X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie 1 i 2 najlepsze :) choc ja jednak chce minky jakos podobają mi sie bardziej i nie wyglądają tak bardzo zimowo
    Juz prawie sie zdecydowałam :P

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • L Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    L nam lekarz wczoraj kazał dawać 3x 5 kropli przy chorobach, profilaktycznie 1x 5 kropli. Tak samo mam w wypisie ze szpitala w zaleceniach noworodkowych.

Gratuluję ząbka

Lexi jaki rozmiar zamawiałaś tego kompleciku świątecznego z ali?

Dzięki :-)

Współczuję pleców, ja też się męczę od poniedziałku dzisiaj na szczęście lepiej :-/ zdrówka.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj miał kleszcza na główce, tam gdzie "krówka wylizała". Sam odleciał. Teraz pozostaje czekanie na skutki :( Mam nadzieję, że nie zwymiotował :(

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica jak się go pytałam co chce dostać to pewnie, że powiedział, że samochód, ciężarówkę i to najlepiej dużą:) Ale jego mama usłyszała i wywaliła oczami, że potem nie ma gdzie tego trzymać i dużo ma już samochodów. I bądź tu mądry. Ja wiem, że lubi pieski i kotki i tak pomyślałam, bo samej mi się podobają te skarbonki. Może lepiej sobie kupić? haha :D A monety już wie o co chodzi ;) jak dostaje ode mnie to chowa do kieszeni. No i ma obsesję kapsli. Zbiera wszędzie i chowa w samochodach swoich. Nie pcha do buzi. Jakby jeszcze tak robił to wiem, że byłoby to nieodpowiedzialne.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie L. Gratuluję ząbka :)

L lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to Roberta? Kleszcza? Byliście u lekarza? Sama miałam kleszcza kilka razy (nawet w ciąży), ale jak takie malutkie dziecko to bym nie wiedziała co robić...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nic nie zamawiajcie już z Ali! popatrzcie: http://antyweb.pl/wielkie-wyprzedaze-na-aliexpress-trwa-chinskie-swieto-konsumpcjonizmu-skorzystaja-tez-polacy/

Ma być też w tym roku 11.11

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 13:12

Moniaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Natalica jak się go pytałam co chce dostać to pewnie, że powiedział, że samochód, ciężarówkę i to najlepiej dużą:) Ale jego mama usłyszała i wywaliła oczami, że potem nie ma gdzie tego trzymać i dużo ma już samochodów. I bądź tu mądry. Ja wiem, że lubi pieski i kotki i tak pomyślałam, bo samej mi się podobają te skarbonki. Może lepiej sobie kupić? haha :D A monety już wie o co chodzi ;) jak dostaje ode mnie to chowa do kieszeni. No i ma obsesję kapsli. Zbiera wszędzie i chowa w samochodach swoich. Nie pcha do buzi. Jakby jeszcze tak robił to wiem, że byłoby to nieodpowiedzialne.
    ja wiem, że każdy ma inny gust, ale tak jak piszesz chciałby coś dużego, a ta zabawka ma 10 cm wysokości długości i szerokości, kosztuje prawie 11 dolców, jeden jest po około 3,5zł to wcale nie mało, moim zdaniem to słaby pomysł, ale to tylko moje zdanie. Może jakąś książeczkę z samochodami czy zwierzątkami, jednak nie znam dziecka, tak tylko "przymierzam" do tych 3-latków które znam

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica no pewnie. Zadałam pytanie to się spodziewałam różnych odpowiedzi.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zabawkami nie pomogę, zawsze pytam rodziców, albo kupuje książeczkę lub cos edukacyjnego.
    Baga w zeszłym roku to święto to była wielka lipa sztucznie zawyżają ceny zeby opuścić do normalniej, choc moze w tym roku bedzie inaczej

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta kleszcza? Serio? Kurde to niebezpieczne...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio kleszcz. Zauwazylam w poniedziałek. Pokazałam mężowi, powiedzial ze strupek albo pieprzyk bo byl plaski. Patrzę dzisiaj a tu najedzony kleszcz. Miał go tyle dni a trzeba usunąć jak najszybciej. Nawet nie mysle o tym co może być dalej:( dzwoniłam do lekarza, kazala czekać na rumień...

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta nie martw się na zapas. Rumienia przecież może nie być. I wszystko będzie ok nawet i za niedługo zapomnicie. Na ovu dziewczyna mówiła, że znalazła kleszcza u swojego synka w rzęsach! I nic małemu nie jest.

atdc6iyei0o27of5.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do dzisiejszego badania to już odpowiadam. W końcu wybraliśmy się prywatnie do neurologa - okazało się, że wszystko jest okej, tylko mały nie powinien mieć już tak silnego odruchu ściągania paluszków, ale mamy to obserwować i zgłosić się niebawem. Powiedziałam też o tych jego częstych pobudkach i niespokojnym śnie, dlatego lekarka kazała zrobić mu eeg we śnie. Oczywiście tak jak myślałam - badanie powinno trwać ok. 25-30 minut, a Jaś obudził się po 13. Spał nieco dłużej, ale zanim dziewczyna od eeg przyczepiła mu do główki te wszystkie elektrody, to minęło sporo czasu... Powiedziała, że jeśli coś ma się dziać w główce, to już nawet w takim czasie wyjdzie, chociaż szkoda, że nie wytrwał do 15 minuty, bo wtedy zapala się jakaś czerwona lampka i sprawdza coś jeśli chodzi o padaczkę... Mam nadzieję jednak, że wszystko będzie okej. Wizytę mamy za 2 tygodnie.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta a skad ten kleszcz ? oby nic nie bylo.

L Gratuluje zabka :)

Zosiu moja tez nie chce pokazac swojego "uzebienia" przy czyszczeniu noska musze jedna reke trzymac bo zabiera mi gruche :)

L lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous jakie ściąganie paluszków? Polka też często zaciska piątki albo figę robi, nikt na to jej uwagi nie zwrócił.

Baga koeżanka ma śpiworek z drugiego linka i jest bardzo zadowolona. Wygląda identycznie a ona mi mówiła że 370 za niego dała, oj niedobra :P

• d84 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dziś blw i relacja

foto

i powiem Wam że po jakimś czasie zaczął brać i całymi garściami wpychać jedzenie
    My jedliśmy frytki z selera - pycha polecam, mały dostał 1 nie doprawiona tez mu smakowała zjadł pół

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 11:13

vayn, Lexi150, tysiaa93, tulipanna, dana222, L, Mamusia_synusia, Kri, Mila920 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta nie za bardzo czaje.. Tzn ze 2 dni mial kleszcza? I iwidzalas ale nie widzialas?? Moje dziecko ma malo wlosow i jasniutkie to od razu bym wychwycila ze nagle cos sie pokazalo. I pamietaj ze przy boreliozie rumien wcaaaale nie jest takim oczywistym i czestym objawem

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borys świetnie sobie radzi! Mój nawet do buzi nie wziął warzywek jak mu taki kawałki dałam. Niedługo spróbuję jeszcze raz. A ja robisz frytki z selera? Nie są zbyt intensywne w smaku?

Pytanko do tych, które robiły budyń na mm. Dawałyście go zamiast np. butli czy tylko jako deserek? No i czy np. można zrobić większą porcję tak na 2 dni i podgrzać w podgrzewaczu czy to tylko na świeżo się daje? Dziś dałam Małemu rosołek z kluseczkami po 7 miesiącu z hippa. Tam są już większe kawałeczki i radził sobie całkiem nieźle. Mój mu nie za bardzo smakował. Ale się nie dziwię bo jakiś taki bez smaku mi ten bulion wyszedł a tyle warzyw dałam. Sobie doprawiałam kostkami no a dziecku przecież nie dam takiego. Już myślałam żeby chociaż trochę soli dodać ale jakoś odpuściłam. W ogóle to tak sobie myślę że pomalutku trzeba zacząć wprowadzać coś z jakimiś przyprawami. No bo docelowo chciałabym żeby Młody jadł to co my a przecież nie zacznę mu z dnia na dzień podawać tylko małymi kroczkami przyzwyczajać do przypraw. No ale to tak chyba od 9 miesiąca zacznę.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Jagodzie daje tak chrupki kukurydziane bo mniej jest ufajdana kuleczkami niz pałeczkami i tez super. Ja juz warYwa roZgniatam wodelcem tylko, a miesko drobno kroje.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 2104 2105 2106 2107 2108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ