X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Igorek. Jesteś teraz dumnym posiadaczem 2 ząbków :)

Biedronko mój 3 tygodnie starszy i też nie siedzi sam ani nie raczkuje. tylko pełza na razie :) Rambo :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba wykoncze przrz wyrzuty sumienia tak się martwię że aż mnie tarczyca dusi. Najdziwniejsze jest to że on tak dziewczyny upadł że od razu leżał i głowa uderzył a kawałka siniaka nie ma. Oby mu nic w środku się nie zrobiło. Jakaś panikara jestem. Ale nie wymiotowal. Brak temperatury. Brak płaczu w sensie jak upadł płakał ale po tym już nie. To sobie prezent na urodziny zrobiłam same zmartwienia. Przepraszam macie mnie już dość. Ale dziękuję że jesteście.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi jak dobrze że szpital Was ominął. I oczywiście gratuluję drugiego ząbka oby teraz mały na dobre odzyskał dobre samopoczucie :*

Brusia spokojnie jesteś super matką wypadki zdarzają się najlepszym ;-) w brew pozorom dzieciaczki mają twardą główkę, moja Ada też już któryś raz upadła a byłam przy niej dosłownie :-/ człowiek ma do siebie żal ale przecież życie by się za te małe potworki oddało ;-)

Bruśka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igi gratki u nas te na dole są widoczne a u góry to przez dziaslo są widoczne ale tak z przodu a nie na przebicie. W sensie brzegu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska to z okazji urodzin życzę wszystkiego najlepszego. Jaś jak bedzie spał to Ty zjedz czekoladę, lody, zrelaksuj sie, zasłużyłaś!

Bruśka lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • L Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Brusia masz dziś urodzinki w takim razie sto lat dużo optymizmu i jak najmniej zmartwień :-)

Bruśka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie hehe we wtorek ale dziękuję.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale życzenia wcześniej to lepiej niz miałyby byc spóźnione :)

Bruśka lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, nie martw sie Brusia, to nie Twoja wina. Moj nie stoi, wiec wywalic sie nie mogl, ale ostatnio mi z lozka spadl, myslalam, ze zawalu dostane

ex2bx1hp35w324su.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.... Aaaaaa....
    Stwierdziłam dzisiaj, że ten czas tak szybko leci to zerknę na zestawy ozdób na roczek. Bo pooglądam, później zanim wybiorę, kupię, no i czas przesyłek przed świętami... No i przepadłam... Znalazłam oczywiście na allegro sprzedawcę, który ma taaaakie rzeczy, że wybierałam 2 godziny :) No kupiłam chyba wszystko co możliwe ;) świeczki, girlandy, balony, kubeczki, talerzyki, słomki, konfetti itd. Normalnie jak dziecko ;)
    Powiedziałam Bobasowi, że mamuśka odpierdzieli mu taką impre, że klękajcie narody ;D A co! :) hahaha

dana222, Kri, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia,dzieci dzieki temu ze maja moekkie kostki lepiej znosza upadki,wiesz, jak pilka kalczukowa a nie kubek gipsowy:) ogladalam koedys taki program o niemowletach m.in o plywaniu ze onaczej zbudowana nosogardziel do 4 mca pozwala im plywac i sie nie topic,nawet z buzia pod woda. Ale dziecka jak nasze maja tez inaczej zbudowane kolana,w sensie rzepki,ktora nie jest tak twarda. Wyobrazacie sobie upadcs teraz na kolana? Bol co? A dzieci upadaja i nic:) Jagoda tez kilka razy miala bloskie spotkanie z podloga :/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia wiem co czujesz, bo sama średnio ta w tygodniu uważam, ze jestem zła matka i przeżywam.. wczoraj np bylam u mamy, robiliśmy pizze uwaga 4 osoby w kuchni a on i tak uderzył sie krzeslem, które nie mam pojęcia jak podniósł.. a moja mama była 30cm od niego! Zdarza się na prawdę.. też mam odrazu myśli ze to moja wina, gdy tak płacze biedulek, Ale to na prawdę będzie się jeszcze wiele razy zdarzało, całe szczęście ze dzieci są takie 'giętkie':-P

BAGABAGA nie podobaja się czaszki? :-P

Lexi jak Igorek? całe szczęście ze ominął Was szpital. Ząbek sie przebił to pewnie już będzie dobrze :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny dziecko moje wróciło. Dziś już dostał mleczko na śniadanie. Troszkę jeszcze zwymiotowal ale tyle co nic. Tylko dziś wysypki dostal na brzuszku, główce i twarzy ale to od temperatury. Dziękujemy za trzymanie kciukow :)

Ale normalnie aż się boję następnych zębów. Górne dziąsła rozpulchnione ale jeszcze nic nie widać. Za to te dwa na dole juz takie ostre :)

Laski przecież my wszystkie i każda z osobna jest wspaniałą mamą! I nie możemy myśleć inaczej! A wypadki były, sa i będą. Tego nie unikniemy.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i u nas podobnie jak Blanka Igor nie bardzo chciał pić z butli. Za to łyżeczką bardzo chętnie. Już nie mówię o tym że mleko i wszystko z mlekiem wymiotował. Ale ponoć właśnie mleko podrażnia żołądek i nasila wymioty także się w takim wypadku powinno z niego całkowicie zrezygnować. Jedliśmy kaszki na wodzie i zupki warzywne i było ok.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi,dobrze ze juz ok:) ja pamietam jak Jagodzie te poerwsze zeby wyszly to tez cyca ssac nie chciala. Moze to jest tak ze dziecko samo wie co mu wyedy potrzeba tylko my musimy na to wpasc? Tak mysle. Wiecie w sensie jedzenia,potrzeby jedzenia.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wysyp zęboli na naszym forum :) super super szkoda, że dzieciaczki tak cierpią przy nich :( a mój ząb mądrości też się liczy do forumowych zębów? :D

Mamusia_synusia, Tusiaa lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ósemki też bolą przy wychodzeniu, więc liczy się ;) Mi jedna wychodziła przez 2 lata. Bolała niemiłosiernie tak co 2 tygodnie po 2-3 dni.

U nas po 3 miesiącach przebija się górna jedynka. No męczy biedulka bo dziąsła ma nabrzmiałe i aż purpurowe :( no i znowu rzeka śliny... a już 1,5 m-ca było "prawie" sucho :/

• Kri Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica no ba!liczy się, dopisujemy ;-)
    W temacie zębów, to wydaje mi się że jedna jedynka na górze jakoś tak krzywo wyrasta... I do tego nie jedt równa na dole nie wiem chyba musiał gdzieś ukruszyć. Mam nadzieję, że krzywy ząb nie będzie, że jeszcze się naprostuje...
    A tak wogle to W wczoraj pierwszy raz podniósł się sam do klęku na kolanka w łóżeczku. Pełza podskakuje na dupce, muszę go coraz bardziej pilnować, ale skubaniec sam z płaskiego nie usiądzie. Jak go zachęcić?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_synusia wrote:
    Natalica ósemki też bolą przy wychodzeniu, więc liczy się ;) Mi jedna wychodziła przez 2 lata. Bolała niemiłosiernie tak co 2 tygodnie po 2-3 dni.
    Mamusia mi też rośnie już drugi rok i wylazł wreszcie ostatni fragment, więc mam nadzieję, że boli mnie ostatni raz. Tylko, że została mi jeszcze jedna, która w ogóle nie ruszyła :/ kiedyś na yt widziałam wypowiedź lekarza, że dorosłym rosną ósemki tylko po to żeby wiedzieli jak się czują ich dzieci, kiedy ząbkują :D
    U nas też od tygodnia ślina do pasa, przebieram ją 20 razy dziennie i te koszulki to zaczęłam suszyć a nie zawsze prać, bo by chyba nie miała w czym chodzić i buzia dookoła ust się w takich krostkach od tego zrobiła :/

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi gratuluję kolejnego ząbka :)

Kri lada moment sam załapie :)

Moja przyjaciółka dzisiaj poroniła i tak mi smutno, że cholera. Wiem, że nawet jej nie znacie i może niepotrzebnie tu o tym piszę ale muszę to z siebie "wyrzygać". Czemu te ciąże są teraz takie trudne :(

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 2185 2186 2187 2188 2189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ