Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lumpexów to jak byłam w ciąży to dużo ciuszków małemu kupiłam, teraz nie chcę go po nich ciągać bo zawsze ciasno, tłoczno, więc moja mama dostaje zlecenie np 3 bodziaki itp i jak co pare miesiecy do niej jadę to je biorę.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny! U nas piękne słoneczko! !

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam lumpki ale u mnie na wsi żadnego nie mam i muszę specjalnie do miasta jechać :P A tak to zawsze znajdę tam cos fajnego

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu jaka piękna strojnisia ! Co za kiecka! Sto lat i dużo zdrówka!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Polci :*

Co do używek to też bym poszła do lumpa, ale nie mam z kim Małej zostawić, a zanim zaszłam w ciąże to widziałam tam tyle piękn ych rzeczy za grosze :) z kupnem paczek na wyrost to boje się, że nie trafie z ubraniem w porę roku, bo w zasadzie teraz już dzieci nie rosną tak szybko, córka brata 4lata wysoka i nosi na 104, my jeszcze 74 także nie wiem czy 86 zacznie nosić do lata, całkiem możliwe że pochodzimy do jesieni w 80.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam nic przeciwko kupowaniu w lumpeksach, pomimo, że sama tam nie chodzę. Chodziło mi to, że taka paczka z allegro to dla mnie niespecjalnie wielka okazja, ale to tylko moja subiektywna opinia.
    a co do rozmiarów, to Blanka nie waży jeszcze 9 kg a nosi już rozmiar 86, a nie waży jeszcze 9 kg, więc te rozmiary to indywidualna sprawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 11:23

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dlatego Natalica nie kupuje na wyrost rzeczy na konkretna porę roku np. Kurtkę czy ocieplane spodnie itp , bo widxisz Wy juz 86, a my jeszcze 74 i nie wiadomo jak bedzie sie to dalej rozkładać. Koleżanki corka jesXze mniejsza od mojej na 1,5roku zaczęła chodzić dopiero w 80. Ale jakies spodnie czy bluzy to czemu nie to sie zawsze przyda. Na Ali zaszalalam wzielam spodnie 3t i nie wiem czy za rok je założy haha

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, taka duża paczka to jest jakieś ryzyko, ze nie wszystkie ciuchy będą w super stanie. Te po Gabrysi chcę posprzedawac i każdy ciuch fotografowalam osobno bo niektórzy wolą kupić na sztuki. Sporo roboty przy tym :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie kciuki moja szwagierka rodzi :)

Zosia_wop, Mamusia_synusia, nick nieaktualny, tysiaa93, Mila920, Kri, Tusiaa lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że na 100 ciuchów ze 20 mogę wywalić ale nadal 80 mi zostanie :) co do rozmiarów to są 12-24 m-ce. Gdybym kupowała osobno + kw to by wyszło duuuużo drożej. Jak chcecie to zerknijcie sobie
    http://allegro.pl/1-2l-modna-paka-dla-chlopaka-101szt-i6641064698.html

Mila920, Tusiaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu Polki. Właśnie wróciłyśmy ze spaceru, mała śpi w wózku przy otwartym oknie to ja mogę ogarnąć forum i ali :P :P

Natali daj znać jak urodzi, a jak załatwili sprawę z ciuszkami i innymi? Pokupili sobie czy jednak dałaś część?

Mamusiu paka super, widać że ciuszki zadbane :)

Powiem Wam bo moja koleżanka po lumpkach śmiga i miała w ręku super bluzeczkę, nie kupiła a później żałowała. Następnego dnia wystawiona ta koszulka na grupie fb:P Ona od tej laski wcześniej już kupowała paki ciuchów bo po taniości sprzedawałą - teraz już chociaż wie dlaczego tak tanio :) No ale w opisie oczywiście że po 1 dziecku

Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak to nasza ostatnia miesięcznica, aż się łezka w oku kręci :( Cieszę się, że rośnie i zdobywa codziennie nowe umiejętności.. ale to dla mnie zdecydowanie za szybko :/

Co do ciuchów, to zależy jaka firma. Bodziaki nosi od 74 z mothercare po 86 z tesco. Aczkolwiek te z mothercare to już takie ostatnie chwile, no ale nie mam innych na króki... Same z długim jej nakupowałam, a ona to jak w lato chciałaby ubierać. Poszłam tutaj do sklepiku kupiłam bodziaki na 80.. no masakra to jest chyba 92/98cm także poczekają. Getry na 56 ;P jako rybaczki są teraz

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna ta paka ciuchów Mausia!

Bluzeczkę z Muppetami koniecznie mi odsprzedaj :)

A nawet widziałam na święta sweterek będziesz miała dla małego :)

Udało ci się!

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja widzę dużo podobieństw między naszymi dzieciakami :) Mój też jest wielbicielm ciepła. Jakby mógł chodziłby na golasa. W domu w samych bodziakach na krótki rękaw :) Strasznie się poci - lekarz twierdzi, że taka jego uroda. Dlatego nie ubieram go za ciepło. W ogóle podobno wg niektórych znajomych za cienko ubieram :/

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga aj noł ;)
    Bluzeczka jak będzie ok to dam Ci znać :)

Te kurteczki mi się podobają bo kolory nie są popularne :)
    No i kalosze zielono-różowe nam tez się nie przydadzą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to najbardziej przypadł do gustu ten szary płaszcz :D MOja Pola też by pięknie w nim wyglądała :D

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej królowe kuponów! Nie macie nic na Endo? Tak mi się podobają tam szmatki z kotami. A drogie jak pies :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Polciu, no no jaka już duża pannica :-D slicznotka.

Gabrysia to mała lobuziara tak jak mój Tymi, no w końcu jego narzeczona :-D

Zawsze będę miała odwieczny problem jak ubrać malego na spacer..no bo niby on siedzi to mu zimniej niż mi, bo ja popierdzielam. No, ale on ma koc i ta plachte na nóżki, no ale postujcie albo posiedzcie w bezruchu na przystanku to zaraz zimno jak w dupie. Jak wracam do domu to niby zawsze ciepły, ale wszędzie też nie sprawdzę, bo sama ręce mam zimne. My z Niunia spacerujemy tak:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 20:00

nick nieaktualny, tysiaa93, d84, Mamusia_synusia, Lexi150, Zosia_wop lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ciuchów nie dałam, dam znać jak będzie po wszystkim :)
    my w domu chodzimy "z gołym tyłkiem" a na dwór ubieramy się cieplej niż przeciętnie inni. Póki co chorób brak, chociaż czasem łażę do ogródka i otwieram okno balkonowe i nie zawsze się skumam, że dziecko mam :)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ubieraniem nie pomogę bo my się cienko ubieramy. Ja też nadal w krótkim rękawku pod kurtką zimową popinkalam a i tak często takie plamy potu pod pachami że masakra :/
    Z mężem rozmawiałam na temat rzeczy po Poli, i nie będziemy dawać. ALbo sprzedamy żeby część kasy odzyskać, albo będzie dla drugiego jeśli się uda kiedyś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:59

‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ