Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też zamówiłam niby Emu rozmiar 3. Skarpeta itp i będą dobre. Tylko dojść nie moogą
D to rzeczywiście żenada. Komputeryzacja i ukłon w stronę klienta nie ma co. Toż z pieskiem chyba łatwiej niż z dzieckiem na stację się przejść niż tłuc z wózkiem aby w 5 min nabyć bilet.... -
dziewczyny jak macie wątpliwości co do jadłospisu waszych pociech to polecam bloga mamapediata. W komentarzu możecie napisać co wasze dzieciaczki jedzą i podpytać czy jest ok lub dopytać w razie wątpliwości, ja tak zrobiłam odpowiedź dostałam po 1 dniu.
http://mamapediatra.blog.pl/?p=10717/2/2016 B
11/3/2018 I -
Czy ktos jeszcze nie spi ,czy tylko ja ?? 4:30 pobodka.Cos kupka chyba mała meczyla bo dałam ja do bujaka i słyszę ze idzie niezła srczka.Az sie boje w pampers zajrzeć,ostatnio w dzien tak sie osrala ze az na brzuchu miała.No ale wole takie kupy na brzuszku jak brak kup.Mam nadzieje ze przebiore i pojdziemy spac dalej.
Zosiu ja widziałam inne z futerkiem były moze dla starszych dzieci,ale na zdjęciu wyglądały na malutkie.Sofijka jedne ma z hm co kupiłam jej jak była w brzuszku moze bede dobre,tera w hm te sa.Ale te na Ali co wczoraj znalazłam sa boskie i jeszcze jedne na wiosnę ze świecącymi podeszwamiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 05:08
-
Ja jako wielka fanka drapania i mizianka oczywiście roli bycia osoba drapana i miziana nauczyłam dziadostwa mojego syna. Obudził się jak mąż wstał i oczy jak pięć zł. I nic. Dobra biorę go do siebie. I sluchajcue leży cichutenko i tylko nasluchuje gdzie będzie drapany. I kurka na początku pięć minut i odpadal a teraz to i godzina mało. Ręką mi mdleje. Jak mu miejsce nie pasuje to np sobie łopatka rusza i muszę iść gdzie indziej. Najszybciej zasypia gdy drapie po głowie brwiach no ale się rozkokosil.
-
nick nieaktualnyD w moim rodzinnym mieście to samo, najbliższy dworzec 20 km dalej
U nas też noc dramat, uspaliśmy młodą w wózku jak zwykle no ale co 20min krzyk więc w końcu daliśmy spokój bo ile można stać nad wózkiem. Przenieśliśmy do łóżeczka, no po północy grubo a ona oczy jak 5złStałam nad nią i głaskałam, było ok dopóki nie próbowałam odejść od łóżeczka. Walczyłam do 2 rano, juz byłam tak padnięta i wzięłam ją do nas. Myślicie, że pospałam? Co 20-30minut ryk, o 6 już się bawić chciała.
Od godziny łazi przy meblach, nie wiem skąd nasze dzieciaki mają tyle energii... ja ledwo patrzę
Polka wczoraj przeszła przy całym narożniku tam i spowrotem -
Vayn,u nas chyba ten sam okres co u Poli. Jagoda od 4 dni nie spi (w dzien lacznie 40 min) a w nocy budzi sie co 30 min.. Masakra jedna wielka. Dodatkowo od 3 dni malo je. Z butli jak zawsze 210-250 jadla to teraz 70ml-100ml. Czytalam ze 8/9 miesiac to tez czas skoku rozwojowego.. No i tez drepta przy lozku i przy pchaczu:)
-
nick nieaktualnyMy na pchacz nadal czekamy, kupiony tydzień temu a śladu nie ma. Miałam dzisiaj pisać do gościa od któego kupiłam, no ale mnie uprzedził i zrobił to pierwszy
kurierowi zepsuł się samochód i nie mógł odebrać. Zrobił zadymę i ma dzisiaj w końcu podjechać. Małżu mi mówił, że nigdy więcej inpostu u nich w firmie też nieciekawie bo 60% paczek inpostu wisi na magazynie nieodebranych przez kuriera. Także coś faktycznie jest nie tak
Tuli no właśnie Polka sporo śpi w dzień 2-3 drzemki po 1-3h, noce też okej tylko ta wczorajsza taka niebardzo. No ale coś się jej ciężko oddychało, ale to nie katar bo suchutko a charczała. Nie wiem może czas najwyższy uruchomić nawilżacz powietrza? -
nick nieaktualnyTuli to u nas wciąga jak smok wszystko
Wczoraj w gościach byliśmy to Polka tyle zjadła, że szok. Śmiali się, że buzię tak szeroko otwiera jak pisklaczek. Dziwili się, że jej jeszcze kąciki ust nie popękały. U nas apetyt spory, oby się jej nie zepsuło.
Zęby nie wiem, nie ma żadnego jeszczeA dziąsła też niewyglądają na takie co by miały zaraz się zazębić
-
Oj to wy dziewczyny oczy na zapałkach chyba ostatnio. Współczuję.
Lexi też nie ma. Jak Igorek?
Nasz pseudokaszel występuje tylko rano. Nie wiem o co kaman.
Dziewczyny mój zjadł wczoraj ów trujący rosół na niedzielnym obiadku u babci i wpierdzielał jak małpa kitchyba jednak nie taki diabeł straszny.
Czy używacie smoczków? Jak tak, to jakiego rozmiaru? Mój mały nadal 0-6. Nie chce przejść na ten większy, myśli że to gryzak, pogryzie i wypluwa. Zastanawiam się czy naciskać na zmianę. -
Baga my pożegnaliśmy się ze smoczkiem jak miał 3ms i tydzień waśnie przez to że pojechaliśmy do mnie a ja wziełam tylko te smoczki 3-6, a wczesniej był na 0-3 i on ich nie chciał tych 3-6 wypluwał i już potem tych mniejszych też nie, teraz mamy jakiś jeden w domu ale słuzy jako gryzak.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyBaga u nas odkąd Polka skończyła 6mscy używamy z lovi 6-18 msc i nie ma problemów. Ciągle ciamka. Jak była bezsmoczkowa tak teraz godzina bez smoczka godziną straconą. Albo gada jak najęta albo ciągnie smoka.
Dziecko śpi a mama buszuje na olx, miałam jej tego dinozaura z kulkami kupić, ale chyba jednak zdecydujemy się na stolik interaktywny -
U nas nieźle. Młody w ciągu dnia trochę marudzi, a na wieczór głupawki dostaje i szaleje
Nocki spoko. Dziś spał w łóżeczku chyba do 5 a później wzięłam go do nas. Ale nawet nie jęczał zbytnio więc wstawać nie musiałam. Dalej ma dużo tej wydzieliny w nosku a teraz zrobiła się taką klejąca i gęsta i ciężko ją wyciągnąć. A każde odciąganie kończy się krzykiem i płaczem no ale jak mus to mus. Od jutra jesteśmy sami i nie wiem jak sobie to ogarnę bo jego jedna osoba musi trzymać
A w dodatku mnie coś łapie
Smoczek to u nas najlepszy przyjaciel. Mamy z nuka te 6-18 miesięcy. Igor miał taki czas pomiędzy 5-6 miesiącem, że wypluwał, nie chciał żadnego a później coś mu się przypomniało i teraz się z nim nie rozstaje. W nocy jak zaczyna jęczeć to mu tylko dyda do buzi wsadzam i śpi dalej.
Też dziś ugotuję rosołek. Dla Niunia i dla siebieBaga a taki normalnie na kurczaku gotowany czy sam bulion warzywny jadł Miszka? Makaron dawałaś mu też? Bo u nas tylko żółtko wprowadziłam a w makaronie to chyba całe jajka są.
-
U nas tez nocka średnia, chyba te zakupy odreagowywała,bo ludzi było wszędzie full. Smoka mamy tez z lovi 6-18 i jak wczesniej prawie ho nie brała, tak teraz ciamka ciagle, tylko gdzieś go zobaczy i juz po niego idzie.
Lexi makaron moze byc bezjajeczny głownie takie są, a jak sa z jajkami to jest to na opakowaniu, moze to byłby dka Was krok w białko jaja? Mozna przeciez roznie dawać
A ten rosół Baga to taki z przyprawami, solą? Czy zanim został doprawiony? Tez dzis robię rosół i nie mam pomysły na obiad dla małej to by akurat było -
Czy Aam tez odechciało sie spacerów odkąd sie zrobiło zimno? Mi nie chce sie ubierać, bo nie wiem czy najpierw siebie, czy ją, przeciez zaraz są nerwy, a jeszcze przeciez zimy nie ma. Wczoraj była wystawa tych handmade rzeczy z minki i jakis autorskich ubranek dla dzieci - śliczne, ale juz nic nie kupuje, bo przeciez nie mam kiedy tego zakładać
sukienki mam grubsze, ale jak wychodze to co zakładacie dziewczynkom na wierzch? Jakos boje sie ze zmarznie. No i ten śpiworek musze jednak kupic, bo mimo bamboszy nogi marzną, a koc sie zsuwa.
-
No właśnie ja zawsze do rosołku to ten jajeczny kupuję bo mi smakuje
Ale właśnie może dam mu troszkę to od razu będzie białko jaja
A zrobię bulion sam odleję trochę Młodemu i później doprawię.
Ja lubię wychodzić ale przez to że Młody teraz chory to jesteśmy uziemieni.A zawsze najpierw ubieram siebie z wyjątkiem kurtki i butów, później Igora i jak już siedzi w wózku to narzucam buty i kurtałkę i wychodzimy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 10:58
-
Rosół taki prawdziwy niedzielny jak u babci. Ja porosiłam nieteściową aby był bez grzybka i soli a ona zdecydowała, że nie da też przepalonej cebulki. Wyjęłam i obrałam mu skrzydełko (była jeszcze wołowina i kura) do tego rozciągane warzywa: marchew, pietruszka i seler i troszkę pora. Makaron babcia wnukowi nawet zrobiła. Też rozciapany, natka pietruszki i odrobinka pieprzu. Normalnie jadł z nami. Jaki dumny z siebie, że ma to samo
No ale to dla dzieciaków co już te wszystkie składniki jedzą. Ale Natalica gotowała z resztą tylko drobiowy.
Ja polecam, no i tak jak Tuli pisała, naturalny antybiotyk. Dla Igorka myślę jak znalazł