X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Jak to inaczej Zosia? Ze brunetka czy coś?
    Tak, myslalam ze ciemne i krótkie nie wiem czemu ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urwało mi posta.
    Dzisiaj się dowiedziałam, że szaleje wirus rota więc uważajcie i omijajcie sklepy. Jednak moje czwartkowe przytulasy do porcelany to nie musiało być zatrucie :/

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio ciagalam Kubę po sklepach. Zresztą wyjścia Nie mialam.

No Baga super wyglądasz. Też myślałam że masz ciemne włosy i nosisz chustę na głowie i w ogóle taka schowana pod ciuchami i chustami. Za dużo jakiś filmów chyba oglądałam i tak sobie wbilam
    jakoś do głowy :D mam nadzieję że niczym nie urazilam :)
    Misza śliczny chłopczyk :)

Współczuję Wam tych "dobrych" rad :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 22:52

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny miłe jesteście :) ale tusia to bank rozbiła z tymi chustami :) uśmiałam sie.

Tusiaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • L Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga ja też inaczej sobie Ciebie wyobrażałam. Taka dziewczynka na tym zdjęciu jesteś ;-)

Tusia dzięki za przepis :-)

Słoneczko nas dzisiaj rano przywitalo...jak miło.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też obstawiałam ciemne włosy u Bagi

mi na szczęscie nikt rad nie daje, ale jade za tydzień w rodzinne strony na 1,5tyg to może się zmieni

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaskawe jesteście dziewczynki :) Oczywiście wiecie, że zdjęcie wybrane spośród całej góry abym wyglądła na nim jako tako.
    Ale fajnie, ze nie jest ze mną aż tak źle jak mi się czasami wydaje :)

Ja też rad nie dostaje. Chyba dlatego, że moje dziecko to takie ostatnie w rodzinie i dobre rady "zużyli" już na wcześniejsze :) Ale komentarze są jak to ten i ten już od 3 mca jadł rosoły a od pół roku wszystko. Ja raz pozwoliłam dac na imprezie pasztet (bo wiedziałam, że domowej roboty i z czego) a mały zrobił minę jakby gówno powąchał i za nic buzi nie chciał otworzyć - od tamtej pory nic mu już nie dają. Albo jedna babcia mówi ubierz a druga rozbierz i ja czasami stoję i się patrzę na nie, bo aż mi ręce opadają i nie wiem co powiedzieć.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga co tak szybko usunelas fote??poprosze raz jeszcze :) ja jak dobrze pamietam to masz blond krotkie wlosy :)

Zosiu to Twoj chlop taki fochowy jak baby??nie zazdroszcze haha :)
    a co do Ali to tam musze sie napierw zarejestrowac czy moge najpierw wszystko wrzucuc do koszyka i pozniej sie zarejestrowac?

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko a mowilas ze kiedys clo Ci kazali Aplacic,to z Ali zamawialas?
    Ja u rodzicow. Byla Ciocia Chrzestna zrobila przeglad stomatologiczny,elegancko wbila w ksiazeczke zdrowia dziecka:) Jagoda zalicYla druga wizyte u stomatologa:) haha

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Was tak w skrócie mega wczoraj kaszy ryzowej nie chciał jeść a dziss owocowa manne zjadł bez problemu.
    I w sumie wszystko ok jesteśmy na wyjeździe. I właśnie Lexiiiiii dobra kobieto dostałaś ofertę z supher pharm że tylko jutro wyprzrdaz.? Powiedz mi czy bez żadnych zakupów można od razu te promicyjne rzeczy kupuc. Bo są moje soczewki w sxtra cenie i musiałbym po nie biec.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza. Pytanie za 100pkt jak mrozicie dynię ? W skórce czy obieracie ?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dynię mroziłam przetartą na papkę, a dużo jej w słoiki zrobiłam. Trochę meczenia było ale teraz hop otwieram swój słoik i gotowe :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja już obrana w kostkę zamrozilam. Bo ona po rozmrozrniu to się rozpada i nie obierzesz zresztą ja taka zamrozona wrzucam jak gotuje już jej przrd gotowaniem nie rozmrazam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie chcę być wujek dobra rada, ale raz spróbujcie wywar ugotować na czymś innym niż skrzydełka np. pierś czy udka - zawsze się uda i nie będzie trzeba dodawać kostek rosołowych, vegety i innych rzeczy a pachnieć będzie w całym bloku :) a jak dodacie lubczyk to i same bez soli zjecie :) dla mnie wywar na skrzydełkach nie jest dobry, sprawdźcie same, że może być lepiej.
    Tusia ja mięso zawsze kupuję w kawałku i sama mielę. Albo łopatkę, albo szynkę, a czasem jedno i drugie i wtedy mieszam, bo jak szynka jest chuda to wtedy to mięso mielone jest trochę suche. Staram się zawsze żeby to mięso było jak najmniej przetworzone przez kogokolwiek. No i nigdy nie kupuję gotowca mielonego - zapakowanego.

201602111680.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanku ja wtedy zamawiałam na innej stornie i były to dwie torebki.

Tusia kupiłam poł małej dyni i pokroiłam w takie grubsze pasy nie obieralam.

Słyszałam,ze wywar z miesa dla tak małego dziecka jest nie dobry.U mnie rosół wyglada tak:

Ziemniak marchew por i do tego dodaje zawsze jakies warzywo kalafior,dynie,brokuły itp nie używam zadnych soli jarzynek itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 20:33

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem że się rozpada. Widziałam na necie filmik jak ktoś składał do piekarnika i później skórka fajnie odchodzila. No ale kawałki były duże i świeżą Nie mrozona.

Ja spróbuję zrobić na filecie wywar a na wieprzowinie wywar też jest ok ? Na Kubie testowalam na razie ze skrzydełka i nic mu nie było :) podajcie propozycję na obiad z dyni dla małego :) wiem że brusia robiła z burakiem ale burak był ostatnio i z czymś innym bym chciała jakąś nowość :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to standard weź marchew pietruche ziemniaka zielenine i dynie. Może jeszcze kalafior albo batata do tego.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Biedroneczko moj małż to fochmen pierwsza klasa, cały charakterek mamusi. Kiedys tak nie było, bo nie widywaliśmy sie tyle co teraz, ja po 12h byłam w pracy, wiec nie było czasu na kłótnie, no i nie było dziecka, a teraz wszystko sie zmieniło ;)

Dobrze, ze piszecie o dyni musze kupic i zrobić krem. Rosół tez dawałam na udkach, tylko troche zjadła. Odtatnio nie umiem sie wyrobić z obowiązkami w domu, gotowaniem i zajmowaniem sie dzieckiem i msm stertę prania, prasowania, nie wspominając o umyciu piekarnika, lodówki...ja nie wiem kiedy ja to zrobie :(

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mięso juz zmielone uważajcie co jest na etykiecie musi byc napis mięso mielone nie żadne zmielone, garmazeryjne, babuni itd w ten sposób oszukuje sie klienta. Sprawdzajcie z tylu na opakowaniu czy skład to samo mięso. Najlepiej jak w sklepie Pani zmieli, ale nie wszędzie jest taka opcja i czesto jest obschniete i brzydkie, bo nie schodzi.

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie cierpię w sklepie kupować mielonego bo wrzuca do zlewu myje i mokre mieli potem strzela, lub co gorsze porcuje się i mrozi i jest nie dobre bo woda w nim zamrozona mega psuje smak.
    Mi wcielo branzoletke zgubij mi ją mąż. Powiedział żebym byle gdzie nie kladla bo zgubie jak byłam w łazience i włożył do kieszeni. I co gdybym ja polizyla gdzie popadnie to by była a tak nie ma jej nigdzie. Dom do góry nogami wywrocony. W niedzielę była. Wczoraj dwie godz później wyjechaliśmy bo szkukalam rozstap się niebo i ziemia nie ma. Wrocij dziś do domu bo jutro na rano szukał że dwie trzy godziny no nie ma jej. Jestem taka zła.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 2145 2146 2147 2148 2149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ