X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie dodaje floractin. I kupy są. Najmniej 4. Aż czasem płakać mi się chce jak dziś ubralam go na świeżo i co kupsko po plecy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i dziś pierwszy raz się skaleczyl. Nadal nie wiem o co. Siedziałam 10 cm od niego. Otwierał szafkę, trzymał paczkę chustek i jeszcze miał kubek niewysypek. Jadłam śniadanie o godz16 jak wróciliśmy że spaceru i patrze krew na puzzlach i na bodach wystraszylam się nie wiedziałam skąd. Popatrzylam ręce umylismy i szukałam i szukałam. Na palcu się skaleczyl a gdzie i jak to nie wiem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn Ty nie patrz na wagę tylko na przybieranie, bo przecież mieliście okres, gdy słabo Polcia przybierala. My zresztą też, a teraz Tymonek do 9kg dobija :-) a ma dni kiedy obraża się na jedzenie (na wszystko nawet mleko) a są dni kiedy pięknie je. No i oczywiście zakazane rzeczy jadł by i jadł, jak np nasz obiad (posolone ziemniaki czy jajecznica). Kinderka ostatnio tez dostał na sprobowanie (ociupinke) uwielbiam wtedy patrzeć na reakcję ;-)

Lexi no i u mnie chyba zakończy się to abstynencja, bo przy Tymonku wolę być na 100% a nie zdechlak.

A z innej beczki, były tutaj palaczki o ile pamiętam, wróciła któraś do fajek?

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Glut właśnie się obudził po 30 min. No i oczywiście wyspany i szaleje. Dobrze ze to Mąż ma dziś dyżur :P

Mila920 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapalilam jakieś 2 miesiące po porodzie. Strasznie mnie w ciąży ciągnęło ale zapalilam jednego i na tym się skończyło. Paskudne to było. Dalej mnie ciągnie ale smród i ten obrzydliwy smak mnie blokuje :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi słodki Igus :) a nie probowalas go odłożyć spowrotem do łóżeczka. podobno dzieci wstają ale jeszcze śpią :D u mnie nie ma zmiłuj. Kąpiel i ma być spanie do rana hehe :D ciekawe jak to będzie jak dzieci będą starsze . Czy Beda nadal zasypiac od razu po kąpieli .
    Wczoraj w nocy obudził mi się Kuba z takim płaczem ze nie wiedziałam co się dzieje .ciężko było uspokoić. Spał ze mną do 5 bo się obudził na jedzonko i odłożyłam do łóżeczka i na szczęście pospal do 8 chyba. Jak kiedyś pisałam ze się do mnie nie przytula tak teraz zaczął wdrapywac się na mnie i się tuli. zwłaszcza jak jest śpiący :D

Oj ja też nie lubię zdychania po piciu. Jak sobie przypomnę jak się meczylam po panienskim koleżanki. Ojej aż 3 dni . Od tamtej pory nie piję zbyt wiele. wódki w ogóle nie tykam. Piwo albo wino z umiarem bo zawsze trzeba być w gotowości. Mój śpiący mąż nie słyszy dziecka jak płacze a ma może pół kroku do łóżeczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 22:23

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj sałatkę :D tak mi się chciało po wczorajszym pisaniu o jedzeniu :P nawet deszcz był mi Nie straszny w podróży do sklepu . Oczywiście autem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 22:26

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo slaba leb do picia,kilka razy przedawkowalam i jak przypomne sobie te cudowne samopoczucie to az sie slabo robi haha

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam tyyyle czasu żeby wypić jakiś % i ...… do tej pory nic. Nie wiem dlaczego. Chyba jakoś podświadomie mam blokadę, zwłaszcza że mi wystarczy pół piwa lub kieliszek wina i jestem ciepła ;)
    A tak mi się czasami chce somersby blackberry... Mmmmmmm

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia synusia to widze,ze masz mocna glowe do picia jak ja :) :)

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słabiaczkiiiii. Buuuuuu. :) hahaha. No coś się zmienia jak się dziecko pojawi. Moze to i dobrze.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo... Odpadam w przedbiegach ;) "większą ilość" wypijałam raz na 2/3 lata (mój panieński, raz sylwester) i chciałam umrzeć na drugi dzień. Tata donosił mi napoje a Mama jedzenie. Z łóżka nie wychodziłam przed wieczorem a cierpiałam jeszcze następnego dnia. O fuck.... Nawet włosy mnie bolały ;D

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z moim M pomijamy czasem wino wieczorem po ostatnim mleku :-) mamy pełno z wesela

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Moje dziecie to studia bez dna. O 17 cyc, o 17,30 cały piątuś i poprawiła chwilę później całym talerzem mojej kaszy manny... całe 3 łyżki z tego zjadłam :/
    Vayn jak Ty tak piszesz ze Polka tyle je to troche mi sie wierzyc nie chce ze cos Ci tam leci z cyckow czym ona jest sie wstanie najesc:)
    I tak naprawde to ona nie ma czasu zglodniec a to tez nie dobrze,wiesz uczucie glodu (nie mylic z glodzeniem),robiacego sie pustego brzucha powinno tez byc znane:) i czy to dobrze tak dla nawykow zywieniowych ciagle jesc? Cyca to ona juz chyba nawykowo chce a Ty chyba nawykowo dajesz:) bo jakos nie wierze ze tym sie zywi jak zjada calego piatusia:)Jagoda po piatysiu nie je 3 h a Pola 30 min po cycu wtrynia calego:) to az nieprawdopodobne:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ona po piątusiu to potrafi 2h nie jesc, dzisiaj doszła w międzyczasie nasza kaszka na kolację której mie omieszkała nie przepuścić. Jak przestawałam dawać to był ryk, tym sposobem zjadła całość. O 20 daliśmy jej 180mm do spania.

Jak jesteśmy w gościach to tak samo, zjada tyle ile sie jej daje.

Nie żebym chciała jej żałować, ale jedzenie w łazience żeby ta nad nami nie krzyczała też mi się nie widzi.
    A z cycków leci, ale nie wiem ile. Ten był akurat po 2h drzemki więc napewno popiła. Jak nie widzi jedzenia, albo jest zajęta czymś innym to jak od urodzenia ok 2h się nie domaga.
    A co do cycków jeszcze to przecież ona tyle czasu nie przybierała.... jak wprowadziłam mm raz dziennie to ruszyła waga. Wtedy też tyle jeść zaczęła. Teraz ma tego cycka nadal ale już nie wiszę nad nią 3p min, tylko 5-10.
    Młoda śpi a mnie obudził twardy cycek, chyba ją na śpiocha wezmę, niech mnie ratuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 02:20

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a ile Ci Pola Msc przybiera ? Wg musisz uważać bo mi się wydaje że polcia się przyzwycxaila że jej dajesz to co Ty jesz. Tuli a czy dziecko jedzace regularnie ci 3 godz od jakiegoś czasu odczuwa głód czy to przyzwyczajenie ? :)

Mam znajomych którzy mają core (rok i 2 Msc) co chwilę coś jej dają do jedzenia a ona nie protestuje. Wglada jak mała kulka...

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi a budyn nie wyszedł bo moxze za zimny był. ja jak wleje mm do wody z maka i żółtkiem to tez robi sie woda ale mieszam i mieszam i gesty sie robi :P moze za mało maki dałas albo wody za duzo.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc nie fajna. Mąż miał się zająć s jak zwykle matka musiała wkroczyć. Najpierw ok 1 obudził się z takim płaczem ze aż się zanosil. Dwa razy musiała mu w buzke dmuchnac żeby oddech złapał. Dopiero śpiewanie i noszenie go uspokoiło. Później obudził się o 5 i zaczął szaleć. S tyle razy mówiłam Mężowi ze jak tylko zajeknie to od razu musi dostać dyda. Oczywiście jak zwykle nie zareagował na czas i mieliśmy godzinę lazenia po nas. Obudzil się teraz ale wydaje mi się, że chyba coś na dziaselku czułam. No i tak sie zadrapal w kąciku oka, że pełno krwi.

No i dzisiaj chyba okres dostanę. Jest tragedia.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a ty lub mąż macie skłonności do otyłości lub w rodzinie jest? Tzn ty nie masz, bo fotę widziałam i laska jestes:)
    Jeśli czujesz, że cos nie tak z Polci jedzeniem to skorzystaj z porady kogos, kto sie na tym zna.

Jak pytasz o zdanie nas to wg mnie troche za często czasami je i brzuszek nie ma czasu odpocząć. I rzeczy niekoniecznie odpowiednie dla jej wieku. Ja wiem jak to jest jak dziecko chce jesc za każdym razem jak zobaczy, że jesz :) tylko my sie nie chowaliśmy a wzięliśmy go na przetrzymanie i juz zakumał. Ale ciężko było, bo był wrzask.

Ja tak moze sfiksowana na punkcie tego jedzenia, bo choć obije moich rodziców i brat to szczypiory to ja zawsze na diecie-od nastolatki. I chciałabym zaszczepić zdrowe nawyki małemu to moze uda mu sie tego uniknąć. Mam nadzieje, ze pójdzie po dziadkach :)

Oglądałam n aTVN wywiad z Dominiką Gwit. Opowiadała, ze była wcześniakiem i jej mama tak sie cieszyła ze je i przybiera, ze ja tak utuczyłam aż teraz ma chorobliwą otyłość. Pomyślałam wtedy, ze nawet sobie człowiek nie zdaje sprawy jak mozna małymi rzeczami wpłynąć na przyszłe życie naszego dziecka...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica to fajne prezenty podostawaliscie na ślub :) ja nie mam z kim sie wina napić, bo mój od razu ma zgagę od niego. Poza tym woli słodkie a ja wręcz wytrawne lub chociaż pól. A znowu piwa ja nie bardzo.

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2142 2143 2144 2145 2146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ