X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dać dorsza bo taka mi teść załatwi od rybaka, wiec pewne ze świeża. Chyba bardziej przemawia do mnie pieczenie niż gotowanie. Może jakiegoś przepisu poszukam w necie. Co do przepuszczania w kolejce to kobiety w ciąży tez czasem przesadzają albo starzy ludzie. U kardiologa z blanka byliśmy ostatnio w Sopocie, bo byla krótka kolejka a to miasto emerytów i jak stanęłam w kolejce do rejestracji bo tam tak trzeba przed wizytą to ciągłe ktoś przychodził bo jego to przepuścić, w kolejce stałam 40 minut dobrze ze było opóźnienie bo juz czas wizyty był no bez przesady ze ja mam wszystkich przepuszczac i stać tam cały dzien.
    Ale mnie dziś teściowa wkur*** ciągle trula ze mała nie siedzi a inne dziecko z rodziny jest młodsze i siedzi. W ogóle mówi do małej ty przecież już jesteś duża musisz siedzieć. Nie wytrzymałam i z mety ja uspokoiłam z siedzeniem. W ogóle co to za babcia ze nie cieszy się z tego ze ma np. Kolejny ząbek, że się umie ładnie bawić zabawkami, że jest bardzo rozgadana, grzeczna, spokojna, tylko musi ciągle k czymś "przysrywac". Moi rodzice to Blanka palcem ruszy a oni się cieszą jaka ona mądra bo ruszyla i chyba większość dziadków tak ma. Najgorsze jest to ze jej córeczka niedługo urodzi dziecko i juz czuje co to będzie. A najbardziej bym nie chciała żeby przy moim dziecku je porównywala, żeby nie doszło do chorej sytuacji ze one same między sobą będą czuły potrzebę rywalizacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 21:13

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ja rozumiem kolejk do lekarza czy nawet w sklepie bez kolejek pierwszeństwa, ale tam ewidentne są znaki ze dwie kasy są uprzywilejowane i w dupie mam ludzi którzy tam stoją juz długo, znak widzieli, mogli stanąć gdzieś indziej,bo w każdej chwili moze pojawic sie ktos z dzieckiem, w ciazy czy niepełnosprawny, po to to jest zeby z tego korzystać, w sklepach bez tej informacji nie dopominam się, ze musze byc pierwsza.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica zamów body z napisem Moja mama nie potrzebuje Twoich rad i wystrój mała na najbliższe spotkanie gwarantuje ze się zamknie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teściowa to niech swoje umiejętności porównuje z kims innym :D bym dowalila, ze tamta sąsiadka co ma 60lat juz dawno dobrze pływa a mamusia jeszcze nie? Oj oj nie dobrze :P

Mamusia_synusia, d84, tulipanna lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym samym pomyślałam żeby ją z moja mama porównać. Teściowa gruba i ledwo się rusza a moja mama to wygląda lepiej niż ja :-) ale jakoś tak mnie rodzice wychowali żeby mieć szacunek do starszych osób czasem nie umiem jej pokazać gdzie jej miejsce

201602111680.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z ryb podobno też halibut jest dobry dla bobasów

• d84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy wesele hmmm porażka ze strony małego zbuntował się jak.... ja mu naściągałam 4 butelki mleka a ten się wypiął i z butelki pić nie chciał, z nekapka, z rurki i doidy cup nie chciał i musiałam wracac o 19 bo dzwonili że ryczy i jeść nie chce a głodny, a miałam 40min drogi i jeszcze śnieg był. Dałam sobie limit że wypiję 2-3 kieliszki wina to wypiłam 3/4 jednego heheheh i jeszcze sie cała czerwona podobno zrobiłam, potem wróciliśmy i posiedzieliśmy do 24 ale już nie piłam więc bawiłam się srednio bo tańczyc na trzeźwo to srednio lubię.

Babcie sie nim zajmowaly i kto przyszedł w odwiedziny - wujek, kuzyn i kuzynka każdy z osobna to na każdego ponoc ryczał!!

Ale za to niespodzianka wróciliśmy, dałam go na przewijak leżał goły czekał na kąpiel - ojciec sie ociągał z nalewaniem wody i mały się poprzekręcał na przewijaku że leżał przodem do mnie i rzucił się na moje cycki bo chyba chciał jeść złapałje rękami i przeszedł do klęku poklęczał z 30s trzymając mnie za cycki po czym wstał trzymając się ramion!!!! i ustał jakiś czas i powtorzył to z 3 razy!!! A o siadaniu ani myśi do tego daleka droga. I jeszcze taka uwaga na przeijaku się nie ślizgał, a na ziemi tak bo panele mamy.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica dokładnie Cie rozumiem tez raczej staram sie do starszych z szacunkiem podchodzić, ale nieraz to juz sie nie da...akurat w tej kwesti na moja teściowa nie moge powiedzieć złego słowa. Jedyne co to żywienie nas dzieli mówiąc lekko :P
    Moje zdanie takie, bo kiedys chyba był ten ciężki temat...lekarze niech leczą, a żywienie niech zostawia dietetykom, którzy śledzą zalecenia na bieżąco, a nie te sprzed 30lat. Choc młodzi lekarze juzają czesto wiedzę na dobrym poziomie, z reszta niektorzy starsi tez lubią sie dokształcać, ale nigdy nie wierzą w te "nowoczesne" metody ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na tym Ali za kazda rzecz placi sie za przesylke osobno?czy zamawiam ile chce i place raz?

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D no juz tak bedzie, raz mu sie udało to bedzie kombinował :) sa przeciez dzieci ktore nie raczkują, a od razu chodza. Widocznie Mały zanim bedzie siadać to nauczy sie wstawać.

Z weselem tez tak mieliśmy, na trzeźwo nie bardzo, mi cycki spuchły i po oczepinach sie zmyliśmy, nie zabawa taj na "sucho" jak wszyscy w koło dobre humory mają, a perspektywa pobudek nocnych i wstawania o 6 tym bardziej mnie zniechęciły :P z reszta jakos wypadłam z rytmu spotkań towarzyskich

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko przesyłka zazwyczaj jest darmowa, trzeba szukac takich ofert

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014

Wysłany: 9 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak sie chce zeby przesylka przyszla w dwa tyg to sie placi ok 29 dolcow dlatego pytam czy raz sie placi czy za kazda rzecz :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko jesli chcesz wziąć kuriera to wtedy musisz za niego odpowiednio zapłacić, ja tam zawsze biorę darmowa, kuriera to przy czymś wartościowym, a nie za tanioszki, tak to masz gwarancje ze jesli nie dojdzie to zwrócą Ci pieniądze, no chyba ze jak piszesz zależy Ci na szybszej dostawie, ale czy rzeczywiście jest szybciej i o ile to nie wiem

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płacisz za każda rzecz osobno, bo to odrębni sprzedawcy, chyba ze kupujesz z jednego sklepu, ale tak sie rzadko zdarza raczej, ale za rzeczy z koszyka mozesz zapłacić jednym przelewem jak na Allegro mimo ze kupujesz od innych sprzedawców...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj zrobiliśmy małe zakupy. Zeby nie byc zaskoczonym zima w końcu poszukałam kombinezonu, odkupiłam od dziewczyny ktora dała ofertę na grupie na fb, a jak juz tak przeszukiwałam rzeczy na fb to znalazłam ten skoczek co wcześniej dałam linka, troche sie potargowalam i go wzięłam, prawie nie używany bo odkupiłam go od babci ktora to miała dla wnuków ktore przyjeżdżały z Anglii. Wyglada fajnie, melodyjki mozna ściszac, tylko musieliśmy dac na najwyższy poziom, bo Michał ma długie nogi, wiec nie moze teraz szybko rosnąć, dobrze ze wagowo sie mieścimy bo wazy ok 8kg a jest to do 11kg. Jutro zobaczymy czy na tyle go to zainteresuje ze dam rade na spokojnie zjeść śniadanie.
    Teraz to troche mi głupio ze wszytsko używane kupiłam wiec moze kupie mu szczeniaczka uczniaczka, jak pisała Bruska ze jest w Carrefourze, ale u mńie tez jest express wiec moze nie byc.
    Aaa i dzisiaj byliśmy pierwszy raz w restauracji od czasu urodzenia Michasia, był grzeczny i dał mamie zjeść obiad, tylko dobrze ze mu wzięłam ta wkładkę z ikei do krzesełka, bo tam byly takie szerokie a Michas nie siedzi i by siedział taki pokrzywiony
    A jeszcze sie czymś pochwalimy jak juz sie tak rozpisałam, od tego tygodnia w końcu jeździmy w spacerowce, juz nie będziemy słuchać ze sie nie mieści w gondoli i słuchać pytań a co on jeszcze nie siedzi? Nie siedzi ale w spacerowce troche potrafi jak sie trzyma boków wozka

Lexi150, d84, vayn lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png

Wysłany: 9 października 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu dzieki za pomoc :) szukam takich koakow alla "emu" znalazlam ale jak weszlam w tabele to jakies te rozmiary duze sa.

Sofija <3
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko kupiłam takie i wzielam rozmiar 3, nie wiem jakie duże beda, ale sa to niechodki plus skarpeta to moze beda ok, one są z logo ugg
    Look what I found on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/VfQVjeuq

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z tym siedzeniem zaczyna to już denerwować jak kiedyś pytania czemu nie kp, tak teraz czemu nie siedzi.

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana używane czy nowe to i tak beda wyglądać tak samo za chwile. My tez zawsze wymyślamy co by tu zrobić, zeby zjeść śniadanie i jak na razie wygrywa piętka od chleba :)
    Wszystkie zabawki nudzą sie po 2 minutach, jedyne co to ten stoliczek jest cały czas w użyciu, chyba przez to ze moze przy nim stac i sobie naciskac, a nie leży na podłodze. Dobrze ze kuli huli nowej nie kupiłam,bo bym sie wkurzyła tylko. Jedyny minus tych elektrycznych zabawek, ze nie da sie ich porządnie wyczyścić, umyć

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wkurw**** chciałam właśnie kupić bilety na pendolino w przedziale matki z dzieckiem i za chiny mi to nie wychodziło dzwonie na infolinie i co kurde nie da się tylko w kasie!!!!!!!!!!!!!! dla psa można kupić on line a dla dziecka w "jego" przedziale nie normalnie żenada.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 2093 2094 2095 2096 2097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ