X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wydaje mi się, że może lekarze w różnych regionach reagują inaczej, bo słyszałam, że nie w całej Polsce kleszcze
    są nosicielami boreliozy. Zależy to podobno od regionu właśnie.

Lexi to wypaśny rosołek. Ciekawe dlaczego nie miał smaku...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moja corcia dzis była jakas jak nie ona,marudna niezadowolona.Pojechalismy do galerii chcislam sobie pokupować cos na dupę oczywiscie tylko spodnie buty i spódnice kupiłam nic nie ma w tych sklepach :/ mała na rekach chciała.Wszystko dotykać chciala metki wieszaki itp.W restauracji wszystko zrzucała ze stołu normalnie jak nie moje dziecko.Poszlam z nia do pomieszczenia przeznaczonego dla mam karmiących tam oczywiscie jesc nie chciała bo nowe pomieszczenie rozglądała sie i płakała.W aucie dałam cyca,w domu Wykapalam.Tatus sie położył podrapał córcię po pleckach i odleciała w 5minut.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim regionie obchodzi sie urodziny ale chciałam zobaczyc kiedy Michał ma imieniny, bo tesciowa mu kupiła prezent na i imieminy, niby miał 29 września. Jak sprawdziłam na necie to w kalendarzu czesto występuje imię Michał i kiedyś słyszałam ze przyjmuje sie pierwszy dzień po urodzinach, rzeczywiście sie tak przyjmuje czy powinno sie brac datę taka najbardziej popularnatak jak ja mam czyli Barbary 4 grudnia barborka. A jak by sie brało jednak pierwszy dzień po urodzinach to na jednej stronie pisze ze to by był 10 kwiecień a na innych ze juz 2 marzec
    Ale mam dylematy przy nocnym karmieniu, na karmienie wybudził sie dopiero 2 raz ale w międzyczasie pare razy jęczał, brzęczał, wystarczyło ręka pokołysać ale sie juz wybudzalam, oczy mam czerwone i mnie pieką. z przemęczenia.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Dana! Ja tz wlasnie karmilam;) Jagoda obudzila sie 2 raz, 1 tatus ululal nim mleko zdazylam zrobic a teraz pojadlaa:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana,przyjmij sobie date ktora chcesz:) Jagoda 02.07 a podobno najczesciej obchodzi z Jadwiga imieniny.
    Co do boreliozy -u Lubego na dzialce zawsze sa kleszcze,przynosil ich mase,nasza Fifi tez. A 2 tyg temu zaczela chorowac-nie sikala,pezala padnieta-okazalo sie ze babeszioza,zatem nie ma tak ze sa reguony absolutnie czyste. Kleszcz podobno 10 lat potrafi czekac na zarcie a skutecznie wytepic moNa go jedynie ogniem

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imieninami to jak to chce. Ale mały niby takie najpopularniejsze to chyba 26 czerwca. Co za głupota że rejony wolne od boreliozy. Co najwyżej są rejony gdzie więcej może być kleszczy. A właśnie Tuli bo Jagoda ma na imię Jagoda a nie Jadwiga?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysyłamy kleszcza na badania DNA. Tylko tyle można zrobić...

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu-Jagoda to Jagoda:) A Jadwiga to Jadzia:) chociaz podobno wywodzi sie od Jadwigi.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta a dziecku nie mozna podac antybiotykow? Moze pdwiedz innego lekarza?Bo to jednak powazna sprawa i tylko 8-miesieczne dzieciatko...bo wiesz...badania dna pewnie trwaja z miesiac...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a ty musisz od razu takich mocnych słów użyć typu "głupota". Nie jest to miłe.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta a może zadzwoń jeszcze do jakiejś poradni prywatnej i zapytaj jaką oni maja procedurę postępowania w takim przypadku np do Lux Medu itp. Nawet jak ich nie ma koło Ciebie to będziesz wiedzieć. Albo do szpitala specjaistycznego, ale nie wie jaki się czymś takim zajmuje.

U nas dzień rozpoczął się od jojczenia,zaraz na śniadanie mu zapodam kostki z manny z jezynami

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kleszcza to zależy od lekarza, z reguły nie dają ale jak się poprosi to przepiszą antybiotyk. CO mnie denerwuje - jak sobie chcesz przebadać kleszcza to sobie za to zapłać, powinno być zadarmo mimo wszystko 100 na ulicy nie leży. Mojego brata dziabnął kleszcz, poszedł do lekarza to padło pytanie czy dajemy antybiotyk czy idzie do sanepidu i bada kleszcza i wtedy albo antybiotyk albo nie.

U nas nocka nawet spokojna, obyło się bez przeciwgorączkowego. O 2 rano ja wyrzuciłam do łóżeczka, a o 8 wstałyśmy razem. Nie pamiętam żebym ją przynosiła do łóżka...

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn Polcia sama przydreptała :P A tak serio to czasami jak jestem bardzo zmęczona to też nie pamiętam jak np. Mężu Młodego w nocy do nas przyniósł.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi nie zdziwię się jak nasze dzieciaki niedługo tak zaczną robić. 5 rano a tu ktoś skacze na nas bo już się nie chce spać :P :P

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem nie pamietam zebym Jagode brala a budze sie i jest obok:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png

Wysłany: 13 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga a co to za burząca z Twojej strony Hahaha :) naprawde "głupota" to az tak nie miłe jest??? :)

Roberta trzymam kciuki,bedzie wszystko dobrze-musi :)

U nas dzis nocka nawet fajna :)

A tu poniżej Szefowa :) "ja jej pokaże kto tu rządzi" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 11:47

Lexi150, vayn, Mamusia_synusia, Kri, tysiaa93, L, Tusiaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde z tym kleszczem to nieciekawie... Mój teść nawet nie wiedział że go dziabnął i leczy się już 1,5 roku na boreliozę :/ Diagnoza trwała ponad miesiąc! Ale miał ogromny rumień, który oczywiście zbagatelizował i dopiero poszedł do lekarza jak zaatakowało mu stawy :( Prowadzi go lekarz reumatolog z Instytutu Reumatologii i Chorób Wewnętrznych.
    Wiem, że dzieciątko jest małe i lipa z tym antybiotykiem, ale jak ma być skuteczny na tym etapie to ja osobiście bym dała teraz. Teść jest na antybiotykach od 1,5 roku + nieodwracalnie chore stawy :/

Biedronko Sofijka do schrupania w nowej kreacji ;) btw ale duża ta lalka

Wysłany: 13 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia synusia wlasnie ta lalka wcale duza taka nie jest,myslalam ze większa bo na zdjęciach wychodzi taka duza 50cm ma.

Sofijka umie robic główka "nie nie nie" :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dramat! Wsiąkłam w Ali! Buuu. Po co to mi pokazałyście? Heeh ;-)np oświetlenie do salonu to co w sklepach za parę tysi tam za parę stów. Wsiąkłam.
    A Jagoda to też takie niby zrobienie od Agnieszka. U mnie z ciotką tak jest :-)
    A my bilety rekordy dziś wstawiamy 9:30. Budzi się100 razy w nocy ale przynajmniej da pospać :-)
    A z tym kleszczem to lepiej udać się do dobrego lekarza i antybiotyk na 100. I obserwacja niestety.
    Ja parę dni temu z suni zajęłam jeszcze nie wybitego łaził po niej i też mnie otrzepało że łatwo na dziecko mógł przejść.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia fajna jest tam kaszka lebenswert bio, fajną ma konsystencję, możecie też spróbować dać owocka. U nas bez nie zje a z owocami to wtryni każdą ilość.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 2106 2107 2108 2109 2110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ