WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga Misza też już buduje, bo mój to tylko destrukcję wszelkiej formy przeprowadza hahha. Babcia mu już kupiła jakieś drewniane klocki. ale ja mu te mega bloks na roczek sprezentuję chyba ale fajkt może te 150 i starczy na lata a nie dokupowywać co chwilę

zastanawiam się też nad zakupem takiego cuda
    https://pl.aliexpress.com/item/Children-Toys-Storage-Bag-Round-Carpet-Rugs-Large-Canvas-rawling-Mat-Carpet-Portable-Canvas-Children/32701410836.html?spm=2114.13010308.0.0.dae2X7&detailNewVersion=&categoryId=100001724

dywanika do zabwy, w który zbiera się zabawki - miałyście styczność z czymś takim? Sprawdza się to? Są też takie za 3-7$ ale takie ceratkowe

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D nie wiem czy recenzja podobnej nie była ostatnio na grupie na fb

Baga cuda! Śnieżka najlepsza

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam recenzje tych mat kiedys, fajne ale cienki materiał (nie wiem czy te tez) bo tamte były w klimacie czarni i bieli

Tez do tej pory nie czuje magii świat, jakos tak nawet o tym nie mysle, moze wlasnie jakbyśmy gdzieś jechali, albo jakby ktos przyjechal, a tak wszyscy maja małe dzieci, mieszkają daleko i nawet nic nie szykujemy za bardzo.

A dzis okazało sie, ze moje dziecko potrafi szeroko otwierać buzie do jedzenia, no szok tak jej mandarynki smakowały, ja to jestem przyzwyczajona, ze buzia sienie otwiera.

Mamusia_synusia, vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to norma że paszcza na maxa otwarta :D Każdy się zachwyca że Pola tak chętnie jada. Ogólnie wczoraj babcia mało zawału nie dostała jak zobaczyła, że młoda jednym duszkiem wypiła cała szklankę herbaty :P Tyle się nagadała to w gardełku zaschło :P :P

Zosiu a jak u Was sprawa z ząbkami? Zanosi się już coś powolutku?

A moja mama właśnie dzowniła, mówiła że jak przyjedziemy to Polusie zostawiamy pod ich opieką a my mamy iść do kina. Nie wiedziała co zięciowi kupić to stwierdziła że fanowi Gwiezdnych Wojen zaproponuje bilety. No małż cały w skowronkach. Tak się mu marzyło wyjśćie, no ale u nas w mieście NIE mamy kina. Także nie możemy sobie pozwolić żeby małą zostawić na 5-6h pod opieką teściowej

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D fajny ten dywanik, tylko zastanawiam się jak bym miała wyjaśnić małemu, żeby nie roznosił zabawek po domu? :/ bo pomysł super! :)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga ale cudeńka!

My jedziemy na gotowe także też nic nie szykujemy. Święta poczuję jak zjem karpia :D

Dziś wpadliśmy do rodziców na szybko i akurat tatuś ugotował rosołek. Taki był pyszny-mniam. Normalnie jakby mi w myślach czytał. I to jedyna rzecz która na trochę uspokoiła mój żołądek. Dostałam jeszcze słoik do domu także na jutro mam obiad :P

Mąż dziś ostatni dzień w domu. Od jutra całe dnie w robocie. I jakoś tak zawsze smutno w te poniedziałki. A Igor przez ostatni tydzień ojca na krok nie odstępuje. Nie pozwala mu nic zrobić bo od razu łapie za nogi, wstaje i chce do niego na ręce. A mama niepotrzebna :P Chociaż dzisiaj po raz pierwszy, chyba świadomie Niunio powiedział "mama".

Zosia u nas mandarynki też hitem. Uwielbia. A dziś pierwszy raz dostał biszkopta. To dopiero mlaskał z zadowolenia. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa któraś pytała czy sesja dla meza to była,nie nie tak sobie poszłyśmy porobić zdjecia :)

Mamusiu to Ty jestes tak jak ja :) ja jak polecę do Tajlandi to juz mi szkoda mojego meza bo bede dosiadać kazda palmę i pozować,jedna karta pamięci to chyba pojdzie na "sesje palmowe " :) kocham palmy <3 ps bez zbieżnych skojarzeń :)

Tak tak jutro szczepienie a w środę tak myślimy wyjechać o 17 :)

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn zawsze możesz przywieźć Polcię do mnie haha :D może bym jakos ogarnęła te dwie wariatki :)

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, film jest zajebiaszczy!
    Mandarynki można już? Wow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 20:25

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia obawiam się, że po takim spotkaniu miałabyś nas już dosyć na kilka lat :P

Kri no słyszałam! Już się doczekać nie mogę, rok temu to z brzuszkiem oglądałam :)

A mandarynki już można po 6 mscu, tylko trzeba uważać bo cytrusy lubią uczulać.

WIecie ja nadal tego granata nie podałam, nadal w koszyku leży i czeka. Nie wiem czy jej te kuleczki dać, czy blendować? Dawała już któraś? Ile taki granat może leżeć i po czym poznać że już jest bee? :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez już dawaliśmy mandarynki i pomarańcza smakowało i jedno i drugie :)

Vayn granat po czasie zrobi sie taki skapcialy ale nie wiem jak wtedy wyglada w środku.Mamy drzewko na podwórku i nawet dziecku nie dałam spróbować,ale jeszcze jeden lezy,ale tez nie wiem czy jest jeszcze dobry.Trzeba otworzyć i spróbować :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam granata ale się zepsuł zanim mu podałam, mój ma dalej wysypkę i nie wiem co go uczula, to nowości nie podaję póki co niestety

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn normalnie będzie taka zielona pleśń i będzie miękki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za komplementy :) Śnieżkę budował tata, resztę ja. Oczywiście Miecho sam nie buduje, ale patrzy jak ja. Usune i jak jest wieża to burzy. A jak zbuduje pojazd czy budyneczek to czasami sam sie bawi nimi. Odczepia klockijeździ, je, ogląda itp.

Mamy tez duplo (również podroby np z Kaufa i fajne to, bo właśnie pojazdy mozna budować i okna są i drzwi i uczymy sie otwierać i zamykać:)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja granata nie daje bo te pestki. A jak przetrzesz przez sito to zostanie sam sok... dałam liczi bo sezon teraz. Aleeee smakowaloooo. Polecam.

Jednak mandarynki rządzą. Da sie za nie pokroić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 21:37

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ogólnie owoce to zło konieczne, ale mandarynki smakują.
    Rośnie mamusi mała galerianeczka :D Przyszła dziś paczka z hm były moje prezenty świąteczne i oczywiście ubranka dla małej, marudziła w łóżeczku, więc ją wzięłam koło siebie i z mamą grzebała w ciuszkach :D jaka radość była aż tata w strachu był co będzie z nami miał jak Blanka podrośnie :D :D
    Uwaga! zrobiłam zakupy na ali :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 21:50

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mi serducho wali. Właśnie wyskrobałam moje 1 wypowiedzenie. Kurka już są emocje, co będzie jak ja im go przyniosę? :D Planuję dzień przed wigilią, bo urlop gdzieś mi się kończy 24 marca, także wypowiedzenie 23 grudnia zaniosę

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali :) super. Moze wstyd, ale mój dziubas to lubi gapić sie jak sie maluje a jak róż nakladam to musze tez go musnąć - ale jest radocha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 22:00

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn kciukasy zacisniete.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn odważna jesteś. Ja w życiu nie dawałam wypowiedzenia.

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2340 2341 2342 2343 2344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ