X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem, myślałam że taki rosół by może był dobry

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia chyba Ci sie taki wymagający egzemplarz trafił, kochasz go na pewno bardzo bardzo mocno, ale ileż człowiek moze?! Nieraz tez mam ochotę urwać sie od obowiązków, ale szybko tęsknie zaraz ;) moze zaplanuj sobie jeden dzien bez dziecka jak mąż bedzie w domu, albo moze mama czy ktos z rodziny dałby Ci jeden dzien wolnego? Moze to nie zmieni sprawy, ale chociaż sie zrelaksujesz :)

D trzęsienie u nas wyglada tak ze przychodzi otwiera buzie i jęczy w specyficzny sposób ze cos chce :) ale to u nas od niedawna tak jest i musimy sie chować jesli jemy cos nieodpowiedniego :)

Lexi Igus jak zawsze sweetaśny, pięknie stoi ! :)

Lexi150 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wku&^%^^&&^^. Nie mam w zwyczaju ponaglać, czekam cierpliwie. Właśnie napisałam co z moim śpiworkiem kiedy mogę się spodziewać kuriera i co ZAPOMNIAŁY O MNIE.... Zaraz się biorą za jego szycie. Nosz cholera jasna ;/

Kurde ja też czekam na tego pierwszego zęba jak na święta :P

• d84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn jak się spóźniają negocjuj zniżkę, albo gratis jakiś.

Ja ostatnio małemu daje jogurty z bakomy - mają linię bio, skład całkiem fajny po 15% owoców, oczywiście cukier też jest ale przynajmniej trzcinowy.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja widziałam tylko to pierwsze zdjęcie, dopiero jak Zosia napisała o staniu to myślę sobie jakie stanie? :O Brawo Iguś! <3

D no przelew robiłam 3 tyg temu... Ja to ogólnie na jakość nie narzekam tylko jak koleżanki dostają po 3-4 dniach paczki tak ja zawsze jestem pokrzywdzona. Jak zamawiałam wkładki do wózka to też jakoś 2 tyg czekałam.

Moje dziecko bawi się zamkiem w kurtce od 15 minut :D

Lexi150 lubi tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ka nigdy kaszki nie dawałam to był pierwszy raz i ma bączki wieczorem obowiązkowo cos dałam i probiotyk i tak sie budzi co godzina czyli widocznie nie z głodu, najgorsze to ze cycek ostatnio w nocy tez nie do końca usypia tylko tak na pol w śnie kręci sie z boku na bok, nawet wczoraj drzemki popołudniowej było tylko 20min zamiast 1,5h i tez to nic nie dało...ja mam nadzieje ze to na zęby, bo az sie boje co jeszcze gorszego mogłoby byc jak beda wychodzić :-X

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn tez bym sie wkurzyła, ja miałam taka sytuacje z hubiworld kojarzycie tego sprzedawcę? 3 tyg przed porodem zamówiłam laktator ręczny z aventa i okazało sie ze przesyłka nie dotrze bo cos ją zalało i czekałam na drugą tak, ze urodziłam miałam nawał i musiałam kupic nowy, a do hubi pisałam i dzwoniłam bez odzewu, az przyszła końcem lutego chyba i na wstępie miałam 2laktatory!!

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn też mam takie szczęście. Ten wózek co kupiliśmy nowy po rozłożenie wszystko ok stelaż ok koła. Ale z jednej strony materiał jest przebity przez stelaż nitem.i przez to wkrecil się w mrchanizm budki i efekt taki ze materiał pękł przy składaniu. Miałam Wam pokazać ale mi się zapomnialo ostatnio jak byłam kupiłam małemu kartkę na roczek. Dałam 26 jak któraś chce to Wam kupię i wyślę. Postaram się zaraz dodać zdjęcia. Jest to ok 8 cm gruba książka z kolorowymi stronami do wypełnienia tal od urodzenia ile waży itp z zyczeniami na roczek. Takie lekkie jakby z pianki zrobione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 15:24

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jadę kupic pchacz od babki taki wózek dla lalki z fp na zdjęciu wyglądał fajnie i tylko 45zl za niego chce tylko na drugim koncu miasta mam prawie 20km i musze czekać na auto, młoda juz robi pachacz z krzesełka do karnienia, wiec moze ją zainteresuje

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29nxusn.jpg
    315hap3.jpg

2mcysfl.jpg

vayn, Zosia_wop, Tusiaa, Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2e1bpz8.jpg

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne Brusia, my macy cos podobnego z bebiko taki album pamiętnik plus pudełko :) na początku wszystko pięknie notowałam, a teraz straciłam zapał :P

Tusiaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a wersja dla córeczki była? Fajnie to wygląda :O

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn pewnie i by była musiałabym do księgarni wstąpić. . Tez mam to z bebiko no ale to tak typowo na roczek .

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne Brusia! Tylko, że ja już mam 2 takie pamiątkowe i nie chcę znów się powielać.:/

Vayn bo ja to drugie zdjęcie później wkleiłam. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 17:28

vayn, Mamusia_synusia, Zosia_wop, Mila920, Kri, d84, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia mi się wydaje że trochę inny jest powód tego wszystkiego u Ciebie. Ale to tylko moje zdanie. Poprostu za dużo wzięłaś na barki. Masz małe dziecko. Twoja tarczyca daje Ci w kość. A na dodatek (ja sama bym się zaj.....ła własną pięścią) PRZEPROWADZKA. O dziewczyno! Ja nie mam jak/kiedy kuchni sprzątnąć a co dopiero gdybym miała się przeprowadzać, pakować, rozpakowywać, układać, myć i w ogóle... To wszystko Ci naraz dowaliło. Jaś jest taki sam jak nasze dzidziole. Tylko próg wytrzymałości masz inny przez pozostałe czynniki. Mega Ci współczuję, ale musisz zrobić KONIECZNIE dzień bez facetów, poza domem. I to szybko. Na długo nie pomaga, ale chociaż chwilowo można się odbić nie patrząc na mieszkanie ani nie słysząc płaczu dziecka. Ściskam Cię, bo dla mnie jesteś MEGA dzielna i zaradna.
    PS. Z tą godziną, żeby dziecko się czymś zajęło to trochę Cię poniosło ;D

vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia fajnie wyglada ta ksiazeczko-kartka :)

Zosia Ty masz chyba krzesełko z ikei do karmienia no nie? i zrobił Ci ktos ta podpórke na nózki ?

Lexi mega mi sie podoba to posciel i mysle ze jak beda to tez zakupie :) z flanelowej jestem zadowolona. na chłodniejsze noce w sam raz :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc wszystkie zmęczone, zirytowane i czekające na lepsze czasy - cycki do góry i pamiętajcie o złotym powiedzeniu:
    JAK CI SMUTNO JAK CI ŹLE IDŹ DO KUCHNI NAŻRYJ SIĘ!!! :D

PS. Smażę naleśniki ;) A co! Zjem z nutellą :D buahahahahaha

Lexi150, vayn, Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia święta prawda! :D

Wracając ze spaceru poszłam po kebaba i zagryzłam czekoladą z orzechami. Mniam :P Ale mam okres więc jest mi wybaczone :P

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak kogoś jajo boli to też może?

Mam akurat czekoladę z całymi orzechami - gorzka więc zdrowsza :) Hahaha

Zaraz idę popracować a mały za nic nie chce usnąć. Zbolały tatuś musi uśpić, bo cały dzień nie spał i trze oczy. Słyszę jak płacze, więc się muszę szybko ewakuować :(

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2151 2152 2153 2154 2155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ