X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a dobrze sciełas jajo? dałas mu kiedys już takie czy nie? moze mu po prostu nie podeszło. ja bym obserwowała.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego nie daje na parze ani sadzonego,nie ufam. Moj pies nawet rzyga po takim :)Tylko jajecznice daje, rowniez ze wzgledow bezpieczenstwa. Nigdy nie wiadomo:/ brusiu a je normalnie Synek? Pije? Nas po wymiotach (2x) polozyli do szpitala wiec ja bym raczej poszla do lekarA..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:

Jejku jejku ile ząbków szkoda ze za kazdego wrozka zebuszka nie przynosi hajsów :-D dopiero jak wypadna :-(
    Moja mama u nas nie może się doczekać, kiedy zaczną wypadać i kupuje Blance prezenty jak wyrośnie :) na "wróżkę zębuszkę" :)
    Brusia Blanka też kilka razy zwymiotowała raz kaszką, raz rosołem, zwykle jak za dużo zje, a ja coś w międzyczasie robię i nie dopilnuję, że ma dość. Kiedyś jak szłam do lekarza, kiedy miała katar to mi zwymiotowała na kurtkę, pytałam lekarki czy coś z tym robić, to powiedziała, że jak się to powtórzy po kolejnych posiłkach przez cały dzień to dać elektrolity do picia i wtedy na drugi dzień do lekarza, że dzieci teraz się dużo wiercą, kręcą i takie pojedyncze przypadki, raz na jakiś czas mogą się zdarzać, więc nie denerwuj się tak mocno. Chyba, że przez cały dzień będzie wymiotował.
    Ja daję jajko ugotowane na rzadko, tylko w takiej postaci Blanka zjada jajko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 10:54

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz jak został raz sam z nia w Domu to mu sie zarzygała ale twierdzi, ze chyba zjadła jakiegoś paprocha z podłogi i dzwonił do mamy kazała obserwować

Mila poczekaj dzien czy odpisze, bo u nich teraz noc, jakby co to bym starała sie o full refund bo poco komu zepsuty termometr?najwyzej se nie uda ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakie oni w tych Chinach robią termometry, ze zła temperaturę pokazują :D

Tusia ida wam ząbki jak burza, gratki

Gabrysia wczoraj mleko zwymiotowala ale się nie przejęłam za bardzo, bo każdemu się może zdarzyc. Chociaż nie wiem czy można to porównywać do jajek... Obserwuj i oby więcej juz nic się nie działo :*

Przyszły dzisiaj książeczki, będziemy miały co czytać :D
    2649432f6e36e389med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 12:28

Tusiaa, vayn, Zosia_wop, dana222, gorgeous lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia - gdzie zamówiłas te ksiązeczki ? i pewnie maja cieką oprawe takie zwykłe kartkowe no nie?
    za moich czasów jak byłam w podstawówce ksiązka - chory kotek miała taką oprawe i taki rysunek :D heheh

http://static.pokazywarka.pl/i/7051398/166610/img-20161104-123038546.jpg

Ja sie zastanawiam czy moje dziecko bedzie chciało słuchac bajek :P próbowałam chorego kotka ale patrzył tylko na obrazki przez sekunde . Nawet nie zdarzyłam przeczytac tych paru zdań :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 12:35

L, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z aros.pl nawet tu pisalam ze maja fajne wyprzedane :) te duże książki maja kartonowa okładkę a w środku są normalne kartki. A te male książeczki są cale kartonowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 12:42

L lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeloł!

Na mnie tez w paczkomacie czeka paczka z Arosa :) naprawdę tanio było:) kurde mierzylam dzisiaj ten śpiworek w kauflandzie i mi sie jakos nie podobał. Pomijając kolor to jakos jak rozepniesz na boki to takie płachty wiszą... czy w waszych dziewczyny sie całkiem odpina wierzch? Nie byłoby to bardziej funkcjonalne? Zwłaszcza jak sie zrobi za ciepło dzidzi?

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie się rozpina całkowicie środek i boki

201602111680.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was też strasznie denerwuje jak ktoś obcy w sklepie dotyka Wasze dziecko, daje "cześć"? Przecież te rączki z tymi zarazkami lądują potem w buzi :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia poszalałaś :D

My też skorzystałyśmy z pięknego słońca - 3 godzinny spacer jak nigdy :D. Polka w końcu zaakceptowała rękawiczki, śpiworek też super sprawa. Wkładam ją do wózka tak jak po domu chodzi, także nadal spacerujemy w getrach i skarpetkach :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    Czy Was też strasznie denerwuje jak ktoś obcy w sklepie dotyka Wasze dziecko, daje "cześć"? Przecież te rączki z tymi zarazkami lądują potem w buzi :|
    Mnie po prostu "wkurw** jak inne dzieci dotykają Blanki, zwłaszcza takie 2-3 letnie macały ją jak była malutka, przecież takie dziecko nie ma wyczucia jak mocno takie dzieci dotykać, a święte - matki - krowy nic. Dziecko to raczej nie zabawka do macania :/

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u lekarza. Mały cały czas ma stan podgoraczkowy mimo ibufenu. Na szczęście oaluchowo czysto. Gardło i uszka ok więc to od ząbków. Okazało się, że za mała dawka leku była. Ale bidulek dzis ledwo żyje. Jest taki osowialy i smutny. I totalnie bez sił :(

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po mleku jest ok. Jadł o 5;40 o 8;20 to jajko nieszczęsne i gdzieś o 13;30/14 mleko i ok dałam mu rumianku trochę do picia. Ale dodatkowo zrobił 3 kupy takie strasznie jasne wręcz białe jedna w sensie kupa stała i takiej wody trochę. teraz przysnal. Kupiłam elektrolit i smecte. Jak będzie dalej zobaczę. Co za durne pomysły mam. A jajko dobrze sciete wyszlo. Ja już nie wiem czy to od jajka czy od zębów czy co innego dolega. Przy tych zębach może być wszystko. A co lekarz to opinia. Ehh... Jak nie urok to... Czemu mi się to zawsze dzieje jak jestem gdzieś. Z drugiej strony lepiej tu niż jak byłabym sama z nim w domu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Z aros.pl nawet tu pisalam ze maja fajne wyprzedane :) te duże książki maja kartonowa okładkę a w środku są normalne kartki. A te male książeczki są cale kartonowe

Tysia w księgarni internetowej Matras mają teraz super ceny.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Tysia - gdzie zamówiłas te ksiązeczki ? i pewnie maja cieką oprawe takie zwykłe kartkowe no nie?
    za moich czasów jak byłam w podstawówce ksiązka - chory kotek miała taką oprawe i taki rysunek :D heheh

http://static.pokazywarka.pl/i/7051398/166610/img-20161104-123038546.jpg

Ja sie zastanawiam czy moje dziecko bedzie chciało słuchac bajek :P próbowałam chorego kotka ale patrzył tylko na obrazki przez sekunde . Nawet nie zdarzyłam przeczytac tych paru zdań :D

Ja po starszej córce mam takie książeczki nawet tę samą o chorym kotku :-) ale forore robi książeczka ze zwierzakami na wsi. Tesciu mój ma kury i Ada często z nim przez okno podgląda kuraki a jeszcze koty takie dwa małe i pies sąsiada za siatką. Jak książeczkę widzi to paluszkiem kury i kota, psa pokazuje no fajnie już tak. Tak w ogóle to wydaje mi się dużo bardziej kumata niż jeszcze tydzień temu ;-) tusia ale co do słuchania to jeszcze maluszki i raczej nie interesuje ich treść. Ale warto czytać pomimo to u mnie starsza córka uwielbiala jak jej czytałam na dobranoc. I szczerze dla starszych dzieciaczkow polecam serię Martynki super książki.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia nie stresuj się (łatwo powiedzieć). Mój Mały też tak wymiotował po zwykłym mm. Obserwuj i nawadniaj małymi łyczkami.

Mila u nas Wróżka Zębuszka przyniosła kaskę też na pierwsze ząbki ;D tzn. moi Rodzice nie mogli się powstrzymać ;)

• L Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:

Oj też mnie to drażni bardzo :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi , Brusia dużo zdrówka dla chłopaków :-*

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Tysia w księgarni internetowej Matras mają teraz super ceny.
    O nie, mi juz wystarczy, nawet nie wchodzę bo zaraz mnie cos skusi :D

Lexi, Brusia zdrowka!

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 2181 2182 2183 2184 2185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ