Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska ja tez mam skoczka, miał mi niby uratować życie, ze dziecko jak do niego dam to bedzie szalał i sie bawił i da mi chwile spokoju, ta chwila wynosi tylko tyle ile jem sniadanie a i tak musi mnie mieć na widoku, jak wyjdę z pokoju to jest ryk

Zjadłam właśnie loda hmmm a miałam nie jeść od października słodyczy. Nie da sie!

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.popularne.pl/chlopiec-pcha-wozek/

miałam kiedyś podobnie jak 4/5 latek pięściami bił mnie w brzuch w kolejce po lody a roozice na to nic

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    D Blanka dziś wzięła do buzi oko lwa i prawie je połknęła z tych piankowych puzzli :/ w ostatniej chwili zobaczyłam i jej wyjęłam, dobrze, że miałam na pierwszej pomocy jak wyjąć coś z buzi dziecka. Masakra

jest jakiś specjalny sposób? bo ja palcem wydłubałam

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to już ubrań szukam takich 92/98 a tych miesicami to 18/24. Mamy takie śpiochy welurowe ciepłe 12/18 i one mają tylko o 3 cm za długie nogawki a piszcza na napach a nogi ciężko wyjąć, tak więc my się nie przewijamy w nocy. Każdy pajac mimo że nawet lekko przyduzy w rękawach i nogawlach to problem jest z wyjeciem ksieciunia i by się tylko budził. Pampersy zielone mamy i w sumie do rana ok. Z porannym mlekiem trzrba się przewinac bo potym zaraz kupa jest i na taki nocny to wylatuje jak nie zdaxymy. W zasadzie to chba nocnik muszę kupić i próbować bo pory mamy stałe kupy. Ja codziennir daje floractin i pomaga a pamiętacie jakie mieliśmy problemy. Dziś nr 2 był 6 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 21:46

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przechyla się dziecko na bok do dołu twarzą wkładasz palec ruchem haczykowym i wyjmujemy ciało obce. Byle na plecy nie kłaść bo wpadnie dalej.

A my już kolejne sukcesy mamy kasza manna owocowa rano jest a dziś debiut biszkopta z jabłkiem był. Trochę może brzuch bolał ale nie jestem pewna czy to od tego.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a biszkopt jaki z jabłkiem ?

D ale kto Ciebie tak biło inne dziecko, a jego rodzice nic na to?

Brusia Ty szukasz na 92/98 a moje dziecko nosi spodnie 0-3mcs nogawki owszem za kolano, ale w pasie dobre i ma takie podomki. Urodzeni w tym samym czasie, ale jedni beda więksi, drudzy mniejsi, wyżsi, niżsi, dziewczynki inne od chłopców. Jaś moze byc duzy chłopak kiedys to i teraz juz szybko rośnie :) moja córka domniemam ze to bedzie babcia chuda i mała, choc stopy ma duże to moze chociaż wzrost po mnie bedzie, a nie 155cm i stopa 35 ;)))

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reszta jeszcze moze byc tak, ze pozniej Jas sie "wyciągnie" bedzie tylko do góry szedł i bedzue szczypior :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia starlam jabljo i biszkopta normalnego. No zobaczymy jak to będzie bo Jasiek to cały tata a mąż to długi i chudy. Ale jak mały był to też był długi ale szczuplutki. Pewnie mamy kuzynke z 19 lutego to rączki ma w połowie jak Jasio. Waga ok 7 kg a je 3 razy tyle co on.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Leseczki!
    Jagoda wczoraj skonczyla 9 miesiecy! Tatata,bababaa, ale mama nie :/ ehhhh:) i mach jezykiem tak smiesznie blllllll:) zaczela zasypiac na brzuchu i zanim sie umosci to masakra:) na butle budzi sie raz. I stalo sie!!! Przegryzla smoczek do kaszy wczoraj! Juz sobie wyobrazam co mialabym z cyckow!:) Pozdrawiamy Ciotki! Aaaa i uwielbia kluski! Wszystkie!

Tusiaa, Lexi150, L, d84, dana222, nick nieaktualny, Kri, Mamusia_synusia, Zosia_wop, Bruśka lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja się witam po kilkudniowej nieobecności.

Po pierwsze sto lat i wszystkiego co najlepsze dla miesięcznych solenizantow. Dużo dużo zdrówka kochani :-)

Po drugie nie nadrobie Was...strasznie dużo naskrobalyscie :-P kurcze a ja ostatnio zakrętu złapać nie mogę tak mija dzień za dniem. Znów nocki nam się popsuly a było już tak fajnie :-/ czy któraś jeszcze karmi w nocy?

Lexi150 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ja ja jeszcze karmie w nocy i nawet po 3 razy, ale my na piersi

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Ja ja ja jeszcze karmie w nocy i nawet po 3 razy, ale my na piersi
    Ja tez, ja tez.

Ale noc była super, usnela przed 20 a wstała o 8, pobudek nie liczę bo zawsze kilka jest. Zęby wyszły i od razu lepiej :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje pierdylion razy.. średnio co godzinę, dac dyda albo pic.. no i mleko raz a czasem i dwa razy muszę dac, tyle ze ten drugi raz to już nad ranem. I zazwyczaj chodzi spac 19-20 i wstaje 6-6:30 a czasem zasnie o 21, a i tak wstaje 6-6:30.. jak byłam parę dni u mamy to spal do 8 i to był jego rekord. No, a zębów nie widać żeby szły kolejne, więc chyba taka jego uroda tak często wstawać.. Ale średnio raz w tygodniu robi mami wolne i budzi się np tylko 3 razy, a nie 30.

Padam dzisiaj na twarz.. jak ja uwielbiam ta cisze kiedy moje bobo sobie dosypia.. a tyle trzeba zrobić, ale dupy się podnieść nie chce :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię jeszcze raz w nocy.

Pola wstaje z zegarkiem w pampersie o 7, a chodzi spać ok 22.

• d84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli mój tak niekapka przegryzł ostatnio i cały się zalał.

Zosia tak mnie biło w brzuch a oni nic, i mówie mu przestań ten nic i rodzice nic, coś im tam nagadałam ale ich to nie wzruszyło i dalej nic dziecku nie powiedzieli. Pewnie jakbym miała loda w ręce już to bym komuś nim przywaliła, ale nie wiem komu, pewnie też dziecku bo ono mnie wkurw****. Kiedyś w podstawówce tak mnie nauczycielka wkurw**** w okolicach wielkanocy że prosto w twarz oblałam ją na lekcji wodą z psikawki (u mnie w szkole w okolicach św każdy nosił do szkoły i wszyscy się lali) Zawsze miałam obiżane zachowanie :D mój mąż też więc po mały też się tego spodziewam :D

moj od rana płaczliwy bo na dzień dobry zlecał z materaca, niskiego ale przyfranzolił głową o ziemię. Ledw co nauczył się stać to już jakieś ewolucje robi i próbuje stać na jednej nodze, trzymając się jedną ręką.
    Pisałam tego posta od 50min bo ciągle musiał być na rączkach.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    jest jakiś specjalny sposób? bo ja palcem wydłubałam
    robisz taki haczyk z palca, jak do łowienia ryb, bo jak wkładasz normalnie to możesz popchnąć albo wywołać u dziecka taki odruch, że samo połknie. Tak niby gadali na tych zajęciach.
    Matko jakie ja mam grzeczne dziecko :) wczoraj w dzień spała 4 godziny, a dziś spała całą noc bez żadnej pobudki na dydolca :D mleko z kaszą chyba czyni cuda, ale żeby nie było tak dobrze to zaczęła się mega ślinić to pewnie znów niedługo spać nie będzie. A to jakie są dzieci to trochę loteria. Blanka była chuda jak nie jadła, później się zrobiła długa, że mamy ubranka na 80, a śpiochy jej kupiłam z gołymi stopami, bo nie nadążyłam kupować, a teraz jeszcze się mi dziecko zaokrągliło, więc to, że dziecko jest teraz jakieś to wcale nie świadczy o tym jakie będzie jak dorośnie. Jedni byli grubi i są, inni byli grubi a są chudzi itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 09:47

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też w nocy się karmimy zazwyczaj ok 1 i 4 potem 6 i kaszka 8:30-9

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeszcze moje dziecko na wszystko co się do niej powie od 2 dni kręci główką na boki i gada nie nie nie :D mąż się śmieje, że ma bunt dwulatka :)

dana222 lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzucę tematem co kupujecie dzieciakom na gwiazdkę? Zamowilam kilka rzeczy na ali, zostały wysłane w tamtym tygodniu więc mam nadzieję ze dojdą. Ale szukam inspiracji ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Jagódki!

Mamusia i dla Twojego synka również! Przepraszam ale jakoś nie mogłam przypomnieć sobie imienia (czy może nie pisałaś?).

Ja dziś tak odpadłam że obudziłam się o 2 w nocy, Mały obok się kręcił a Mąż próbował go uspokoić. Nie pamiętam jak go do nas zabrał nawet. Nie wiem co mi się stało ale nawet teraz jestem na wpół przytomna.

Dziś chyba pojedziemy do dziadków. A jeszcze nie jesteśmy nawet spakowani. Pora brać się do roboty.

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2154 2155 2156 2157 2158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ