X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamówiłam niby Emu rozmiar 3. Skarpeta itp i będą dobre. Tylko dojść nie moogą :(

D to rzeczywiście żenada. Komputeryzacja i ukłon w stronę klienta nie ma co. Toż z pieskiem chyba łatwiej niż z dzieckiem na stację się przejść niż tłuc z wózkiem aby w 5 min nabyć bilet....

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga w moim rodzinnym mieście nie ma już dworca pkp i tam np jak ktos chcialby jechac z dziecmi nad morze w tym przedziale to musi 30km jechac na dworzec, a takich miejsc w PL pewnomultum

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak macie wątpliwości co do jadłospisu waszych pociech to polecam bloga mamapediata. W komentarzu możecie napisać co wasze dzieciaczki jedzą i podpytać czy jest ok lub dopytać w razie wątpliwości, ja tak zrobiłam odpowiedź dostałam po 1 dniu.

http://mamapediatra.blog.pl/?p=107

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos jeszcze nie spi ,czy tylko ja ?? 4:30 pobodka.Cos kupka chyba mała meczyla bo dałam ja do bujaka i słyszę ze idzie niezła srczka.Az sie boje w pampers zajrzeć,ostatnio w dzien tak sie osrala ze az na brzuchu miała.No ale wole takie kupy na brzuszku jak brak kup.Mam nadzieje ze przebiore i pojdziemy spac dalej.

Zosiu ja widziałam inne z futerkiem były moze dla starszych dzieci,ale na zdjęciu wyglądały na malutkie.Sofijka jedne ma z hm co kupiłam jej jak była w brzuszku moze bede dobre,tera w hm te sa.Ale te na Ali co wczoraj znalazłam sa boskie i jeszcze jedne na wiosnę ze świecącymi podeszwami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 05:08

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mały się obudził jak mąż do pracy wychodxil i walczymy. Może jeszcze pispimy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako wielka fanka drapania i mizianka oczywiście roli bycia osoba drapana i miziana nauczyłam dziadostwa mojego syna. Obudził się jak mąż wstał i oczy jak pięć zł. I nic. Dobra biorę go do siebie. I sluchajcue leży cichutenko i tylko nasluchuje gdzie będzie drapany. I kurka na początku pięć minut i odpadal a teraz to i godzina mało. Ręką mi mdleje. Jak mu miejsce nie pasuje to np sobie łopatka rusza i muszę iść gdzie indziej. Najszybciej zasypia gdy drapie po głowie brwiach no ale się rozkokosil.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D w moim rodzinnym mieście to samo, najbliższy dworzec 20 km dalej :P

U nas też noc dramat, uspaliśmy młodą w wózku jak zwykle no ale co 20min krzyk więc w końcu daliśmy spokój bo ile można stać nad wózkiem. Przenieśliśmy do łóżeczka, no po północy grubo a ona oczy jak 5zł :D Stałam nad nią i głaskałam, było ok dopóki nie próbowałam odejść od łóżeczka. Walczyłam do 2 rano, juz byłam tak padnięta i wzięłam ją do nas. Myślicie, że pospałam? Co 20-30minut ryk, o 6 już się bawić chciała.
    Od godziny łazi przy meblach, nie wiem skąd nasze dzieciaki mają tyle energii... ja ledwo patrzę :P

Polka wczoraj przeszła przy całym narożniku tam i spowrotem :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn,u nas chyba ten sam okres co u Poli. Jagoda od 4 dni nie spi (w dzien lacznie 40 min) a w nocy budzi sie co 30 min.. Masakra jedna wielka. Dodatkowo od 3 dni malo je. Z butli jak zawsze 210-250 jadla to teraz 70ml-100ml. Czytalam ze 8/9 miesiac to tez czas skoku rozwojowego.. No i tez drepta przy lozku i przy pchaczu:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pchacz nadal czekamy, kupiony tydzień temu a śladu nie ma. Miałam dzisiaj pisać do gościa od któego kupiłam, no ale mnie uprzedził i zrobił to pierwszy :P kurierowi zepsuł się samochód i nie mógł odebrać. Zrobił zadymę i ma dzisiaj w końcu podjechać. Małżu mi mówił, że nigdy więcej inpostu u nich w firmie też nieciekawie bo 60% paczek inpostu wisi na magazynie nieodebranych przez kuriera. Także coś faktycznie jest nie tak

Tuli no właśnie Polka sporo śpi w dzień 2-3 drzemki po 1-3h, noce też okej tylko ta wczorajsza taka niebardzo. No ale coś się jej ciężko oddychało, ale to nie katar bo suchutko a charczała. Nie wiem może czas najwyższy uruchomić nawilżacz powietrza?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn,ja to nie wiem..chodze jak zombie,z wesela wrocilam o 22 bo nie dawalam rady juz wytrzymac taka senna bylam.. Moze zeby,moze skok... U nas lezy i spanie i jedzenie ostatnio...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli to u nas wciąga jak smok wszystko :P Wczoraj w gościach byliśmy to Polka tyle zjadła, że szok. Śmiali się, że buzię tak szeroko otwiera jak pisklaczek. Dziwili się, że jej jeszcze kąciki ust nie popękały. U nas apetyt spory, oby się jej nie zepsuło.

Zęby nie wiem, nie ma żadnego jeszcze :/ A dziąsła też niewyglądają na takie co by miały zaraz się zazębić

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to wy dziewczyny oczy na zapałkach chyba ostatnio. Współczuję.

Lexi też nie ma. Jak Igorek?

Nasz pseudokaszel występuje tylko rano. Nie wiem o co kaman.

Dziewczyny mój zjadł wczoraj ów trujący rosół na niedzielnym obiadku u babci i wpierdzielał jak małpa kit :) chyba jednak nie taki diabeł straszny.

Czy używacie smoczków? Jak tak, to jakiego rozmiaru? Mój mały nadal 0-6. Nie chce przejść na ten większy, myśli że to gryzak, pogryzie i wypluwa. Zastanawiam się czy naciskać na zmianę.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga my pożegnaliśmy się ze smoczkiem jak miał 3ms i tydzień waśnie przez to że pojechaliśmy do mnie a ja wziełam tylko te smoczki 3-6, a wczesniej był na 0-3 i on ich nie chciał tych 3-6 wypluwał i już potem tych mniejszych też nie, teraz mamy jakiś jeden w domu ale słuzy jako gryzak.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga u nas odkąd Polka skończyła 6mscy używamy z lovi 6-18 msc i nie ma problemów. Ciągle ciamka. Jak była bezsmoczkowa tak teraz godzina bez smoczka godziną straconą. Albo gada jak najęta albo ciągnie smoka.

Dziecko śpi a mama buszuje na olx, miałam jej tego dinozaura z kulkami kupić, ale chyba jednak zdecydujemy się na stolik interaktywny

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nieźle. Młody w ciągu dnia trochę marudzi, a na wieczór głupawki dostaje i szaleje :) Nocki spoko. Dziś spał w łóżeczku chyba do 5 a później wzięłam go do nas. Ale nawet nie jęczał zbytnio więc wstawać nie musiałam. Dalej ma dużo tej wydzieliny w nosku a teraz zrobiła się taką klejąca i gęsta i ciężko ją wyciągnąć. A każde odciąganie kończy się krzykiem i płaczem no ale jak mus to mus. Od jutra jesteśmy sami i nie wiem jak sobie to ogarnę bo jego jedna osoba musi trzymać :/ A w dodatku mnie coś łapie :(

Smoczek to u nas najlepszy przyjaciel. Mamy z nuka te 6-18 miesięcy. Igor miał taki czas pomiędzy 5-6 miesiącem, że wypluwał, nie chciał żadnego a później coś mu się przypomniało i teraz się z nim nie rozstaje. W nocy jak zaczyna jęczeć to mu tylko dyda do buzi wsadzam i śpi dalej.

Też dziś ugotuję rosołek. Dla Niunia i dla siebie :) Baga a taki normalnie na kurczaku gotowany czy sam bulion warzywny jadł Miszka? Makaron dawałaś mu też? Bo u nas tylko żółtko wprowadziłam a w makaronie to chyba całe jajka są.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nocka średnia, chyba te zakupy odreagowywała,bo ludzi było wszędzie full. Smoka mamy tez z lovi 6-18 i jak wczesniej prawie ho nie brała, tak teraz ciamka ciagle, tylko gdzieś go zobaczy i juz po niego idzie.

Lexi makaron moze byc bezjajeczny głownie takie są, a jak sa z jajkami to jest to na opakowaniu, moze to byłby dka Was krok w białko jaja? Mozna przeciez roznie dawać
    A ten rosół Baga to taki z przyprawami, solą? Czy zanim został doprawiony? Tez dzis robię rosół i nie mam pomysły na obiad dla małej to by akurat było

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Aam tez odechciało sie spacerów odkąd sie zrobiło zimno? Mi nie chce sie ubierać, bo nie wiem czy najpierw siebie, czy ją, przeciez zaraz są nerwy, a jeszcze przeciez zimy nie ma. Wczoraj była wystawa tych handmade rzeczy z minki i jakis autorskich ubranek dla dzieci - śliczne, ale juz nic nie kupuje, bo przeciez nie mam kiedy tego zakładać :/ sukienki mam grubsze, ale jak wychodze to co zakładacie dziewczynkom na wierzch? Jakos boje sie ze zmarznie. No i ten śpiworek musze jednak kupic, bo mimo bamboszy nogi marzną, a koc sie zsuwa.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja zawsze do rosołku to ten jajeczny kupuję bo mi smakuje :) Ale właśnie może dam mu troszkę to od razu będzie białko jaja ;)
    A zrobię bulion sam odleję trochę Młodemu i później doprawię.

Ja lubię wychodzić ale przez to że Młody teraz chory to jesteśmy uziemieni. :( A zawsze najpierw ubieram siebie z wyjątkiem kurtki i butów, później Igora i jak już siedzi w wózku to narzucam buty i kurtałkę i wychodzimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 10:58

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosół taki prawdziwy niedzielny jak u babci. Ja porosiłam nieteściową aby był bez grzybka i soli a ona zdecydowała, że nie da też przepalonej cebulki. Wyjęłam i obrałam mu skrzydełko (była jeszcze wołowina i kura) do tego rozciągane warzywa: marchew, pietruszka i seler i troszkę pora. Makaron babcia wnukowi nawet zrobiła. Też rozciapany, natka pietruszki i odrobinka pieprzu. Normalnie jadł z nami. Jaki dumny z siebie, że ma to samo :)

No ale to dla dzieciaków co już te wszystkie składniki jedzą. Ale Natalica gotowała z resztą tylko drobiowy.

Ja polecam, no i tak jak Tuli pisała, naturalny antybiotyk. Dla Igorka myślę jak znalazł :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda bezsmocKowa od poczatku byla. Smoczekmamy z nuka ale gryzie obudowe,racEj sluzy za gryzak:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 2094 2095 2096 2097 2098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ