X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna,no cos Ty! :-) na razie tylko przy pchaczu biega i pcha stołki. Jagoda jest starszak forumowy. Przeciez miedzy Jagoda a np Lexi Synciem jest okolo moesiaca roznicy, a miesiac to oooogrom dla takich maluchow.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z zebow Dziewczynki to Jagodzie owszem,wyszly szybko,ale mi Moja mama mowila ze mnie wylazy dopiero w 9 moesiacu a potem postpaly sie tak ze sraczke mialam non stop i z nocnika nie schodzilam. Moze rzeczywiscie Brusiu te akcje z wymiotami i kupa to na zeby. Jagoda jak wyladowala w szpitalu po zwymiotowaniu 2 razy i tym wypuklym ciemiaczku to wlasnie w szpitalu wyszly jej gorne jedynki w sierpniu. I noze to byla cala przyczyna?Bo nic wiecej jej nie bylo przeciez..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Lexi Jasiek tak głowę w ramionach chowa wykrzywia usta tak jakby się wyszczerzal dolna warga idzie w dół z całą zuchwa i ręce zaciska. No nie mówiąc p tym że krzyczy i piszczy głośno przy czym zdziera gardło i potem ma kaszel.

U nas było dokładnie tak jakieś 2-3 tygodnie temu później wyszła pierwsza jedynka dolna i już przestała tak robić. Ale ta mina taka dziwna nawet i straszna bym powiedziała. Brusia jak tam dzisiaj się macie?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada też nie raczkuje, sama siedzi przyjmuję pozycję czworaczną tylkiem pokreci i rozkłada się jak żabka :-) w łóżeczku już wstaje podtrzymujac się o szczebelki. Joanna na wszystko przyjdzie czas ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Corka panicznie boi sie odkurzacza... Zazwyczaj jedno z nas z nia jest bo wpada w histeroe ale dzis musialam sama i byla maaasakra. Okap ok,blender ok, suszarka ok a odkurzacz masakra... Probowalam ja oswoic ale na sam widok ryczy... Pomysly? Jak to u Was?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor nie płacze ale krzyczy na odkurzacz :) Z tym że on ma uraz po katarku jak mu odciągaliśmy. Wcześniej go nie ruszało. Ale jak stoi nie włączony to łazi po nim :P A rura to najlepsza zabawka.

Tuli nasz się otrzepuje ja robi siku. A bardziej chodzi o takie odruchy jakby prąd przechodził. No i jak siada to też często rączki w piąstki zaciska i krzyczy.

Nocka całkiem spoko. Chociaż nad ranem znów dawaliśmy ibufen bo temperatura rosła. A od rana Młody szaleje tylko nie ma apetytu. Przynajmniej na mleko. Zjadł Może 150 a zawsze 210 wsuwał.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna Igor miał 7 miesięcy jak zaczął raczkować i siadać. Jednego dnia. A od jakichś dwóch tygodni podnosi się przy meblach. A wszystko poszło z dnia na dzień także jutro możesz się obudzić a Twój synuś będzie potrafił coś nowego. I tak jak dziewczyny pisały na wszystko przyjdzie czas. Koleżanka ma córcię 11 miesięcy, która raczkuje, staje przy meblach, próbuje chodzić a jeszcze nie siada także reguły nie ma.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy ok pomimo że bez ibum już mu nie mieszalam. Po nocy kupa taka luźna ale już dobra je więc jest ok teraz też kupa była ale kolor i konsystencja musztardy to już całkiem super.
    Tuli u nas na siku to się tak strzachnie jakby zimno mu przeszło a te żeby to co innego. Zaciskanie rąk i to właśnie suszenie dziąseł.

Tuli zgłoś się na testowanie odkurzacza tego ultacichego Electrolux zen.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna u nas Kubą zaczął pelzac jak miał 6.5 msc. Konkretnie zaczął raczkowac i tylko raczkowac jak miał 8 msc. Wcześniej trochę podraczkowal i dalej pelzal. 7.5 msc jak zaczal stawać przy łóżku mega chwiejnie ale wstawal. 8 Msc jak jak zaczął sam siadać. No i ok tydzień temu zaczął chodzić przy meblach i przy łóżku :D niektóre dzieci nie raczkuja . Dobrze że pelza może woli tak się przemieszczać :) mój lubi odkurzacz. Jak jest włączony zbliża się do niego i się opiera rękami a ciepły powiew wieje mu po włosach. Lubi też rurę i kabel :D

tuli u ja jak blenderem kiedyś wlaczalam to się bal a zawsze go uprzedzam ze włączam . W sensie mówilam ze zaraz będzie wuwuw i pokazuje odgłos i cały czas tak odgłos dawalam i glupie miny strzelalam :D a teraz się nie boi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:47

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Lexi,Jagoda sie wzdryga (jakby ja nagle zimno ogarnelo) jak siusiu zrobi:)
    U nas tak samo :D Przynajmniej wiadomo, że siusiu zrobiła. Na odkurzacz krzyczy, chyba chce być głośniejsza od niego :P

Zosia pobudka o 5? O kurde, może jej się przestawi za kilka dni.

Joanna moja raczkuje, siada, chodzi przy meblach i przy pchaczu. Ale tak jak Zosia napisała każde się po swojemu rozwija. Nie znam zdrowego dorosłego, który nie chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:48

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek zaczął siedzieć w ósmym miesiącu sam a raczkowanie poszłoooo kilka dni później. Także nie ma co porównywać i się przejmować, Tysia dobrze napisała, każdy zdrowy dorosły chodzi.
    Teraz stoi i chodzi przy meblach, doskonali powrót na pupę, serio różne opcje przerabia czy usiąść na rękę, z prawej czy z lewej czy klap na pupe do tyłu, super to jest. Chetnie sie podciąga o moje spodnie i lubi jak sie go podtrzymuje, zaczyna robić kroki i mega go to cieszy :-)
    Niedługo wszystkie będą biegać a my za nimi.

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny!
    A czy Wy jakos pomagalyscie dzieciakom zdobyc te umiejetnosci? Bo moj wiekszosc dnia spedza na macie, na brzuszku i pelzajac. Nie ma sie za bardzo po czym wspinac

ex2bx1hp35w324su.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Dzieki Dziewczyny!
    A czy Wy jakos pomagalyscie dzieciakom zdobyc te umiejetnosci? Bo moj wiekszosc dnia spedza na macie, na brzuszku i pelzajac. Nie ma sie za bardzo po czym wspinac

U nas wygląda to tak że młoda siedzi potem przechodzi do pozycji na czworaka trochę śmiesznie tylkiem pobuja znów siada i tak w kółko a i czasem na brzuszku się powierci. Odnośnie stawania to u nas najlepiej wychodzić w łóżeczku.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a gdzie to sie testuje takie odkurzacze? Reklamuja teraz jakis elektrolix ultrasilencer,ze taki cichy niby

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Gorgeous ja to myślałam o książce "Życie z teściową" :P PO znajomości liczyłabym na wysokie noty :P

Vayn, w takim razie pozytywną recenzję masz jak w banku! :D

L lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tak o książkach piszecie, to ja zakochałam się w książeczkach obrazkowych - bez tekstu, ale z wielkimi stronami zapełnionymi obrazkami. To daje ogromne pole do popisu - dziecko może najpierw pokazywać paluszkiem konkretne rzeczy czy osoby, później poszukiwać poszczególnych elementów, a jak już zacznie rozmawiać, opowiadać milion różnych historii... Ja już kilka takich cudeniek mam, ale parę jeszcze mam w zanadrzu. Już Jaśko lubi je przeglądać, co zazwyczaj kończy się na szybkim zamknięciu i obgryzaniu okładki, bo mamy książki i tak najciekawsze na razie :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli wejdź na babyonline i wypełnij ankietę oraz dołącz do grupy babyonline rodzice testują jest 15 odkurzaczy do testowania.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeus masz na myśli np " rok w przedszkolu"?

A moje książki tez najlepsze. Jak razem czytamy to mi wyrywa. Jedna musiałam mu dać i "obrabia" na rożne sposoby. Zabawnie wyglada jak czyta "poruszająca powieść o życiu" :)
    a3nza6kgexe4_t.jpg

Na święta mu zamówiłam dziurawce "bardzo głodna gąsienica" i "kto zjadł biedronkę" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:57

gorgeous lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia synusia melduje sie :)

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga cos dla Was :-D https://www.olx.pl/i2/oferta/zestaw-lamillou-wkladka-do-wozka-stroller-pad-skulls-podusia-przewijak-CID88-IDiqIyl.html#:8880ec4d0d

Vayn pisałaś ostatnio, ze Polena dalej jeździ w bodziakach i getrach w spiworku, mogłabyś mi pokazać jak to wygląda? Bo nie mogę sobie tego wyobrazić, bo te śpiworki co widzę to dzieci i tak sa na górze odkryte i kurteczka koniecznie. Jestem na etapie poszukiwań :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 2183 2184 2185 2186 2187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ