X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi zamiast kostki rosolowej zrob wywar z kosci,np zeberka:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuć że weekend u nas na wątku :)

Baga raczej skłonności ku otyłości w rodzinie nie ma, ale kto to wie. Dziękuję za komplement, aczkolwiek ja to jakaś szczupła nie jestem - 80kg na liczniku :)

Natali nie mam powodu do obrazy, mądrze napisałaś. COś w tym napewno jest bo przecież pediatra i rodzina małża to cały czas "bo ona głodna, ona nie dojada" Dziękuję za Twoją wypowiedź.

Tuli i jak smakowały ogóraski? Super Jagódka, a jaką ma kiecę fajną!

Tysiaczku! Składałam osobiście i na fb, ale złożę i tutaj a co! :P
    Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin, dużo szczęścia, miłości i radości :*

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mojemu daje wszystko w formie zupkowej - krem lub grudkowej. A tu już pora na prawdziwe 2 danie chyba.

A dajecie dzieciom łyżeczki żeby same jadły czy je karmicie?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli jeszcze się boję podawać taki wywar na kościach wieprzowych, przynajmniej na razie. Ale w poniedziałek zrobię gar buliony warzywnego i zamrożę na porcję co by nie robić co chwilę.

Tysia masz urodzinki? Wszystkiego naj Kochana! :*

Vayn nie wiem czy próbowałaś ale my zawsze jak jemy a Igor też nam próbuje do talerzy zaglądać to dajemy chrupki kukurydziane. Zawsze czymś się przez chwilę zajmuje. Ogólnie to faktycznie najlepiej skonsultować się z dietetykiem jak masz jakieś wątpliwości. A jak Pola wypada w siatkach centylowych? Skoczyła teraz dużo z jakiegoś centyla? Bo mi i lekarka i położna mówiła że dopóki dziecko idzie średnio swoim centylem (czy mniejszym czy większym) to jest ok. Gorzej jak nagle skacze waga na siatce.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz to jeszcze bez zębów więc takie kawałki odpadają. Jedynie papki i grudki póki co.

Łyżeczkę daje do zabawy czasami ale mi się wydaje że nasze Maluchy jeszcze za słabo chwytanie mają rozwinięte żeby same nawet trafić do miseczki :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ale zeby przednie sa do odgryzania,Jagoda tez przeciez nie gryzie jedynkami,ona jakby rozciera jezykiem i lyka:) no ale wiadomo ze sa to miekkie rzeczy.
    Ogorek? Pyyyycha!
    A teraz przy ustpianiu darla sie z pol godziny, i sie zrzygala... Az sie boje bo odtatnio skonczylo sie szpitalem.. Ale nie wiem czy zeby znow nie zaczna isc, bo w szpitalu wyszly wtedy gorne jedynki..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia Wszystkiego cudownego!!!

d84 moja zawsze ma w raczce swoja lyzeczke i sobie gryzie,czasami zdarzy sie,ze wezmie ta co ja karmie z jedzeniem ale zje i odda albo wyrzuci :)

d84, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie już kupione śpiworki do wózka/sanek? jaki rozmiar najlepiej kupić? zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz- czy przez te dziury na pasy nie będzie wpadał śnieg na sankach? mój mąż planuje jeździć w największy śnieg, o ile w ogóle taki będzie :)

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia spełnienia marzeń! Pociechy z męża i dziecka :) zdrówko wznoszę szampanem :) mniam:)

Co robicie dziewczyny, że was tu nie ma? :)

Moje młode śpi od godziny, zjadłam pizzę owsianą i siadłam pooglądać trochę TV.

atdc6iyei0o27of5.png
  • L Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się późną porą ;-)

Tusia jak Ty robisz pomidorową? Ja wczoraj młodej pierwszy raz łososia podałam i bardzo jej smakował. Dzisiaj ziemniak burak czerwony i jajko.

Tysia sto lat kochana !!!

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie spi od 20 a ja chcialam zlozyc zamowienie na alli chcialam zamowic rajstopki i podkolanowki liski i jakies inne bajery ale chcialbym to zrobic u jednego sprzedawcy i szukam.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia wszystkiego najlepszego! :)

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho tu dzisiaj i Tysia ma urodziny, ale wklejam zdj.

Miecha pierwszy offroad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 10:00

Tusiaa, Zosia_wop, dana222, Mamusia_synusia, Lexi150, Mila920, L, d84 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D zwykła gryczaną z saszetki gotuje. W oddzielnym garnku warzywa np troche brokuła, marchew, pietruszka albo seler co tam mam pod reka i mieso np królia, cielecine gotuje osobno i wszystko blenduje. Wode wlewam ta co miałam z warzyw i oczywiscie masełko :)

Aaa rybe tylko łososia wprowadziłam.

Lexi moje zupki wychodza mega geste pewnie dlatego ze zblendowane :D ostatnio robiłam dla nas zupe buraczana na skrzydełku z kurczaka a że dla małego nie miałam to zrobiłam tak: pogotowałam wode z tym skrzydełkiem, dodałam ziemniaki, marchew, pietruszke, buraki starte na tarce, liść laurowy i ziele angielskie. Jak sie wszystko ugotowało wrzuciłam do blendera ta wode, warzywa, buraki, masło dodałam i obrałam skrzydełko z miesa. a naszą zupe doprawiłam wegetą i smietaną.
    Ogólnie do tej pory gotowałam warzywa w oddzielnym garnku, mieso tez w innym. Teraz bede bazowac na skrzydełku i z tego wywar dawac mu do zup a np królika, cielecine czy inne mieso jednak gotowac osobno. Nie podoba mi sie zapach z królika jak sie gotuje. Krupnik jak gotowałam to kasze też w innym garnku niz warzywa. Jak masz warzywa mrożone zawsze możesz nastawic garnek z woda i wrzucic to skrzydełko i niech sie tam gotuje a poźniej dorzucic mrożonki :)

L a pomidorową robiłam tak: parzyłam pomidory i obierałam ze skórki, wykroiłam ten srodek pokroiłam na ćwiartki i wrzucilam do wody i nawet duzo czasu sie gotowało pod przykryciem. (raz dałam tez pomidory z puszki całe) Makaron albo ryż ugotowałam w innym garnku i mieso tez w innym. POźniej wszystko razem zblendowałam. akurat pomidorówka wychodzi mi taka nawet rzadka. Ma dziwny smak podobny do wątróbki hehe :D No ale Kubie smakuje :D czasem wrzuciłam też marchew do gotowania ale nie zawsze i natke pieruszki :)

Mam nadzieje, że napisałam w miare zrozumiale :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 21:57

L lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa dużo zdrówka, wytrwałości :) :* stara dupa sie robisz hehe :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko mnie to właśnie denerwuje jak chce kupic 2 rzeczy u jednego sprzedawcy np na Allegro to nie ma opcji zeby tak szukało, No chyba ze jest a ja jej nie odkryłam.

Co do jedzenia to my tez papki, u nas wręcz jest płacz przy grudkach. Cos czuje ze bedzie problem z wprowadzeniem.
    Dzisiaj byłam na urodzinach teściowej i tam od rodzinki oczywiście musiałam sie nasłuchać. Chcieli dac mu ciasto, ok zgodziłam sie na maślana babkę, tylko powiedziałam zeby dawali po małym kawałeczku do buzi, to sie doczepiono ze jemu powinno sie dac do ręki i sam powinien jeść, moje tłumaczenia ze on sie bawi jedzeniem i nie wkłada do buzi nic nie dały tylko jescze pretensje ze go tego nie uczę. Oczywiście ze uczę ale nie zaskoczył jeszcze, ale co ja sie bede im tłumaczyć. Potem babcia nie rozumie ze go karmie w nocy, ze powinien przesypiać cała noc. A i dodała ze maksymalnie mam go karmic do 9 miesiąca bo potem pokarm jest słaby ehhh juz tego nie chciałam komentować. Ja wiem ze za czasów babci było inaczej, powinnam ja wysłuchać i tyle ale ja sie od razu oburzam i sie bronię.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia 100lat i spełnienia marzeń :-*

Baga no inaczej sobie Ciebie wyobrażałam ;) i czemu Ty piszesz, ze nie jestes laska ja sie pytam? :D

A moj książę sie dzis od rana obraził na mnie o to, ze nie chciało mi sie miłostek i juz cały dzien sie nie odzywa lub tylko oficjalnie, ja cały tydzien czekam na weekend zeby nie byc sama z dzieckiem, a tu jak zawsze ehhh a taka piękna pogoda była to 3h spacerowaliśmy same :(

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boedroneczko a czemu u tego samego chcesz? Dla mnie to zawsze bez różnicy bo przesyłka i tak darmowa i szukam najlepszej oferty cenowej, co innego na Allegro gdzie sie płaci za przesyłkę

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to inaczej Zosia? Ze brunetka czy coś?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana współczuje jak tak sie wszyscy zaczną wymądrzać. Owszem do raczki tak, ale na siedząco i na spokojnie, a nie tak... Juz u nas tez chciały dawać jakies wyroby cukiernicze i pewnie jak mąż jedzie do babci sam z małą to jej dają żebym nie wiedziała...ostatnio rogalika z ciasta kruchego babcia męża chciała dac, ona ma ponad 90lat i nie rozumie, ze dziecko moze sie zakrztusic bo to twarde ehhh

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2144 2145 2146 2147 2148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ