Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
to z tymi pieluchami to chyba jakaś ściema, bo jak coś się dzieje w Biedronce to oni zawsze się ogłaszają, żeby przynieść albo przyjść z paragonem i oddają kasę. A w tym linku co tak na zasadzie ktoś - nie wiadomo kto, komuś - nie wiadomo komu, gdzieś - nie wiadomo gdzie
ale każda i tak zrobi jak uważa. Blanka musi mieć co najmniej co drugą paczkę oryginalnych pampersów, bo jak ma 2 razy inne to zaraz tyłek czerwony.
Dla Blanki zamówiłam sukienkę, a dla siebie pewnie coś wygodnego, żeby do garów się nadawało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 11:19
-
nick nieaktualnyGorgeous dużo dużo zdrówka dla Was
Byłam z Polką u lekarza, kaszle paskudnie ale osłuchowo tak jak ja czysto. Przepisał nam drosetux, wit c i calcium czyli taki standard. W czw albo pt kontrola do tego czasu zakaz spacerówWczoraj małżu wieczorem szedł śmieci wyrzucić to się uśmiechała do niego żeby ją też zabrał. Wrócił a ona czapkę próbowała założyć na głowę. Dziecku tak się chce iść papa a nie może
Zważyłam Polkę, mamy 9.5kg
Ja nie wiem co założę, całkiem zapomniałam że też powinnam mieć coś ładnego. Teraz to już nawet nie mam się jak ruszyć z domu. Ogólnie nie wiem co z tymi urodzinami w sobotę, czy ich nie przełożyć na następny tydzień -
Gorgeous zdrowka dla Jasia oby jak najszybciej w domu :*
Oby u Polci tez szybko kaszelek przeszedł
Lexi tez widziałam tą sukienkę trapez to moj ulubiony kształt ostatnioale pewnie bedzie o nie bitwa, a mi sie tak z rana nie chce tam isc
-
https://pl.aliexpress.com/item/2016-New-Toddlers-Kids-Baby-Girl-Dress-bow-Bag-Ruffles-Demin-Casual-Dresses-1-5Y/32664927401.html?spm=2114.13010608.0.0.XuOHBI&detailNewVersion=&categoryId=31103
Przyszła mi sukienka
jest cienka - taka typowo letnia, ale bardzo dobrze wykonana, rozmiar 2T to nasze 92vayn lubi tę wiadomość
-
Gorgeus u nas zapalenie płuc zrobiło się od pęcherza w sensie ukl moczowego. A te wklucie to Cie rozumiem. Jasiek miał 3 w głowie dwa w ręku i 3 na stopie i tak ciągle trzebabylo rurki trzymać bo jak się ruszał to nie leciało a teraz to nie wiem jak bym go upilnowala. Życzę Wam dużo siły. Wiem jakie morze łez Ci towarzyszy ale dzielna musisz być. Całusy dla Was.
Wiecie co z tymi pamerami to trochę ściema. Kiedyś jak kupiliśmy to pupa była cała czerwona w miejscu pieluchy a teraz ta wysypk aż inna takie kropki. Tuż przy oku saurona. Ale my kiedyś kiedyś uzywalismy i dady i babydream i było ok potem już długo długo tyljo pampersy chyba od połowy lipca tylko pomarańczowe i zielone. Jak na razie radzimy i tormentiol pomógł. Zobaczymy jak nie trzeba będzie po pampersy jechać bo mam parę na nocki.
Polciu ksiezniczko zdrowiej!
-
Vayn zdrówka dla Polci :* Może faktycznie przełóż urodziny na przyszły tydzień, Polcia wydobrzeje i będzie w pełni sił.
Natalica widzę, że i ciebie ali wciągnęło haha
Mój biedak ma od wczoraj białe kropki na dziąsłach, chyba kolejne dwa zęby próbują się wydostać, co i raz ma ataki płaczu, nawet nurofen średnio pomaga. Jak ma niebolące chwile to robi po kilka kroczkówWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 12:56
Mamusia_synusia, natalica06, Lexi150, dana222, vayn lubią tę wiadomość
-
Ooo a my pojechaliśmy do pradziadka wzięliśmy pchacz i mały fruwal przy nim tak szybko chodził że prawie biegał za nim. A u dziadka duży dywan i mało mebli to miał chłopak polot.
Lexi150, Mamusia_synusia, tysiaa93, dana222, vayn, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
Wracając do okolicznościowego po macierzyńskim.
podstawa prawna- rozporządzenie w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień od pracy
W rozporządzeniu nie ma wykluczeń, które stanowią, iż matce nie przysługuje prawo do urlopu. Orzeczenia żadnego nie znalazłam, może ktoś ma dostęp do Lexa to poszuka. Pan z PIP-u potwierdził to, że przysługuje.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Gorgeous trzymajcie sie, ściskamy Was mocno, az mi łezki poleciały jak czytałam Twój post
Hmmm No rzeczywiście cos trzeba by było kupic dla siebie na roczek, z tym ze ja przez święta przybrałam 1,5kg i złe sie z tym czuje wiec w sklepie znając życie nic by mi sie nie podobało, muszę zrzucić ta nadwyżkę
-
Dużo dużo zdrówka dla Jasia i dużo siły dla Ciebie, bądź silna! Biedactwo zaraz wydobrzeje ;-*
Nie byłam tutaj ze dwa dni i ledwo nadrobilam. Niuniek cały czas się puszcza i chodzi sobie siamo siamo, wczoraj byliśmy u babci to tyle było fajnych rzeczy, ze szkoda bylo czasu az ktoś zaprowadzi. Puszcza sie i tak śmiesznie idzie i banan od ucha do ucha, no i czasem przy końcu się slizga to zamyka oczka i leci z zamkniętymi do celu
jak celem jestem ja to się udaje, ale czasem tak biegnie np do kanapy albo stoliczka to pod koniec jest wywrotka, ale daje rade jakoś tak delikatnie upada.
Zęby wychodzą jak szalone, wyszły kolejne 2 na górze i 1 na dole,czyli razem mamy 7 zębów i idą kolejne. Ciekawe kiedy uda nam się przespać noc .. chyba po 18stceLexi150, tysiaa93, natalica06, Mamusia_synusia, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
Tuli, nnie mam w domu zapisanego nr tego orzeczenia tylko w pracy w jakimś segregatorze i nie mam tu dostępu do lexa itp więc Ci nie pomogę, powiedz kadrowej żeby do pip zadzwoniła
dostaliśmy krople z antybiotykiem do oczu,a mały ma od rana jeszcze stan podgorączkowy i marudny jak cholera, jeść nie chce, spać nie chce tylko jojczy
Zdrowie dla Was G.
Pytałam lekarkę czy jak odstawię małego od cyca za 2-3ms toczy mam dawać mm czy krowie to ona że krwie to najlepiej dopiero po 3roku życia i dawać mm, a jak nie będzie chciał to się nie przejmować tylko dawać dużo jogurtów, serków i sera żółtego.
Pytalam tez o kolejna szczepionkę to u mnie nie ma MMR tylko ta priorix czy jakoś tak, musze o niej poczytać
tulipanna lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dziewczyny a czy któraś będzie szczepić przeciw ospie wietrznej?
I jeszcze jedno. Te które karmią mm zmieniałyście starszakom mleko na inne? Bo my cały czas na enfamilu ale się zastanawiam czy nie zmienić na jakieś trochę tańsze po roku. Tylko ciekawe jaka będzie reakcja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 15:11
-
Nie dziękuję dziewczyny, żeby nie zapeszyc
Tuli - nie wiem dokładnie skąd złapał, ale podejrzewam, ze stalo się tak przez to, ze Jaś bardzo krzyczy ze szczęścia na podwórku - pewnie nalykal się powietrza... Do tego katar splywal mu dalej i od tego się zaczęło
nie szczepilam na pneumokoki..
-
Lexi ja chcę zaszczepić, ale jeszcze nie wiem nic o konkretach, dowiem się w lutym na szczepieniu
ja chciałam w ogóle zrezygnować z mm od roku, bo Blance to ja to mleko wciskam, a nie daję, ale nagle panna zaczęła pić butlę, więc jeszcze nie wiem. Też mamy enfamil.
-
nick nieaktualnyLexi my pewnie na ospę zaszczepimy - bezpłatna dla dzieci chodzących do żłobka, a Polka prędzej czy później do niego pójdzie.
Ja napewno będę dawać mm do ukończenia 2rż - tak jak zalecają kp. Chyba że sama z niego zrezygnuje jak z piersi. Z tym, że ona naprawdę chętnie go pije, gdyby to była udręka i dla niej i dla mnie to szukałabym alternatyw. Jogurty też jada codziennie, ostatnio chciałąm chociaż jeden dzień przerwy zrobić to poszła i lodówkę drapała
Do mnie też dzisiaj 2 paczuszki z ali przyszłyTusiaa lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o samo podawanie mm to też nie zamierzam rezygnować bo Młody mleczko uwielbia tylko przyznam że wolałabym zmienić na bebiko bo zawsze trochę tańsze. No ale ciekawi mnie czy w ogóle na tym etapie mogą pojawić się niepożądane reakcje na zmianę mleka.
-
nick nieaktualnyLexi wydaje mi się, że conajwyżej może mu niesmakować
Chociaż bebiko to chyba jedno ze słodszych. No i podobno mleka 3 lubią zatwardzać, córka koleżanki od urodzenia na Nan była. Zmienili na 3 i ją tak okrutnie zatwardziło że szkoda gadać, mieli 3 próby po każdej strasznie się męczyła i czopek szedł w ruch. Zmienili na bebilon i jest ok. Trzeba obserwować, ja teraz też się obawiam zmiany na 3 bo podobno bebiko najczęściej zatwardza. Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie