X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia mamy skoczek taki w miejscu. Ze wygląda jak chodzik tylko trampolina jest na dole. Max 20 min że staniem przy nim i tak już to rozchwiane jest od jego skakabia że czasem mam obawy czy to nie trzasnie. Są tam takie dwie wysokie zabawki łapie się za nie i skacze jakby na drazku się podciagal.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ale w chodziku będzie miał swobodę przemieszczania. Mój już po obudzeniu krzyczy brum brum (bo ma w kształcie wyścigówki) żeby go tam wsadzić. Gania psa po domu, wdzięczy się przed lustrami i chodzi własnymi ścieżkami. Właśnie o to chodzi że SAM idzie gdzie chce. U nas działa ;)

• Kri Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mamy takiego samego królika z tchibo :-D
    A my właśnie przeszliśmy na 4 ki pieluchy dopiero, przed chwilą miałam akcje z kąpaniem dziecka obsranego po pachy, sama w domu, on ufajdany nie ma gdzie go odłożyć brudnego, pod kranem ryk, jak tu nalać wody do wanienki... Uff. Ale dałam rade brawo ja!
    A pampersy premium są super od jakiejś 21 do. 9 rano potrafi mieć jednego i nie przesiąknięte.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola ma za sobą pierwszego pieczonego kuraka. Spacjalnie jej zrobiłam 210mm 30 minut temu żeby nie sępiła, ale gdzie tam. Mam nadzieję, że będzie bez rewolucji bo przyprawione pod nas

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dawałyście serki homogenizowane czy tylko jogurty, bo znalazłam taki co ma tylko 3 składniki :)
    u nas pampersy przesikane po nocy, zakładam o 23 a o 5 rano dupsko mokre. Jakieś takie ciężkie dupsko się mojemu "maluszkowi" zrobiło, jakby kamieni miała tam napchane, czasem jak leży dalej to nie mam siły jej dźwignąć.
    Mamusia ostatnio z czekolady to wino dla mnie jest odpowiednie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 20:15

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali Pola dostaje serki homo :)

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    gorgeous Ty wszystkie ksiazki kupujesz?

No coś Ty, zbankrutowałabym przecież. Często korzystam z biblioteki, a do tego nieraz sięgam po egzemplarze recenzenckie.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Natali Pola dostaje serki homo :)
    a jakie dajesz? bo znalazłam świeżuch i ma tylko ser twarogowy, cukier i aromat waniliowy

201602111680.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    No Tysia Brusia paskudki z tych Waszych dzieci, bo taaaaaaakie grube. Tysia na pewno masz za tłuste mleko(łeh łeh) a Ty Brusia pewnie Jasia w w mcdonaldzie stolujesz niedobra Ty! :-D. Mój Tymoniasty dobił do 9kg wiec chyba też zaraz oboz dla niemowlęcych grubasow :-P.

Eeeej, mój Jaśko ma 11 xD

Mila920 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał Gordżus to musicie mieć super wyposażoną bibliotekę :) Serio u nas na nowości są kolejki na zapisy na parę tygodni. A jednymi z nowości są książki, które oddaję je tam ja, bo mi do gustu nie przypadły... :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym miała gdzie kupić to swieżucha by jadła. Nie spotkałam nigdzie tutaj :( jada rolmlecza waniliowego i taki lokalny serek siedleci

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wtedy jej dam jutro :) kupujemy je już od jakiegoś czasu a nie wiedziałam, że mają taki spoko skład

201602111680.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Łał Gordżus to musicie mieć super wyposażoną bibliotekę :) Serio u nas na nowości są kolejki na zapisy na parę tygodni. A jednymi z nowości są książki, które oddaję je tam ja, bo mi do gustu nie przypadły... :)

Nie mam ;-) To nieduża miejska biblioteka, chociaż ostatnio dostali spore dofinansowanie to dokupili książki. Pod każdą recenzją mam wstawioną etykietę pochodzenia konkretnej lektury - ostatnio większość to recenzenckie.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw... A gdzie Tuli??? Jagódce dzisiaj zrównał się wiek brzuszkowy z tym na świecie ;) Jutro kolej na mojego Księciunia :)

Jagódka samych uśmiechów solenizantko :D Pewnie już sama chodzi i peleciały z Tuli na shopping ;)

A my używamy pampersów premium i rano przesiurane na wylot. Już po 3 godz. w ciągu dnia też bywają wilgotne... Lipa...

• d84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przed chwilka odgryzł kawałek puzla piankowego ;/

ostatnio ma tak zwany tryb 2dniowy jednego dnia idzie spać grubo po 22 drugiego przed 20

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D Blanka dziś wzięła do buzi oko lwa i prawie je połknęła z tych piankowych puzzli :/ w ostatniej chwili zobaczyłam i jej wyjęłam, dobrze, że miałam na pierwszej pomocy jak wyjąć coś z buzi dziecka. Masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 20:37

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaski są równe waży 11,100

gorgeous lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous blog świetny! przejrxakam na komórce tylko pierwsze pare stron, ale musze na kompa usiąść i poprzeglądać dalej, bo tel to kiepsko ;)

Ja juz pianki pochowałam, juz takie rozwalone, że masakra, pourywała części i na sprzedaż to sie nie nadają, bez sensu było je kupować mogliśmy od razu dywan kupic :/

gorgeous lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu, dziękuję :*

Brusia, te nasze Jaśki to duże chłopaki :) tylko myślałam, że wałeczków będzie więcej jak kiedyś u mojego brata, a u Jaśka tak trochę z tym skromnie... chyba wysoki będzie ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    dana dawaj przepis na racuchy
    1 małe jabłko
    Pół szklanki mm
    1 żółtko
    3-4 łyżki maki przennej tortowej (ja dałam więcej bo było za leiste)
    olej z pestek winogron

W przepisie jest ze jabłko pokroić na talarki, ja zblenderowalam. Żółtko łączyć z mąka, powoli wlewając mleko. Ciasto powinno mieć konsystencje śmietany. Wymieszać ciasto z jabłkiem. I usmażyć

d84 lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 2153 2154 2155 2156 2157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ