Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zamierzam przejsc na Nan3, bo moja to mleczna panna:) Lexi,mysle ze smakowo moje mleko nie odpowiadac ale raczej inne uczulac nie zacznie jak Enfamil nie uczulal,ale roznie bywa jakze wszystkim u dzieckow:) bratanica nojego Lubego pije bebilon 4,ma 2,5 roku ale butla musi byc na wieczor:)
-
Lexi mi się wydaje, że teraz zmiana mleka to tylko kwestia smaku. No chyba, że tak jak my, z pepti przeszliśmy 2 dni temu na h.a., a później będziemy próbować na zwykłe mm. Wiesz, alergia na białko, ale tfu tfu chyba już z niej wyrósł, bo jak miał 6 m-cy to już po pierwszej próbie h.a. wymiotował, teraz jest ok. Nie słyszałam, żeby alergia później występowała, a Iguś nie miał problemów, więc luzik
-
Lexi-u nas 7:30-8:00 (mleko-210ml albo kanapka z domowym pasztetem,dzemem,jajecznica z 1 jajka z bulka), 11- cale srednie jablko starte na grubych oczkach albo pol banana (inna przekaska-chrupki,biszkopt) picie, potem po 11 spanie, 14:00 obiadek (dzis zupa z dyni z cielecinka,ryzem i lyzeczka jogurtu,zjadla pol miseczki bylo dosc geste) ok 16:30 chrupki,Piatus,owoc albo mleko, 19-kasza-240ml. W nocy juz nie jemy.
-
Ja póki co nie bede zmieniac mleka. teraz jest na bebilon 2 z pronutra
kupiłam te pampersy z dady
Zreszta teraz nie ejst az taki wielki koszt tego mleka bo dzieci wiecej jedza posiłkow a mleka mniejwiec chyba razcezj zostane przy tym bebilonie. a własnie bedziecie zmieniac na nr 3 ? czy na dwójce tez ,mozna jechac?
u mnie jest tak pobudka o 8 z reguły . Dziaij akurat o 8:40 bo od 6 balował i nie mógł zasnac. No i rano sniadanie czasem mleko a czesciej kanapki z serkiem/jajecznica 2-3 godz i jest obiad z reguły 190g a czasem wiecej za 3-4 godz jest jogurt piątus, bieluch albo bakoma, deserek owocowy. Czasem wytrzymuje na tym i kąpiel jedzenie i spanie a czasem daje mleko ale w zaleznosci ile czasu do kąpieli jak ze 2 godz to daje 150ml a ja ze 3 to 180ml . No i kąpiel 210 ml + 6 miarek kaszki/kleiku i w nocy nad ranem ok 4-6 210ml mm i tylew miedzyczasie potrafi wypic 2 niekapki wody z sokiem cos koło 350ml/250ml
maja pojemnosc
no i tez biszkopty, chrupki.
W godzinach nie rozpisze bo u nas rózne pory jedzenia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 17:59
Kubuś
-
U nas o 9 mleko 210 od 11-13 drzemka. O 13 obiadek 15.30-17 drzemka. 17 mleko 210 i o 21 mleko z kleikiem 240. Pomiedzy czasami chrupki, jakiś owoc albo trochę jogurtu ale niezbyt chce jeść. No i w ciagu dnia wypija jeszcze ok 200 ml wody z sokiem.
-
aa wczoraj hitem było jak kuba mi zasnął podczas jedzenia obiadu na krzesełku do karmienia
o ja teraz zmierzyłam te niekapki i jestem w szoku. Do spania w dzień potrafi wypic cały niekapek 360mljeju szok
https://www.youtube.com/watch?v=IdxQW3jqYtA
ładna piosenkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 18:18
Kubuś
-
nick nieaktualny
-
My dzis robiliśmy gołąbki i mała sie zajadała nawet, pozniek jeszcze te placuszki serowe z ala'antkowego
chce po roku ograniczyć karmienia w dzien tak zeby do mojego pójścia do pracy pila cyca juz tylko rano i po moim przyjściu mysle ze spokojnie jest do zrobienia
ze stałych daje rano piętkę jak jemy śniadanie potem po drzemce kaszka z owocami, pozniej wspólny obiad i 3 podwieczorek owoc jakis lub jogurt/bieluch (raz wchodzą posiłki raz nie, ale schemat jest zachowany).
Te chrupki cholerne mnie wykończą, bo kak daje obiad to widzi nawykach paczkę i tylko palcem pokazuje że chce krzyczy am i obiadu nie chce, wiec musiałam schować i musze oduczyć ją, dzis och nie było a dalej sie rozgląda szuka i krzyczy...koniec, detox
Dzis przyszły kulki do basenu i hustawka wszystko sie bardzo podobało, pol dnia przesiedziała w basenie, a podczas hustania śmiała sie w głos takze polecamniestety huśtanie było po jedzeniu i sie ciut mocniej udało...na przyszłość bedziemy siadać przed obiadem
-
Hej dziewczyny.
Mam nadzieję że u Was wszystko ok. Normalnie brakuje mi czasu by siąść i spokojnie poczytać. Wieczorami pranie sprzątanie itd.i tak leci tydzień za tygodniem.
Odnośnie posiłków to u nas teraz tak :
Około 5-6 rano oraz 10.00 mleko max 150
Około 13.00 kaszka z miseczki
Około 16.30 obiad zazwyczaj zupki
Około 19.30 kaszka z miseczki zjada nie zbyt dużo i zawsze tak dorabia jeszcze 120 ml mleka.
W nocy 1-2 mleko 150 ml
W między czasie oczywiście picie i jakieś przekąski. Tak w ogóle to mały glodomorek mi się zrobił. Wszystko chce jeść to co my
-
Hej,
Dzieki za wszystkie mile slowajakos mlody byl bardzo absorbujacy, z reszta jest mi juz ciezkawo i jego drzemki wykorzystuje na wszystko i na spanie, dlatego net poszedl w odstawke. I wlasnie wrocilam ze szpitala, lezalam jeden dzien i wyszlam na żądanie. A zaczelo sie od zatrucia pokarmowego, wymioty, biegunka i potem skurcze. Myslalam ze ucichna, ale po dwoch godzinach pojechalam na ip, mialam robione ktg i to stawianie sie macicy a sluchajcie co rowne 4 minuty!! No bylam pewna ze to skurcze. Dostalam kroplowy, na usg wyszlo ze Leon juz duzy i ze moze byc styczniak, siedzi juz nisko i czuje to niestety, ten okropny ucisk na kość lonowa, eeech. Takze dzis jestem flak.
Roczek u nas rodzinnie, najblizsza rodzina i chrzestni, nie robilam zadnych dekoracji, tylko zamowilam piekny tort, dmuchalismy wszyscy razem. Widze ze wy tutaj bardziej sie zaangazowalyscie w tematyke urodzin, super!
I nasz rozklad dnia
8 mleko 210
11 male conieco, typu chrupki, owocki
12:30 210 mleka na spanie
Spi 2 godziny
15:30 obiadek
18:30 kaszka i tubka owockow
20:00 210 mleka
Od czwartku jestesmy na bebilon 3, po bebilonie 2, bardzo male roznice w skladzie a cena 7-8 zl na opkaowaniu mniej. Obylo sie bez problemu przy przejsciu, jeden dzien mieszalam 2 z 3.
Moge Wam tez doradzic suchy basen z pileczkami Minibe, fantastyczna sprawa. Dostal od nas na urodziny. Meeega radosc, siedzi w nim codziennie, cieszy sie w glos. -
My mamy basen taki składany do tego kupiłam 200 kulek. Mąż oczywiście że co najmniej drugie tyle trzeba kupić. Dobrze ze tego nie zrobilam. Raz ze Igor noe bardzo lubi w nim siedzieć a dwa ze codziennie trzeba tr kulki zbierać bo wyrzucanie ich to mega fun
-
Moj to sie zrobił żarłoczek. Niedość ze je swoje to jeszcze za moje sie zabiera, jak widzi talerz to sie trzęsie, a jak jest ciasto to mnie nie odpuszcza. Juz wiem co Vayn przeżywałas z Pola. U nas mńiej więcej wyglada to tak
8-8:30 kaszka na 120ml mleka lub omlet, jajecznica, kanapka
9-9:30 cyc
Drzemka
12:30-13 obiadek
15 owoce
Drzemka
17 cyc
19 kaszka na 100 ml mleka
I cyc na spanie, w nocy oczywiście tez jest cyc
Z niekapka wypija150ml herbaty plus woda, ale tej wody to juz rożnie. Patrząc na ta rozpiskę to na okrągło je, ale porcje nie sa zbyt duże.
-
My mamy kulki dopiero pierwszy dzien, wiec jeszcze nie wiem co bedzie dalej. Ale i tak sukces, ze zainteresował. A kulki tez wypadają jak wchodzi wychodzi z niego plus pare wywaliła, ale mi tam nie przeszkadza zbieranie, bo i tajna koniec dnia wszystko jest wywalone ze skrzynek to pozbieram przy okazji i kulki. Tysia many ten sam, ostatnio gdzues u Ciebie na zdjęciach widziałam jak Gabi w nim siedziała
przestanie interesować to składam basen i wyciągnę znow za jakos czas.
-
Tez ni ostatnio chce wszystko co my jemy, standardowo wyciąga smoka i rzuca go gdzues i am głośno i dosadnie krzyczy...nie ma szans przy niej cos zjeść...ostatnio placek stał na stałe u taty to koniec musiała spróbować i trzeba było schowa. Bierze kawałek idzie i wraca po chwili po kęs i znow sobie idzie o tak w koło, takie jedzenie to jej odpowiada byle by nie siedzieć w krzesełku. Nawet kawałek ciasta z pizzy dac musiałam bo żyć nie da
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 22:21