X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska ja tez mam skoczka, miał mi niby uratować życie, ze dziecko jak do niego dam to bedzie szalał i sie bawił i da mi chwile spokoju, ta chwila wynosi tylko tyle ile jem sniadanie a i tak musi mnie mieć na widoku, jak wyjdę z pokoju to jest ryk

Zjadłam właśnie loda hmmm a miałam nie jeść od października słodyczy. Nie da sie!

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.popularne.pl/chlopiec-pcha-wozek/

miałam kiedyś podobnie jak 4/5 latek pięściami bił mnie w brzuch w kolejce po lody a roozice na to nic

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    D Blanka dziś wzięła do buzi oko lwa i prawie je połknęła z tych piankowych puzzli :/ w ostatniej chwili zobaczyłam i jej wyjęłam, dobrze, że miałam na pierwszej pomocy jak wyjąć coś z buzi dziecka. Masakra

jest jakiś specjalny sposób? bo ja palcem wydłubałam

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to już ubrań szukam takich 92/98 a tych miesicami to 18/24. Mamy takie śpiochy welurowe ciepłe 12/18 i one mają tylko o 3 cm za długie nogawki a piszcza na napach a nogi ciężko wyjąć, tak więc my się nie przewijamy w nocy. Każdy pajac mimo że nawet lekko przyduzy w rękawach i nogawlach to problem jest z wyjeciem ksieciunia i by się tylko budził. Pampersy zielone mamy i w sumie do rana ok. Z porannym mlekiem trzrba się przewinac bo potym zaraz kupa jest i na taki nocny to wylatuje jak nie zdaxymy. W zasadzie to chba nocnik muszę kupić i próbować bo pory mamy stałe kupy. Ja codziennir daje floractin i pomaga a pamiętacie jakie mieliśmy problemy. Dziś nr 2 był 6 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 21:46

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przechyla się dziecko na bok do dołu twarzą wkładasz palec ruchem haczykowym i wyjmujemy ciało obce. Byle na plecy nie kłaść bo wpadnie dalej.

A my już kolejne sukcesy mamy kasza manna owocowa rano jest a dziś debiut biszkopta z jabłkiem był. Trochę może brzuch bolał ale nie jestem pewna czy to od tego.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a biszkopt jaki z jabłkiem ?

D ale kto Ciebie tak biło inne dziecko, a jego rodzice nic na to?

Brusia Ty szukasz na 92/98 a moje dziecko nosi spodnie 0-3mcs nogawki owszem za kolano, ale w pasie dobre i ma takie podomki. Urodzeni w tym samym czasie, ale jedni beda więksi, drudzy mniejsi, wyżsi, niżsi, dziewczynki inne od chłopców. Jaś moze byc duzy chłopak kiedys to i teraz juz szybko rośnie :) moja córka domniemam ze to bedzie babcia chuda i mała, choc stopy ma duże to moze chociaż wzrost po mnie bedzie, a nie 155cm i stopa 35 ;)))

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reszta jeszcze moze byc tak, ze pozniej Jas sie "wyciągnie" bedzie tylko do góry szedł i bedzue szczypior :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia starlam jabljo i biszkopta normalnego. No zobaczymy jak to będzie bo Jasiek to cały tata a mąż to długi i chudy. Ale jak mały był to też był długi ale szczuplutki. Pewnie mamy kuzynke z 19 lutego to rączki ma w połowie jak Jasio. Waga ok 7 kg a je 3 razy tyle co on.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Leseczki!
    Jagoda wczoraj skonczyla 9 miesiecy! Tatata,bababaa, ale mama nie :/ ehhhh:) i mach jezykiem tak smiesznie blllllll:) zaczela zasypiac na brzuchu i zanim sie umosci to masakra:) na butle budzi sie raz. I stalo sie!!! Przegryzla smoczek do kaszy wczoraj! Juz sobie wyobrazam co mialabym z cyckow!:) Pozdrawiamy Ciotki! Aaaa i uwielbia kluski! Wszystkie!

Tusiaa, Lexi150, L, d84, dana222, vayn, Kri, Mamusia_synusia, Zosia_wop, Bruśka lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja się witam po kilkudniowej nieobecności.

Po pierwsze sto lat i wszystkiego co najlepsze dla miesięcznych solenizantow. Dużo dużo zdrówka kochani :-)

Po drugie nie nadrobie Was...strasznie dużo naskrobalyscie :-P kurcze a ja ostatnio zakrętu złapać nie mogę tak mija dzień za dniem. Znów nocki nam się popsuly a było już tak fajnie :-/ czy któraś jeszcze karmi w nocy?

Lexi150 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ja ja jeszcze karmie w nocy i nawet po 3 razy, ale my na piersi

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Ja ja ja jeszcze karmie w nocy i nawet po 3 razy, ale my na piersi
    Ja tez, ja tez.

Ale noc była super, usnela przed 20 a wstała o 8, pobudek nie liczę bo zawsze kilka jest. Zęby wyszły i od razu lepiej :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstaje pierdylion razy.. średnio co godzinę, dac dyda albo pic.. no i mleko raz a czasem i dwa razy muszę dac, tyle ze ten drugi raz to już nad ranem. I zazwyczaj chodzi spac 19-20 i wstaje 6-6:30 a czasem zasnie o 21, a i tak wstaje 6-6:30.. jak byłam parę dni u mamy to spal do 8 i to był jego rekord. No, a zębów nie widać żeby szły kolejne, więc chyba taka jego uroda tak często wstawać.. Ale średnio raz w tygodniu robi mami wolne i budzi się np tylko 3 razy, a nie 30.

Padam dzisiaj na twarz.. jak ja uwielbiam ta cisze kiedy moje bobo sobie dosypia.. a tyle trzeba zrobić, ale dupy się podnieść nie chce :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię jeszcze raz w nocy.

Pola wstaje z zegarkiem w pampersie o 7, a chodzi spać ok 22.

• d84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli mój tak niekapka przegryzł ostatnio i cały się zalał.

Zosia tak mnie biło w brzuch a oni nic, i mówie mu przestań ten nic i rodzice nic, coś im tam nagadałam ale ich to nie wzruszyło i dalej nic dziecku nie powiedzieli. Pewnie jakbym miała loda w ręce już to bym komuś nim przywaliła, ale nie wiem komu, pewnie też dziecku bo ono mnie wkurw****. Kiedyś w podstawówce tak mnie nauczycielka wkurw**** w okolicach wielkanocy że prosto w twarz oblałam ją na lekcji wodą z psikawki (u mnie w szkole w okolicach św każdy nosił do szkoły i wszyscy się lali) Zawsze miałam obiżane zachowanie :D mój mąż też więc po mały też się tego spodziewam :D

moj od rana płaczliwy bo na dzień dobry zlecał z materaca, niskiego ale przyfranzolił głową o ziemię. Ledw co nauczył się stać to już jakieś ewolucje robi i próbuje stać na jednej nodze, trzymając się jedną ręką.
    Pisałam tego posta od 50min bo ciągle musiał być na rączkach.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    jest jakiś specjalny sposób? bo ja palcem wydłubałam
    robisz taki haczyk z palca, jak do łowienia ryb, bo jak wkładasz normalnie to możesz popchnąć albo wywołać u dziecka taki odruch, że samo połknie. Tak niby gadali na tych zajęciach.
    Matko jakie ja mam grzeczne dziecko :) wczoraj w dzień spała 4 godziny, a dziś spała całą noc bez żadnej pobudki na dydolca :D mleko z kaszą chyba czyni cuda, ale żeby nie było tak dobrze to zaczęła się mega ślinić to pewnie znów niedługo spać nie będzie. A to jakie są dzieci to trochę loteria. Blanka była chuda jak nie jadła, później się zrobiła długa, że mamy ubranka na 80, a śpiochy jej kupiłam z gołymi stopami, bo nie nadążyłam kupować, a teraz jeszcze się mi dziecko zaokrągliło, więc to, że dziecko jest teraz jakieś to wcale nie świadczy o tym jakie będzie jak dorośnie. Jedni byli grubi i są, inni byli grubi a są chudzi itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 09:47

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też w nocy się karmimy zazwyczaj ok 1 i 4 potem 6 i kaszka 8:30-9

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeszcze moje dziecko na wszystko co się do niej powie od 2 dni kręci główką na boki i gada nie nie nie :D mąż się śmieje, że ma bunt dwulatka :)

dana222 lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzucę tematem co kupujecie dzieciakom na gwiazdkę? Zamowilam kilka rzeczy na ali, zostały wysłane w tamtym tygodniu więc mam nadzieję ze dojdą. Ale szukam inspiracji ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Jagódki!

Mamusia i dla Twojego synka również! Przepraszam ale jakoś nie mogłam przypomnieć sobie imienia (czy może nie pisałaś?).

Ja dziś tak odpadłam że obudziłam się o 2 w nocy, Mały obok się kręcił a Mąż próbował go uspokoić. Nie pamiętam jak go do nas zabrał nawet. Nie wiem co mi się stało ale nawet teraz jestem na wpół przytomna.

Dziś chyba pojedziemy do dziadków. A jeszcze nie jesteśmy nawet spakowani. Pora brać się do roboty.

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 2154 2155 2156 2157 2158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ