X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 bardzo Ci wspòłczuję... Za to ja jak na razie objawòw na szczęście nie mam poza bolącymi cyckami - nie mogę spać na brzuchu :) i nie mogę patrzeć na czekoladę (a zawsze uwielbiałam) za to słone pochłonę w każdej ilości (a nigdy nie lubiłam:) tak to się po zmieniało :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
    25.06.15 beta-HCG 9643,0 :)
  • ilka85 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zrobiłabym bete i progesteron, jeśli stanie się coś złego (trzymam kciuki żeby nie!!) to do lekarza jak pójdziesz będzie miał obraz sytuacji jakiś...

Skierka zdrówka dla całej rodzinki!!

Ja dzisiaj mam się lepiej ale boli mnie krzyż i ciągnie coś...mam nadzieję, że wyniki dadzą mi chwilę wytchnienia do jutrzejszej wizyty...:/

f2w3nafadrqkf4rw.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka zdrowia życzę całej rodzince!

Co do jedzenia to mogę pół dnia nic nie jeść, a potem nagle mnie głód łapie albo i nie. Ogólnie nie mam jakiś zachcianek jeszcze, ale przyznam że od słodkiego mnie zaczyna odpychać. Zjadłam parę razy coś w ostatnich dniach na zasadzie, bo było. Ale strasznie mnie potem zemdliło i w sumie po fakcie doszłam do wniosku, że wcale ochoty na słodkie nie miałam.

No i od wczoraj zaczęły mi się na razie lekkie mdłości pojawiać o różnych porach, najczęściej po jedzeniu.

Brzuch mnie boli, spać mi się chce, pogoda do niczego, humoru dziś mi brak... Chcę do domu!

To się wyżaliłam, a co! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 12:51

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę spać, witam w klubie ;)
    Mamy od paru dni psa i mam schizę, że będzie mu się chciało rano siku - i wychodzę z nim o 6-7 rano, chociaż wcale nie muszę :D Ale potem wracam spać na szczęście.
    Czuję się ok, pojutrze USG i dostanę skierowanie na badania. Mieliśmy jechać z rodzinką na działkę na weekend, ale jest tak ciulowa pogoda, że chyba nic z tego :(
    Mój 1,5 roczny bratanek chory, wszyscy mnie od niego izolują, żebym się nie zaraziła. Ech...

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa my widzę prawie ten sam dzień i obawiam się, że konkretne objawy dopiero przed nami :) mnie na razie mdłości dopadły raz ale takie konkretne - oby nigdy więcej :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss 3 tygodnie i dalej to samo? masakra.. ja tak zle się czuje około tygodnia, wcześniej było średnio, ale znośnie.. czyli wszystko jeszcze przedemna ehh :-) damy rade, dobrze ze popoludniu jestem w stanie coś zdziałać, 3 lipca mam obronę, kupa nauki, a zamiast się uczyć to do wc latam :-)
    A.W ja do południa nie jestem w stanie nic zjeść, za to popołudniu szukam smaku, który sprawi, że sie lepiej poczuję, bo ciągle czuje głod aż brzuch boli i zazwyczaj jest to coś słonego, ostrego, byle nie mdłego i tak samo od słodyczy mnie odrzuca, chociaż czasem marze o jakimś dobrym cieście, ale to pojedyńcze akcje :-) i nieważne co zjem to po zjedzeniu znowu mi niedobrze i muszę szybko myć naczynia, bo od samego zapachu tego co jadłam wszystko mi się cofa :-) ale mam patent, zauważyłam że jak jem powoli i nie duże ilości to jest lepiej.

Poza tym strasznie mnie suszy, ciągle bym coś piła, też to macie?:P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy konflikcie serologicznym konieczne jest podanie immunoglobuliny.
    Ja ją dostałam i po porodzie i przy poronieniu.
    Teraz najprawdopodobniej nie będzie już takiej potrzeby.

Peggy co za pieska macie?

Skierka <3

Skierka lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.W. wrote:
    Cynamonowa my widzę prawie ten sam dzień i obawiam się, że konkretne objawy dopiero przed nami :) mnie na razie mdłości dopadły raz ale takie konkretne - oby nigdy więcej :)

Faktycznie raptem 1 dzień różnicy :) I najbliższą wizytę mamy tego samego dnia :)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • A.W. Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 też obrona przede mną... A teraz w weekend sesja mi się zaczyna i jak siadam do nauki to po 15 min śpie :)
    A co do jedzenia... Wczoraj wymyśliłam sobie obiad, 1,5 godziny w garach stałam a jak skończyłam to tylko mąż zjadł bo ja już ochoty nie miałam :)

hchyyx8dalykvedv.png

23.06.15 beta-HCG 4895,0
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr jak tam w Madrycie?

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabiłam wątek. Pięknie ;)

miszkaaa lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wróciłam właśnie od ginekologa.
    zrobił wywiad, cytologię, dał skierowanie na badania, w tym na USG 14.07!!!! i następna wizyta 23.07. za miesiąc... umrę do tego czasu...
    zastanowiło go, że tak wcześnie (4 dni) przed @ wyszedł mi już pozytywny test... i pomyślał, że to może wcześniejsza ciąża, ale ja miałam bladą tą drugą kreskę i normalny okres w poprzednim cyklu, więc to chyba niemożliwe?
    albo ciąża mnoga...
    wynikami bety kazał się nie sugerować, wszystko powie USG...

oszaleję :( 3 tygodnie czekać w niepewności takiej...

może powinnam pójść do innego lekarza? i spróbować na usg prywatnie się zapisać? można bez skierowania iść? ehhh...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie na USG nie musisz mieć skierowania :) Więc jak ma Cię skręcać to jasne, że podejdź :)

Ja poszłam dokładnie w 5+0d, żeby potwierdzić że cokolwiek jest i zobaczyć czy w dobrym miejscu się zaimplementował dzidziuś :) Jedynie co zobaczyłam to pęcherzyk, bo to bardzo wczesna ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 13:58

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii ja bym uderzyła gdzieś prywatnie bo ja strasznie niecierpliwa jestem :)

Cynamonowa lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    ja pamietam ze w ciazy z Julią po niektorych badaniach ginekologicznych mialam plamienia, slyszalam wtedy bo bylam na IP ze to normalne po badaniu
    No ale ja nie miałam badań ginekologicznych ani nawet usg dopochwowego tylko przez brzuch :/

Ale nie chcę już o tym myśleć, już więcej się to nie powtórzyło od wczoraj i mam nadzieję, że nie powtórzy... może podróż, może zapomniałam o luteinie... grunt że znów czuję się tragicznie i wzdęcia mnie wykańczają...
    Odpoczywam u rodziców i muszę doczekać do 15 lipca :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak siedzę i sprawdzam sobie laboratoria. Znalazłam idealny pakiet, wszystko w nim jest co lekarz mi zapisał prócz HIV, koszt 230zł i HIV 35zł

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak siedzę i sprawdzam sobie laboratoria. Znalazłam idealny pakiet, wszystko w nim jest co lekarz mi zapisał prócz HIV, koszt 230zł i HIV 35zł

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    domii ja bym uderzyła gdzieś prywatnie bo ja strasznie niecierpliwa jestem :)

Hahaha =D To tak samo jak ja :P Teraz już rozkminiam czy sobie jeszcze w czwartek/piątek nie zrobić kolejnej bety. Tak, żeby zobaczyć czy ładnie rośnie. Bo wizyta dopiero aż za 10 dni. Jak żyć tyle czasu bez żadnych nowych wieści?! :P Nie da się =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:02

ilka85 lubi tę wiadomość

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Agnesia, no niestety takie ceny :/ ale to teraz takie większe badania, później już wybrane powtórnie będziemy robić :)
    Ja i tak nastawiałam sie na 500zł więc jestem w pozytywnym szoku! Dzwoniłam do diagnostyki babka podała mi cene ponad 300zł i powiedziała że nie opłaca mi się tego bonu dawać bo za duzo tam nadprogramowych badań mam :) idę jutro rana do Alaboratorium :D w sumie to tam tez robiłam wszystkie moje bety :)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi spróbuj prywatnie ale poczekaj jeszcze chociaż tydzień. Wtedy lekarz zobaczy pęcherzyk, bo wtedy 23 może będzie juz serduszko.

Mi test tez wyszedł 10dpo czyli tez jakies 4 dni przed spodziewana @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 14:07

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ