Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skierka wrote:Nie kochana. U mnie nie robią tak wcześnie jeśli nic złego się nie dzieje. Za tydzień umówię się z położną i dowiem się jaki plan mają co do mnie. Ja z Uk

no tak, to inna bajka.. to podziwiam za cierpliwość i wytrwałość
i trzymam kciuki :*
Skierka lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:no tak, to inna bajka.. to podziwiam za cierpliwość i wytrwałość

i trzymam kciuki :*
Dziękuję :*
Przywykłam do tego, ale tez nie jest powiedziane, że zaraz po spotkaniu z położną nie zrobią mi usg. Ta ciąża będzie pod mega kontrolą, więc kto wie. Prywatnie moge iść, ale nie mam potrzeby. Dziwna jestem, nie?
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
Skierka wrote:Dziękuję :*
Przywykłam do tego, ale tez nie jest powiedziane, że zaraz po spotkaniu z położną nie zrobią mi usg. Ta ciąża będzie pod mega kontrolą, więc kto wie. Prywatnie moge iść, ale nie mam potrzeby. Dziwna jestem, nie?
heheh dziwna może nie, widocznie masz duuuużo cierpliwości i spokoju w sobie
co jest bardzo pomocne i przydatne, szczególnie w ciąży 
a będzie pod mega kontrolą, bo w UK tak jest czy z jakiegoś innego powodu?
-
Skierka wrote:Dziękuję :*
Zaprawiona w boju
Ja to jednak niecierpliwa jestem, ale pewnie w dużej mierze dlatego, że to pierwsze dziecięcie
-
nick nieaktualnynie wiem co jest grane, ale tak sie zle czuje, a musze siedziec w pracy do 18, brzuch juz nie boli tylko plecy strasznie, ale to normalne, tylko to straszne lamanie w kosciach i dreszcze, czuje ze sie przypaletalo jakies przeziebienie bo gardlo mnie boli ehh i co robic icsc do gina?
-
nick nieaktualnyIriss wrote:jusia, najlepiej na beta hcg i progesteron, tak jak pisałyśmy tutaj wcześniej. Stany jak w przeziębieniu też towarzyszą czasami początkom ciąży.
Zrób badania, będziesz wiedziała na czym stoisz. Ginekolog teraz i tak nic nie zobaczy, mój doktor mówi że najwcześniej się zjawić 2tyg po terminie spodziewanej @ no chyba że będzie sie działo cos niepokojącego. Zrób test z krwi

ale mnie łamie w kościach i napiernicza gardło tak ze przełykac nie moge, chodzi o to, żeby zbadal mnie i moze zapisal jakis lek ktory mozna brac w ciazy -
nick nieaktualny
-
jusiakpp wrote:nie wiem co jest grane, ale tak sie zle czuje, a musze siedziec w pracy do 18, brzuch juz nie boli tylko plecy strasznie, ale to normalne, tylko to straszne lamanie w kosciach i dreszcze, czuje ze sie przypaletalo jakies przeziebienie bo gardlo mnie boli ehh i co robic icsc do gina?
ja uwazam ze mozesz pojsc do rodzinnego,
albo mozesz kupic leki w aptece serii prenalen, pierwszo slysze ze ginekolog zajmuje sie chorobami typu przeziebienie i bol gardla -
ja wczoraj umieralam przez bol zatok, a wieczorem bol kosci,
ale dzis o niebo lepiej i chyba pomogl mi prenalen katar, co wczoraj kupilam z polecenia jednej z naszych kolezanek
-
nick nieaktualnyIriss wrote:Moja ciąża w lutym zaczęła się strasznym chorubskiem, ale lepiej idź do lekarza. Ale to beta hcg też zrób.
no dzis tej bety nigdzie nie zrobie, u mnie nie ma popoludniowego laboratorium ehh dzis mojego gina i tak nie ma, jest jutro a do innego raczej nie bede sie wybierac, zrobie rano bete i po poludniu do gina, chyba ze chorobsko sobie pojdzie -
nick nieaktualnypati87 wrote:ja uwazam ze mozesz pojsc do rodzinnego,
albo mozesz kupic leki w aptece serii prenalen, pierwszo slysze ze ginekolog zajmuje sie chorobami typu przeziebienie i bol gardla
jak bylam z pierwszym w ciazy to normalnie mnie zbadal, mialam zapalenie oskrzeli i zapisal antybiotyk, gin najlepiej wie co przepisac w ciazy, przeciez zanim zrobil specjalizacje ginekologa najpierw musial uczyc sie jako lekarz ogolny
-
juz mam powoli stracha przed wizyta, bo u mnie to troche wczesnie bedzie bo 27dpo,Iriss wrote:pati87, jeszcze 2 dni do wizyty

ale nie chcialam czekac do 7.07 jak wroce z urlopu
widzialam ze troche sie nas nazbieralo na 25.06
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 15:28
-
Iriss wrote:Będzie dobrze, sprawdzisz czy ciąża jest dobrze umiejscowiona i czy wszystko jest jak powinno

Bez stresu
ciekawe czy uslysze serce... na tej wizycie -
mi wystarczy jak zobacze bede bardzo szczesliwa, najwyzej na kolejna wizyte umowie sie na termin po urlopiePianistka wrote:Pati, zobaczyć może i zobaczysz, ale na słuchanie za wcześnie... tak mi się wydaje..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 15:34
-
Iriss wrote:Byłam 29dpo, 5t3d bo owulacja u mnie wcześnie w 11dc była

i widziałam pięknego fasolka 3,3mm
z maleńką pikająca kropeczką 
Już się nie moge doczekać czwartku, aż zajrzymy do lokatora i tym razem zmierzymy tętno itp
.
o, to jest i nadzieja dla mnie, bo mam pierwsze USG 5t2d i u mnie też wcześnie owulacja i wszystko
fajnie... odliczam!