X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu wstałam i zbieram się po Juleczkę do przedszkola :)

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej gnije w łóżku. Tyle rzeczy miałam zrobić ale na samą myśl mam mdłości :D

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Pianistko cudowne wieści!!!!! Niesiesz nadzieję kochana <3
    Ugłaskaj brzucha od Monkejowej ciotki :)

I ja też chcę zobaczyć jak grasz!!!!!!!!!!!!!!
    Inaczej rzucę focha :P
    Brzusio ugłaskany :) cieszę się, nasz maluch rośnie jak na drożdżach... teraz musi być dobrze :)
    Jak wrócę z urlopu to obiecuję że nagram coś specjalnie dla Was :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wcześnie odbierasz Julkę z przedszkola, do której zazwyczaj tam jest?
    Co do grania Pianistki to wejdź na tabelkę, zobacz jak się nazywa, znajdź na fb i obejrzyj filmik ;)

Ja robię drugie pranie i zaczynam odkurzać... muszę jakoś ogarnąć wszystko przed wyjazdem, a od jutra do soboty codziennie pracuję. Ale dam radę :)

Mi się dziś śniło, że urodziłam syna :D i porozrywało mi krocze tak ja za pierwszym razem, ale nic nie bolało :P w ogóle poród nie bolał, hehe :D marzenia można mieć :P

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka super wieści :) I też z chęcią usłyszę jak grasz.

Siedzę w pracy i totalnie nie mogę się skupić na niczym, porażka jakaś. Moja produktywności dziś jest mocno obniżona.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk Puk! Mogę? ;)

Beta :
    18.06 - 242,1 (14dpo)
    21.06 - 1200 (17dpo)

Lekarka powiedziała, że przyrost super, ale jak dla mnie trochę dużo.... Może bliźniaki? :D
    Mam szansę, bo podczas monitoringu były 2 pęcherzyki graffa :D więc kto wie kto wie. U mnie w rodzinie pełno bliźniaków <3

W czw idę na usg to się wyjaśni :)

Ja dziś też gniję w łóżku. Wczoraj wylądowałam w szpitalu, bo zaczęłam plamić :-/ okazuje się, że to polip... skąd to się kuźwa przypałętało? :( buuuuu. Oby się wchłonął!

Miłego dnia !

zosiaaa, MiSia :), Viki26 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia Julke odbieram o 14-ej :)

Magdalenka witamy :D
    Nadal jesteś w szpitalu?

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Puk Puk! Mogę? ;)

Beta :
    18.06 - 242,1 (14dpo)
    21.06 - 1200 (17dpo)

Lekarka powiedziała, że przyrost super, ale jak dla mnie trochę dużo.... Może bliźniaki? :D
    Mam szansę, bo podczas monitoringu były 2 pęcherzyki graffa :D więc kto wie kto wie. U mnie w rodzinie pełno bliźniaków <3

W czw idę na usg to się wyjaśni :)

Ja dziś też gniję w łóżku. Wczoraj wylądowałam w szpitalu, bo zaczęłam plamić :-/ okazuje się, że to polip... skąd to się kuźwa przypałętało? :( buuuuu. Oby się wchłonął!

Miłego dnia !
    Cześć! :D Witamy i zapraszamy:D

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena witaj :) może będą bliźniaki? :)

Monkey aha, to w sumie nie tak wcześnie :) Ola w żłobku ma o 14 podwieczorek, więc ja zazwyczaj odbieram ją między 14 a 15 :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dopadły mnie mdłości, nici z rzeczy które chciałam ugotować. Pójdę spać może przejdzie! :(

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Magdalenka witamy :D
    Nadal jesteś w szpitalu?

Nie, nie. Pojechałam rano. Dali kroplówkę witaminową, przebadali i puścili. Dostałam oczywiście duphaston 2 x 1 i leżeć leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć :(
    Pewnie do pracy już nie wrócę :(

Trudno. Maluszek najważniejszy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 13:22

MiSia :) lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • abovo94 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim,

Dziewczyny, strasznie Was przepraszam, że ciągle mnie nie ma, ale jestem w trakcie sesji na uczelni i mam straszną zapych teraz. Na szczęście teraz jestem już w pracy gdzie w 90% płacą mi za to że siedzę i nic nie robię (serio kiedyś tak się nudziłam, że obliczyłam ile faktycznie czasu pracuje, a ile siedzę i czekam na zbawienie).

Pianistka gratuluję wspaniałych wieści!!! Ja idę na USG 30 czerwca o 17.30 i już się nie mogę doczekać...

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem strasznie nerwowa od jakiegoś czasu. Byle bzdura potrafi wyprowadzić mnie z równowagi (hormony?). Denerwują mnie wykładowcy na uczelni, denerwują mnie klienci w pracy, dobrze, że szefa nigdy nie ma bo pewnie też by mnie denerwował itd...

Co do jedzeniowych kwestii to zazdroszczę Wam bycia "głodzillami" ja nie jestem w stanie nic przełknąć. Generalnie to wygląda tak, że mam na coś ochotę - przykładowo kanapka z polędwicą łososiową i pomidorem i mam na to straszne parcie na zasadzie "umrę jak nie zjem", a po chwili jest "nie... jak zjem to na pewno zwymiotuje, fuj, nie chcę tego..." i tak jest ciągle! Nie muli mnie na tyle żebym wymiotowała (zero ciążowych pawi jak na razie), ale przecież muszę coś jeść! Dramat...

Najlepsze jazdy miałam w weekend z tym. W soboty pracuję cztery godziny. Poprosiłam P. żeby zrobił na obiad te swoje słynne pikantne schabowe (od jakiegoś czasu miałam na nie ochotę, więc myślałam, że chociaż to mi wejdzie bez problemów). Powiedział, że ok, że zrobi. I wiecie co się stało? Nie zrobił! Zapomniał! Najpierw na niego nakrzyczałam, a później usiadłam na podłodze jak małe dziecko i byłam obrażona i płakałam.
    W niedzielę dla odmiany moja babcia miała imieniny, a co za tym idzie zorganizowała spęd rodzinny. Były pasztety, boczki i inne mięsne cuda, które kocham, a zwłaszcza gdy zrobi je moja babcia. I wiecie co? Wszystko dla mnie było mdłe, bez smaku, obrzydliwe. Jadłam bo wypadało, ale P. widząc moją minę podbierał mi z talerza żeby trochę pomóc. No i jak by to mogło być denerwowało mnie wszystko dookoła. Od rozmów przy stole po pytania kiedy ja i P. weźmiemy ślub, kiedy dziecko itp... (dziadkowie jeszcze nie wiedzą, że zostaną pradziadkami :P ) Tak poza tym co napisałam, to nie czuję ciążowo...

Trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizyt!

Wybaczcie, że tak się rozpisałam :P

Skierka lubi tę wiadomość

xrotskjo8nga6yve.png
    Beta nr I (05.06.2015) 287,7 mlU/ml <3 :D
    Beta nr II (09.06.2015) 1362,6 mlU/ml <3 :D
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Nie, nie. Pojechałam rano. Dali kroplówkę witaminową, przebadali i puścili. Dostałam oczywiście duphaston 2 x 1 i leżeć leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć :(
    Pewnie do pracy już nie wrócę :(

Trudno. Maluszek najważniejszy!

Odpoczywaj jak najwięcej i rosnijcie zdrowo :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotarłam :) co prawda końcówka lutego, bo 27, ale się załapałam :)
    buziaki!

miszkaaa, zosiaaa, pati87, MiSia :) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abovo94 wrote:
    Hej wszystkim,

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem strasznie nerwowa od jakiegoś czasu. Byle bzdura potrafi wyprowadzić mnie z równowagi (hormony?). Denerwują mnie wykładowcy na uczelni, denerwują mnie klienci w pracy, dobrze, że szefa nigdy nie ma bo pewnie też by mnie denerwował itd...

Co do jedzeniowych kwestii to zazdroszczę Wam bycia "głodzillami" ja nie jestem w stanie nic przełknąć. Generalnie to wygląda tak, że mam na coś ochotę - przykładowo kanapka z polędwicą łososiową i pomidorem i mam na to straszne parcie na zasadzie "umrę jak nie zjem", a po chwili jest "nie... jak zjem to na pewno zwymiotuje, fuj, nie chcę tego..." i tak jest ciągle! Nie muli mnie na tyle żebym wymiotowała (zero ciążowych pawi jak na razie), ale przecież muszę coś jeść! Dramat...
    :P

W tych dwóch kwestiach mam dokładnie tak samo :) Życzę Ci chwili wytchnienia i poprawy nastroju :)

abovo94 lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już wychodzę z domu więc odezwę się już z pociągu :)
    Widzę że mój profil na fb jest bardzo popularny od wczoraj xD

zosiaaa, Agnesia lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magda Lena!

Domi mi Z OM tez wychodzi 27/02 na pierwszej stronie mam złą datę wpisana bo OF wyliczyło mi z błędnej daty owu :P ale to jeszcze się aktualizuje po tym co lekarz powie :D

Abovo 30 czerwca razem wizytujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 13:45

abovo94 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii witaj :)

Pianistka przyjemnej podróży :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro pierwszą wizytę, więc już się nie mogę doczekać!
    i czekam na kolejne wyniki bety dzisiaj, bo byłam rano... mam nadzieję, że będzie ok, bo się stresuję, że za duży przyrost i jakieś bliźniaki..

14 dpo - beta 99,9
    16 dpo - beta 284,6
    20 dpo - ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 13:48

MiSia :) lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja dlatego trzecia betę odpuściłam żeby się nie stresować. Ale trzymam kciuki za Twoja. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ