X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Laski!
    Spacer dzis obowiazkowy! Pd rana piekne sloneczko!!!
    Kaaarrr! Zobowiazujemy Cie do odwiedzin tutaj! Jeszcze raz gratki!!! Zdjecie chcemy Boryska!!!
    Zoska,ja tez nie wiem od czego zaleza te noce... Jagoda dzis wzglednie,budIla sie ale zaraz odplywala. Jeszcze ani razu nocy nie przespala w calosci. Po zasnieciu bidzi sie po jakis 2-3 godzinach i musi pomacac moja szyje. Czasem ja odloze,czasem zostaje juz do rana.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Igor coraz częściej śpi z nami. Widać, że potrzebuje tej bliskości. W ciągu dnia też często wspina się na mnie żebym go wzięła na ręce i przytuliła. Taki Tuliś się teraz zrobił. Ale to chyba ten etap...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i już dawno miałam pisać, że znalazłam patent na moje dziecko. Jak płacze albo marudzi śpiewam mu "Jesteśmy jagódki" i od razu banan na twarzy :D

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • BlizniakoLove Debiutantka

Wysłany: 14 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karr !!! Cudowne wiadomości !!!
    Ucałuj Boryska od moich dziewczynek.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Czesc Laski!
    Spacer dzis obowiazkowy! Pd rana piekne sloneczko!!!
    Kaaarrr! Zobowiazujemy Cie do odwiedzin tutaj! Jeszcze raz gratki!!! Zdjecie chcemy Boryska!!!
    Obiecuje zagladac, pewnie bede podpytywac doświadczone mamusie o to i owo :) zdjecia nie wrzuce, wybaczcie, zdecydowalismy z M, ze nie wypuszczamy do internetu jego fotek

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr wielkie gratulacje!!! Duzo szczescia dla Was! Teraz sie zaczal najpiekniejszy okres w zyciu :-)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr wielkie gratulacje, to taki cudowny czas dla Was... łapcie chwile, bo ten czas tak szybko leci :-)

Dziewczyny ma któraś z Was pchacz/jezdzik z fp szczeniaczka uczniaczka?

http://www.dzieciaczkowo.pl/pl/product/14323/fisher-price-interaktywny-edukacyjny-pchacz-szczeniakowy-chodzik---jezdzik-szczeniaczek-uczniaczek--telefon-telefonik-dla-gadulki-gratis-mattel-x6838-bcg97

Bo bardzo mi się podoba, ale zastanwiam się jak w praktyce to się ma

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos u nas to słońce sie przebić nie chce:( zazdroszczę go wam :) ale i tak spacerek zaliczony.

Lexi u mnie tez motyw z piosenką działa. Ale ja śpiewam "była sobie żabka mała". Lubi ta piosenkę i mamy żabkę pacynkę to wtedy w ogóle jest przedstawienie.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiek rano był jeszcze jeszcze ale od godziny nie do ogarnięcia jest. Dar się bez powodu. Usypialam go 3 raz chyba z godzinę w końcu w wózku padł. Makabra. Ja mam tyle prasowania że żyć mi się odechciewa a dopiero przelknelam ostatni kęs śniadania bo przy nim nie byłam w stanie.
    Odpisali mi na maila z teg goplany i poprosili o adres mam nadzieję że się pozytywnie rozczaruje.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła 920 nie mam ale n grupie lutowek laska ma. Wiesz co na real foto mnie nie zachwycił aczkolwiek nie wiem jakie ma bajery.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem Blankę usypiałam 3 godziny!! Męża nie było a ja myślałam że już mi ręce odpadną. Masakra jakaś. Zaczęło mnie brać przeziębienie, więc mąż z nią spał a ja poszłam do salonu. Rano mu zsunęła się po poduszkach z łóżka. Nic jej nie jest bo poduszki tam leżą, ale już wiem czemu nie chciała wczoraj spać. Dziś zaczęła podnosić tyłek do góry i przebierać nogami. Jeszcze słabo jej idzie ale ewidentnie jej się podoba, pewnie dlatego ześliznęła się z łóżka, bo ze mnie już dawno tak złazi. Może wreszcie będziemy raczkować.

201602111680.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Cos u nas to słońce sie przebić nie chce:( zazdroszczę go wam :) ale i tak spacerek zaliczony.

Lexi u mnie tez motyw z piosenką działa. Ale ja śpiewam "była sobie żabka mała". Lubi ta piosenkę i mamy żabkę pacynkę to wtedy w ogóle jest przedstawienie.
    Juz po spacerze? Matko, my dopiero pi toalecie porannej :-)

Kaar gratuluję! Super wieści!

Wiecie co Wojtek śpi jął zając, wystarczy ręką ruszyć i się rozbudza.mozna coś na to poradzić? Help. Dawałam wczoraj viburcol i efekt był taki ze zasnął o 21 na pół godz a potem tańce były do 23!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Gorgeous jakie ściąganie paluszków? Polka też często zaciska piątki albo figę robi, nikt na to jej uwagi nie zwrócił.

No takie podkurczanie paluszków u stóp. Do pewnego etapu jest to normalne, ale już teraz powinno zanikać albo nie być tak silne. Cóż... dla pediatry to zazwyczaj wszystko jest okej, przynajmniej u nas. Dlatego nie chciałam znowu błagać o skierowanie, tylko poszłam prywatnie.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Moja druga przyjaciółka się dzisiaj zaręczyła i w 2018 czekają mnie dwa wesela :D Może do tego czasu schudnę :D

Ja też mam już dwa zaklepane, tylko jestem niepocieszona, bo w tym czasie to ja mam już plany być w ciąży albo mieć drugiego maluszka. :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki które mają spiworki. Kiedy zaczniecie ich uzywac? juz teraz czy jeszcze czekacie na zimniejsza pore?

wczoraj bylismy na dwugodzinnym spacerze :O ale zmarzłam.
    A Kuba w nocy znowu pobudka po 3 i wstaje w łózeczku.no nie rozumiem go :/ i jeszcze spał tylko do 7 :(
    U nas tez piekne słoneczko ale rano był przymrozek. moze juz jest 10 stopni . Tesknie za latem :P

Kkkaaarrr gratulacje ! :)

Agulineczka co tam u Was? opowiadaj w skrócie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 11:39

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz po spacerze. Igor śpi jak zabity. A że to pierwszy spacer od tygodnia to od razu mam kilka przemyśleń.
    1. Jest zimno :P i to już serio chłodno. Także pora wyjąć ciepłą kurtkę. No i okazuje się że potrzebny mi jakiś płaszczyk taki do spódniczki ale w rozsądnej cenie. Widziała coś gdzieś któraś?
    2. Pora smarować buzke kremem Młodemu. Co prawda był tak opatulony że cieplutko ale i tak już pora chronić.
    3. Mufka potrzebna na juz. Tak daje w ręce ten chłód ze po 5 min chciałam wracać. Także dziś zamawiam. I stwierdziłam, że najlepsza będzie czarna. Do wszystkiego pasuje a i tata nie będzie miał obiekcji co by w nią ręce włożyć :P
    4. Trzeba ogarnąć i odnaleźć pokrowiec na nóżki zawsze będzie trochę chronił od wiatru.
    5. Kwestia do dyskusji. Póki było ciepło to zawsze miałam picie w niekapku dla Młodego ale wiadomo szybko teraz to ciepło ucieka a termoopakowanie nie sprawdza się. Także tu pytanie do was. Macie jakieś pomysły w czym brać picie żeby nie wystyglo? Mam termos ale on do wody na mleko, może jakis kubek termiczny? Tylko chciałabym coś porządnego ale oczywiście w cenie w granicach rozsądku.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlizniakoLove a co u Dziewczynek? Napisz parę słów ;)

agulineczka lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z mufką już od tygodnia jeżdżę, początkowo młodej na pałąk przypinałam co by rączki nie marzły ale to głupiego robota. Nawet pałąka nie dotknęła tylko trzymała się metalowych części wózka....

Noc dramat, już jej nawet mąż brzydko powiedział. Od 1 do 4 krzyczała na całe gardło, łaziła po nas, przewracała się bo siły nie miała ale leżeć nie chciała. Gorączki nie miała, cycka nie chciała, w pampie sucho.

Do lekarza nie poszłam, wysypka została na brzuchu tylko. Zastanawiam się czy to aby nie od wapna bo jest o smaku bananowym. A Pola nic bananowego jeść nie może bo od razu kupa śluzowata. Posłuchałam Pani w aptece która zapewniała, że mimo że jest bananowe to jest to wapno i napewno nic jej nie będzie.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr gratulacje, niech Borysek nie daje mamie tak bardzo w kość :D ogrom szczęścia dla was!

Po wczorajszym spacerze taki katar mnie złapał ze masakra, strasznie łatwo się w taką pogodę przeziebic. A Gabrysia od rana maruda, i jest tak dzisiaj niezgrabna, ze "wywraca się" na prostej drodze, to będzie ciężki dzień :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn moze być po tym wapnia skoro ma smak banana, Gabryske wysypuje po wszystkim co jest truskawkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 12:04

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 2111 2112 2113 2114 2115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ