X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn,a Ty jestes przekonana ze to glod? Bo az nieprawdopodobne sie to wydaje.. Moze ona chce sie poprzytulac!:-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Vayn,a Ty jestes przekonana ze to glod? Bo az nieprawdopodobne sie to wydaje.. Moze ona chce sie poprzytulac!:-)

wysłałam Ci zaproszenie i chciałabym pogadać

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica przy kawie takie filozofie? :)
    Masz coś konkretnego na myśli? Albo może nie, bo jeszcze się kłótnia rozpęta.

Mój przeważnie krzyczy, ale od dawna (może tak jak u Tuli tylko odwrotnie, zamiast ruchowo to dżwiękowo jest do przodu) mówi babu babu, dedeede, mamamamama, bababab, dziadziadzia itp. Nie sądzę, że to świadomie. Udaje mu się nawet powiedzieć czasami coś sensownego typu "jedzie", "mam", "Batman be" albo "mama be" kiedy go przebieram, a tego nienawidzi.

Biedroneczko jaka śliczna córcia :) Jakie włoski jej wyrosły :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ona to głównie pije z tego cyca, bo nic innego w płynie nie przyjmuje poza mlekiem. Przy piersi to tak 5-15 minut teraz jest

No i jak długo nie przybierała tak teraz znowu 500-600g w 2 tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Polka to od 5 dni jak małż wychodzi do pracy to mu macha i mówi tata papa :)

tysiaa93, Lexi150, Mamusia_synusia, Kri lubią tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Natalica przy kawie takie filozofie? :)
    Masz coś konkretnego na myśli? Albo może nie, bo jeszcze się kłótnia rozpęta.

Mój przeważnie krzyczy, ale od dawna (może tak jak u Tuli tylko odwrotnie, zamiast ruchowo to dżwiękowo jest do przodu) mówi babu babu, dedeede, mamamamama, bababab, dziadziadzia itp. Nie sądzę, że to świadomie. Udaje mu się nawet powiedzieć czasami coś sensownego typu "jedzie", "mam", "Batman be" albo "mama be" kiedy go przebieram, a tego nienawidzi.

Biedroneczko jaka śliczna córcia :) Jakie włoski jej wyrosły :)
    Tak mnie jakoś po prostu naszlo bez konkretów :-) kawę już dawno wypilam, zastanawiam się nad drugą :-)

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Vayn. Ja na razie mówię za mojego. A wiecie co? Umiał papa, hello, umiał przybijać piątkę, pokazywać oko, brzuch i jaki duży urośniesz. I wszystko zapomniał :( Tzn nagle przestał. Teraz czasami tylko pokaże gdzie miś ma oko... Myślicie, że jaki może być powód

atdc6iyei0o27of5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn moja jak widzi jak jemy to w szal wpada i sie drze.Mozemy juz zapomniec o jedzeniu przy niej.Wszystko chce.

Baga dziekuje. wloski rosna rosna coraz to dluzsze :)

Moja mala dama dzis wstala o 7,padla 15 minut temu i spi.

Sofijka robi papa oczywoscie nie zawsze :) ale piatke przybija,mama to co chwile mowi,a najlepsze jest to jak udaje ze kaszle robi sie taka smieszna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:51

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Tak dziś jak Was poczytalam naszla mnie refleksja, że czasy się pozmienialy niekoniecznie na lepsze. Coraz więcej osób ma lekarzy za glupkow, chociaż skończyli studia, pracują ileś lat, odpowiadają za to co robią i widzi się ich face to face, a ślepo wierzą w to co "eksperci" piszą na blogach i w internecie, chociaż zupełnie nie są odpowiedzialni za to co piszą, nie mają żadnej udokumentowanej wiedzy ani nikt ich na żywo nie widział. Tak naprawdę to niewiadomo czy podająca się za matkę to przypadkiem nie facet, który w życiu dzieci nie miał, a ludzie komuś takiemu wierzą, podwazajac zdanie lekarza, który siedzi w przychodni od lat i w każdej chwili można do niego iść.

Bosze jak ja się cieszę że skończyły się te czasy kiedy lekarz traktowany był jak Bóg ,wyrocznia ....

Przychodzi do nas mnóstwo lekarzy i niestety nie jeden zachowuje się jak głupek i idiota, którego pyrania bądź wątpliwości rodzica nie interesują. Bo on wie najlepiej i tylko on ma rację.
    Niestety sami sobie na taką opinię za pracowali, a czasy pozwalają nam pacjentom nie zgadzać się z taką olewa postawą.

Tak dla równowagi mam też cudownego pediatra i ginekologa. Skarb nie człowiek i lekarz☺

tysiaa93, Biedroneczka29, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze niedawno cieszylysmy się z pierwszych nieświadomych usmiechow, a teraz dzieciaki są już takie "dorosłe" :) Czasie, zwolnij...

Mari gdzie zaginelas?
    Monia?
    Hop hop

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 10:00

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness Brawo Ty,nic dodac nic ujac :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness tak, masz rację. Nie każdy lekarz powinien być wyrocznią, ale Natalica też ma trochę racji, no nie? Byle co jakaś mama napisze w necie i już przyjmować to za zdanie ważniejsze. Moja mama ma pracę gdzie obsługuje lekarzy z naszego, bądź co bądź małego miasteczka i często mówią, że argumentem matek teraz jest "bo w internecie pisało..."

Ja z lekarzami mam mało wspólnego, bo mój na szczęście chory nie był, ale jak taka mama musi latać co chwilę do lekarza to się można zrazić.

Po prostu chyba trzeba wypośrodkować.

Tysiaaaa i jeszcze Edi dawno nie było. Ciekawe jak jej brzuchol...

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to mój nic świadomie nie robi po za darciem się :) ani papa, ani żadnej innej rzeczy póki co to cmoka robi cały czas takie cmok językiem.

Dziewczyny zastanawiałam sie nad rzeczami typu lot, kolacja na platformie na wysokosci jak w rekalmie jaiegoś banku teraz ale to wszystko fajne w 2ke a my będziemy w 3 :P gra też nie, bo dawniej owszem fajnie ale teraz mój wraca z pracy chwilke się pobawi z małym i idzie do siebie pracować bo robi doktorat oprócz zwykłej pracy i chcemy żeby go skończył przed drugim dzieckiem. Chyba mu kupię jazdę czołgiem albo monster truckiem.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, d84 ta jazda czołgiem fajny pomysł. Mojemu też by się spodobał, choć pewnie w czołgu by się ledwie zmieścił. On to marzy o locie samolotem... Może mu wykupię z Wrocławia do Warszawy :) i zaraz potem pociągiem powrotnym do domu. Hahahahaha.

d84 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofijka, Florcia sto lat dziewczynki, zdrówka i duuużo radości :))

A mój dostał dobre piwsko, Lindorki okosowe bo uwielbia i różowe skarpety haha.

Co do lekarzy to ja miała świetnego ginekologa i zawsze się podśmiewał ze mnie bo szłam wyedukowana na każde spotkanie przez dr googla. Różni są lekarze ale trochę im współczuję bo nie mają teraz łatwo . Często ludzie wyczytają coś w necie, zrozumieją 5 przez 10 i się mądrzą na wizycie ( ja tak czasami robię :) ).
    Ja już trochę odpuściłam, męża kuzynka a Małgosi chrzestna jest pediatrą więć jak coś się dzieje, dzwonię do niej.

A na promo w Rossmanie nic nie kupię bo mam za dużo. Ewentulanie odżywkę do paznokci bo są w kiepskim stanie.

Wczoraj była u mnie cały dzień przyjaciółka. Super dzień spędziłyśmy. Shopping, spacer, współne gotowanie, bawiła się z Małą. Miło było.Wieczorem dojechał jej mąż i jeszcze sobie posiedzieliśmy.

l22ntv73brtiddsy.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, Edi tez dawno nie bylo.

Fajne pomysly, sama bym sie takim monster truckiem przejechala jakbym miala prawko :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam ją zważyć 7900 :) Czyli 300g w 2 tyg :)

Poszłam z nią po parku pojeździć.. i co i w pewnym momencie napad takiej histerii że ludzie nam z chodnika schodzili. Pędem do domu bo myślałam że głodna, a guzik przy cycku jeszcze bardziej wrzeszczała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 11:43

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki mam do dzisiaj wazny ten kupon na ali na 4 dolary przy zakupach za 20 - jak mam go wykorzystac? widze ze on jest ale nie wiem co wpisac bo sam mi nie wchodzi

czy to musza byc zakupy u jednego sprzedawcy?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj to by na nank fo czolgu nie wlazl:) ani do lodzi podwodnej:) My po spacerze,pogoda piekna,chyba jeszcze po 15 pojdziemy.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do promo w rossmanie to ja sie juz 2 razy na tusze nacielam-sa suche po tygodniu. Pupa koedys byly za 19,90 w rossmanie i poerwszym razem ok a drugim jiz grudki(tusz ten sam)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 2066 2067 2068 2069 2070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ