Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia ja daję takie co mają jak najwięcej procent mięsa. Kiedyś kupiłam nawet takie 100% ze 115g mięsa, ale w smaku bez szału były
u nas ostatnio hit to chleb z masłem parówki trochę poszły w odstawkę.
Można zapłacić bonem do smyka, jak się dostaje np. na święta, nie wiem czy taką podarunkową np. na urodziny co się dostaje można. -
Własnie wracam z pracy. No szefowa ze tak powiem zdegustowana. ja nie mialam tam umowy, bo mi sie skonczyla w marcu, we wrzesniu mnie chciala wziac ale odmowilam i teraz juz poszlam bo sie balam ze mi ktos miejsce zajmie. Ale teraz zajmie, powiedziala ze musi kogos zatrudnic i nie wiadomo czy bedzie miejsce jak "zechce wrocic"
ale pal licho tam, tak jak mowicie tak mialo byc, a Michalek nigdy juz taki malutki nie bedzie, mamy wiecej czasu razemBruśka, Mamusia_synusia, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fajne fotki!
Myszko to Ty pracowałas teraz bez umowy? Dobrze zrozumiałam? Ja idę na wychowawczy na rok conajmniej, nasza obecność przy dziecku teraz jest niezastąpiona, ale muszę coś wymyślić i wychodzić częściej dla zdrowia psychicznego.
A jak był temat ślubów - siostra znajomej teraz właśnie bierze ślub na Mauritiusie. Pojechało chyba razem 10 os, para młoda 2 tyg reszta na bodajże 6 dni =35 tysWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 12:59
vayn lubi tę wiadomość
-
nie, nie kri - chodzi o to ze bylam tam zatrudniona na rok jak zaszlam w ciaze. i macierzynski mi sie tam zaczal. ale jak umowa wygasla to zus przejal macierzynski wiec teraz musieli mnie od nowa zatrudnic na pol etatu, bo na pol mozna na macierzynskim.
-
ja do września wychowawczy = bezrobocie, bo chyba mi umowy nie przedłużą i jestem tym zdegustowana(żeby gorszego słowa nie użyć)Pracuję w urzędzie takim odpowiedniku ministerstwa 3 lata i ten zajebiście prorodzinny rząd nie przedłuża umów na macierzyńskim, moje 2 koleżanki tak już wyje**** z ministerstw. A tacy ku**** prorodzinni haha i mi oficjalnie powiedzieli że mają nakaz z góry bo kasy na 500+ nie ma, ale znalazłam kruczek prawny i napisałam wniosek żeby mi przedłużyli umowę o czas mojej nieobecności, sukcesu się nie spodziewam, ale chce mieć na piśmie że mnie wywalili jakby mnie podkusiło jeszcze kiedyś w budżetówce pracować. W uzasadnieniu napisałam o macierzyńskim. Cieszę się że możemy sobie pozwolić żebym nie pracowała, bo inaczej kiepsko by było.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Słodkie dziewczyny. Czy Wasze dzieci zawracają uwagę na rówieśników, bo moj nie bardzo, woli dziecię juz chodzące i mówiące.
A my wczoraj byliśmy na tej kontroli na 9 miesiecy. Wszystko ok, waga 8900g, a ja myślałam ze juz bedzie powyżej 9kg, próbowałyśmy go zmierzyć na stojąco, ale albo kicał albo stał na paluszkach ale wyszło ok 75cm. Lekarka mi tylko zwróciła uwagę zeby więcej ćwiczyć gdzie jest lampa, piesek itd.vayn lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pierwsza klasa. Wszystkie cztery
Dana nasz uwielbia wszystkie dzieci. Jak tylko widzi to się cieszy. Nawet jak kuzynka przyjechała z takim 2 miesięcznym dzidziem to nie chciał go odstąpićvayn lubi tę wiadomość
-
ja w ogóle nie ćwicze takich rzeczy ;/ czas zacząć
dostałam do testowania kilka słoików z gerbera z nowej serii bezmięsnej i jest super mój ją uwielbia - najbardziej krem z zielonych warzyw i risotto z kalafiora, ja czasem jak nie mam warzyw to biorę to i blendę z mięsem i podaję albo jako sos do makaronu
co do parówek my jeszcze nie dawaliśmy, ale podobno te z lidla piratki mają najlepszy skład dla dzieci
Ja mam problem ze śnadaniami bo mój chleba nie chce jeść, tylko zje kaszke i czasem placki ale teraz odpadają jak mam jajka odstawić.
A Dziewczyny super, mój bidak nie ma sie z kim bawić ;/vayn lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Mój to z kolei kaszki ni huhu nie zje.
D no to potwierdza się, że obecna władza tak się afiszuje pomocą dla obywateli a za plecami robią świństwa. Mój Mąż też straci właśnie pracę bo nowa władza czyści stanowiska. A najlepsze jest że okazuje się że ani on ani inni pracownicy którzy tyle lat w firmie siedzą nie dostaną stanowisk "szefowskich" mimo że mają kwalifikacje. Nawet ich pod uwagę nie wzięli i rozpisali konkurs na nowoChamstwo i tyle!
-
No chyba, że z założenia umowę się miało np na 3 lata a nei na czas nieokreślony. I tak i tak jedna wielka chała! Trzeba szukać czegoś lepszego Hehe. Biedroneczka widzę Cię na Fb, poznałam po zdjęciu z butami
Pamiętacie jak Wojtek był chyba najchudszy z chłopców? tydzień temu 9300 jakoś, kurcze ale zaczął przybierać.Zosia_wop, vayn, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Tuli ja mam umowę na czas określony do końca roku, na samej pracy mi nie zależy ale chciałam mieć od razu 2 dziecko a tu dupa będzie trzeba czekać aż pójdę do nowej roboty i chwile popracować. A co do powrotu to już nie raz widziałam jak laski wracały i im specjalnie dawali inne stanowisko tak żeby same odeszły
W Wawie teraz mają wprowadzić +400 na żłobek jak się państwowego nie dostało, ale też się na to nie załapię bo progi finansowe dali. A mój do żłobka jest 300 któryś na liście rezerwowej17/2/2016 B
11/3/2018 I