X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie drażnią dzieci dotykające mojego, a szczególnie gdy kaszlą i kichają :/ a matki na to nic...z dorosłymi nie lepiej zawsze za tą rączkę...teraz trochę się uspokoiło, gorzej było jak jeździła w gondoli bo takie malutkie i słodziutkie, że trzeba dotknąć

Tysia książeczkę "Okulary" też mamy, ale nie lubi jej za dużo się dzieje na obrazkach, najlepsze są takie stonowane

tysiaa93, natalica06 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • L Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    O nie, mi juz wystarczy, nawet nie wchodzę bo zaraz mnie cos skusi :D

Lexi, Brusia zdrowka!

Tysia ja pisałam jakbyś jeszcze kiedyś chciała coś zamawiać ;-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie pisałam wam ze moja Ada wieczorem sama zasypia tzn nie na rękach a w łóżku tylko jej nuce kołysanke...mały wielki sukces :-)

tysiaa93, natalica06, Tusiaa, Lexi150, Mamusia_synusia, Kri lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia myśli, że książeczki to kolejny gadżet do gryzienia :P

L ale super, jak to zrobiłaś?! :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jak odebrałam książki to sama "Pana Pierdziołkę" czytałam z 15 min. I się zastanawiam czy oddam chrześniakowi na gwiazdkę :)

Mój też je książeczki, ale taka chyba kolej rzeczy :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Dostał mleko po 16 i tak po godzinie mu się ulalo ale nie za dużo i po 19 napil się wody i też się ulalo ale może to dlageo że na brzuchu leżał i fikal na czworakach. Na noc mleko wypił dodałam mało kaszki ryzowej żeby zgescic tylko i czekałam aż odbije wyszło z 4 razy. Śpi na boku. Kupa była jedną jeszcze taka nawet sluzowata i smierdzaca to dałam smecte. I od tej pory nic. Po kapaniu mały pierdzik trz luzniejszy ale już kolor ciemniejszy nie taka bardzo biała ta kupa.

Nie wiem czy to od zębów czy on coś zjadł paprocha włosa i się mu przykleilo do żołądka bo od kilku dni jest taki niewyrazny i go mulilo i te jajo przelalo czare goryczy nie mam pomysłu.ja byłam wiecznie zarzyganym dzieckiem co bym nie zjadła nowego to od razi nie moeiac o napijach wszelkiego rodzaju kiedyś że slomka. Ale jak bylismy w szpitalu to był chłopiec 10 miesięczny któremu tak jak jemu kila zębów na raz szło bo tak też ani jednego nie miał i też miał biegunkę wymioty z tym że Tobiasz nie jadł nic nie chciał. Jasiek nawet wody popil i trochę tego rumianku.

Jak nie przejdzie to pojadę na tą prywatna wizytę do tej lekarki że szpitala co go leczyla.

Roberta lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia no musisz teraz małego obserwować. Ja pewno pojechalabym zrobić badanie jeszcze dzisiaj moja starsza córka w wieku 2 lat o mało mi w śpiączkę nie zapadła tak się odwodnila w ostatniej chwili dotarliśmy do szpitala eh. A wymiotowala moze 4-5 razy tylko ona bardzo mało pila. Trzymaj się tam Jaśko!

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Gabrysia myśli, że książeczki to kolejny gadżet do gryzienia :P

L ale super, jak to zrobiłaś?! :D

Tysia jakoś tak samo z siebie wyszło. Położyłam się z nią na łóżku raz drugi piąty i spiewalam sobie pod nosem .ona oczywiście wierci pietek multum razy to z pleców na brzuch i jojczenie ale stwierdziłam że kiedyś się przecież zmęczy i padnie i tak też jest do dziś. Raz zasypia w ciągu 20 min a raz w ciągu 10 więc nie jest źle ;-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L sporo wypił bo ok 50 rumianku 120 wody z glukoza, 120 mleka 150 mleka i 240 mleka więc chyba źle nie jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla chłopakow :)

baga mój spiworek też jest całkiem odpinany.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L ja tez mogę sie pochwalić ze usypiam małego łóżeczku, Tuli mnie zmobilizowała
    Ja go karmie i jak nie zasnę na cycu a teraz rzadko sie mu to zdarza, to odkładam do łóżeczka, puszczam moledyjki i gwiazdki. Siedzę obok lozeczka i czasem szuszcze. Michał tez sie strasznie wierci w łóżeczku, ale w końcu pada:) trwa to czasem 8 min a czasem 30min.

A teraz relaks - lody, radler i maluje paznokcie

L, Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor też właśnie zwymiotowal. Po raz trzeci w tym tygodniu. Ale to wszystko zęby. Też się boję co by się nie odwodnil bo mało pije ale wciskam co trochę żeby chociaż łyka zrobił. Dziś już po większej dawce ibufenu odzyskał siły i humor ale bardzo dużo spał.

Czy Wasze dzieciaki się wzdrygaja? No bo u nas w tym tygodniu jest koszmar. Przez sen nawet tak często i mocno sie wzdryga. Podejrzewam, że to dziaselka mu dają popalić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi Jasiek tak głowę w ramionach chowa wykrzywia usta tak jakby się wyszczerzal dolna warga idzie w dół z całą zuchwa i ręce zaciska. No nie mówiąc p tym że krzyczy i piszczy głośno przy czym zdziera gardło i potem ma kaszel.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Brusia u nas podobnie także chyba nie mam się czym martwić :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!
    Malo ostatnio zagladam, nie mam kiedy Was,nadrobic, ja juz troche pracuje i czasu brak.

Chcialam zapytac na jakim etapie sa Wasze dzieci? Raczkuja? Umieja same siadac? Moj Maluda pelza jak szalony, siedzi od dawna (ale sam usiasc nie umie), nie raczkuje. Troche sie zaczynam martwic...

Co do zebow, to u nas sa juz 4 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 00:35

ex2bx1hp35w324su.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi,Jagoda sie wzdryga (jakby ja nagle zimno ogarnelo) jak siusiu zrobi:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna spokojnie nie ma co porównywać dzieci, każde ma swoje tempo rozwoju. Ja moge podać przykład mojej córki i pol roku starszego syna mojej siostry. We pazdzierniku byli na tym samym etapie ruchowym, obydwoje siedzieli sami, wstawali przytrzymując sie mebli, chodzili przy pchaczu czy z ręce. Z tym, ze u niego stopy calkiem inaczej sie układały i w ogole jest bardziej kumaty. Teraz juz chodzi sam i wszystko jest w porządku, sam zaczął siadać jak miał 10/11 mcy, raczkował tez cos koło tego.

A u nas po zmianie czasu pobudki o 5 m-a-s-a-k-r-a

gorgeous lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Zosia!
    A jak tam u pozostalych dziewczyn?
    Tuli, Twoja Jagoda to juz pewnie chodz, co? Ona byla mega do przodu z rozwojem

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna mój synek tydzień młodszy od twojego ma tak samo. Sam nie siada ani nie raczkuje tylko pełza. Martwiłam sie pare tygodni temu jak u dziewczyn młodszych brzdąców wszystko ruszyło a mój dalej był jak kłoda. Widze jednak ze ruszył, raczki cwiczy - będzie ok nie martw sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 08:43

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia biedaczysko. A jak choróbsko? Trochę lepiej?

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2182 2183 2184 2185 2186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ