Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się chyba wykoncze przrz wyrzuty sumienia tak się martwię że aż mnie tarczyca dusi. Najdziwniejsze jest to że on tak dziewczyny upadł że od razu leżał i głowa uderzył a kawałka siniaka nie ma. Oby mu nic w środku się nie zrobiło. Jakaś panikara jestem. Ale nie wymiotowal. Brak temperatury. Brak płaczu w sensie jak upadł płakał ale po tym już nie. To sobie prezent na urodziny zrobiłam same zmartwienia. Przepraszam macie mnie już dość. Ale dziękuję że jesteście.
-
Lexi jak dobrze że szpital Was ominął. I oczywiście gratuluję drugiego ząbka oby teraz mały na dobre odzyskał dobre samopoczucie :*
Brusia spokojnie jesteś super matką wypadki zdarzają się najlepszymw brew pozorom dzieciaczki mają twardą główkę, moja Ada też już któryś raz upadła a byłam przy niej dosłownie
człowiek ma do siebie żal ale przecież życie by się za te małe potworki oddało
Bruśka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny.... Aaaaaa....
Stwierdziłam dzisiaj, że ten czas tak szybko leci to zerknę na zestawy ozdób na roczek. Bo pooglądam, później zanim wybiorę, kupię, no i czas przesyłek przed świętami... No i przepadłam... Znalazłam oczywiście na allegro sprzedawcę, który ma taaaakie rzeczy, że wybierałam 2 godzinyNo kupiłam chyba wszystko co możliwe
świeczki, girlandy, balony, kubeczki, talerzyki, słomki, konfetti itd. Normalnie jak dziecko
Powiedziałam Bobasowi, że mamuśka odpierdzieli mu taką impre, że klękajcie narodyA co!
hahaha
dana222, Kri, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość
-
Brusia,dzieci dzieki temu ze maja moekkie kostki lepiej znosza upadki,wiesz, jak pilka kalczukowa a nie kubek gipsowy:) ogladalam koedys taki program o niemowletach m.in o plywaniu ze onaczej zbudowana nosogardziel do 4 mca pozwala im plywac i sie nie topic,nawet z buzia pod woda. Ale dziecka jak nasze maja tez inaczej zbudowane kolana,w sensie rzepki,ktora nie jest tak twarda. Wyobrazacie sobie upadcs teraz na kolana? Bol co? A dzieci upadaja i nic:) Jagoda tez kilka razy miala bloskie spotkanie z podloga
-
Brusia wiem co czujesz, bo sama średnio ta w tygodniu uważam, ze jestem zła matka i przeżywam.. wczoraj np bylam u mamy, robiliśmy pizze uwaga 4 osoby w kuchni a on i tak uderzył sie krzeslem, które nie mam pojęcia jak podniósł.. a moja mama była 30cm od niego! Zdarza się na prawdę.. też mam odrazu myśli ze to moja wina, gdy tak płacze biedulek, Ale to na prawdę będzie się jeszcze wiele razy zdarzało, całe szczęście ze dzieci są takie 'giętkie'
BAGABAGA nie podobaja się czaszki?
Lexi jak Igorek? całe szczęście ze ominął Was szpital. Ząbek sie przebił to pewnie już będzie dobrze
-
Oj Dziewczyny dziecko moje wróciło. Dziś już dostał mleczko na śniadanie. Troszkę jeszcze zwymiotowal ale tyle co nic. Tylko dziś wysypki dostal na brzuszku, główce i twarzy ale to od temperatury. Dziękujemy za trzymanie kciukow
Ale normalnie aż się boję następnych zębów. Górne dziąsła rozpulchnione ale jeszcze nic nie widać. Za to te dwa na dole juz takie ostre
Laski przecież my wszystkie i każda z osobna jest wspaniałą mamą! I nie możemy myśleć inaczej! A wypadki były, sa i będą. Tego nie unikniemy. -
A no i u nas podobnie jak Blanka Igor nie bardzo chciał pić z butli. Za to łyżeczką bardzo chętnie. Już nie mówię o tym że mleko i wszystko z mlekiem wymiotował. Ale ponoć właśnie mleko podrażnia żołądek i nasila wymioty także się w takim wypadku powinno z niego całkowicie zrezygnować. Jedliśmy kaszki na wodzie i zupki warzywne i było ok.
-
Natalica ósemki też bolą przy wychodzeniu, więc liczy się
Mi jedna wychodziła przez 2 lata. Bolała niemiłosiernie tak co 2 tygodnie po 2-3 dni.
U nas po 3 miesiącach przebija się górna jedynka. No męczy biedulka bo dziąsła ma nabrzmiałe i aż purpuroweno i znowu rzeka śliny... a już 1,5 m-ca było "prawie" sucho
-
Natalica no ba!liczy się, dopisujemy
W temacie zębów, to wydaje mi się że jedna jedynka na górze jakoś tak krzywo wyrasta... I do tego nie jedt równa na dole nie wiem chyba musiał gdzieś ukruszyć. Mam nadzieję, że krzywy ząb nie będzie, że jeszcze się naprostuje...
A tak wogle to W wczoraj pierwszy raz podniósł się sam do klęku na kolanka w łóżeczku. Pełza podskakuje na dupce, muszę go coraz bardziej pilnować, ale skubaniec sam z płaskiego nie usiądzie. Jak go zachęcić? -
Mamusia_synusia wrote:Natalica ósemki też bolą przy wychodzeniu, więc liczy się
Mi jedna wychodziła przez 2 lata. Bolała niemiłosiernie tak co 2 tygodnie po 2-3 dni.
kiedyś na yt widziałam wypowiedź lekarza, że dorosłym rosną ósemki tylko po to żeby wiedzieli jak się czują ich dzieci, kiedy ząbkują
U nas też od tygodnia ślina do pasa, przebieram ją 20 razy dziennie i te koszulki to zaczęłam suszyć a nie zawsze prać, bo by chyba nie miała w czym chodzić i buzia dookoła ust się w takich krostkach od tego zrobiła -
Lexi gratuluję kolejnego ząbka
Kri lada moment sam załapie
Moja przyjaciółka dzisiaj poroniła i tak mi smutno, że cholera. Wiem, że nawet jej nie znacie i może niepotrzebnie tu o tym piszę ale muszę to z siebie "wyrzygać". Czemu te ciąże są teraz takie trudne