WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do tej pierwszej nie mam dostępu. A to gnoje :P Napisalam do admina ale pewnie nic to nie da. Muszę jakieś fałszywe konto założyć :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia fałszywych kont w ogole nie przyjmują, bo Luby na takie lewe konto i mnie nie przyjęli :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek się porządnie zachowuje a go z grupy wyrzucają :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ja też się nie udzielam teraz to mnie wywalą hah czas napisać jakąś opinię

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam mam nadzieję, że do drugiego porodu będę miała wskazanie do cc. Z Igorem chciałam SN i wyszło jak wyszło. A teraz już bym się bała SN po tak krótkim czasie i wolałabym nie ryzykować.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zdanie jak Lexi. Też miał być naturalny poród, w ogóle się nie bałam, naszykowana byłam, nastawiona psychicznie i nic. Za drugim razem też bym chciała CC, bo już wiem jak wygląda i znany diabeł ponoć lepszy.

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym chciala jeszcze urodzic, ten moment wlasnie jak daja dziecko na brzuch bezcenny, nie da sie tego opisac:) ale ja mialam tragiczne szycie potem - wlasnie dziewczyny bo mnie po porodzie troche nie bylo. Otoz porod przetrwalam, dalam rade po czym zaczely mnie zszywac bo mnie nacieli, albo troche peklam niewiem sama. Otoz zaczely szyc a ja sie zaczelam drzec i tak sie darlam pol godziny z bolu, mowily ze przecez jest znieczulenie a ja dalej, maz do nich zeby zwiekszyly a one ze juz jest i ze wymyslam oO czy was to szycie po porodzie sn bolalo??

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko szycie po porodzie zabolało chyba 3 razy. Pierwszy raz przy podawaniu zastrzyku na znieczulenie i potem 2 razy jak cerowała wargi- nie wiem czy tam pękłam ale tam zabolało. W innym miejscu mam bliznę ale to moja wina - zbyt dużo siedziałam na tyłku. Będę mądrzejsza na przyszłość :)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego najlepszego dla solenizantow :)

Myszko ja najgorzej z calego porodu wspominam wlasnie szycie.Pociesze Cie na mnie sie uczono :( szyla mnie dziewczyna ktora sie uczyla i zamiast 10 minut trwaloo to dlugooooo!!!!!Ale Sofijka lezaca na mojej klacie troche lagodzila bol <3

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja myślę, że będzie cc bo mimo wszystko krotki odstęp czasu będzie między porodami. Jeśli jeszcze kiedyś będę w ciąży to też tylko cc :p skurcze miło wspominam :P

Biedroncia kiedy wyjeżdżacie do Pl?

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu synusia ubranka bardzo fajne.

Tysia moze to jakas pomyłka oni raczej nie wywalają z tamtych grup, dziwne.

Teraz to bym soe bała sn kurka od porodu siostry małża minął miesiąc, a ona dalej nie doszła do siebie, tylko ze ją rozpruli strasznie, bo 3 razy kleszczy używali brrrr i ciagle stan zapalny,boli, ciągnie do tego teraz zapalenie piersi, gorączka no masakra jednym słowem. Podobno do 2lat od cc zawsze 2 cc chyba ze ktos chce sn, a pozniej wola lekarza.

Moj Ptyś dopiero usnął, dzis dała mi popalić ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn 20 Sofijka ma szczepienie i myslismy jechac 21 na noc :) auuuuu ale sie nie moge doczekac :) masakra! nie wierze ze to juz na dniach bedziemy sie pakowac i jechac <3 ale pojem wszystkiego Polskiego :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia wola lekarza i stan blizny po cięciu. Niestety różnie się zrasta i ryzyko że może macica pęknąć :/

Ooo no to już faktcznie lada dzień. My chyba będziemy wyjeżdżać w piątek o ile małż urlop dostanie, a jak nie to w wigilie o 10 żeby na 16/17 dojechać praktycznie na kolację

Jak długo zostajecie?

Zosia Polka też od godziny no wyła :( teraz mąż jej daje mm, odpocznie z 30min i kąpiel. Zobaczymy kiedy zaśnie, bo nie wiem czy z głodu czy coś boli że taki płacz

Edit myślałam, że kleszcze to przeżytek i ich już nie używają... czemu cc nie zrobili?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 21:57

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszliśmy dzisiaj na spacer po naszej wsi. Akurat jechał pociąg, rowerzyści mówiący dzień dobry (kto mieszka na wsi wie, ze wszyscy wszystkim dzień dobry mówią choć sie nie znają), wiertarki i młotki na pobliskiej budowie, pędzące samochody buraków co sie na wieś dopiero sprowadzili itd. A co obudziło mojego Bobika? Szczekający w oddali pies. No tragedia. U nas w domu zawsze były psy. Jeden odszedł w grudniu przed świetami, drugi w lato i mały był za mały aby sie z nim zaznajomić. Teraz jestem zła/smutno mi i w szoku. Co tu robić? Nie chce żeby bal sie psów.

On normalnie zczerwienial od płaczu jak tego psa usłyszał.

Od tamtego wydarzenia nie odstępował mnie dzisiaj na wyciagnięcie ręki. A robiliśmy kiełbasę, bo jutro wędzenie. Jak poszłam wstawić mu jedzenie to ryczał a nie przyszedł do kuchni i zastałam go jak taką sierotkę zapłakana z gilami po pas.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedrona bierzesz duże walizki włoskich przysmaków? Wymienię chętnie na swojska kiełbaskę i wędliny :)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn nie wiem co bym zrobiła jakby mi kazali rodzic sn :P stan po bliźnie jsk sprawdzają w szpitalu to az strach myślec jak sie przykładają do tego jak przyjdziesz nagle w nocy i obudzisz. No ale jednak najzdrowiej dla dziecka to jednak porod sn, a cc na całe życie powoduje, ze układ pokarmowy nie zasiedliły pożyteczne bakterie.
    Biedroneczko pewnie pierogi?Co jeszcze tu mamy takiego co tam nie ma?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omineły mnie wszystkie zdjecia :( Polcia wszystkiego dobrego :)

Dzisiaj mi przyszedł prezent dla synka . Jestem bardzo zadowolona z wywrotki. Nawet chwile w niej siedział i zadowolony :D z pociagu smily play tak srednio. Moze go zainteresuje. póki co dostanie to na roczek :)

Myszko bole dla mnie były okropne. Tortury nieziemskie. Ale jak mi powiedzieli , że juz jest rozwarcie i złozyli łózko i wyłozyli na nogi oparcie nagle bóle przeszły :D wspominam to cudownie. Parłam sobie nie wiem czy wtedy kiedy musiałam czy po prostu parłam zeby szybciej było :D mówia ze moment jak głowka wychodzi boli. nie czułam jakiegos bólu . Tyle ze mój z raczka przy czole wyszedł . Mnie tez nacieli i nie wiem czy jakos nie pekłam bo w chuj długo bolały mnie szwy-rana. Co do szycia czułam , jak mi wkłuli znieczulenie i chyba poxniej troche jak zszywał. Nie wiem, nie pamietam. w kazdym bądz razie nie było zle :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko mńie tez bolało, mnie chyba poród tak nie bolał jak szycie i miałam wrażenie ze to trwało wiecznie, lekarka była zdziwiona ze mnie boli i dawali mi więcej znieczulenia.

A ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze wyjście. Pojechałam na wigilie z pracy, troche zeszło czasu bo nie było mnie od 15.30-20.15 ale sporo czasu zajął mi dojazd. Oczywiście maz mnie opieprzyl ze za długo i ze miałam po drodze nie brac kolezanek bo jakbym jechała bezpośrednio do domu to bym była szybciej i nie uwierzył ze wyszłyśmy z tamtąd jedne z pierwszych. I twierdził ze Michał cały czas płakał, ale jak przyszłam to Michas był w łóżeczku a on rozmawiał przez tel, to nie dziwie sie ze Michał płakał. No to mamy ogień na dachu

A dzisiaj cos było w ddtvn ze teraz sa standardy rodzenia np to ze właśnie dają dziecko na brzuch po porodzie, ochrona krocza, ze pacjentka ma prawo byc aktywna w pierwszej fazie porodu a weszło cos po cichu w sejmie ze to bedą zalecenia a nie standardy, czyli bedzie to zależy od szpitala jak bedą robić. Nie wiem czy dobrze ich tam zrozumiałam bo Michas w takich momentach jest najgłośniejszy

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polciu najlepszego i tez niestety nie załapałam sie na fotki

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja wiem czemu Cie wywali, bo mnie w końcu dodali ha ha ha, No wiesz wszystko sie musi zgadzać

tysiaa93 lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 2333 2334 2335 2336 2337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ