X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek na diecie, a Wymusicie po nocach o jedzeniu pisać? I juz mi sie zachciało sałatki z majonezem B-)

My chcemy axkid minkid kupic, ale tak kak dziewczyny piszą dopiero jak głowa bedzie wystawać lub nie wejdzie w ten co mamy, ado tego daleko u mojej kruszynki. Podobno te foteliki pierwsze sa najbezpieczniejsze i tego sie trzymam na raziei nie chce sie spieszyć z wymiana.

Nie mamy pchacza, ale to nic F. Zrobiła sobie sama pchacz ze stolika edukacyjnego i wyszła z pokoju, co sie bedzie szczypać

Kri, dana222, tysiaa93, vayn, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne przepisy, dzięki. A jakieś " bezmleczne "? :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzonko aaach

To mój grubasek ma 9100 a w foteliku ma jeszcze sporo miejsca na szczescie. Fotelik niby do 13kg

Zosia moja też tak kombinuje, a jaka jest zła jak dopcha ten stolik do ściany i dalej nie idzie, biedna się zapiera a tu zero efektu hahha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 21:53

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam o Cybexie i znalazlam taki:
    https://foteliki-cybex.pl/produkt/pallas-m-fix/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 zupki chińskie jedna ostra i jedna łagodna. Wrzucamy makaron i wszystko z saszetek do miski, do tego papryka, świeży ogórek, kabanosy, sałata lodowa i majonez. Sałatka musi się przegryzc ze 20 min.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to już od dawna nóżkami dotyka. I też podobno to nie stanowi, ale głowy uciąć sobie nie dam, bo nie jestem specjalistą. Być może wpływa na wady postawy, ale w zestawieniu z bezpieczeństwem podczas wypadku to co ważniejsze?

Biedroniu pogrzebałam w necie, bo wierzyć mi sie ńie chciało, że przodująca firma by sobie na to pozwoliła i znalazłam, że nie jest w ADAC, bo jest za nowy, ale dostał certyfikat isize, który jest równie rygorystyczny. Ze stronki bociek.eu :

"Testy zderzeniowe ADAC a fotelik Recaro Zero 1

Fotelik Recaro Zero.1 nie posiada jeszcze oceny od ADAC, ze względu na fakt że fotelik został wprowadzony na rynek na początku 2016 roku, został zgłoszony do wrześniowej rundy testów i nie mógł być testowany wcześniej, natomiast nie powinno to być przeszkodą w zakupie dla uważnych rodziców gdyż od końca lipca foteliki Zero.1 będą sprzedawane z homologacją i-size oznacza to iż fotelik przeszedł najbardziej rygorystyczne testy dopuszczające do sprzedaży. Uważamy iż osiągnięcie dobrych wyników w ADAC jest tylko formalnością."

No i kurde reszta takich montowanych dwustronnie albo niewiele tańsza albo słaba wypada w testach.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ja czytałam dużo o tych osłonach tułowia w fotelikach i jednak kupimy z pasami, o ile o tym nie czytałaś to poczytaj, bo oceny mają średnie i zobacz filmik z testów z nimi

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 dzieki nie czytalam o tym.Kurde to ja juz nie wiem jaki fotelik kupie masakraaaa!!!

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka bezmleczna:
    Fasolka szparagowa, kuskus lub komosa, sok z cytryny, pomidor.

Fasolka szparagowa, gorgonzola i gałązki tymianku zapieczone przez chwile w piekarniku

Mieszanka sałat, ogórek, pomidor, oliwki, kurczak zgrillowany, zioła, pieprz, sól, winegret

Ziemniaczki, śledzik, marcheweczka (można też cebulkę), buraczki, jajeczko. Opcjonalnie mozna lub nie, przełożyć majonezem lub śmietaną z octem. Co kto lubi.

Przystawki:
    Szpinak podsmażony z czosnkiem, do tego feta i prażone pestki słonecznika

Carpaccio z buraka z fetą lub serem kozim ze słonecznikiem

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, żeby fotelik był dobrze zamontowany a dziecko w nim odpowiednio przypiete. Bo nawet najdroższy i najbezpieczniejszy na nic się zda jak będzie źle usadowiony.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff w końcu Was nadrobiłam, zawsze mi to robicie jak Michał jest mocno absorbujący lub jak mńie nie ma w domu to Wy tu szalejecie.
    Wczoraj byłam zważyć Michała bo słabo przybierał w ciagu ostatnich 2,5 miesiąca. To teraz nadrobił wszytsko i w ciagu miesiąca przybrał 700g!!! Wazy teraz 8400g
    Kiiedys rozmawiałam z sprzedawca w sklepie i mi powiedział ze dziecko moze mieć nóżki zgięte, dla dzieci nie jest problem siedziec kilka godzin po turecku, w przeciwieństwie do nas dorosłych, my po takiej jeździe w takiej pozycji to by musiał ktoś nas naprostować. Pan jeszcze dodał właśnie ze zmienić należy jak waga przekracza lub jak główka wystaje. Do nowego fotelika dobre jak dziecko ma przynajmniej 8700g i samo siedzi. To my prawie siedzimy (tzn siedzimy ale czasem krzywo siedzimy) waga juz prawie osiągnięta a głowie nie duzo brakuje zeby wystawać. Ale jako fotelik wybrac, to dalej nie wiem
    Pisalyscie o zdjęciach jeszcze, ja mam 5 letni telefon z klawiatura qwerty wiec, robi dość fajne zdjecia, ale powiększone na kompie nie wyglądają juz dobrze,a aparat nie jest zawsze pod ręka, wiec nie mamy duzo zdjęć ale za to mu wywołuje, bo nasze np zdjecia z wesela wywoluje juz 4 lata.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • L Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Najważniejsze, żeby fotelik był dobrze zamontowany a dziecko w nim odpowiednio przypiete. Bo nawet najdroższy i najbezpieczniejszy na nic się zda jak będzie źle usadowiony.

Święta prawda :-)

Dobranoc:-*

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie Lexi. Tego przede wszystkim trzeba pilnować.

Patrzyłam też na Cybexa, ale pamiętam jak mój bratanek ryczał kiedy go wsadzali i blokowali tym "stolikiem".

Tak sobie przemyślałam tą kwestię wsadzania w kombinezonie i na pewno jeszcze trochę pojeździmy w tym co mamy :) ale gdzieś ziarno zostało zasiane :)

D, no i którą sałatkę robisz? :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie głodna zrobiłam :) jutro robie jakąś sałatke. nie ma to tamto :D
    Ooo tez lubie jaja faszerowane pieczarkami. mniam ! :) mozzarella z pomidorami :D

zwykła grecką można tez zrobic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 22:37

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny basenówki. U was ozonowania czy chlorowana? Bo u nas chlorowana i położna przestrzegała. Ale jakoś nie chce mi sie wierzyć, że takie to zupełnie ńiezdrowe. No i chce pójść w końcu, bo mi się zdaje, że to taka frajda :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tylko chlorowana, młody zadowolony w wodzie, chlapie na okrągło, nawet oczka go nie szczypią. Na skórze nic sie nie dzieje, ja po basenie idę z nim pod prysznic i go myje jego płynem. Jedynie co ma potem nosek pełny, ale ja po basenie tez muszę wydmuchać sobie nos. dla mojego najlepsza pora na basen to rano, ma wtedy duzo energii, raz poszłam popołudniu to sie tak nie bawił. A i lubi trzymać przed sobą mala piłkę, u nas na basenie maja takie zabawki

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kupimy polski fitelik avionaut. Bo tyłem joie podpory fla nóg nie ma i facet mówił że przy wypadku może dojść do złamania nóg bo w be safe tyłem jest podpora na nogi. A tdn avionaut nie ma adac bo to polski produkt więc w niemieckich testach go nie ma ale porównywalne testy ma z polskiego rynku i bardzo dobre opinie. A poza tym jak macie foteliki przodem to tylko dopiba się pas i tyle a tu jeszcze bardzo mocno trzyma za tzw głowę fotela i dużo stabilniejszy jest. I się zdecydowaliśmy bo mają dużo wypełnienia i solidnie zrobione są.

Też mi się zachciało. Nie wiem czy do mamy jechać mały ma dalej katar. A nie chce mi się tu siedzieć. Ale boję się żeby coś z tego nie wyszło choć już byliśmy u lekarza 3 razy i niby wszustko jest ok. Już sama nie wiem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga dzień przrd basenem na wieczór mocno wysmaruj małego balsamem lub olejem kokosowym gruba warstwa i będzie ok.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w chlorowanej. Bałam się ale Małemu nic nie było. Nie ma co za bardzo przesadzać. Tym bardziej ze ozonowana zdarza się bardzo rzadko. My po sie nie aplukujemy bo Igor boi się tego prysznica ale myjemy się po powrocie do domu.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie od sałatek :D

ja też nie wiem jeszcze jaki fotelik, blisko mnie nie ma nawet jakiegoś spoko sklepu tylko są takie co mają np. 3 producentów.
    Noc znowu koszmar pobudki czasem nawet co 10min, ale to ewidentnie skok. Strasznie się wierci w nocy i z impetem przywala głową, nogami w szczebelki i ryk - nawet sobie siniaka na łydce w łóżeczku zrobił.
    Dziś testuję spanie w taki sposób że rozłożę mu kołdrę na ziemi i na niej położę spać i zobaczę czy lepiej śpi bo nie będzie się o nic uderzał

Mogę wam polecić do zabawy coś co u nas jest hitem 3 dzień - położyłam mu na macie karton opakowanie z pchacza, wysoki na jakieś 10-20 cm i on cal czas się na tym podnosi, wchodzi na to, maca, ślizga palcami po tym i wydaje skrzypiący dźwięk , więc jak macie jakies pudełko, walizkę itp takiej wysokości to dajcie do zabawy tylko dajcie na coś miękkiego bo mój co jakis czas z tego "spada" ale zabawa przednia od 3 dni.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 2138 2139 2140 2141 2142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ