusk
) ale skoro ma zjeść 5 posiłków a wstaje o 7 i idzie spać o 20 to jak to zmieścić inaczej?
no co 3h wychodzi. Próbowałam nie dawać o 17 i przeciągać ale płakał...
-
My mamy 5 posiłków, z czego 1 to kaszka a dwa to mleko, jednak Blanka jest ciezka do picia mleka, im je więcej innych rzeczy tym z mlekiem jest gorzej
mama mówiła ze ja też mleka nie piłam jak byłam malutka, ona lubi jogurty, twarożek z owocami, itp. Dziś w galerii opylila cały słoik obiadku a mleka do buzi sobie nie dała włożyć
a wodę ciągnęła z butli ze jej musiałam dokupić bo aż tyle nie wzięłam. Rano jemy kaszkę, o 11 jak wstaje dostaje albo owoce z jogurtem czy twarozkiem, albo owoce z jakimś biszkoptem, kaszka, kleikiem, itp. Później obiad a na koniec 2 razy mleko, chociaż ostatnio na koniec coraz częściej nie chce mleka przed spaniem, wtedy coś kombinuje z owocami, jogurtem zależy czego jeszcze tego dnia nie jadła. Mamy ustalone pory jedzenia i w ogóle chciałam jej dać zamiast owoców dwa razy kaszkę żeby na wyjście byla najedzona to plula, a owoce z jogurtem w 3 minuty miała zjedzone, nie da się oszukać żeby jej rodzaj jedzenia o danej porze zmienić, cwaniara
-
Tusiaa wrote:No dzisiaj zjadł 210ml i się nie dopominal i 6 godz nie jadł ale wypił wodę z sokiem i poszedł spać bo on tak robi ostatnio. do spania nawet i woda i kima. No ale jak zje 180ml to się dopomina co 4 godz .
Tak samo było z tym bieluchem zjadł pobawil się i poszedł spać i myślałam że jak się obudzi to będzie mega głodny a on nie więc nie wmuszalam -
Aaaa i chciałam powiedzieć ze u nas ten szczeniaczek to hit w przeciwności do huli kuli, jak leży na brzuchu to sobie czasem sama włączy ale najlepsze są te piosenki ciągiem, aż sama chodzę i śpiewam
a Blanka nie da sobie z rąk go wyjąć tylko się cieszy do niego jak dzika
-
Ja zawsze daje jak się dopomina . Widzę że marudny wtedy jest . Ja czasem daje też mniej mleka ale wtedy jest wielki płacz . 150ml lub 120ml jak zbliża się kąpiel za 2-3 godz . Bo jakbym dała całą porcję i później znowu to by pękł chyba
raz tak zrobiłam ze dałam mu 180ml i po 3 godz znowu to ulał.
Jakie biszkopty dajecie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:41
Kubuś
-
tulipanna wrote:Ja dawalam kaszke 2 razy rano i na noc ale kupa byla co 2-3 dni,wiec rano mleczko a na noc kaszka
ale my dużo tego żelaza jej dajemy i lekara kazała jej dawać. Ale ogólnie rzadko ma problem z kupa, może przez to ze pije dużo wody
-
Tusiaa wrote:Ja zawsze daje jak się dopomina . Widzę że marudny wtedy jest . Ja czasem daje też mniej mleka ale wtedy jest wielki płacz . 150ml lub 120ml jak zbliża się kąpiel za 2-3 godz . Bo jakbym dała całą porcję i później znowu to by pękł chyba
raz tak zrobiłam ze dałam mu 180ml i po 3 godz znowu to ulał.
Jakie biszkopty dajecie ?
wpisz sobie w necie szczeniaczek uczniaczek, kosztuje kolo 100Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 22:44
-
tulipanna wrote:A to nie o to chodzi??? Myslalam xe wprowadzajac stale posilki dazy sie do odstawiania a pozostawia karmienia np rano i w nocy.. Ja juz karmie tylko w nocy.
Kolezanka ma syna 1,5 roku nadal na piersi. Karmi cala dobe piersia. Synek kladzie sie na lozko i wola "mama cyca!".. Ja bym oszalala:)tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Tusia na allegro jakieś 110 zl dalam. Ale to zabawka na lata. Moja bratanica w wieku 4 lat jeszcze piosenki spiewa z misiem
Biszkoptow nie daję. Probowalam z wafelkami ryzowymi z hippa ale nie podeszly. Za to ostatnio zasmakowal w chrupkach. Zjadł 2 pałki tygryskow i plakal o jeszcze. -
Mi się najbardziej podoba pajączek
piosenki im się udały, bardzo przyjemna zabawka. Tusia jest szczeniaczek i siostra szczeniaczka. Szczeniaczek był kupiony w media expert za jakieś 100zl, od chrzestnego dostała. Biszkopty daje petitki. Tylko jak sama je to się nimi dlawi więc urywam jej po kawałku. A chrupki kukurydziana wcina sama.
-
W ogóle bardzo ładnie dźwięk oddany. Słowa słychać wyraźnie. Nie to co w tych niektórych plastikach - nie wiadomo, co śpiewają. Wiem, bo jak dzieci nie miałam to takie kupowałam na prezent. Dramat. No ale ceny tych zabawek wysokie i po prostu nie każdego stać.
My pajączka też śpiewamy i pokazujemy. Na dwa językipozostałych poziomów na razie nie włączam. Chcę mieć jakąś niespodziankę hehehehe
-
Ja to mam wrażenie ze Michał ostatnio cały dzień je, a kiedyś potrafił długo wytrzymać, tylko przez ostatnie 2 miesiace mało przybrał i lekarka kazała dokarmiać więcej stałym posiłkiem, a wg tego artykułu od hafija to jest normalne ze dziecko po pół roku mniej przybiera.
U nas jest 8-9 kaszka na 100ml mleka plus pierś, ok 12 owoce (czasem nie ma tych owocow jak dłużej robi sobie drzemkę) o 13 pierś, ok 15 zupa, o 17 pierś, ok 19 kaszka na 50ml mleka i przed spaniem ok 20-20:30 piers. Do tego dochodzą zazwyczaj 2 karmienia nocne.