Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poród wsponinam całkiem ok, może dlatego ze przyjechałam do szpitala z 6cm rozwarciem i poszło w miarę szybko. Szycie nie bolalo albo juz ten bol wyparlam z głowy haha, ten zastrzyk znieczuleniowy był bolesny. Najgorzej było wyprzeć Gabryske, w pewnym momencie blagalam o cesarke :P I jak już serio nie miałam siły to wypychali mi ją naciskając mój brzuch. Podobno sue tego nie powinno robić ale najważniejsze, ze urodziła sie zdrowa

Napisalam do admina i mnie przyjęto spowrotem, kuzwa porządnego obywatela się chcieli pozbyć :P

Ten mój mały Zgredek nauczył się wchodzić na schody. Miałam zawał jak to zobaczylam. Trzeba będzie jeszcze zrobić barierkę na dole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 22:30

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi podobno jest tak, że jak pierwszy poród cc to drugi już też możesz chcieć. Nawet bez wskazań. Tylko wiesz... nie wiadomo czy nasza władza i tego się nie czepnie :/

Dana też niestety o tym słyszałam tylko nie wiem kiedy wchodzi :/ ch..jki jedne!

Ja cieszę się, że mąż mi kupił cc, bo sn to do tej pory bym nie urodziła :/

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu jak to Ci kupił? W prywatnym szpitalu rodziłas? Czy łapówa ? :)

O tym bólu to wlasnie tak jest, ze sie zapomina, bo był wart bardzo duzo :)

Dana to prawda, przegłosowali sobie i maja w du...chyba kiedys pisałam, ze w szpitalu u teściowej bardzo sie skarżą, ze tyle cc musza robic, bo nie potrafią urodzić i ciagle trzeba tam łazić na tą sale operacyjna i że sie wkurzają, ze tyle roboty. Mysle, ze beda w koncu chcieli to ukrócić, bo chyba u nas cc robi sie bardzo duzo ws inne kraje

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn my zostajemy praktycznie do konca lutego,maz w styczniu przyjedzie na 2 tyg do it bo musi sprawy pozalatwiac.

zosiu pierogi mniammmm,tutaj nie ma ale my sobie robimy :) tutaj w sumie nie ma nic z moich polskich przysmakow :)

ja porod wspominam bardzo milo i prosze Boga o kolejny taki sam <3

zrozbilam zakup na Alli dla siebie kamizelke futrzaka <3 czailam sie w pl ale jakos bylo mi szkoda 329zl i zaszalalam na Alli :) :)

Zosiu na Alli mam zapisana karte i jak moge te dane usunac??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia prywatny szpital :) chciałam kupić "na mieście" ale nie miałam znajomości :/ a poza tym nawet jak się zapłaci w państwowym to i tak ostatnie zdanie należy do ordynatora, więc po co byłoby się stresować :/ a tak to luuuuzik

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ale ciiiiiisza

Wczoraj już byłam śpiąca i zapomniałam dopisać - Biedronko fota.... chwal się ;)

Kurdę jakiś mróz za oknem a za godzinkę wybieram się z mamą na shopping :/ jak ja nie lubię zimy!!!!!! :(

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:

ja porod wspominam bardzo milo i prosze Boga o kolejny taki sam <3

Ja na pierwszy rzut oka przeczytałam, ze prosisz Bage :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu narzeczona mojego kuzyna też rodziła w prywatnym właśnie dlatego, że koniecznie chciała cesarkę. Nie znam szczegółów, ale chyba była zadowolona. Luksusy.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szykujemy się na sesję trzymajcie kxiuki za me dziecię aby było laskawe.
    Kolejna noc przrspal więc chyba już można mówić że nocji przesypia.

Tusiaa lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia zdjęcia wyjdą super.

Mi też się marzył prywatny szpital ale to za duże koszta.

Nasz dalej z katarem w jednej dziurce. A na takie mega gluty ze co chwilę trzeba odciągac a przy każdym takimi zabiegu jest ryk. Do tego zaczął kaszlec więc nie wiem czy jutro na dyżur nie podjedziemy.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu no to pewnie bardzo sobie chwalisz? Mi sie wyświetlała czesto przed porodem reklama szpitala prywatnego i patrząc ba zdjęcia to cud miód orzeszki :) nawet nie wiem czy ktos ogłada pierwsza miłość? :P To teraz kręcili chyba w nim jak Jowita urodziła, bo poznaje te kwiaty na ścianach, nie do porównania z tym na NFZ niby nawet po remoncie, a dalej nie za przyjemnie.

Biedroneczko spróbuj wejść tu https://intl.alipay.com/user/i.htm i tam mozesz zarządzać swoimi kartami, wiec w ustawieniach musi byc opcja usuń. Kiedys tez usuwalam, ale juz nie pamietam jak.

Brusia to trzymamy kciuki! Dobry fotograf to zawsze jakies zdjęcie fajne zrobi nawet przy ciężkiej współpracy :) ale Jas bedzie grzecznie pozował :)

Lexi y nas tez pokasłuje pare razy dziennie i nie wiem czy to kaszel czy krztusi sie śliną bo leci na potegę, teściowa kazała kupic lipomal tylko ona go wypluwa ehhh

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://pl.aliexpress.com/item/Essential-6-egg-set-Learning-Education-toys-Mixed-Shape-Wise-Pretend-Puzzle-Smart-Baby-Kid-Learning/32515164572.html?spm=2114.13010608.0.0.mD2pcB&detailNewVersion=&categoryId=2629

mi to przyszło i jest całkiem fajne

też chce karte z ali usunąć ale coś mi się ten link nie otwiera, ale ja ostatnio mam problem z logowaniem do ali w ogóle

wychodzi mi tekst Please slide to verify cały czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:55

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D to musisz to przesunąć te zielone cos zeby pokazać ze nie jestes botem :)

d84 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D wszystkiego dobrego dla Boryska!

d84 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia jak sesja? Na pewno słodko... troche wam tych sesji azdroszcze. Ale w domu tez mi pewnie fajna wyjdzie.

Biedronka (Poprawiło mi na Jedzonka) a ty zrobiłaś swojej małej juz sesje?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie! Borysiu dużo radości!

Miałam do zeszłego roku psa o tym imieniu. Czernysza - był piękny i kochany. Taki wieczny szczeniak. Gdyby nie on to mój syn pewnie miałby tak na imię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 12:19

d84 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po sesji. Ale bie było wszystkich zdjęć świątecznych jedno świąteczne jedno z okazji roku osobne że mną z mężem wspólne na golasa w joszku z imieniem i takie tam miszmasz i zamówimy od razu kalendarze po 25 zł że zdjęciami będzie na dzień babci i dziadka.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu pozniej pokaze futrzaka :) jestesmy na spacerze mamy przepiękna słoneczna pogodę :)

Zosiu odpalę laptopa to popatrze jak ta karte usunąć,dzięki za pomoc :*

Baga sesje planuje jutro zrobic :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LEXI BAGA DZIĘKI ZAPOMNIAŁAM SIĘ POCHWALIĆ ZE MAMY DZIŚ 10MS, FOTKI PEWNO W PON WRZUCĘ BO MI WCIEŁO KABEL DO TEL.

mojemu dziś ktoś w tyłek wjechał bo ślisko było i mamy rozwalony tył samochodu, mam nadzieję że nam to naprawią do wyjazdu na święta

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia to jeszcze fajniej, ze taki miszmasz zdjęć

Wszystkiego dobrego Borysku :*

My od rana na zakupach ale wszystko na święta juz kupione. Jeszcze sprzątanie i można cieszyć się sobotą :P

d84 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 2334 2335 2336 2337 2338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ