X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Nie kochana. U mnie nie robią tak wcześnie jeśli nic złego się nie dzieje. Za tydzień umówię się z położną i dowiem się jaki plan mają co do mnie. Ja z Uk ;)

no tak, to inna bajka.. to podziwiam za cierpliwość i wytrwałość :)
    i trzymam kciuki :*

Skierka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    no tak, to inna bajka.. to podziwiam za cierpliwość i wytrwałość :)
    i trzymam kciuki :*

Dziękuję :*
    Przywykłam do tego, ale tez nie jest powiedziane, że zaraz po spotkaniu z położną nie zrobią mi usg. Ta ciąża będzie pod mega kontrolą, więc kto wie. Prywatnie moge iść, ale nie mam potrzeby. Dziwna jestem, nie? :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Przywykłam do tego, ale tez nie jest powiedziane, że zaraz po spotkaniu z położną nie zrobią mi usg. Ta ciąża będzie pod mega kontrolą, więc kto wie. Prywatnie moge iść, ale nie mam potrzeby. Dziwna jestem, nie? :)

heheh dziwna może nie, widocznie masz duuuużo cierpliwości i spokoju w sobie ;) co jest bardzo pomocne i przydatne, szczególnie w ciąży :)

a będzie pod mega kontrolą, bo w UK tak jest czy z jakiegoś innego powodu?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:

Zaprawiona w boju ;)

Ja to jednak niecierpliwa jestem, ale pewnie w dużej mierze dlatego, że to pierwsze dziecięcie ;)

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co jest grane, ale tak sie zle czuje, a musze siedziec w pracy do 18, brzuch juz nie boli tylko plecy strasznie, ale to normalne, tylko to straszne lamanie w kosciach i dreszcze, czuje ze sie przypaletalo jakies przeziebienie bo gardlo mnie boli ehh i co robic icsc do gina?

• Cynamonowa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do giną, albo do internisty. Ja w zeszłym tygodniu jak się kiepsko czulam to skoczylam do mojego lekarza rodzinnego.

qb3ckqi1kauxi3zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    jusia, najlepiej na beta hcg i progesteron, tak jak pisałyśmy tutaj wcześniej. Stany jak w przeziębieniu też towarzyszą czasami początkom ciąży.
    Zrób badania, będziesz wiedziała na czym stoisz. Ginekolog teraz i tak nic nie zobaczy, mój doktor mówi że najwcześniej się zjawić 2tyg po terminie spodziewanej @ no chyba że będzie sie działo cos niepokojącego. Zrób test z krwi
    :)

ale mnie łamie w kościach i napiernicza gardło tak ze przełykac nie moge, chodzi o to, żeby zbadal mnie i moze zapisal jakis lek ktory mozna brac w ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te dreszcze sa okropne i przeciaga mnie w kazda strone

• pati87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    nie wiem co jest grane, ale tak sie zle czuje, a musze siedziec w pracy do 18, brzuch juz nie boli tylko plecy strasznie, ale to normalne, tylko to straszne lamanie w kosciach i dreszcze, czuje ze sie przypaletalo jakies przeziebienie bo gardlo mnie boli ehh i co robic icsc do gina?

ja uwazam ze mozesz pojsc do rodzinnego,
    albo mozesz kupic leki w aptece serii prenalen, pierwszo slysze ze ginekolog zajmuje sie chorobami typu przeziebienie i bol gardla

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj umieralam przez bol zatok, a wieczorem bol kosci,

ale dzis o niebo lepiej i chyba pomogl mi prenalen katar, co wczoraj kupilam z polecenia jednej z naszych kolezanek :)

iv09df9hp0ju3od9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Moja ciąża w lutym zaczęła się strasznym chorubskiem, ale lepiej idź do lekarza. Ale to beta hcg też zrób.

no dzis tej bety nigdzie nie zrobie, u mnie nie ma popoludniowego laboratorium ehh dzis mojego gina i tak nie ma, jest jutro a do innego raczej nie bede sie wybierac, zrobie rano bete i po poludniu do gina, chyba ze chorobsko sobie pojdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    ja uwazam ze mozesz pojsc do rodzinnego,
    albo mozesz kupic leki w aptece serii prenalen, pierwszo slysze ze ginekolog zajmuje sie chorobami typu przeziebienie i bol gardla

jak bylam z pierwszym w ciazy to normalnie mnie zbadal, mialam zapalenie oskrzeli i zapisal antybiotyk, gin najlepiej wie co przepisac w ciazy, przeciez zanim zrobil specjalizacje ginekologa najpierw musial uczyc sie jako lekarz ogolny :)

• pati87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    pati87, jeszcze 2 dni do wizyty :D
    juz mam powoli stracha przed wizyta, bo u mnie to troche wczesnie bedzie bo 27dpo,
    ale nie chcialam czekac do 7.07 jak wroce z urlopu

widzialam ze troche sie nas nazbieralo na 25.06 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 15:28

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Iriss a ty w ktorym dpo bylas na 1 USG i co zobaczylas?
    moj gin niby ma dobry sprzet USG

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Będzie dobrze, sprawdzisz czy ciąża jest dobrze umiejscowiona i czy wszystko jest jak powinno :)
    Bez stresu :)

ciekawe czy uslysze serce... na tej wizycie

iv09df9hp0ju3od9.png

• Myszusia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny ;) Czy mogłabym do Was dołączyć? :) Termin porodu również mam na luty :)

❤❤
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, zobaczyć może i zobaczysz, ale na słuchanie za wcześnie... tak mi się wydaje..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszusia wrote:
    Witajcie Dziewczyny ;) Czy mogłabym do Was dołączyć? :) Termin porodu również mam na luty :)
    zapraszamy :)

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Pati, zobaczyć może i zobaczysz, ale na słuchanie za wcześnie... tak mi się wydaje..
    mi wystarczy jak zobacze bede bardzo szczesliwa, najwyzej na kolejna wizyte umowie sie na termin po urlopie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 15:34

iv09df9hp0ju3od9.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Byłam 29dpo, 5t3d bo owulacja u mnie wcześnie w 11dc była :)
    i widziałam pięknego fasolka 3,3mm :D z maleńką pikająca kropeczką :D
    Już się nie moge doczekać czwartku, aż zajrzymy do lokatora i tym razem zmierzymy tętno itp :D.

o, to jest i nadzieja dla mnie, bo mam pierwsze USG 5t2d i u mnie też wcześnie owulacja i wszystko :) fajnie... odliczam!

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ