X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie kilka dni moje dziecko robiło takie małe twarde kupki i mocno stękał więc wczoraj dałam suszone śliwki na deser. No i tym sposobem przez ostatnie 24h było już chyba z 7 obsranych po pachy pampersów :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Igus wpatrzony :P mój lubi na drzewa sie patrzec zwłaszcza z drzwi balkonowych albo okna :D

To sie Igus przeczyscił hehe :D mój po sliwce walnie tylko 1 albo 2 . Mógłby mi tak zasrac. Aaa i kiedys kupiłam pampersy z lidla . Nie polecam wrecz odradzam. Przesikuja sie strasznie :/ zreszta chciałam wypróbowac z babydream i kupiłam . Wczoraj poszedł na odstrzał i o 6 rano Kuba zasikany. Kolezanka polecała . Nigd nie przesiakł. Zastanawiam sie czy każde dziecko ma inny sik bo nie wszystkim wszystkie pampy odpowiadaja...

Brusia mój tez nie chce sie zając soba zbytnio :/ no ale Cie rozumiem . Ja jak siedze nieraz z Kuba to mam takie mysle ze ohoho. Wyprowadziła bym na balkon i niech tam siedzi. Co chwile trzeba za nim latac bo kurcze wchodzi tam gdzie nie powinien. Wspoina sie a poźniej sie puszcza i leci na głowe :/ vczasem na dupe ale rzadko.

Lexi150 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a masz pojemnik na zabawki tak żeby Jas mógł sie tym bawic i grzerbac w nich? ja na poczatku chowałam ale od jakiegos czasu lezy na piankach i Kuba nieraz sobie w nim grzebie ale unosi do góry i puszcza :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a o jakim pojemniku mówisz? Bo ja ostatnio kupiłam taki kosz z siatki na zabawki to Młody w ciągu jednego dnia rozpracował jak z niego zabawki wyciągać także stawiam mu pełen a po całym dniu wszystkie zabawki latają po pokoju :P

Ja się tak zawiodłam na dadach tych nowych. Każdy sik wychodził górą i trzeba było przebierać milion razy dziennie bodziaki i spodnie.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_synusia wrote:
    Więc wszystkie zmęczone, zirytowane i czekające na lepsze czasy - cycki do góry i pamiętajcie o złotym powiedzeniu:
    JAK CI SMUTNO JAK CI ŹLE IDŹ DO KUCHNI NAŻRYJ SIĘ!!! :D

PS. Smażę naleśniki ;) A co! Zjem z nutellą :D buahahahahaha
    jak ja mam abstynencję na słodycze to ta o nutelli pisze :P a żeby Ci poszło w tyłek nie w cycki :D

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ogólnie cokolwiek na zabawki. ja mam zwykly skladany kosz z tesco czy kauflandu z dziurkami :P

Mi póki co dade najrzadziej przesikuje ale te zwykłe . Nie te fioletowe. te fioletowe dla mnie srednie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 16:37

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie córę wyjmowałam z brodzika, a jaka szczęśliwa że w mokrym siedziałą :P Myślałam, że zamknęłam drzwi do łazienki a tylko je przymknęłam. Kurde ona jak po pokoju raczkuje to dostojnie jak koń na pokazie a wystarczy że zobaczy że łazienka otwarta to się jej jakieś turbo w pampersie uruchamia :P No kurde jeszcze chwilę temu stała obok mnie w kuchni :P Ciekawe czym mnie jutro zaskoczy

Lexi150, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu u nas tez brak zębów i w nocy tez sie budzi.Ostatnio dałam jej kasze manna i pozniej cycka z nadzieje ze bedzie dłużej spac i tak wstawała na cyca i tak .

Brusia a ja Ciebie doskonale rozumiem,mimo ze Sofijka należy jak narazie do dzieci grzecznych ale ma czasami "odchyłki" i mowie ze jakby była taka cały czas to chyba wystawiłabym ja na aukcje na Allegro :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nam obie dady pasują stare i nowe i babydream też innych nie sprawdzaliśmy. Na noc ubieram mu pampersa o 19 i jak zaśnie to spi w nim do 7 i nie przesikany, a jak nie śpi to o 21 zmieniam jeszcze

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga a gdzie ja mogłam być? Oczywiście przy moim absorbujacym dziecku :-) czasami już nie wiem jak się nazywam.. Ale staram się czytać na bieżąco ;-)

Brusia na prawdę sprzedaj komuś Jasia i idź na zakupy/kino/drinka/masaż cokolwiek co Cię zrelaksuje. Przecież to idzie ocipieć ciagle z dzieckiem w domu, wiem coś o tym!

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie zdolniachy :)

Ja swojemu też do koszyka (takiego 20/30 może - z Pepco- leciutki) wsypuję zabawki i do drugiego książeczki. Oczywiście po wywaleniu najlepszą zabawką jest sam koszyk :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy ostatnio dady nowe i po jednej która miał ok 50 min cała pupa czerwona. Wszędzie i przód i tył. Jakby ktoś go do wrzątku włożył.
    Pojemników na zabawki mam 3. To wszystko jest już oklepane. Teraz na wyjeździe jesteśmy i zostało 3/4 w domu będzie atrakcyjne po powrocie.
    Tak mi się spodobało ta kartka że musiałam mieć.
    No tylko wiecie co jak jestem w Ol to nie mam gdzie i z kim bo nikogo tam nie mam. A tutaj jak przyjadę to tym bardziej.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Górne jedynki przebiły się przez dziąsła więc chyba najgorsze za nami! Czyli mamy cztery ząbki, teraz to dopiero będę pięknie gryziona :D

nick nieaktualny, Zosia_wop, Tusiaa, Lexi150, Mamusia_synusia, natalica06, d84, gorgeous, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Gabi!

No pewnie Brusia, że oklepane, bo sroce spod ogona nie wypadłaś i wiesz czym zająć swoje dziecko. Tylko czasem aby pomóc to szukamy rozwiązań, które u nas się sprawdzają zanim pomyślimy, że przecież ktoś inny genialnie też mógł na to wpaść :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia szczerze mówiąc to jeszcze nie pytałam taty o ten podnózek, zapomniałam o tym całkiem.

Wy tu o słodyczach, a ja na diecie juz 3tydxirn nie jem.
    Pochwale sie ze 2kg schudłam :) ale u mnie tak dobrze nie ma, dupa duza większa niz przed ciąża, niby tylko 4kg do wagi sprzed ciazy, ale spodnie duzo za małe :(

Dady fioletowe bardzo lubimy ostatnio.

Vayn naszą tez do łazienki ciągnie cos, nawet czasem jak jestesmy w pokoju to nagle odwraca sie i biegusiem pod drzwi do łazienki jojczeć ;) a jak my sie kapiemy to mus jest otworzyć drzwi zeby patrzyła, bo inaczej bedzie cały czas pod drzwiami siedzieć

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie juz czasem zastanawiam czy aby nie kupic 5 i zakładac na noc . Moze wtedy by nie przesikał :D on w nocy czasem sporo pije wody + 210ml lub 180ml mm. Mój sie tez swojego czasu bawił zakretka z obiadku czy deserku od słoiczka i tez zakretką od takich niby młynków. w środku jest wanilia czy cynamon. taki cukier do deserów czy kawy :D
    W ostatecznosci daje mu linomag do zabawy. wiem ze końce ma ostre no ale nieraz nie moge go przebrac bo tak sie wierci a to mi pomaga :D albo swój tel bo mam go na tapecie :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor ostatnio tak mi zaślinił telefon, że mi głupieć zaczął. Jakoś pikać i wibrować kiedy chciał. Na szczęście noc w ryżu pomogła. Teraz telefonu już nie dostanie.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga ja miałam na myśli zabawki że są oklepane już. Na pamięć je zna już.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sie ostatnio tym bawi :D kupiłąm w kiku. grosze koszowało i mam 3 lampeczki . Takie pół jajeczko co mozna zaświecić :D
    http://static.pokazywarka.pl/i/7025113/428307/img-20161025-184857620.jpg

Gratulacje dkla Gabrysi :) szybko jej zebuszki wyszły. Mnie dzisiaj Kuba tez ugryzł w bica :/ i w usta mnie podgryza w policzki :D tylko czekac kiedy mi malinke zrobi.

Aaa i od dzisiaj wiecej sobie raczkuje niz dotychczas :P no ale pełzanie nadal przewaza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 19:02

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica owszem, że mi w dupę idzie a nie w cycki, ale pomimo tego wychodzę z założenia, że na miss polonia już raczej nie wystartuję, a życie jest zbyt krótkie żeby czasami nie wciągnąć nutelli :D

Brusia jak nie masz z kim wyjść to pamiętaj, że w spa błogo jest też samej ;) u fryzjera, kosmetyczki, w sklepie z butami itd. ;)
    A jak mówisz że Jaś nie ma ochoty podnosić 4 liter to kup mu chodzik. ZBAWIENIEEEEEEE ;)

‹‹ 2152 2153 2154 2155 2156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ