Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie wszyscy chorzy. Moi rodzice i maz maja gorączkę i kaszel, Michał ma gorączkę, tylko ja sie w miarę uchowałam bo mnie tylko czasem boli głowa i gardło. A maz dzisia wrócił o 18 z pracy i juz wstaje o 00:30, a Michałek nie chciał spac i do prawie 21 wspinał sie w łożku po mężu, tyle ze maz nie umiał spac przez kaszel to mu to nie przeszkadzało, ale w końcu go wzięłam i dałam do łóżeczka, po15 minutach szuszczenia zazsneli obydwoje
A ja dzisiaj zrobiłam dobry uczynek, dziewczynka ok 10 letnia poprosiła mnie jak byłam na spacerze żebym ja troche odprowadziła do domu bo bała sie psów ktore tam biegały, poczułam sie taka dorosła
-
to mnie przekonało do zakupów na ali
https://pl.aliexpress.com/item/2016-new-Korean-girls-cowboy-cowboy-lovely-gown-Sandwashing-boutique-selling-models/32690216916.html?spm=2114.13010608.0.0.uTPvuW&detailNewVersion=&categoryId=31003
https://pl.aliexpress.com/item/2016-New-Brand-spring-Autumn-cool-baby-shoes-hot-sales-fashion-girls-boys-shoes-high-quality/32733262867.html?spm=2114.13010608.0.0.uTPvuW&detailNewVersion=&categoryId=200000939 -
nick nieaktualnyRoberta bo mam zamiar od kwietnia mieć nową pracę, a tutaj mnie trzyma 3 miesiące wypowiedzenia. Chcę to zrobić z zachowaniem tych 3 mc jakby wrazie z pracą nie wyszło, albo miejsc w żłobku nie było to zawsze mam prawo do zasiłku i swój przysłowiowy grosz
Eh mąż dopiero z Gdańska wyjechał, liczyłam że lada chwila przyjedzie ale mieli jakieś problemy -
Vayn okres 3 miesięcznego wypowiedzenia Ci mija z końcem marca a nie 24, zawsze jest na koniec miesiąca jak dasz wypowiedzenie np2/12 to i tak zatrudniona jesteś do końca marca. Jeśli sama dajesz wypowiedzenie zasiłek dla bezrobotnych należy Ci się dopiero po 3 ms bezrobocia czyli od lipca (sprawdź sobie to w przepisach, tak było jak jeszcze pracowałam, chyba nic się nie zmieniło, ale nie śledziłam tego). Zasiłek dla bezrobotnych dostaje się od razu jeśli albo oni Cię zwolnią, albo za porozumieniem stron, albo wygaśnięcie umowy jest.
Mój od rana znowu tylko mamo mamo i rączki i jojczenie ;/
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyDziewczyny bezrobocie
pracę zmieniam bo moja niestety dwuzmianowa z weekendami roboczymi. Znaczy ta dwuzmianowa to tylko na papierze jako fakturzystka mam nienormowany. Wychodziłam jak zrobiłam, najczęściej 10-11h pracowalam z wolnym co 2 weekendem
-
Moj dziś dostał chrypki od kataru. I trochę kaszle. No i rozkmina czy iść z nim do lekarza czy nie.
A mnie dziś zalało na brązowo. Mam nadzieję że tylko krwiaczek się wypróżnił tak jak lekarka mówiła. -
Vayn to spradz sobie te 3ms
nie chwaliłam się ale mój powiedział ostatnio pierwsze słowo poza mama tata. Ubierałam mu rajstopki i mi się zaklinowały na jego stopach i się mocowałam, a ten patrzy na mnie i mówi z całą powagą "MYTE" hahaha ale żeśmy się uśmiali myte stopy hahahhaMila920, Mamusia_synusia, tysiaa93, Zosia_wop, Tusiaa lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyNo tak tak D dlatego muszę zdążyć jeszcze w grudniu z wypowiedzeniem. Urlopu mam praktycznie do końca marca. Te kilka dni pociągnę l4. Misze już teraz bo za porozumieniem stron już zapowiedzieli że na rękę nie pójdą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 09:19
-
Lexi ja bym nie szła tylko poczekała, bo moje 2 ostatnie wizyty raz w przychodni dzieci zdrowych i druga z uczuleniem zakończyły się przyniesieniem raz wirusa żygowego, drugi kataru właśnie. Teraz ma tą wysypkę ale go nie swędzi i też zwlekam z iściem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 10:05
17/2/2016 B
11/3/2018 I