Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
L 3 czy 6 co za różnica dla takich maluszków
a co tam dziewuszki dostały?
My tez jutro dajemy prezent chrześniakowi. A tydzień temu pokazaliśmy film, ze Mikołaj juz leci. I zapomniałam wam napisać wrażeń. Mały siedział i co rusz otwierał i zamykał buzie jak rybka (zwłaszcza jak sie jego zdjecia pokazywały) a rodzice jego sie popłakali. Babcia widziałam tez uroniła łze. Było ogromne szczęście na widok karetki o której marzy i teraz wie, ze Mikołaj przyniesie. A jaki grzeczny był! Nawet pozwolił sie młodszemu kuzynowi pobawić swoim autem!
Za to starszaki byli tez pod wrażeniem filmu, ale pod względem technicznym. Jak oni to zrobili?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 08:44
Mamusia_synusia lubi tę wiadomość
-
Tuli co mówią? Że są ciężko chore. To chciałaś usłyszeć? ... Dzieci w mojej rodzinie i wśród znajomych nie raczkowały przed 10 miesiącem, więc może wybierz się do lekarza, skoro Jagódka tak szybko raczkuje, może coś jej dolega.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 08:47
-
No właśnie co do siadania to moja kumpela ma roczną córcię i zawsze się martwiła że ona nie siada tak jak Igor z raczkowania i w ogóle prawie wcale nie siadała. Skonsultowała to z lekarzem a okazało się, że Mała potrafi siedzieć ale nie lubi i nie ma na to czasu
(raczkuje, próbuje chodzić). A jeśli chodzi o raczkowanie to nie każde dziecko raczkuje. A tak w zasadzie duża część dzieci nie raczkuje tylko porusza się w inny sposób (na pupci, pełza) i to też jest prawidłowy rozwój. Ważne, że dziecko próbuje się poruszać.
Kri lubi tę wiadomość
-
ja jestem przykładem nie raczkowania, nie raczkowałam i wszystko ze mną ok.
Jak chodziłam na masaże to gadałam tam z fizykoterapeuta to wiadomo że lepiej żeby dzieci raczkowały bo to lepiej działa na kręgosłup i te mięśnie, ale cała rzesza dzieci nie raczkuje tylko chodzi od razu, a raczkować zaczyna po opanowaniu chodzenia.
Mój ładnie chodzi przy meblach a sam nie siada, jak go posadze w pozycji siedzącej to sam siedzi ale usiąść samodzielnie to nie.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Baga starsza Olka dostała dodatek do gry sims4 oraz lalkę monster high plus oczywiście słodycze. A Adusia hule kule trochę się zainteresowała ale chyba furory nie zrobiła
Natalica to jest właśnie minus pisania a nie wypowiadamnia się. Interpretacja może być różna.tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Lexi150 wrote:Natali wydaje mi się, że Tuli nic złego na myśli nie miała.
-
nick nieaktualnySyn kuzynki małża tydzień przed roczkiem zaczął raczkować, tydzien później siadł. Chodzić zaczął mając 18mcy. Jakoś tak też są "wytyczne" że do roku raczkowanie, a do 18 chodzenie. Zresztą co jak co, ale niektóre nie raczkują tylko pełzają i od razu wstają.
Z zębami to samo, Wasze już niektore mają 8 i więcej, a ja czekałam prawie 11 miesięcy na pierwszego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 10:02
-
Ja tez mysle ze wszystkie dzieci rozwijaja sie w swoim tempie ale zawsze warto byc czujnym bo takie opoznienia albo braki moga (ale nie musza oczywiscie) o czyms swiadczyc. W zdecydowaniej wiekszosci pewnie nie, ale jakby moj synek np majac roczek nie siedzial to na pewno bym sie martwila, pewnie nawet wczesniej (ja bym tak miala, wiadomo ze kazdy jest inny)
-
Blanka usiadła chyba ostatnia z forumowych dzieci, ale usiadła sama i wybrała trudniejszy sposób że podciaga się do góry. Niektóre dzieci siedzą od dłuższego czasu a nie siadają. Strasznie mnie wkurzają takie teksty, że powinnam iść do lekarza bo moje dziecko nie raczkuje mając 9,5 miesiąca. Widać jedne dzieci szybciej raczkuja inne szybciej wola mówić ale takie teksty kojarzą mi się z mądrością mojej teściowej, która też wszystkim przysrywa w dobrej wierze
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem,ale ja to jakos odebrałam negatywnie.Takie troche wywyższanie ze moje dziecko juz chodzi a niektóre nie raczkują i ciekawe czy aby z nimi wszystko na pewno dobrze.
Moje dziecko nie raczkuje ma sie zajebiscie ale za to jeździ juz rowerem i to uwaga na dwóch kolkach
A jak wyszła z brzucha to powiedziała "czesc mama i tata"Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 10:58
Kri, tysiaa93, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość
-
Zosia_wop wrote:Myszko rownież polubiłam, chciałam jeszcze Twój Kri polubić, ale nie pamietam jak sie nazywał funpage
Mi tp tam obojętnie czy fb czy tu, jak co moge przejść, moge tez zostac. Choc wtedy by belly juz umarł całkiem, a jak Mila pisała nie wszyscy maja fb -
My mamy kntrol u neonatologa 15 ciekawe co powie. My byliśmy w 6 mcu na kontroli to robiła trakcje za ręce i że ok ok nie potrzeba a byli z męża chrzesniakiem jak miał coś koło 6 mcy to na rehabilitację dali że coś tam nie tak a mały ogólnie vardziej oblatany odckluski naszej. Zresztą popatrzcie na Jaska zębów nie było jak wyszły 4 na raz. Leżąc na brzuchu nie cierpiał, długo nie siedział a racKuje jak mu się chce tzn jak jest na dywanie i szybko gdzieś nie musi iść jak tak to czolga się na jednym lokciu. A teraz najlepiej stać przy wszystkim czy to stół czy moja noga czy kanapa i najlepiej stał by cały dzień.