X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie kilka dni moje dziecko robiło takie małe twarde kupki i mocno stękał więc wczoraj dałam suszone śliwki na deser. No i tym sposobem przez ostatnie 24h było już chyba z 7 obsranych po pachy pampersów :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Igus wpatrzony :P mój lubi na drzewa sie patrzec zwłaszcza z drzwi balkonowych albo okna :D

To sie Igus przeczyscił hehe :D mój po sliwce walnie tylko 1 albo 2 . Mógłby mi tak zasrac. Aaa i kiedys kupiłam pampersy z lidla . Nie polecam wrecz odradzam. Przesikuja sie strasznie :/ zreszta chciałam wypróbowac z babydream i kupiłam . Wczoraj poszedł na odstrzał i o 6 rano Kuba zasikany. Kolezanka polecała . Nigd nie przesiakł. Zastanawiam sie czy każde dziecko ma inny sik bo nie wszystkim wszystkie pampy odpowiadaja...

Brusia mój tez nie chce sie zając soba zbytnio :/ no ale Cie rozumiem . Ja jak siedze nieraz z Kuba to mam takie mysle ze ohoho. Wyprowadziła bym na balkon i niech tam siedzi. Co chwile trzeba za nim latac bo kurcze wchodzi tam gdzie nie powinien. Wspoina sie a poźniej sie puszcza i leci na głowe :/ vczasem na dupe ale rzadko.

Lexi150 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a masz pojemnik na zabawki tak żeby Jas mógł sie tym bawic i grzerbac w nich? ja na poczatku chowałam ale od jakiegos czasu lezy na piankach i Kuba nieraz sobie w nim grzebie ale unosi do góry i puszcza :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a o jakim pojemniku mówisz? Bo ja ostatnio kupiłam taki kosz z siatki na zabawki to Młody w ciągu jednego dnia rozpracował jak z niego zabawki wyciągać także stawiam mu pełen a po całym dniu wszystkie zabawki latają po pokoju :P

Ja się tak zawiodłam na dadach tych nowych. Każdy sik wychodził górą i trzeba było przebierać milion razy dziennie bodziaki i spodnie.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_synusia wrote:
    Więc wszystkie zmęczone, zirytowane i czekające na lepsze czasy - cycki do góry i pamiętajcie o złotym powiedzeniu:
    JAK CI SMUTNO JAK CI ŹLE IDŹ DO KUCHNI NAŻRYJ SIĘ!!! :D

PS. Smażę naleśniki ;) A co! Zjem z nutellą :D buahahahahaha
    jak ja mam abstynencję na słodycze to ta o nutelli pisze :P a żeby Ci poszło w tyłek nie w cycki :D

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ogólnie cokolwiek na zabawki. ja mam zwykly skladany kosz z tesco czy kauflandu z dziurkami :P

Mi póki co dade najrzadziej przesikuje ale te zwykłe . Nie te fioletowe. te fioletowe dla mnie srednie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 16:37

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie córę wyjmowałam z brodzika, a jaka szczęśliwa że w mokrym siedziałą :P Myślałam, że zamknęłam drzwi do łazienki a tylko je przymknęłam. Kurde ona jak po pokoju raczkuje to dostojnie jak koń na pokazie a wystarczy że zobaczy że łazienka otwarta to się jej jakieś turbo w pampersie uruchamia :P No kurde jeszcze chwilę temu stała obok mnie w kuchni :P Ciekawe czym mnie jutro zaskoczy

Lexi150, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu u nas tez brak zębów i w nocy tez sie budzi.Ostatnio dałam jej kasze manna i pozniej cycka z nadzieje ze bedzie dłużej spac i tak wstawała na cyca i tak .

Brusia a ja Ciebie doskonale rozumiem,mimo ze Sofijka należy jak narazie do dzieci grzecznych ale ma czasami "odchyłki" i mowie ze jakby była taka cały czas to chyba wystawiłabym ja na aukcje na Allegro :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nam obie dady pasują stare i nowe i babydream też innych nie sprawdzaliśmy. Na noc ubieram mu pampersa o 19 i jak zaśnie to spi w nim do 7 i nie przesikany, a jak nie śpi to o 21 zmieniam jeszcze

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga a gdzie ja mogłam być? Oczywiście przy moim absorbujacym dziecku :-) czasami już nie wiem jak się nazywam.. Ale staram się czytać na bieżąco ;-)

Brusia na prawdę sprzedaj komuś Jasia i idź na zakupy/kino/drinka/masaż cokolwiek co Cię zrelaksuje. Przecież to idzie ocipieć ciagle z dzieckiem w domu, wiem coś o tym!

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie zdolniachy :)

Ja swojemu też do koszyka (takiego 20/30 może - z Pepco- leciutki) wsypuję zabawki i do drugiego książeczki. Oczywiście po wywaleniu najlepszą zabawką jest sam koszyk :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy ostatnio dady nowe i po jednej która miał ok 50 min cała pupa czerwona. Wszędzie i przód i tył. Jakby ktoś go do wrzątku włożył.
    Pojemników na zabawki mam 3. To wszystko jest już oklepane. Teraz na wyjeździe jesteśmy i zostało 3/4 w domu będzie atrakcyjne po powrocie.
    Tak mi się spodobało ta kartka że musiałam mieć.
    No tylko wiecie co jak jestem w Ol to nie mam gdzie i z kim bo nikogo tam nie mam. A tutaj jak przyjadę to tym bardziej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Górne jedynki przebiły się przez dziąsła więc chyba najgorsze za nami! Czyli mamy cztery ząbki, teraz to dopiero będę pięknie gryziona :D

vayn, Zosia_wop, Tusiaa, Lexi150, Mamusia_synusia, natalica06, d84, gorgeous, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Gabi!

No pewnie Brusia, że oklepane, bo sroce spod ogona nie wypadłaś i wiesz czym zająć swoje dziecko. Tylko czasem aby pomóc to szukamy rozwiązań, które u nas się sprawdzają zanim pomyślimy, że przecież ktoś inny genialnie też mógł na to wpaść :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia szczerze mówiąc to jeszcze nie pytałam taty o ten podnózek, zapomniałam o tym całkiem.

Wy tu o słodyczach, a ja na diecie juz 3tydxirn nie jem.
    Pochwale sie ze 2kg schudłam :) ale u mnie tak dobrze nie ma, dupa duza większa niz przed ciąża, niby tylko 4kg do wagi sprzed ciazy, ale spodnie duzo za małe :(

Dady fioletowe bardzo lubimy ostatnio.

Vayn naszą tez do łazienki ciągnie cos, nawet czasem jak jestesmy w pokoju to nagle odwraca sie i biegusiem pod drzwi do łazienki jojczeć ;) a jak my sie kapiemy to mus jest otworzyć drzwi zeby patrzyła, bo inaczej bedzie cały czas pod drzwiami siedzieć

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie juz czasem zastanawiam czy aby nie kupic 5 i zakładac na noc . Moze wtedy by nie przesikał :D on w nocy czasem sporo pije wody + 210ml lub 180ml mm. Mój sie tez swojego czasu bawił zakretka z obiadku czy deserku od słoiczka i tez zakretką od takich niby młynków. w środku jest wanilia czy cynamon. taki cukier do deserów czy kawy :D
    W ostatecznosci daje mu linomag do zabawy. wiem ze końce ma ostre no ale nieraz nie moge go przebrac bo tak sie wierci a to mi pomaga :D albo swój tel bo mam go na tapecie :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor ostatnio tak mi zaślinił telefon, że mi głupieć zaczął. Jakoś pikać i wibrować kiedy chciał. Na szczęście noc w ryżu pomogła. Teraz telefonu już nie dostanie.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga ja miałam na myśli zabawki że są oklepane już. Na pamięć je zna już.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sie ostatnio tym bawi :D kupiłąm w kiku. grosze koszowało i mam 3 lampeczki . Takie pół jajeczko co mozna zaświecić :D
    http://static.pokazywarka.pl/i/7025113/428307/img-20161025-184857620.jpg

Gratulacje dkla Gabrysi :) szybko jej zebuszki wyszły. Mnie dzisiaj Kuba tez ugryzł w bica :/ i w usta mnie podgryza w policzki :D tylko czekac kiedy mi malinke zrobi.

Aaa i od dzisiaj wiecej sobie raczkuje niz dotychczas :P no ale pełzanie nadal przewaza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 19:02

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica owszem, że mi w dupę idzie a nie w cycki, ale pomimo tego wychodzę z założenia, że na miss polonia już raczej nie wystartuję, a życie jest zbyt krótkie żeby czasami nie wciągnąć nutelli :D

Brusia jak nie masz z kim wyjść to pamiętaj, że w spa błogo jest też samej ;) u fryzjera, kosmetyczki, w sklepie z butami itd. ;)
    A jak mówisz że Jaś nie ma ochoty podnosić 4 liter to kup mu chodzik. ZBAWIENIEEEEEEE ;)

‹‹ 2152 2153 2154 2155 2156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ