X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szumis działa non stop, zaglusza szczekanie psa itp, i jest ciągle miętolony :) Karuzelę mamy z prorektorem i wieczorami jest używana, lubimy łapać gwiazdki :D

Tez mam zachcianki haha, znalazłam dzisiaj loda w zamrazarce i pochlonelam go tak szybko, jakbym nigdy nie jadła :P

Wieczorem był u nas nowy ksiądz po kolędzie, śmieszny facet mimo ze to ksiądz :P Gabrysia mimo różowych portek została wzięta za chłopczyka :D osobiście do ręki dostała obrazek święty, ucieszyła się i id razu pogniotla haha, trafił do pamiątkowego pudeleczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 21:54

Moniaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Sophie byla hitem w wózku jak jeździł bez rękawiczek, teraz nie mam jak jej trzymać a w domu sie nią nie interesuje. Karuzele 2 rozwalił, wiec juz żadnej nie wieszam na lozeczko. Do spania włączam mu melodyjki na niani i projektor, juz mi od tych melodyjek głowa puchnie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana dziwię sie ze nasza karuzela jeszcze działa bo z całej siły ciągnie za sznurek na którym wiszą miśki i trzesue całym sprzętem :P mały psujek niepsujek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 21:57

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa u nas to samo :D mam obawy , że plastik w końcu złamie :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri Tobie chodzi o ten poddupnik do noszenia malucha? Ciężko mi takiej wygięte chodzić. Uważam za super sprawę aby z auta wyskoczyć na chwile do piekarni czy do sklepu. Nie wszEdzi chce mi się wózek wyciągać
    Ja zamówiłam sobie taki.

Baby Carrier 2015 New Design Waist Stool Walkers Baby Sling Hold Waist Belt Backpack Hipseat Belt Kids Infant Hip Seat BB0002
    http://s.aliexpress.com/JVbeIr6B
    (from AliExpress Android)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh tak mnie boli brzuch ze spać nie mogę, w dodatku plecy bola tak jakbym miała bóle krzyżowe podczas porodu, masakra. To będzie ciężki dzien

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wieczorem 38,1 a rano 38,9 jedziemy na nurofenie. Jest pogodny i żadnych innych objawów nie ma. Zobaczymy co dalej i najwyżej jutro do lekarza.

Monia jak ci to dojdzie daj znać czy fajnie się używa.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D, może ząbki?

Zosiu, napisałam do Ciebie na priv, więc zerknij jak będziesz mogła ;)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie zęby, mąż dzwonił że w jednym z miejsc gdzie pracuje wszyscy maja chore dzieci i jest jakiś wirus 3 dni gorączki i nic więcej więc obstawiam że to to.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ten wirus byl tydzień temu u mnie na śląsku. Wysoka gorączka, ktora ciężko zbić. Brak innych objawów.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech ten dzień się kończy już. Od rana kłótnia z synem bo kupa była ale w pieluszcze a siedział rekordowo 30 min. Coś mu się przestawilo w pospuechu siebie ogarnialam i śniadanie jemu robiłam bo ja nie mam co zjeść bo wczoraj nie chciało się po piewywo iść a mąż robiąc kolacje nie wyjął nic z zamrażarki. N śniadanie miałam baton musli i miete ale mięta została na kocu kanapie i podłodze. Bo jasiek pił i tak się kiwal że by spadł a matka refleks do dziecka ma ale kubka już nie. Więc kolejna pralka chodzi. Dziś spał cała noc o pierwszej raz stekbal ale spał mąż do pracy wstJe o 4;30 pytam czy go karmil moqi że nie a ja już w głowie że coś mu się stało że nie wstał zajrzał i mówi że śpi ale ja już jak wariatka nie spalam wstał przed 6 dostał mleko i pospal do 7;20 a ja czuję się jakbym węgiel przerzucala. Tak mi wole na szyji wyszło że masakra.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D u nas to w sylwestra było a dziś u kuzynki mała ma ponad 38.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

image.jpg

image.jpg
    Paczcie! Wlasnie odebralam z poczty pierwszy prezent urodzinowy Jagody. Mojego taty siostra przyslala i nawet nic nie powiedziala,ze cos wysyla. Attiapasy oryginalne. Ale z bluzka to zaszalala. Bluzka jest na 122-128 (7-8 lat) Na bank myslala ze to sukienka i bedzie na lato dla Jagody. Sama wnukow nie ma,w rodzinie tez maluchow brak i sie walnela...zastanawiam sie czy butki beda dobre, niby to M (109-115 mm) ale mi cos malo wygladaja. I co zrobic? Glupio tak poprosic by wymienila,nie? Do tego nie zapraszalismy ich na urodziny bo zaprosilismy tylko mlodych (dwie corki cioci) i troche mi glupio teraz... A mamy 2 pokoje mieszkanie i nie zmieszcze tylu gosci.. Jak wybrnac?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie słodkie te buciki. Tuli może zadzwoń i podziekuj. No nie wypada prosić o wymianę może buciki już dobre. Chyba że powtora imprezy ale poprostu teraz zaproś na ciasto i tyle a skoro córki zaprosilas to chyba wie o co kaman. a impreza przed Wam to trudno ciasno ale wszyscy będą jeju przepraszam ja dziś Total bez ładu i składu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D,yo jakby 3-dniowka... Z wysypka podobno jest roznie,nie zawsze sie pojawia

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu,ale one chyba za male beda.. 11,5 cm to niedawno mierzylam jakies 2 mce temu noge i bylo 11 cm...sa piekne... I drogie...wiec szkoda zeby byly za male...co tu z tym zrobic... Wiem ze nie wypada prosic o wymiane... Do bluzki za 6 lat dorosnie,ale butkow szkoda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 10:46

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli Polka też dostała prezenty od osób których ja nie zaprosiłam bo też mamy mieszkanko 2 pokojowe. BYło 15 gości i uważam że i to tak o 10 zadużo :)
    Za prezenty pięknie podziękowałam i zaprosiłam w innym terminie na kawkę, albo mówiłam że my przyjedziemy.

Dużą Jagódka ma stópkę, ja mierzyłam Polce to ma 11 cm czyli wychodzi że już powinna mieć rozmiar 20. Mamy kupione piękne sandałki na lato ale rozmiar 21 kupowałam i boję się, że Polka z nich wyrośnie do lata.

Podałam wczoraj 1 dawkę antybiotyku i co, i dzisiaj paskudny kaszel słychać że się coś odrywać zaczyna. Także dobrze że dostała antybiotyk dopóki się jeszcze jej całkowicie nie rozłożyło.
    Dzwoniłam odwołać szczepienie... no dziewczyny milion pytań A DLACZEGO? A NA KIEDY PANIĄ ZAPISAĆ? To jak pani będzie po kontroli to proszę od razu dzownić bo zwlekanie ze szczepieniem nie jest dobre.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli no zaprosić w innym terminie na kawę i ciasto albo pojechać, podziękować. A z tymi bucikami to bym zadzwoniła albo do cioci albo pogadala z jej córkami jak będą i powiedziała jak wygląda sprawa. Bo jak drogi prezent to szkoda żeby się nie przydało. Ja przynajmniej tak bym zrobiła. Bo widać ze ciocia chciała dobrze.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No D właśnie na to też zapadł mój mały. Nurofen 3 razy na dobę i zimne okłady lub nawet chłodny kokon na całe ciałko, ale nie gołe tylko w cieniutkim ubranku. Niczym tej gorączki zbić nie mogłam także się przygotuj. POtem dostał wysypki.

A teraz ma na nóżce liszaj i przesuszoną skórę. Mówiłyście, że tak będzie. Smaruję olejem ze słodkich migdałów. Pomoże?

Tuli cudne te buciki <3 No nie wypada prosić o wymianę. Może sprzedaj i kup w to miejsce większe? A za prezenty podziękuj jeśli nie możesz naprawdę zaprosić już nikogo więcej. Tak jak Vayn. I na kawkę i ciasto zaproś w innym terminie. Ja chyba też bym tak zrobiła :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ja bym zaprosiła ciocie w innym terminie na ciasto. A buciki gdzie kupiła, w sklepie czy przez internet? Bo moze przesłała by Ci rachunek i sama byś wymieniła te buciki. A jak w sklepie stacjonarnym to moze sie da zamienić w takim samym sklepie ale w Twoim mieście. Ciocia chyba sie nie obrazi ze inny termin i ze chcesz wymienić, powiesz ze sie w nich zakochałaś, bo rzeczywiście prześliczne sa i nie chciałabyś zeby sie zmarnowały

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 2433 2434 2435 2436 2437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ