X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Jasia i Sofijki !

Mój tez jakis taki marudny jest. wydaje mi sie , że na zeby chociaz on nie przechodzi jakos zle :| jakos tak dziwnie. Ja zaluje ze nie moglismy byc na wigili u moich rodziców. U tesciów nie poczułam ze to wigilia , jakos tak dziwnie było. malusienka choineczka. zdjec tez nikt nie chciał na za bardzo zrobic a jak robił to na odwal sie. ogólnie nie czuje atmosfery swiatecznej tylko jkabysmy przyjechali na zwykly weekend :|

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się cieszę, ze pierwszą wigilię Igor spędzał u moich rodziców. U nas tak wyjatkowo sie celebruje ten dzień. Najpierw czytamy pismo, dzielimy się opłatkiem a później jemy kolację. Po kolacji siadamy do ciacha, rozpakowujemy prezenty i spiewamy kolędy. Igor też śpiewał razem z nami :)
    U teściów nie mają takich tradycji. Szkoda troszkę no ale każda rodzina obchodzi Święta na swój sposób.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy z moimi rodzicami wiec jedna wigilia u nas a druga u Jacka mamy. Dzisiaj byliśmy u mojej babci i koniec odwiedzin jak na razie. Wszyscy mieszkamy blisko siebie wiec droga na szczęście nie jest daleka, bo Gabrysia wczoraj w foteliku przeplakala pol drogi, może juz jej niewygodnie w nim, trzeba się będzie jednak szybciej rozejrzec za kolejnym. Ale za to jak juz dojedzie to nie marudzi i jest dusza towarzystwa, szybko się aklimatyzuje :)

Zdrowia dla małych chorowitków

Jak tam wasze brzuszki? Bo mój jest pełny i duuuuzy, wygladadam jak kobieta w zaawansowanej ciąży :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja mam taki wielki brzuch ze nie umiem go nawet wciągnąć a mam obcisła sukienkę. Zaraz wybieramy sie do mojej babci i tam znając życie bedzie hasło "nic jeszcźe nie zjedliście"

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sofijka nadal maruda na maxa.Za duzo wszystkiego na raz.Szczepienie,podroz,zęby,nowe twarze,zmiana klimatu itp .Na rece to tylko do mojej blizniary chodzi czasami do kogoś innego ale mało kiedy,a tak to tylko Ja .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Biedroneczka chodzi do bliźniaczki bo może łatwo ją zmylić że to prawie mama Hehe. Mam niecny plan odwiedzić Garde w kwietniu. polecasz jakiś rejon lub jakiś nocleg? :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie się zastanawiałam jak reaguje na siostrę. No tylko włosy inne.

dqprqtkfus8kbbbd.png

Wysłany: 25 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri właśnie tak myślimy ze jest podobna i dlatego.

A tak w ogole przyszły mi dwie paczki z Alli i te to ktore zamawiałam najpóźniej

Sofija <3
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mu juz wrócilismy do domu. Droga do masakra 7h, mały ryczał jak nigdy. Dziś powrót 5,5h super przespał wszystko - a jechaliśmy o tej samej porze o 5 rano więc nie wiem od czego to zależy.

Na wigilii i w święta w gościach zachowywał się super, popłakał na wejściu max 5 min potem już był zaaklimatyzowany i łaził wszędzie. Ukradł mi wczoraj ze stołu kiełbasę wiejską ale wypluł bo mu nie smakowała :D za to karpie którego ja nie jem od kilkunastu lat zjadł babci z talerza bardzo dużo - ewidentnie mu podszedł.

Kuzyn mi pożyczył huśtawkę domową taką wieszaną w drzwiach - jest extra mały za nią szalej, raz nawet w niej zasnął.

Byliśmy też u rodziny gdzie jest dziecko 4ms młodsze od B, wziełam ją na ręce na dosłownie 2s żeby ją podać a mój taki ryk, taki wrzask - zazdrośnik :P

Prezenty dostał: (nie chwalę się :D tylko opisuję bo może się komuś przydać)
    od nas arke noego i jak dla mnie zabawka super widać duże zainteresowanie, póki co wypina zwierzęta i roznosi po domu, Było 2,5 letnie dziecko u nas też się tym bawiło

od innych
    klocki miękkie z clemmenton +18ms - są extra, chyba je będziemy kupować a nie maga bloxy i potem przeskoczymy na lego, lego duplo. Sa miękkie i pachną i wykonane we włoszech nie w chinach

zabawki do kąpieli z carousel +12 takie mini foremki z dziurkami do przelewania wody - też dość fajnie chwilkę się tym bawił

duży samochodzik policja z tesco - zaczyna się bawić takimi dużymi autkami

jakieś inne pierdółki i ciuszki

od mojej mamy opisywany wcześniej stoliczek 2w1 i klocki drewniane w wiaderku z których buduje się zamek i są też tam figurki rycerzy i książąt koni itp w biedrze były jakiś czas temu - są porządne na prawde super, są od roku ale pewnie zacznie je układać dużo później bo są małe i gładkie, ale naprawdę są śliczne.

od teściowej nic, ale spędzała święta gdzie indziej, z resztą jeszcze nic od niej nie dostał tylko na chrzciny, ale to tesciu przed śmiercią kilka lat temu kupił jeszcze. Zastanawiamy się z małżem czy na urodziny coś kupi heheh. Raz nam przywiozła używane po rodzinie prześcieradła z uk dla niego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 13:19

tysiaa93 lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze świętujecie laseczki? :) My dwa dni objazdy a dzisiaj słodkie lenistwo. Nudno tu bez was :)

Gabrysia zrobiła mi dziś prezent. Kilka razy sama wstała i utrzymała się bez żadnej podpórki przez 10/15 sekund ☺ Ciekawe czy na roczek będzie już śmigać na dwóch nogach :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy u teściów ale wróciliśmy po 16 i też leniuchujemy :)

Igor dostał trochę większych ubranek, drewniany pociąg z klockami taki mały i grające kluczyki do samochodu. Sami mówiliśmy żeby mu nie kupować kolejnych zabawek bo już nie mamy gdzie tego upychac.

Za to ja dostałam od brata najlepszy prezent ever. Dwie koperty, w pierwszej voucher na opiekę nad dzieckiem przez 3 godziny 12.02 a w drugiej bilet do kina na ciemniejsza stronę greya :D

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż miał wracać sam ale wróciliśmy razem. Jutro pojedziemy z moczem. Pół drogi spał a drugie pół tragedia ryczal no tak marudzil że szok a na złość zasięg się tracił i piosenki na you tube zacinalo :-/ mam nadzieję że powrót go ogarnie...

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ledwo się zmiescilismy do samochodu. Gigsntyczna wywrotka, jezdzik, pchacz, masa ubrań, miski itp.

dqprqtkfus8kbbbd.png

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis u teściowej.Mala dostała pełno zabawek i konia na biegunach kory rży i macha ogonem jest boski <3 ale jeszcze jest na niego za mała.
    No i zabki z dnia na dzien bardziej widoczne i odzczuwalne na piersiach boje sie pomysleć co bedxie jak ju całkiem wyrosną :/

Sofija <3
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia dostała plastikowego bujanego konika z little tikes i to jest hit! Nawet potrafi jakoś sama z niego zejść :P Skoczka, na niego jeszcze za mała bo jest wywrotny ale jak się ją asekuruje to sobie na nim "skacze". Garnuszek na klocuszek to jakoś bez szału na razie, metoo wcale się nie interesuje dlatego postawiłam na półce i przynajmniej będzie sobie ładnie wyglądać, lala od chrzestnej leży na szafce i nawet nie ma chęci, zeby ją zwalić na podłogę :D Dostałam też trochę kasy więc przepuszczę na ali na letnie ubranka bez żadnych wyrzutów sumienia hihi

Biedronko oby nie było tak źle. Sofijka musi się przyzwyczaić i wtedy nie będzie raniła cycula. Gabrysia ma 8 ząbków i do tej pory tylko kilka razy mnie przygryzła

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, swieta i po świętach ;)

Słodycze mnie gubią tzn ciasta a głownie wszędobylski serniczek :P dobrze, ze nic nie przygotowywaliśmy, bo by był problem i poszło w kosz, a tak od jutra mozna przejść do noslnosci :)

U nas na prezent tylko kasa,dziecko najmłodsze , a dostaje najwiecej prezentów. A nie zapomniałam tesciowa kupiła kurtkę na wiosne tylko oby nie była za mała bo to 80.. Kasa sie przyda, bo zbieramy na fotelik, ale jakas zabawkę przydałoby sie kupic - moze tą arkę Hmmm sama nie wiem, te zwierzątka to nie sa za małe? Bo moja wszystko wkłada do buzi na maxa i boje sie, ze sie zaklinaje :/ i gdzie bedzie najtaniej? W Tesco u nas chyba nie było...albo jeździk? Ale gdzie ja to postawie...mam dylemat :P

Look what I found on AliExpress
    http://s.aliexpress.com/nEJ3QjiQ
    Patrzcie co jest na Ali :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole noe mogłam dodać posta grrr

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia widziałam na ali ale już wolałabym kupić oryginał bo cena zbliżona. I różne są opinie, że ta z ali śmierdzi a oryginalna pachnie jakimś kauczukiem czy coś. Dobrze, że nie uległam szałowi i nie kupiłam bo Gabrysia i tak gryzie wszystko, zyrafka niepotrzebna :D

Święta, święta i po świętach a dupa spuchnięta :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez noe tej żyrafy, ale ciekawi mnie ile oryginału jest w oryginale :)

Dawno georgeous sie nie odzywała hop hop?! Zaczytana chyba ;)
    No i Adelka to juz wieki nie była

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 21:49

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja za arkę dałam 99złz odbiorem w smyku, zwierzątka są duże mój juz każdego wygryzł i wyślinił, więc się ym dziecko zadławić szans nie ma, ale przyznaje całość jest dużą.

Te kluczyki grające Lexi to u nas był hicior bawił się nimi kilka miesięcy nawet na wczasy je do Grecji braliśmy, teraz już leżą w pudle

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 2356 2357 2358 2359 2360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ