WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lumpexów to jak byłam w ciąży to dużo ciuszków małemu kupiłam, teraz nie chcę go po nich ciągać bo zawsze ciasno, tłoczno, więc moja mama dostaje zlecenie np 3 bodziaki itp i jak co pare miesiecy do niej jadę to je biorę.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny! U nas piękne słoneczko! !

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam lumpki ale u mnie na wsi żadnego nie mam i muszę specjalnie do miasta jechać :P A tak to zawsze znajdę tam cos fajnego

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu jaka piękna strojnisia ! Co za kiecka! Sto lat i dużo zdrówka!

vayn lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Polci :*

Co do używek to też bym poszła do lumpa, ale nie mam z kim Małej zostawić, a zanim zaszłam w ciąże to widziałam tam tyle piękn ych rzeczy za grosze :) z kupnem paczek na wyrost to boje się, że nie trafie z ubraniem w porę roku, bo w zasadzie teraz już dzieci nie rosną tak szybko, córka brata 4lata wysoka i nosi na 104, my jeszcze 74 także nie wiem czy 86 zacznie nosić do lata, całkiem możliwe że pochodzimy do jesieni w 80.

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam nic przeciwko kupowaniu w lumpeksach, pomimo, że sama tam nie chodzę. Chodziło mi to, że taka paczka z allegro to dla mnie niespecjalnie wielka okazja, ale to tylko moja subiektywna opinia.
    a co do rozmiarów, to Blanka nie waży jeszcze 9 kg a nosi już rozmiar 86, a nie waży jeszcze 9 kg, więc te rozmiary to indywidualna sprawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 11:23

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dlatego Natalica nie kupuje na wyrost rzeczy na konkretna porę roku np. Kurtkę czy ocieplane spodnie itp , bo widxisz Wy juz 86, a my jeszcze 74 i nie wiadomo jak bedzie sie to dalej rozkładać. Koleżanki corka jesXze mniejsza od mojej na 1,5roku zaczęła chodzić dopiero w 80. Ale jakies spodnie czy bluzy to czemu nie to sie zawsze przyda. Na Ali zaszalalam wzielam spodnie 3t i nie wiem czy za rok je założy haha

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, taka duża paczka to jest jakieś ryzyko, ze nie wszystkie ciuchy będą w super stanie. Te po Gabrysi chcę posprzedawac i każdy ciuch fotografowalam osobno bo niektórzy wolą kupić na sztuki. Sporo roboty przy tym :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie kciuki moja szwagierka rodzi :)

Zosia_wop, Mamusia_synusia, vayn, tysiaa93, Mila920, Kri, Tusiaa lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że na 100 ciuchów ze 20 mogę wywalić ale nadal 80 mi zostanie :) co do rozmiarów to są 12-24 m-ce. Gdybym kupowała osobno + kw to by wyszło duuuużo drożej. Jak chcecie to zerknijcie sobie
    http://allegro.pl/1-2l-modna-paka-dla-chlopaka-101szt-i6641064698.html

Mila920, Tusiaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu Polki. Właśnie wróciłyśmy ze spaceru, mała śpi w wózku przy otwartym oknie to ja mogę ogarnąć forum i ali :P :P

Natali daj znać jak urodzi, a jak załatwili sprawę z ciuszkami i innymi? Pokupili sobie czy jednak dałaś część?

Mamusiu paka super, widać że ciuszki zadbane :)

Powiem Wam bo moja koleżanka po lumpkach śmiga i miała w ręku super bluzeczkę, nie kupiła a później żałowała. Następnego dnia wystawiona ta koszulka na grupie fb:P Ona od tej laski wcześniej już kupowała paki ciuchów bo po taniości sprzedawałą - teraz już chociaż wie dlaczego tak tanio :) No ale w opisie oczywiście że po 1 dziecku

Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak to nasza ostatnia miesięcznica, aż się łezka w oku kręci :( Cieszę się, że rośnie i zdobywa codziennie nowe umiejętności.. ale to dla mnie zdecydowanie za szybko :/

Co do ciuchów, to zależy jaka firma. Bodziaki nosi od 74 z mothercare po 86 z tesco. Aczkolwiek te z mothercare to już takie ostatnie chwile, no ale nie mam innych na króki... Same z długim jej nakupowałam, a ona to jak w lato chciałaby ubierać. Poszłam tutaj do sklepiku kupiłam bodziaki na 80.. no masakra to jest chyba 92/98cm także poczekają. Getry na 56 ;P jako rybaczki są teraz

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna ta paka ciuchów Mausia!

Bluzeczkę z Muppetami koniecznie mi odsprzedaj :)

A nawet widziałam na święta sweterek będziesz miała dla małego :)

Udało ci się!

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja widzę dużo podobieństw między naszymi dzieciakami :) Mój też jest wielbicielm ciepła. Jakby mógł chodziłby na golasa. W domu w samych bodziakach na krótki rękaw :) Strasznie się poci - lekarz twierdzi, że taka jego uroda. Dlatego nie ubieram go za ciepło. W ogóle podobno wg niektórych znajomych za cienko ubieram :/

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga aj noł ;)
    Bluzeczka jak będzie ok to dam Ci znać :)

Te kurteczki mi się podobają bo kolory nie są popularne :)
    No i kalosze zielono-różowe nam tez się nie przydadzą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to najbardziej przypadł do gustu ten szary płaszcz :D MOja Pola też by pięknie w nim wyglądała :D

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej królowe kuponów! Nie macie nic na Endo? Tak mi się podobają tam szmatki z kotami. A drogie jak pies :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Polciu, no no jaka już duża pannica :-D slicznotka.

Gabrysia to mała lobuziara tak jak mój Tymi, no w końcu jego narzeczona :-D

Zawsze będę miała odwieczny problem jak ubrać malego na spacer..no bo niby on siedzi to mu zimniej niż mi, bo ja popierdzielam. No, ale on ma koc i ta plachte na nóżki, no ale postujcie albo posiedzcie w bezruchu na przystanku to zaraz zimno jak w dupie. Jak wracam do domu to niby zawsze ciepły, ale wszędzie też nie sprawdzę, bo sama ręce mam zimne. My z Niunia spacerujemy tak:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 20:00

vayn, tysiaa93, d84, Mamusia_synusia, Lexi150, Zosia_wop lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ciuchów nie dałam, dam znać jak będzie po wszystkim :)
    my w domu chodzimy "z gołym tyłkiem" a na dwór ubieramy się cieplej niż przeciętnie inni. Póki co chorób brak, chociaż czasem łażę do ogródka i otwieram okno balkonowe i nie zawsze się skumam, że dziecko mam :)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ubieraniem nie pomogę bo my się cienko ubieramy. Ja też nadal w krótkim rękawku pod kurtką zimową popinkalam a i tak często takie plamy potu pod pachami że masakra :/
    Z mężem rozmawiałam na temat rzeczy po Poli, i nie będziemy dawać. ALbo sprzedamy żeby część kasy odzyskać, albo będzie dla drugiego jeśli się uda kiedyś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:59

‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ