Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny! Jak u Was wygląda jadłospis? Ile posiłków w ciągu dnia, jakie odstępy? Przy cycku to wiecie godziny miałam ruchomoe, bo tu cycka więcej było i godzina się przesuwała. Przy mm już tak nie zrobię
A ona chyba faktycznie zadużo jada bo ma brzuszek wywalony jak taki za przeproszeniem chłop po piwsku 
Do tej pory mm było tylko przed kąpielą ok. 20 210mm później dopiero śniadanie 8/9 jada -
nick nieaktualny
-
Vayn musisz chyba sama wyczuć.
Mój je tak (umownie pół godziny w tą czy w tą):
6.30 mm 180
10.30 II śniadanko około 180 g
13.30 obiadek (ostatnio nawet do 200 g)
17.00 podwieczorek mm 180 ml
19.30 mm 210 ml (ale często zostawia)
Czyli wychodzi mniej więcej co 3-4 h posiłek. nie jada przekąsek pomiędzy, chyba, że widzę, że nie dojadł swojej porcji i może mu mały głód doskwierać. Albo jak pójdzie do babci.
Swoją drogą nie wiem co te babcie mają taką obsesję na punkcie dokarmiania. Matko boska. Po obiedzie przychodzi a moja mam już by z chrupkami do niego leciała. Jakby po narodzeniu wnuków w mózgu coś się przestawiało
Ciekawe czy też mi się tak zmieni...
vayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBaga dzisiaj na śniadanie o 9 była manna na krowim mleku jej porcja miała trochę ponad 300ml a i tak jak zjadla to przykolegowała się do mnie i też niedużo no ale mimo wszystko kilka łyżeczek wciągnęła
Obiadu o 13 zjadła też ponad 300, troche warzyw zostawiła. Pewnie 15/16 będzie jogurt, i 18 owoce - wczoraj np całe jabłko, gruszka, kiwi, pól banana i kilka biszkoptów nie zostało nawet do wylizania)
Taniej ją ubrać niż wyżywićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:33
-
nick nieaktualnyMoja to je tyle ile dasz, a czasami ile byś nie dała to wrzask jest. Wtedy daję smoka i cisza, także nie wiem czemu to tak wygląda
Raz sprawdzaliśmy to daliśmy piątusia i ryk jak zwykle, daliśmy drugiego skończył się i też płacz i buzię otwierała że jeszcze niam chce...
-
Wszystkiego dobrego dla Jagódki!
Vayn u nas tak:
8- 180-210mm
12-obiadek 150-220g (w zależności od apetytu)
15-podwieczorek (słoiczek z deserkiem, owoc albo piątuś)
17- 180-210mm
21- 210mm (czasami dodaję 2 łyżeczki kaszki)
Swoją drogą to kumpeli córa też taki pożeracz wszystkiego a słabo przybiera. Mi się wydaje że to może nie tyle głód ile ciekawość jedzenia. No ale nie mam podobnych doświadczeń więc tylko przypuszczam. Mój to jakoś niezbyt łasy ale waga idzie w górę i to całkiem ładnie...
vayn lubi tę wiadomość
-
moj ostatnio jest anty jedzeniowy zwłaszcza obiady są be, odwraca głowę i się krzywi i na papki i na blw ;/ za to gazety jadłby na kg i kartony tez.
W stacjonarnym toysRus są do 30/11 przecenione zabawki niektóre nawet sporo
vayn owoce blendujesz czy robisz sałatkę?
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
U nas tak:
8:00-sniadanie ( bylo 210 mm a teraz zjada polowe buleczki z maslem i dzejmsem
11:00- drugie sniadanie (teraz mm a byl wczesniej owoc,jegurt,manna z owocami)
14:00-obiad
16:30-mleko (150ml)
19:00- kaszka( 230 ml)
No i w nocy okolo 1-2 mleko (210ml) ale nie zawsze sie budzi.
Vayn, moze podziel to na mniejsze porcje po prostu? 300ml to jeszcze w zyciu Jagoda niczego mie zjadla:)
vayn lubi tę wiadomość
-
Vayn dużo je twoja mała u nas 120 ml max jak zje mleka wypije tez max 150 ml.
U nas taki schemat :
Rano z czasem 8-9 różnie mleko max150 ml
12.00 zupka max 120 ml
14.00 owoc
16.00 mleko max 150 ml
19.00 kaszka z miseczki max 120 ml
20.00 mleko na wyciszenie i dojedzenie ale tylko 60-80 ml wypije
I około 3 w nocy mleko 150 ml
Te godziny to oczywiście tak +-
A i przekąski typu chrupek ciastko między posiłkami.
vayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyD blenduję bo nie chce mi się tego kroić ani ścierać
Wkładam do malaksera i robi się samo.
No jak dzisiaj zobaczyłam jaką ma banię z brzucha, no jakby w ciąży była po tej kaszy mannie. Brzuch wydęty mimo że kupkę zrobiła, bo oglądałam przy zmianie pampersa. Teraz po obiadku już nie był taki wydęty. Będę jej to musiała rozbijać na 2 posiłki albo próbować oszukać jakoś. Owoców też wczoraj miała praktycznie pęłną bulionówkę a ona ma chyba 500ml pojemności.
Dzisiaj małżu do 19 w pracy, także będę robić domową pizzę napewno coś skubnie też od nas -
Biedronko ty chyba sie czaisz tez na ten fotelik recaro zero. Kupiliśmy dzis po najniższej znanej nam cenie z darmowa przesyłka. Jeśli chcesz zajrzyj sibie na ewozki.eu
Aaaa i ma juz testy adac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:48
-
Vayn,ale ha nie czaje.. Czyli Pola je Wasze posilki i jeszcze swoje? Nie lepiej jesc z nia o ty h samych porach? Bo wiesz.. Chuda bedzie do czasu.. A nawyki Ty ksztaltujesz..i dajesz jej wszystko co Wy jecie? Tak nauczysz to tez nie dobrze, bo jak bedzie chciala np szampana bo mama pije to tez dasz,bo inaczej bedzie krzyczec? No noe wiem.. Pomysl o tym ale zrobisz of kors jak uwazasz:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 16:11

Mała modnisia