X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko Babydream z Rossmana bodajże na wiatr i niepogodę. Fajny skład i sie dobrze smaruje.

tulipanna lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy z babydream i też jestem zadowolona. Ogólnie wszelkie balsamy, kremy i żele do mycia mamy z babydream. Uwielbiam je.

tulipanna lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam jak kupiłam ten ciążowy z Babydream i mało nie rzyglam od zapachu :/ a teraz wzbudza we mnie tyle wspomnień i super sie kojarzy taki talkoey zapach. Aż go sobie kupie jak mi sie obecne gowno do smarowania skonczy :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi tez myślę ze po prostu byli zaskoczeni, ze tak szybko. Albo nie potrafią okazywać uczuć. Nie ma co sue przejmować

Na zimę mamy krem sopelek bo akurat taki był w aptece :) nie wiem jak inne kremy ale ten nie za bardzo polecam bo się ciężko rozsmarowuje, plus ze ładnie pachnie

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poniedziałku 9 będą znowu w promocji pampersy ale te już zwykle nie fioletowe. Muszę sobie kupić bo mi się kończą już :)

Ja mam z nivea na każdą pogodę. Fajnie się rozprowadza i sama stosuje na Moja sucha skórę na palcu . Raz wyszłam bez rękawiczek do auta i już mi się ranka zrobiła i Peka :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem leniem smierdzacym. Jak byłam w ciąży to mówiłam ze będę wychodzić na spacery wózkiem, czułam takie podekscytowanie a chyba od 2 msc jak nie lepiej wystawiam Kubę na balkon. Tak mi się nie chce zbierać, malować i chodzić samemu . No wstyd :/

Vayn coś się nie odzywala dzisiaj albo przeoczylam. Ciekawe jak tam Polcia .

Jaki rozmiar pampersow już używacie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 22:11

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas cały weekend w gościach. Moja Myszka ćwiczy kroczki juz potrafi przejść cały pokoj, ćwiczy ostro. Chyba dzis ją tak to popchnęło do przodu bo były inne dzieci, ktore chodza i ona ich naśladowała, goniła ich, a oni uciekali :P

Georgeous zdrowka dla Jasia :*

Dla Miszy wszystkiego dobrego <3 ostatnia miesięcznica przed roczkiem :)

Lexi bedzie dobrxe, przetrwasz wszystko :*

My teraz używamy tylko zielone pampersy, bo ma takie ślady uczulenie na pupoe i myśleliśmy ze to od tych z Lidla i zrobiliśmy zapasy pampersa, ale teraz uczulenie wyszło na plecach i dalej wychodzi, wiec to noe to. Nie wiem od czego to, mamy maść, ale co niby schodzi to znowu die pojawia. Ale do rzeczy biedronkowe i lidlowe sa całkiem okej, ale one po nocy czasem przemakaly, pampersy do tej pory bez zarzutu.

Z umiejętności co pisaliście to potrafi: papa, brawo, pokazuje palcem (zazwyczaj jednak jestem mało kumata i nie wiem o co chodzi), mowi am jak chce zjeść i wtedy wypluwa smoka i rzuca go gdzie popadnie, pokazuje na obrazku (co wisi na ścianie) kota, pokazuje psa za oknem, włącza i wyłącza światło na pstryk pstryk, bierze swoja szczotkę i sie "czesze" albo mnie "czesze", daje całuski nam albo zabawkom, na ham ham chce mi włożyć palca do buzi (taka zabawa przy karmieniu :P) i nie wiem czy to umiejetność, prwnie Wasze dzieciaczki tez tak maja, ze gdy jada w wózku, a podjade blizej rejonów domów to sie cieszy, a jak wjeżdżam do klatki to juz w głos czesto sie śmieje - typowy domator ;) to tyle co pamieyam :)

Wam tez wydaje sie, ze jutro poniedziałek?

Tusia my 4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 22:28

natalica06 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia zalamalas mnie umiejętnościami.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia nie łam się. Florcia to obecna przodowniczka. Wystrzeliła ze wszystkimi umiejętnościami.
    Teraz dzieci szybko chłoną. Poćwiczysz troche i Jaś zaraz cos nowego bedzie umiał:)

Bruśka lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli orginalne pampersy to 5 a te dadowe nieszczęsne 4. A krem mamy Nivea i jeszcze ten baby dream. Ale latopi też dobry.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misza najlepszego!!! Słodziak z czuprynka

Jasiu wracaj jak najszybciej do zdrowia!!!

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia my duzo ćwiczymy, ja z nią cały czas sama to wymyślam rożne rzeczy zeby sie nie nudzić, chodzę i powtarzam ;)
    Aaa i dodam, ze wybuch manualnych umiejętnościach wydaje mi sie, ze pomógł stolik edukacyjny tam jest włącznik, klapki i wie juz co i jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 23:05

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jaja wyszły z tymi pieluchami z biedry :D nigdy ich nie kupowałam, zazwyczaj pampers albo jak nie trafiłam na promocję to z auchan i nie wiedziałam jakie są rodzaje i zakresy wagowe. Teść kupił w końcu 4 i 5, bo 4+ nie były w promocji. Za to 5 są od 15 kg ;o mam nadzieję, że do tego czasu moje dziecko nie będzie potrzebować już pieluch :) oddaliśmy sąsiadom, zostaliśmy tylko z 4.
    A Blanka kilka dni temu ogarnęła blue-ray, wie gdzie wcisnąć żeby włączyć - lampka się jej po włączeniu zapala, napisy, później wie, że może otworzyć klapkę i wie że jak popchnie łapką to jej się schowa, może tak chować i wyjeżdżać nią z godzinę. Rozbiera nam też listwy od paneli :/ ściąga narożniki i taki ten plastik pod który można schować kabel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 23:38

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i Blance sie zrobiło coś na buzi, wkoło ust, myślałam wcześniej, że to od śliny, później od wycierania po jedzeniu, ale jej się to coraz bardziej rozłazi, zarejestrowałam ją do lekarza. Brzydko to wygląda :/

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica może jak na dworze usta oblizuje. I takie zimno zlapalo.
    Zosia no my też ciągle sami mnie id fadania gębą nie raz boli opowiadam co robimy jak na spacerze chodzimy a on śpi to też do niego mówię. Śpiewamy w domu pioseneczki. Ale musimy się bardziej skupić na konkretach. Bo w tyle zostajemy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia Kuba też prawie nic nie potrafi. Nie pokaże Ci gdzie mama, Tata, dziadzia. Też nie pokazuje oko. Nos itd

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ale to przecież nie wyscigi
    Chłopcy zazwyczaj się później rozwijają. Jak przyjdzie czas Jasia to wszystkiego się nauczy :)

A no i Igor ma teraz fazę dzielenia się wszystkim. Bierze do buzi zabawki, chrupki, dydka czy co tam ma a później czestuje kogoś kto jest najbliżej i znów do buzi :) nie wiem skąd to podlapal :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha W to samo krmi nas wszystkim i karmi tez psa z tym ze ona nie bierze gryzow i po chrupku

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpukać kaszel zelżał, nie byliśmy u lekarza bo u nas totalny paraliż drogowy. Strach nawet z domu wychodzić patrząc jak ludzie jeżdżą. Wczoraj do apteki wyszłam tylko to samochód wjechał na pasach w kobietę przede mną. Dobrze, że nic się jej poważnego nie stało, ale jak przyszłam do domu to ryczałam dobrą godzinę bo mogła to być Pola w wózku przede mną....

My używamy premium care 4 one są 8-14kg ale mam wrażenie że krótkawe się robią. Wykończymy zapas i zaczniemy kupować 5.

Gorgeous dużo dużo zdrówka! Daj znać co z Wami

Pola też podzieli się smoczkiem, ale tylko z wybranymi. Jak zapytam gdzie tata to patrzy w jego stronę, ale pokazać nie potrafi. Od wczoraj ulubioną zabawką jest lampka stojąca za narożnikiem i cyk cyk. Dzisiaj spała z nami bo mi się zasnęło z nią. Dziewczynt o 3 rano płacz bo smoczka znaleźć nie mogła i co, a no zrobiła se cyk lampą. Ja myślałm że mi oczy wypali :D znalazla smoczki, i poszła spać. Lampkę musiałam sama wyłączyć

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wiem ze każdy ma czas my z reguły byliśmy że wszystkim do tyłu ale chyba za mało pracujemy nad tym. Może to moja wina. Trzeba ćwiczyć więcej. O dziś jedziemy do pradziadka i będziemy z pchaczem ćwiczyć bo ma duuuzy pokój u nas miejsca nie ma tyle a ładnie mu idzie

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 2395 2396 2397 2398 2399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ