X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę Was nadrabiać w pociągu :) Teraz musze się pakować i ogarniać :)
    Mila, R6 miałam na myśli :D R1 ma jej chrzestny a brat mojego ojca xD taki z nas rodzinny klub motocyklowy.. No i wszyscy są zdrowo podziabani... Moja siostra, ja, mój mąż, narzeczony siostry, ojciec, jego brat... i wszyscy motocykliści... Śmieją się z nas że my w rodzinie nie mamy rodzinnego lekarza tylko rodzinnego tatuazystę i warsztat xD

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, nie mówcie ciągle o jedzeniu!! :P

Ja od wczoraj coś bym zjadła i nie mam pojęcia co... ;)

O, barszczyk na pewno :D ale nie chce mi się robić :P może któraś podrzuci?? ;)

Cynamonowa lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu temat jedzeniowy ruszył,więc na pewno znajdziesz coś dla siebie :D

zosiaaa lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zapomniałam Wam napisać co na wizycie!!!
    A więc, moja położna musiała wyjechać do pacjentki i przyjęła mnie inna położna.
    Na wstępie powiem że dzidziuś rośnie jak na drożdzach!!!

Ostatnia wizyta 10 dni temu w 6t+1d to: CRL 0,46cm i FHR 118. Wiek ciąży zgodny z wiekiem z USG.

Dzisiaj w 7t+4d to: CRL 1,5 CM!!!! <3 Serduszko bije 166 razy na minutę. Położna mówiła że to wspaniale... pytałam się czy to nie za szybko a ona mówiła że na tym etapie to wspaniale bo właśnie w 8-10tc serce bije najszybciej i dopiero potem się stabilizuje, ale tętno miarowe.
    i najlepsze: SŁYSZAŁAM BICIE SERCA MOJEGO DZIECKA <3 dziewczyny, tego uczucia nie da się opisać <3
    Według USG ciąża starsza o 6 dni!!!! Wg USG to 8t+3d :)
    Mam nadzieję, że to nic złego...

Podczas ostatniego badania serduszko wyglądało jak takie mrugające kółeczko... Dzisiaj gdy powiększyła obraz widziałam jak się porusza, prawdziwe serce...
    Jestem szczęśliwa :) teraz ze spokojem czekam do wizyty w lipcu :)

Aha, i na ostatniej wizycie położna widziała pod dzieckiem taki malutki krwiaczek... Dzisiaj już go nie było :)

zosiaaa, Agnesia, miszkaaa, pati87, ilka85, Max, Sylka, Viki26 lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka cudownie! :D teraz już mam nadzieję będziesz tylko pozytywnie myśleć :) kiedy następna wizyta?

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A, zapomniałam Wam napisać co na wizycie!!!
    A więc, moja położna musiała wyjechać do pacjentki i przyjęła mnie inna położna.
    Na wstępie powiem że dzidziuś rośnie jak na drożdzach!!!

Ostatnia wizyta 10 dni temu w 6t+1d to: CRL 0,46cm i FHR 118. Wiek ciąży zgodny z wiekiem z USG.

Dzisiaj w 7t+4d to: CRL 1,5 CM!!!! <3 Serduszko bije 166 razy na minutę. Położna mówiła że to wspaniale... pytałam się czy to nie za szybko a ona mówiła że na tym etapie to wspaniale bo właśnie w 8-10tc serce bije najszybciej i dopiero potem się stabilizuje, ale tętno miarowe.
    i najlepsze: SŁYSZAŁAM BICIE SERCA MOJEGO DZIECKA <3 dziewczyny, tego uczucia nie da się opisać <3
    Według USG ciąża starsza o 6 dni!!!! Wg USG to 8t+3d :)
    Mam nadzieję, że to nic złego...

Podczas ostatniego badania serduszko wyglądało jak takie mrugające kółeczko... Dzisiaj gdy powiększyła obraz widziałam jak się porusza, prawdziwe serce...
    Jestem szczęśliwa :) teraz ze spokojem czekam do wizyty w lipcu :)

Aha, i na ostatniej wizycie położna widziała pod dzieckiem taki malutki krwiaczek... Dzisiaj już go nie było :)
    Super, Super, super!! :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Pianistka cudownie! :D teraz już mam nadzieję będziesz tylko pozytywnie myśleć :) kiedy następna wizyta?
    Położna jutro wyjeżdża na wakacje i wraca 13 lipca :)
    Na kolejną wizytę koniecznie chcę iść już z mężem także po jej powrocie będę się z nią umawiać, bo dłuższe godziny otwarcia niż do 15 ma tylko raz lub dwa razy w tygodniu i w różne dni, dlatego musimy to zgrać :)
    Ale kolejna wizyta około 15 lipca :) :)

A co sądzicie o tym tętnie, że takie szybkie... No i że ciąża o tyle starsza wg usg... to nie jest niepokojące?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko no wreszcie! Cieszę się razem z Tobą jak nie wiem co! Wszystko pięknie! Aaaaaa.....gratuluję kochana :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Położna jutro wyjeżdża na wakacje i wraca 13 lipca :)
    Na kolejną wizytę koniecznie chcę iść już z mężem także po jej powrocie będę się z nią umawiać, bo dłuższe godziny otwarcia niż do 15 ma tylko raz lub dwa razy w tygodniu i w różne dni, dlatego musimy to zgrać :)
    Ale kolejna wizyta około 15 lipca :) :)

A co sądzicie o tym tętnie, że takie szybkie... No i że ciąża o tyle starsza wg usg... to nie jest niepokojące?

Wszystko jest tak jak ma być :) ja w poprzedniej ciąży miałam raz starszą, potem dużo młodszą, rzadko kiedy jest idealnie zgodne z om i usg :) a tętno tak jak powiedziała położna :)

Ja mam wizytę 15 lipca to będziemy mieć podobnie :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne informacje Pianistka!!!!:D Mam nadzieję, że na mojej wizycie w środę też zobaczę serduszko...chociaż im bliżej wizyty tym bardziej stres mnie dopada...ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze a Fasola rozwija się zdrowo...:) Jutro sprawdzę betę i progesteron może mnie to trochę uspokoi:)

Co do jedzenia pierwszy raz od samego czytania mi nie dobrze...i przełknąć mogę narazie jedynie wodę...nie mówiąc, że zasypiam :p

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaczki zawsze wyprzedzały termin :) Mimo to nie są jakieś nadzwyczaj duże ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju,znowu mnie wykańcza metaliczny posmak w ustach :( A już było lepiej....najgorsze,że nie mam ochoty na marynowane rzeczy,żeby to trochę zniwelować...ehhh....

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Też jestem strasznie słaba, a w pracy muszę być do 16:30 :P
    Spaaaaaaaaaaaać!

O matko ja bym nie dała rady! Nie wyobrażam sobie z takim samopoczuciem chodzić do pracy.. Mdłości mam okropne w ogóle tak dziwnie się czuje. :-/

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilka85 wrote:
    Co do jedzenia pierwszy raz od samego czytania mi nie dobrze...i przełknąć mogę narazie jedynie wodę...nie mówiąc, że zasypiam :p
    widzę ze nie jestem sama! :P

Pianistka super wieści. Gratuluje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 12:21

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super wieści!!! :-D ciesze się bardzo razem z Tobą! :-) Ja zobaczę dopiero serduszko 6 lipca ehh jeszcze troszkę :-)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Max Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa wrote:
    Bianka ja Cię rozumiem, bo ja sama tak czasem mam, że panikuję i mam czarne wizje. Dzieje się tak zwłaszcza wtedy gdy coś jest dla mnie bardzo ważne. Dlatego się cieszę, że Was znalazłam i mogę się tu wygadać. Mogłam bym teoretycznie każdą głupotę mówić mojemu narzeczonemu ale wiem , że wtedy on zacznie się martwić bardziej ode mnie. Tak ma, że przejmuje się milion razy bardziej mną (teraz już nami :) ) niż samym sobą.

Pianistka wiem,że tak będzie. Tak jak pisałam, teraz już zawsze będzie coś o co można się martwić. Że też człowiek na własne życzenie sobie gotuje taki los ;)

Monkey poleż sobie jak możesz, też bym z chęcią poleżała :)

Wracam pracować, ale będę was podczytywać :)

Ja też mam tak samo. Cały czas jakieś negatywne myśli mnie nachodziły, chociaż po sobotniej wizycie u lekarza się trochę uspokoiłam... Lekarz powiedział, że wbrew różnym opiniom większość ciąż przebiega prawidłowo i żebym się nie zamartwiała niczym, bo i tak na niektóre sprawy nie mam wpływu, a po co jeszcze nerwową atmosferę sobie wprowadzać.

Ja zaczęłam teraz dwutygodniowy urlop :D

Trzymam kciuki za dzisiejsze i najbliższe wizyty :)

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Max Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super :) Widzę, że już przy pierwszej wizyci 6t+1d widziałaś serduszko? To może jest też szansa, że ja za 2 tygodnie je zobaczę, jak będę 6t+2d :)
    Świetnie, że krwiaczki się wchłonęły i maluszek tak rośnie :)

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra w pracy nie umiem sie ogarnąć dzis mi się śniło że poszłam do gin a tu nie mój lekarz. Jak juz mnie badał i mówił co z dzieckiem to się obudziłam.
    Pianistka gratuluję ;)

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, super wieści! Nie mogę się doczekać aż zobaczę moją fasolkę w czwartek.

Dziewczyny, od samego czytania o jedzeniu mi niedobrze. Chyba mi się dzisiaj mdłości zaczynają :( A tu do pracy do 20...

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Monkey Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko cudowne wieści!!!!! Niesiesz nadzieję kochana <3
    Ugłaskaj brzucha od Monkejowej ciotki :)

I ja też chcę zobaczyć jak grasz!!!!!!!!!!!!!!
    Inaczej rzucę focha :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 12:58

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ