X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia no pewnie ze powinno się spedzac czas z dzieckiem i uczyć pewnych rzeczy ale troszkę moim zdaniem mija się z celem jeśli maluch sie nie potrafi jeszcze skupić. No i nic na siłę. To nie może być trening :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Blanka sama się bawi dość długo jedną zabawką, czasem nawet i pół godziny, a czas można spędzać w różny sposób, ucząc - żeby była najmądrzejsza na świecie, albo tuląc i się wygłupiając żeby była najszczęśliwsza na świecie, a jak będzie miała być mądra to i tak będzie. Takie jest moje zdanie. Einstein nie miał huli - kuli :) :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D no z tymi książeczkami to tak jest. Takie małe dziecko ma bardzo krótki czas skupienia. Dlatego to nie lekcja tylko taka zabawa. Powtarzalność.

Natalica a ty już taka radykalna :) Trochę to brzmi, że skoro już uczę to znaczy, że moje dziecko będzie nieszczęśliwe? Jakoś personalnie to chyba odbieram. bo skoro ja uczę to skazuje na nieszczęśliwość? I pewnie - my nie mamy tryliarda zabawek - wystarczy wykorzystać nawet przedmioty użytku codziennego. Tak samo mamy zabawy edukacyjne jak i zwykłe tarmoszenie się po łóżku.

tulipanna lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Baga nic na sile, na zasadzie powtarzalności i nie wydaje mi sie zeby przez to ze robi papa albo pstryka światłem była nieszczęśliwa. Zazwyczaj wręcz przeciwnie ma radochę przy tym. A skupienie wiadomo, ze nie skupi sie na dluzej niz minuta i to wystarczy, za jakis czas znow próbujemy. A jesli ktos uważa ze to bez sensu tak "szkolić" to przeciez nie musi tego robic. Koniec kropka :)

D kredki stożkowe wpisz sobie na Allegro, troche kosztują, ale widziałam jak dziecko ze stycznia malowali nimi kreski. Moja to by chyba di buzi brała...

tulipanna lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kredki kupiłabym już. Ale tez mnie powstrzymuje fakt, że je zje. Choć w umie moznaby zabawę nadzorować. Ale niemąż mnie powstrzymuje :) ja uwielbiam malować, rysować, wszelkie prace ręczne. Mój tata jest artystą. Chciałabym zobaczyć czy moje dziecko coś z tego odziedziczy.... Bo jak na ścisłości pójdzie to będzie przekichane. Ja nawet tabliczki mnożenia nie znam :(

tulipanna, Kri lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga u mnie matma tez katastrofa :D

A ja uważam , że mając jedno dziecko mozna mu poswiecic mnóstwo czasu ale majać juz wiecej niz jedno to mi sie wydaje ze mogło by byc ciezko siedziec i sie z nimi bawic, uczyc. No i tez mi sie wydaje , że ciagłe spedzanie czasu z dzieckiem np na podłodze może prowadzic do tego , że samo sie nie bedzie poźniej bawic a to juz lipa znam taki przypadek. Dziecko 3 letnie a samo sie nie umie bawic bo zawsze mama sie bawiła. Nie mówie , ze to źle ze ktos siedzi non stop z dzieckiem ale uważam ,że rozsadek trzeba miec :)
    u mnie Kuba duzo czasu spedza na bawieniu sie samemu .

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee tam non stop siedzieć to bym oszala :) ale przyznam sie bez bicia ze lubie z klocków pobudować :)

Tusiaa, tulipanna lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga a te kredki to jakia maja konsystencje w sensie da sie odgryźć/złamać kawałek tak jak świecowe?
    Ja to jestem typowy umysł ścisły, mąż juz marzy ze odziedziczy po nim "fach" :P ake kredki to chyba kazdy z nas lubił za dziecka :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety ni trzymałam w ręku pojedynczej. Tylko całe opakowanie. Ale chyba jak to kredki niestety kruszą się i dadzą odryźć :( choć pewnie skoro dla takich małych dzieci to sa nietoksyczne. Te co ja widziałam u nas w papierniczym mają znaczek 1+

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez śnie siedzę na dywanie cały czas. Wszystko wychodzi naturalnie podczas całego dnia, na dywanie prawie nie siadam i mała potrafi sie zając sama sobą, ake zamiast zabawek to interesuje die wszystkim czego bobas nie powinien sie tykać ;) ostatni hit to drzwi

Tusiaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tak napisałam, że na dywanie :D chyba wiadomo o co chodzi :P

hmm.. mysle , że farby dzieci lubią jeszcze lepiej :D i przy okazji pół domu wymalowanego hehe

aaa Kuba ma ostatnio faze gryzienie ! juz mnie pare razy mega ugryzł :( a jak ja pisknę to on powtarza heheh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 20:24

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem o co chodzi Tusia ;) jak Kubus ma ząbki to pewnie niezłe zabili :D
    A na farby tez w koncu przyjdzie czas, ostatnio koleżanki rok starsza coreczka widziałam zdjęcie na fb żeglowała rączkami czyli nie długo nam zostało do tego patrząc jakbren czas szybko leci :D

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ja dzisian po raz pierwszy zrobiłam kisiel z mrożonych malin :) dodałam biszkoptu do niego i Kubunio wcinał :D

Moje zupki z reguły wygladaja jak drugie danie . Prawie zawsze mi wychodza za geste. Mięsko blenduje zawsze bo sie boje ze sie zakrztusi nim. A tak to widelcem rozgniatam. Ryz daje cały, makaron tez traktuje widelcem a i pomidorki na zupe pomidorowa tez blenduje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 20:40

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie po raz pierwszy udało mi się tak wyraźnie złapać serducho fasoli. Słuchaliśmy z Mężem jak zauroczeni <3

Bruśka, Tusiaa, Zosia_wop, natalica06, tysiaa93, dana222, szara myszka, tulipanna, vayn, d84, Mamusia_synusia, Kri, Mila920 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi zazdraszczam :-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juppiiiii. Wiadomość dnia! Ścisnęło mnie w gardle aż :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Lexi :) teraz serduszko a poxniej niewinne kopniaczki :) ale mi tego brakuje.

http://www.na-macierzynskim.pl/kiedy-dziecko-zasnie/

haaa ja tak czasem mam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:48

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści!!! Az sie łezka w oku kręci chlip chlip ;)

Oj przepraszam za błąd :P juz poprawiony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 22:07

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mi też tego brakuje, ze względu na to wiercenie non stop mogłabym być w ciąży :D

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to prawie nie wiem jak to jest. Leniuch w brzuchu ---> leniuch teraz :P Musiałam leżeć po jedzeniu i liczyć prawie na siłę. Śpioch :)

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2398 2399 2400 2401 2402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ