Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdrówka dla Jasia i Sofijki !
Mój tez jakis taki marudny jest. wydaje mi sie , że na zeby chociaz on nie przechodzi jakos zlejakos tak dziwnie. Ja zaluje ze nie moglismy byc na wigili u moich rodziców. U tesciów nie poczułam ze to wigilia , jakos tak dziwnie było. malusienka choineczka. zdjec tez nikt nie chciał na za bardzo zrobic a jak robił to na odwal sie. ogólnie nie czuje atmosfery swiatecznej tylko jkabysmy przyjechali na zwykly weekend
Kubuś
-
Dlatego ja się cieszę, ze pierwszą wigilię Igor spędzał u moich rodziców. U nas tak wyjatkowo sie celebruje ten dzień. Najpierw czytamy pismo, dzielimy się opłatkiem a później jemy kolację. Po kolacji siadamy do ciacha, rozpakowujemy prezenty i spiewamy kolędy. Igor też śpiewał razem z nami
U teściów nie mają takich tradycji. Szkoda troszkę no ale każda rodzina obchodzi Święta na swój sposób. -
My mieszkamy z moimi rodzicami wiec jedna wigilia u nas a druga u Jacka mamy. Dzisiaj byliśmy u mojej babci i koniec odwiedzin jak na razie. Wszyscy mieszkamy blisko siebie wiec droga na szczęście nie jest daleka, bo Gabrysia wczoraj w foteliku przeplakala pol drogi, może juz jej niewygodnie w nim, trzeba się będzie jednak szybciej rozejrzec za kolejnym. Ale za to jak juz dojedzie to nie marudzi i jest dusza towarzystwa, szybko się aklimatyzuje
Zdrowia dla małych chorowitków
Jak tam wasze brzuszki? Bo mój jest pełny i duuuuzy, wygladadam jak kobieta w zaawansowanej ciąży -
mu juz wrócilismy do domu. Droga do masakra 7h, mały ryczał jak nigdy. Dziś powrót 5,5h super przespał wszystko - a jechaliśmy o tej samej porze o 5 rano więc nie wiem od czego to zależy.
Na wigilii i w święta w gościach zachowywał się super, popłakał na wejściu max 5 min potem już był zaaklimatyzowany i łaził wszędzie. Ukradł mi wczoraj ze stołu kiełbasę wiejską ale wypluł bo mu nie smakowałaza to karpie którego ja nie jem od kilkunastu lat zjadł babci z talerza bardzo dużo - ewidentnie mu podszedł.
Kuzyn mi pożyczył huśtawkę domową taką wieszaną w drzwiach - jest extra mały za nią szalej, raz nawet w niej zasnął.
Byliśmy też u rodziny gdzie jest dziecko 4ms młodsze od B, wziełam ją na ręce na dosłownie 2s żeby ją podać a mój taki ryk, taki wrzask - zazdrośnik
Prezenty dostał: (nie chwalę siętylko opisuję bo może się komuś przydać)
od nas arke noego i jak dla mnie zabawka super widać duże zainteresowanie, póki co wypina zwierzęta i roznosi po domu, Było 2,5 letnie dziecko u nas też się tym bawiło
od innych
klocki miękkie z clemmenton +18ms - są extra, chyba je będziemy kupować a nie maga bloxy i potem przeskoczymy na lego, lego duplo. Sa miękkie i pachną i wykonane we włoszech nie w chinach
zabawki do kąpieli z carousel +12 takie mini foremki z dziurkami do przelewania wody - też dość fajnie chwilkę się tym bawił
duży samochodzik policja z tesco - zaczyna się bawić takimi dużymi autkami
jakieś inne pierdółki i ciuszki
od mojej mamy opisywany wcześniej stoliczek 2w1 i klocki drewniane w wiaderku z których buduje się zamek i są też tam figurki rycerzy i książąt koni itp w biedrze były jakiś czas temu - są porządne na prawde super, są od roku ale pewnie zacznie je układać dużo później bo są małe i gładkie, ale naprawdę są śliczne.
od teściowej nic, ale spędzała święta gdzie indziej, z resztą jeszcze nic od niej nie dostał tylko na chrzciny, ale to tesciu przed śmiercią kilka lat temu kupił jeszcze. Zastanawiamy się z małżem czy na urodziny coś kupi heheh. Raz nam przywiozła używane po rodzinie prześcieradła z uk dla niegoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 13:19
tysiaa93 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Jeszcze świętujecie laseczki?
My dwa dni objazdy a dzisiaj słodkie lenistwo. Nudno tu bez was
Gabrysia zrobiła mi dziś prezent. Kilka razy sama wstała i utrzymała się bez żadnej podpórki przez 10/15 sekund ☺ Ciekawe czy na roczek będzie już śmigać na dwóch nogach -
My dziś byliśmy u teściów ale wróciliśmy po 16 i też leniuchujemy
Igor dostał trochę większych ubranek, drewniany pociąg z klockami taki mały i grające kluczyki do samochodu. Sami mówiliśmy żeby mu nie kupować kolejnych zabawek bo już nie mamy gdzie tego upychac.
Za to ja dostałam od brata najlepszy prezent ever. Dwie koperty, w pierwszej voucher na opiekę nad dzieckiem przez 3 godziny 12.02 a w drugiej bilet do kina na ciemniejsza stronę greya -
A my dzis u teściowej.Mala dostała pełno zabawek i konia na biegunach kory rży i macha ogonem jest boski
ale jeszcze jest na niego za mała.
No i zabki z dnia na dzien bardziej widoczne i odzczuwalne na piersiach boje sie pomysleć co bedxie jak ju całkiem wyrosną
-
Gabrysia dostała plastikowego bujanego konika z little tikes i to jest hit! Nawet potrafi jakoś sama z niego zejść
Skoczka, na niego jeszcze za mała bo jest wywrotny ale jak się ją asekuruje to sobie na nim "skacze". Garnuszek na klocuszek to jakoś bez szału na razie, metoo wcale się nie interesuje dlatego postawiłam na półce i przynajmniej będzie sobie ładnie wyglądać, lala od chrzestnej leży na szafce i nawet nie ma chęci, zeby ją zwalić na podłogę
Dostałam też trochę kasy więc przepuszczę na ali na letnie ubranka bez żadnych wyrzutów sumienia hihi
Biedronko oby nie było tak źle. Sofijka musi się przyzwyczaić i wtedy nie będzie raniła cycula. Gabrysia ma 8 ząbków i do tej pory tylko kilka razy mnie przygryzła -
Święta, swieta i po świętach
Słodycze mnie gubią tzn ciasta a głownie wszędobylski serniczekdobrze, ze nic nie przygotowywaliśmy, bo by był problem i poszło w kosz, a tak od jutra mozna przejść do noslnosci
U nas na prezent tylko kasa,dziecko najmłodsze , a dostaje najwiecej prezentów. A nie zapomniałam tesciowa kupiła kurtkę na wiosne tylko oby nie była za mała bo to 80.. Kasa sie przyda, bo zbieramy na fotelik, ale jakas zabawkę przydałoby sie kupic - moze tą arkę Hmmm sama nie wiem, te zwierzątka to nie sa za małe? Bo moja wszystko wkłada do buzi na maxa i boje sie, ze sie zaklinajei gdzie bedzie najtaniej? W Tesco u nas chyba nie było...albo jeździk? Ale gdzie ja to postawie...mam dylemat
Look what I found on AliExpress
http://s.aliexpress.com/nEJ3QjiQ
Patrzcie co jest na Ali -
Zosia widziałam na ali ale już wolałabym kupić oryginał bo cena zbliżona. I różne są opinie, że ta z ali śmierdzi a oryginalna pachnie jakimś kauczukiem czy coś. Dobrze, że nie uległam szałowi i nie kupiłam bo Gabrysia i tak gryzie wszystko, zyrafka niepotrzebna
Święta, święta i po świętach a dupa spuchnięta -
Tez noe tej żyrafy, ale ciekawi mnie ile oryginału jest w oryginale
Dawno georgeous sie nie odzywała hop hop?! Zaczytana chyba
No i Adelka to juz wieki nie byłaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 21:49
-
Zosia ja za arkę dałam 99złz odbiorem w smyku, zwierzątka są duże mój juz każdego wygryzł i wyślinił, więc się ym dziecko zadławić szans nie ma, ale przyznaje całość jest dużą.
Te kluczyki grające Lexi to u nas był hicior bawił się nimi kilka miesięcy nawet na wczasy je do Grecji braliśmy, teraz już leżą w pudle17/2/2016 B
11/3/2018 I