X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie bardzo znam te kopniaki, bo była głowa w gorze i siedziała po turecku. Poza tym nie ruszała sie jakos bardzo intensywnie, a teraz za to szatan!

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to cudownie <3

Nie nadrobie Was dziewczyny, nie mialam kiedy pisac ale podczytuje!
    U nas zmiany w karmieniu. W dzien je po przebudzeniu (tak ok 5) po czym jeszcze zasypia, potem je sniadanko kolo 8-9 kaszke, potem normalnie zupe z nami, obiadek jakis, jakas przekaske, ok 16 moje mleko, potem kolacja jakas i na noc moje mleko. Czyli sa zasadniczo 3 karmienia plus nocne jesli sie obudzi, a ostatnio budzi sie raz, dwa. MM pic nie chce ;/ ale je duzo kaszek.
    Moje piersi odczuwaja zmiany, sa ciezkie i bola :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MM nie chce Myszko bo mamusine lepsze:)
    Ja tez nie uwazam by nauka dziecka byla tresowaniem. Ja z Jagoda duzo sie bawie,turla do mnie pulke,slonia mi pipycha a ja jej z powrotem a jak gotuje to ona siedzi na podlodze i jej pokazuje,tlumacze, o warzywach,kolorach,daje garnek,lyzke,systematycznie z nia powtarzam to juz wie np gdzie garnek a gdzie lyzka wazowa. To troche taka nauka zycia przez zycie jak u Marii Montessori:) i nie uwazam tego za tresure.. Przeciez gdybysmy dzieci nie uczyly,nie mowily do nich,to nic by nie umialy.. W ciszy sie dziecka nie wychowa..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam filmiki ponagrywane jak Igor od 8 miesiąca się rozpychal. Normalnie całą nogę mi przez brzuch wypychal i bolało to niezmiernie ;)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho Lexi! Jak się mój niemąż dowie to mi każe byc znowu w ciąży! On taaaak na to czekał cały czas. Żeby Miechu szkite pokazał przez brzuch... Koszulkę mi nawet kupił z odciskiem. A ten nic, ciagle w pozycji Zen. Jedynie co sie przelewał. Potem nogi Krzywe miał po urodzeniu i do tej pory lubi pozycje kwiatu lotosu :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziennik polski 24 jest informacja o pieluszkach Dada z Biedronki. Producent zaleca wyrzucić pampersy bo zawierają szkodliwy alergen. Dzieci mają jakieś krosty i wysypki. Nie potrafię wkleić linka bo piszę z telefonu...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta to wrzuc link z kompa. Szukam i nie mogę takich informacji znalezc. Bez linka popierającego twoje słowa możesz tylko narobic paniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 04:56

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga druga sprawa ze przytylam wtedy tylko 7 kg z czego polowa to moje dziecko a wyglądałam jakby mi ktoś brzuch doczepil. Jak mi Niunia pokazali to nie mogłam się nadziwić jak on mi się tam zmieścił. No i miałam mało wód plodowych.

Teraz przybrało mi się parę ładnych kilo więc już może nie być tak spektakularnie. Brzuszek w 10 tyg wygląda jak z Igorem w co najmniej 16. :P Mąż się pyta czy bliźniaków tam przypadkiem nie ma :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziennikpolski24.gpe.pl/biedra/pieluchy-dada-z-biedronki-powoduja-wysypki-i-alergie/

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie lepiej nie używać dopóki nie zrobią szczegółowych badań

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi pokazuj brzunia co jakiś czas ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to kase powinni ludziom oddac bez wzgledu na to czy maja paragon czy nie. Wiadomo przeciez ze dada to tylko biedronkowe

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,skad ten przepis ze urlop okolicznosciowy tez nam przysluguje??? Po macierzynskim

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ciekawe co z tymi pieluszkami...moze dlatego tak przecenili zeby sie ich pozbyć? Jak tak to podłość
    A dada nie maja jeszcze w drogeri Hebe?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli należny się każdemu po urodzeniu dziecka, a że kobieta nie ma jak wcześniej go wziąść to dostaje po macierzyńskim/rodzicielskim - są wyroki sądu które o tym mówią. A sam urlop to chyba jest z rozporządzenia o urlopach okolicznościowych itp juz nie pamiętam jak się to nazywało, ale nie ma wprost przepisu że po urlopie mac. jest tylko te wyroki sadu.

My na 12 do lekarza bo oczy ropieją masakrycznie, pewno ma zapalenie spojówek, całą noc się budził non stop i kwilił.

a ja wczoraj zakupiłam bilety na Cypr na wielkanoc i lecimy na tydzień z 2 babciami więc sobie sami pochilujemy trochę jak będą 2 opiekunki :D czaiłam się juz jakis czas na bilety, a wczoraj taniutkie były 400zł od osoby

tulipanna, tysiaa93, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja też mało przytyłam w ciąży - 9kg. Jak urodziłam to miałam siebie mniej niż przed ciążą. teraz nabrałam z powrotem i pewnie w drugiej też przytyje ogromną ilość.

W ogóle boję się coraz bardziej drugije ciąży. Że właśnie będzie odwrotnie. Utyję, zbrzydnę i będę się źle czuła. Albo jeszcze, że skoro teraz Misza taki idealny to drugie będzie brzydkie i grube i nie będzie spać. Taka schiza.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D tobie to dobrze. A skoro już tak dużo was jedzie to może i mnie weźmiesz? Będziesz miała z kim poleżeć w basenie i drinka pić a chłopcy będą się mieli z kim bawić :)

d84 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie poduszki dla swoich maluchów? Wiem, ze nie powinno się, ale teraz jak był chory i źle mu się oddychało to jakiegoś takiego plaskacza mu podłożyłam. Jest to stary becik jego tatusia, za którym ten tęskni i muszę mu go oddać i tak się zastanawiam czy nie kupić poduszki małemu. Ale nie wiem czy klin czy taką specjalną płaską...

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga gdzieś się wciśniesz dawaj, ale ja nie z tych co nad basenem leżą ja na wakacjach zawsze chodze i chodze i aktywnie spędzam i małego do tego przystosowujemy, póki sie mieści w nosidełko i je lubi jest ok, ale na wiosnę pewnie już będzie dreptał.

Ja mam te dady premium filetowe i w sumie moje ma dość długo wysypki potem nie i tak w koło ale to chyba od jajka, a teraz myśle może to pieluchy ale akurat tyłka nigdy mu nie wysypało tylko plecy i nogi

Poduszkę mamy z tych płaskich, a jak śpi nie w swoim łóżeczku to zawsze się wdrapie na poduszkę męża

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli niekoniecznie chca sie pozbyc. Dada co jakis czas przeceniania. Póki co Kuba po niej nic nie miał. Może niech wypowiedza sie osoby które ostatnio kupiły fioletowe i juz icg zaczeyły uzywac i czy faktycznie uczulaja. Ostatnio Brusia napisała , że Jasiek ma po dadach czerwoną pupe. Może ta sseria wyszła nie bardzo . Aaa zreszta nie wierze ze w innnych pamersach nie ma alergenów. Przeciez nie kazde dziecko może uzywac wszystkich pampersów. NIekótre uczulaja a niektóre nie.
    A miałam dzisiaj kupic. Póki co sie wstrzymam i zobaczymy jak te badania wyjda :)

pisza tak: "Natomiast jeden z anonimowych dermatologów wypowiedział się na temat obrażeń dzieci, iż są to ewidentne objawy alergiczne." nie myslicie ze dziwne jest to , że nie ma wymienionego imienia i nazwiska tego dermatologa?

No a nie myslicie że to konkurencja? jakby nie patrzec dada cieszy sie duzym zaufaniem i ceny tez niskie?

Ja przytyłam ze 12 kg chyba albo ciut wiecej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 09:39

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 2399 2400 2401 2402 2403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ