X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna,no cos Ty! :-) na razie tylko przy pchaczu biega i pcha stołki. Jagoda jest starszak forumowy. Przeciez miedzy Jagoda a np Lexi Synciem jest okolo moesiaca roznicy, a miesiac to oooogrom dla takich maluchow.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z zebow Dziewczynki to Jagodzie owszem,wyszly szybko,ale mi Moja mama mowila ze mnie wylazy dopiero w 9 moesiacu a potem postpaly sie tak ze sraczke mialam non stop i z nocnika nie schodzilam. Moze rzeczywiscie Brusiu te akcje z wymiotami i kupa to na zeby. Jagoda jak wyladowala w szpitalu po zwymiotowaniu 2 razy i tym wypuklym ciemiaczku to wlasnie w szpitalu wyszly jej gorne jedynki w sierpniu. I noze to byla cala przyczyna?Bo nic wiecej jej nie bylo przeciez..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Lexi Jasiek tak głowę w ramionach chowa wykrzywia usta tak jakby się wyszczerzal dolna warga idzie w dół z całą zuchwa i ręce zaciska. No nie mówiąc p tym że krzyczy i piszczy głośno przy czym zdziera gardło i potem ma kaszel.

U nas było dokładnie tak jakieś 2-3 tygodnie temu później wyszła pierwsza jedynka dolna i już przestała tak robić. Ale ta mina taka dziwna nawet i straszna bym powiedziała. Brusia jak tam dzisiaj się macie?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada też nie raczkuje, sama siedzi przyjmuję pozycję czworaczną tylkiem pokreci i rozkłada się jak żabka :-) w łóżeczku już wstaje podtrzymujac się o szczebelki. Joanna na wszystko przyjdzie czas ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Corka panicznie boi sie odkurzacza... Zazwyczaj jedno z nas z nia jest bo wpada w histeroe ale dzis musialam sama i byla maaasakra. Okap ok,blender ok, suszarka ok a odkurzacz masakra... Probowalam ja oswoic ale na sam widok ryczy... Pomysly? Jak to u Was?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor nie płacze ale krzyczy na odkurzacz :) Z tym że on ma uraz po katarku jak mu odciągaliśmy. Wcześniej go nie ruszało. Ale jak stoi nie włączony to łazi po nim :P A rura to najlepsza zabawka.

Tuli nasz się otrzepuje ja robi siku. A bardziej chodzi o takie odruchy jakby prąd przechodził. No i jak siada to też często rączki w piąstki zaciska i krzyczy.

Nocka całkiem spoko. Chociaż nad ranem znów dawaliśmy ibufen bo temperatura rosła. A od rana Młody szaleje tylko nie ma apetytu. Przynajmniej na mleko. Zjadł Może 150 a zawsze 210 wsuwał.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna Igor miał 7 miesięcy jak zaczął raczkować i siadać. Jednego dnia. A od jakichś dwóch tygodni podnosi się przy meblach. A wszystko poszło z dnia na dzień także jutro możesz się obudzić a Twój synuś będzie potrafił coś nowego. I tak jak dziewczyny pisały na wszystko przyjdzie czas. Koleżanka ma córcię 11 miesięcy, która raczkuje, staje przy meblach, próbuje chodzić a jeszcze nie siada także reguły nie ma.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy ok pomimo że bez ibum już mu nie mieszalam. Po nocy kupa taka luźna ale już dobra je więc jest ok teraz też kupa była ale kolor i konsystencja musztardy to już całkiem super.
    Tuli u nas na siku to się tak strzachnie jakby zimno mu przeszło a te żeby to co innego. Zaciskanie rąk i to właśnie suszenie dziąseł.

Tuli zgłoś się na testowanie odkurzacza tego ultacichego Electrolux zen.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna u nas Kubą zaczął pelzac jak miał 6.5 msc. Konkretnie zaczął raczkowac i tylko raczkowac jak miał 8 msc. Wcześniej trochę podraczkowal i dalej pelzal. 7.5 msc jak zaczal stawać przy łóżku mega chwiejnie ale wstawal. 8 Msc jak jak zaczął sam siadać. No i ok tydzień temu zaczął chodzić przy meblach i przy łóżku :D niektóre dzieci nie raczkuja . Dobrze że pelza może woli tak się przemieszczać :) mój lubi odkurzacz. Jak jest włączony zbliża się do niego i się opiera rękami a ciepły powiew wieje mu po włosach. Lubi też rurę i kabel :D

tuli u ja jak blenderem kiedyś wlaczalam to się bal a zawsze go uprzedzam ze włączam . W sensie mówilam ze zaraz będzie wuwuw i pokazuje odgłos i cały czas tak odgłos dawalam i glupie miny strzelalam :D a teraz się nie boi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:47

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Lexi,Jagoda sie wzdryga (jakby ja nagle zimno ogarnelo) jak siusiu zrobi:)
    U nas tak samo :D Przynajmniej wiadomo, że siusiu zrobiła. Na odkurzacz krzyczy, chyba chce być głośniejsza od niego :P

Zosia pobudka o 5? O kurde, może jej się przestawi za kilka dni.

Joanna moja raczkuje, siada, chodzi przy meblach i przy pchaczu. Ale tak jak Zosia napisała każde się po swojemu rozwija. Nie znam zdrowego dorosłego, który nie chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:48

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperek zaczął siedzieć w ósmym miesiącu sam a raczkowanie poszłoooo kilka dni później. Także nie ma co porównywać i się przejmować, Tysia dobrze napisała, każdy zdrowy dorosły chodzi.
    Teraz stoi i chodzi przy meblach, doskonali powrót na pupę, serio różne opcje przerabia czy usiąść na rękę, z prawej czy z lewej czy klap na pupe do tyłu, super to jest. Chetnie sie podciąga o moje spodnie i lubi jak sie go podtrzymuje, zaczyna robić kroki i mega go to cieszy :-)
    Niedługo wszystkie będą biegać a my za nimi.

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny!
    A czy Wy jakos pomagalyscie dzieciakom zdobyc te umiejetnosci? Bo moj wiekszosc dnia spedza na macie, na brzuszku i pelzajac. Nie ma sie za bardzo po czym wspinac

ex2bx1hp35w324su.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna_88 wrote:
    Dzieki Dziewczyny!
    A czy Wy jakos pomagalyscie dzieciakom zdobyc te umiejetnosci? Bo moj wiekszosc dnia spedza na macie, na brzuszku i pelzajac. Nie ma sie za bardzo po czym wspinac

U nas wygląda to tak że młoda siedzi potem przechodzi do pozycji na czworaka trochę śmiesznie tylkiem pobuja znów siada i tak w kółko a i czasem na brzuszku się powierci. Odnośnie stawania to u nas najlepiej wychodzić w łóżeczku.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a gdzie to sie testuje takie odkurzacze? Reklamuja teraz jakis elektrolix ultrasilencer,ze taki cichy niby

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Gorgeous ja to myślałam o książce "Życie z teściową" :P PO znajomości liczyłabym na wysokie noty :P

Vayn, w takim razie pozytywną recenzję masz jak w banku! :D

L lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tak o książkach piszecie, to ja zakochałam się w książeczkach obrazkowych - bez tekstu, ale z wielkimi stronami zapełnionymi obrazkami. To daje ogromne pole do popisu - dziecko może najpierw pokazywać paluszkiem konkretne rzeczy czy osoby, później poszukiwać poszczególnych elementów, a jak już zacznie rozmawiać, opowiadać milion różnych historii... Ja już kilka takich cudeniek mam, ale parę jeszcze mam w zanadrzu. Już Jaśko lubi je przeglądać, co zazwyczaj kończy się na szybkim zamknięciu i obgryzaniu okładki, bo mamy książki i tak najciekawsze na razie :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli wejdź na babyonline i wypełnij ankietę oraz dołącz do grupy babyonline rodzice testują jest 15 odkurzaczy do testowania.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeus masz na myśli np " rok w przedszkolu"?

A moje książki tez najlepsze. Jak razem czytamy to mi wyrywa. Jedna musiałam mu dać i "obrabia" na rożne sposoby. Zabawnie wyglada jak czyta "poruszająca powieść o życiu" :)
    a3nza6kgexe4_t.jpg

Na święta mu zamówiłam dziurawce "bardzo głodna gąsienica" i "kto zjadł biedronkę" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:57

gorgeous lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia synusia melduje sie :)

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga cos dla Was :-D https://www.olx.pl/i2/oferta/zestaw-lamillou-wkladka-do-wozka-stroller-pad-skulls-podusia-przewijak-CID88-IDiqIyl.html#:8880ec4d0d

Vayn pisałaś ostatnio, ze Polena dalej jeździ w bodziakach i getrach w spiworku, mogłabyś mi pokazać jak to wygląda? Bo nie mogę sobie tego wyobrazić, bo te śpiworki co widzę to dzieci i tak sa na górze odkryte i kurteczka koniecznie. Jestem na etapie poszukiwań :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 2183 2184 2185 2186 2187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ