X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej kupić fotelik montowany tylem do kierunku jazdy z mozliwoscia przepiecia. Wiekszosc takich fotelikow jest na bazach isofix, lecz nie w nie kazde auto da rade zamontowac baze. Britax muli tech wpina sie na pasy bezp i jest dwukierunkowy. Recaro zero tylko na bazie, ale jak pisalyscie nie jeszcze adac, ale w przypadku tych fotelikow to niby formalnosc.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do basenu, my chodzimy na zwykly chlorowany i jest ok. Czasami ma bardziej sucha skore, ale mozna grubiej nasmarowac i bedzie dobrze. Tez mamy baby swimmer i ta woda faktycznie zbiera sie przy brodce i czasami cos tam lyknal, ale mysle, ze nie ma czym sie przejmowac. Baby swimmer byl fajny dla nas jak dziecko malutkie, my bylismy pierwszy raz na basenie jak Wojtus mial 3 m-ce to wtedy sprawdzalo sie rewelacyjnie, bo dziecko niestabilne jeszcze i troche obawy mielismy biorac go do wiekszego basenu. Teraz baby swimmer lezy w szafie, bierzemy dziecko pod rece i plywamy z nim. Jest mega szczesliwe i sie nie boi wody. Nie jest tez ograniczone kolkiem wokol szyi.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolko, ktore pokazala Biedronka tez ciekawe :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co powiedzieli o tym odstawieniu? stopniowo eliminowac karmienia czy jak?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym odstawieniu to NIC nie powiedzieli. Zawsze tak jest jak chcesz się dowiedzieć konkretów to gadają trzy po trzy tylko żeby czas antenowy zająć. Tylko tyle żeby dziecko nie miało za dużego stresu np ze na raz odstawianie i żłobek. A poza tym pierdu pierdu pitu pitu. Jakie to wydarzenie i wogle. :-)
    A to dobrze mamy z tym kółkiem myślałam że u nas tylko woda się zbiera ;-)
    Gości jutro nie mam do małżonek okazuje się musi pracować. Buuu.
    Czy Wam też lecą te dni na wszystkim i na niczym? Przed południem akcja co na obiad, po obiedzie jakoś do wieczora i spanie. W międzyczasie spacer. Zarąbać się można. A my się jeszcze na wioche przeprowadziliśmy to na spacerze nawet zakupów sobie nie zrobię ani ludzi nie spotkam.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam wrażenie, że będę całe życie karmić hahaha. Jak już Gabrysia ma etap, że je wszystko co jej podam i to ze smakiem, to za parę dni wszystko się zmienia i nie chce prawie nic, nosz kurde :P

Kri ja też na wsi mieszkam, ale do sklepu mam 500 metrów więc nie jest tak źle, za to kobiet z wózkami oczywiście tu nie ma, no i u mnie za bardzo nie ma gdzie spacerować więc zazwyczaj wychodzimy się pokręcić po podwórku. Czekam na wiosnę bo dziadek obiecał zrobić mały plac zabaw więc przynajmniej będzie co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 13:05

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak Kri. Ostatnio sie zastanawiałam co ja takiego w ciągu dnia robię. Bo niemąż na zwolnieniu. Teoretycznie małego niosąc nie moze ale przypilnować na macie to jak najbardziej. Ucieszyłam sie ze kuchnie posprzątam gruntownie, bo od grudnia nie ruszane szafki i w nich. I sie nie udało:(

Ja tez na wsi. Tez nikogo z wózkami. Do sklepu z kilometr albo dwa. Niedaleko, ale po zakupy to tylko drobne, bo torbe pod wózkiem mam do dupy. Wiec na działki chodziłam latem, bo ładnie, kolorowo, malin mozna było szabrować:) a teraz same dynie zostały to jak ja te 20 kg zatacham? :) no i zimno. Generalnie jak Myszka i Brusia mówią. Jesienna deprecha-wczoraj musiałam to wyryczeć.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do karmienia to odkąd mój ma górne i dolne zęby póki co 6, to karmienie 0przyjemne nie jest, czasem tak ugryzie że...., teraz mnie sutki bolą cały czas. A i karmienie łyżeczką idzie mi gorzej bo zagryzie łyżeczkę i oddać nie chce i trudno trafić łyżka przez zęby.

Dziś na obiad blw z łososia

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam, zyje! Temat sie zaczal aniolkow z 2014..i ja tez koszmar w 2014 przeszlam, a ze ostatnio duzo o tym mysle to troche mnie to dowalilo. Pogoda nie pomaga, no i cale dnie sama...

Wczoraj zaprosilam kumpele na drinka co by sobie chumor polepszyc.. nic bardziej mylnego, wczoraj sie posmialam, a dzis boooooooli glowa :-P i chumoru dalej brak.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd zaszłam w ciążę nie miałam kaca:) zawsze jak piję to się teraz boję, że będzie bolało i mnie to jkoś powstrzymuje przed nadmiernym spożyciem :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszecie i piszecie, że nadrobić nie można :P moje dziecko zaczęło "raczkować" w miejscu w sensie kręci się w kółko ale do przodu jeszcze nie skumała, że można :) a co najlepsze zaczęła dziś gadać tatatata, kręcić główką i mówić nienienie, macha rączką i mówi papapa. Jeszcze jestem w szoku. To w ogóle możliwe żeby ona to kojarzyła albo nas naśladowała? Bo ja jej tak pokazuję i mówię??

Zosia_wop, vayn lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie Natalica! Gratuluje. Mój wszystko zapomniał :(

Wcale tak dużo nie piszemy. Właśnie miałam narzekać co tu nikogo nie ma :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica moja od jakiegos czasu macha główka jak jej powiem nie nie ale nie mow,ale za to robi papa i mowi pa pa :) raczkować nie raczkuje .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój za to nie mówi papa nie mówi nie nie, nie kiwa głową ale ruchowo do przodu, dziś zaczał włączać sobie irobota hheh

a ja się czuję do d... mam mega zawroty głowy normalnie masakra jakaś pewno zatoki

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor już od 3 dni coś tam próbował ale dziś oficjalnie sam stanął na nóżki, podciągając się przy tapczanie! Jestem w szoku totalnym! Przecież dopiero co zaczął raczkować i siadać!

Natomiast jeżeli chodzi o naśladowanie czy mówienie to nie za bardzo się garnie :P Próbuje coś na styl klaskania robić i papa ale tylko czasami jak mu się zachce. Gada dużo ale to takie bez sensu sylaby ba,da,ta. Mama wyszło mu raz i tylko raz :P Ale najlepiej wychodzi mu śpiewanie :D Co chwila piszczy coś na kształt śpiewu. No i buja się w rytm muzyczki dlatego się śmieje że z niego jakiś muzyk będzie. I potrafi włączyć centrum muzyczne i do tego jednocześnie szczeniaczka żeby mu grało i śpiewało :P

A dziś tak mnie gryzł że zrobił mi malinkę na brodzie :P

Mamusia_synusia, d84, tysiaa93, Zosia_wop, vayn, Tusiaa lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byliśmy na przeglądzie tym 9 m-ca. Waga 9520, wzrost 76,5 :) Makaronik ;)

Wczoraj myślałam, że umrę. Kupiłam sobie kawałek ciasta brownie z karmelem. Tak się nim zatrułam, że nawet w ciąży tak nie haftowałam :( cały wieczór wyjęty z życiorysu, waga -2 kg.
    A dzisiaj przegląd Małego, fryzjer, dentystka. Od rana pełne tempo i zero jedzenia tylko herbata. Czuję się jakby walec po mnie przejechał i cofnął :(

Dopiero Was nadrobiłam. Też myślę o zmianie fotelika, ale nawet teraz jak jest 3 stopnie to Małemu zakładam grubszą bluzę i ciepły kocyk. Bo pomyślcie, że to nie tylko fotelik... Ostatnio sobie uświadomiłam, że przecież jadąc na zakupy biorę tylko koła i mam wózek, a tak to będę musiała osobno brać spacerówkę, a nie mam parasolki, więc pół samochodu gratów, bo fotelik, spacerówka i koła :(

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brawo dla Igusia

mój uwielbia na raz mieć włączone wszystkie muzyczne zabwki - dosłownie wszystkie :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia to fakt! No i jak dziecko zaśnie Ci podczas jazdy to przenosisz go śpiącego do domu a tak to trzeba dziecko rozbudzić bo musisz je wyjąć itp.

A ostatnio po raz pierwszy wsadziliśmy go w wózek sklepowy tam gdzie się dzieciaki wrzuca i miał taką frajdę, wszystkich zaczepiał :D

Dziewczyny sok z aceroli można? Bo kupiłam w lidlu takie musy w saszetkach ichniejsze i tam jest sok z aceroli i nie wiem czy mogę podać. Stało przy słoiczkach ale nie ma napisane od którego msca tylko że to musy owocowe. No i zgłupłam :P

A no i takie pytanie pewnie na wyrost ale od kiedy czekolada czy jakieś słodycze? Nie żeby mi się spieszyło ale pamiętam że moje kuzynki to już takim roczniakom coś tam dawały. U nas dużo dzieci w rodzinie więc jak się spotykają to zawsze jest coś słodkiego więc też nie chcę Młodemu zabraniać. Oczywiście wszystko z głową. Dziś zachęcona tym co pisałyście dałam mu przez sekundę polizać czekoladowego cukierka. Cmokał z 10 min choć pewnie nawet nie poczuł :P

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakryłam moje dziecko przed chwilą w pozycji czoworaczej :-) juuupii.
    Pytanie za 100 pkt: ile razy dziennie jedzą wasze, posiłki stałe? bo ja przestałam dawać kaszkę rano na śniadanie, daje tylko obiadek i kaszkę na kolację i tak się zastanawiam czy dobrze robię... Bo my późno wstajemy i to śniadanie to by było kolo 10...

vayn, Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtuś się ukrywa ;) Brawo dla niego!

U nas jest obiadek i deserek. Reszta mleko.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2140 2141 2142 2143 2144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ