Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
domiii wrote:o, to jest i nadzieja dla mnie, bo mam pierwsze USG 5t2d i u mnie też wcześnie owulacja i wszystko
fajnie... odliczam!
czytalam gdzies artykul ze serce zaczyna bic okolo 21-23 dpo a jest widoczne na dobrej jakosci USG kilka dni pozniej, takze szansa u nas jest, a ktory dpo bedziesz na wizycie? -
Dziękuję za przyjecie mnie do Waszego grona

Dziewczyny chciałam zapytać czy pęcherzyk 7,2mm w 5 tc jest normalną wielością? Bo dziś moja gin trochę mnie wystraszyła.. Powiedziała, że jak ciąża będzie miała się utrzymać to się utrzyma i że to jest jeszcze mały pęcherzyk. Wiadomo, w 5 tc nie oczekuję zarodka z echem serca
chciałam się tylko upewnić. Z góry dzieki
❤❤ -
pati87 wrote:czytalam gdzies artykul ze serce zaczyna bic okolo 21-23 dpo a jest widoczne na dobrej jakosci USG kilka dni pozniej, takze szansa u nas jest, a ktory dpo bedziesz na wizycie?
27 dpo
na serduszko się nie nastawiam, ale chociaż na dobrego rozmiaru pęcherzyk
-
Myszusia wrote:Dziękuję za przyjecie mnie do Waszego grona

Dziewczyny chciałam zapytać czy pęcherzyk 7,2mm w 5 tc jest normalną wielością? Bo dziś moja gin trochę mnie wystraszyła.. Powiedziała, że jak ciąża będzie miała się utrzymać to się utrzyma i że to jest jeszcze mały pęcherzyk. Wiadomo, w 5 tc nie oczekuję zarodka z echem serca
chciałam się tylko upewnić. Z góry dzieki 
Nie wiem czy mały ale ja 1 dzien po planowanym terminie miesiaczki a 16 dni po owulacji mialam pęcherzyk 4 mm i to bylo normalne na ten okres.
-
konwalijka wrote:Nie wiem czy mały ale ja 1 dzien po planowanym terminie miesiaczki a 16 dni po owulacji mialam pęcherzyk 4 mm i to bylo normalne na ten okres.
No to oby wszystko było ok.. bo jedną ciąże w 14tc trzeba było już u mnie zakończyć z powodu wad płodu.. Chyba dlatego teraz jest taka obawa
❤❤ -
domiii wrote:heheh dziwna może nie, widocznie masz duuuużo cierpliwości i spokoju w sobie
co jest bardzo pomocne i przydatne, szczególnie w ciąży 
a będzie pod mega kontrolą, bo w UK tak jest czy z jakiegoś innego powodu?
Jest kilka powodów. Jestem diabetykiem to raz, dwa w poprzedniej ciąży miałam cholestazę (co dziwne,że dopiero w IV ciąży), stan przedrzucawkowy i podejrzenie syndromu HELLP'a, trzy ze względu na stratę córeczki, cztery bo jestem po 4 cc. W Uk generalnie opieka w ciąży wygląda inaczej, ale ja jestem zadowolona
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
No inwazjaMambella wrote:Jejkuuu czy to jakaś fala? Poszłam do wc a tam co na papierze? Plamienie ;-((( o co z tym chodzi? Wizyta dopiero za tydzien

Ale nie martw się, u mnie przeszło to i może u Ciebie przejdzie?
Jak wygląda to plamienie... ja od samego początku ciąży plamię co kilka dni... -
Cynamonowa wrote:Zaprawiona w boju

Ja to jednak niecierpliwa jestem, ale pewnie w dużej mierze dlatego, że to pierwsze dziecięcie
Ja jak zaczynałam tu I ciążę (kończyłam ją w Pl), to byłam w lekkim szoku,że pierwsze usg ok 13 tc , ale jakoś się ich tu nauczyłam. Jak w III ciąży z synkiem źle się działo, to zrobili szybciej usg i monitorowali mnie często. W ostatniej to już w ogóle opiekę miałam najlepszą z możliwych
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]

-
No u mnie wczoraj było 7+4 a na USG 8+3 więc kilka dni fasolka nadgoniłaIriss wrote:No zobaczymy co tam wyjdzie
w 5t3d miałam wg usg 6t1d 
Idę robić mężowi obiad, nie mam pomysłu ale mam nadzieję, że mnie oświeci w kuchni hehe

A ja dzisiaj obiad zrobiłam dla tatusia
Mąż jedzie na mrożonej lasagne i pizzy 
-
Iriss wrote:No zobaczymy co tam wyjdzie
w 5t3d miałam wg usg 6t1d 
Idę robić mężowi obiad, nie mam pomysłu ale mam nadzieję, że mnie oświeci w kuchni hehe
Ale wiesz co, to jakos inaczej liczą w Polsce i w Norwegii... Miałaś CRL 3,3mm i miałaś na badaniu 6+1...
Ja miałam CRL 4,6mm i faktycznie to był 6+1 i położna powiedziała że wymiar zarodka jest odpowiedni jak na ten dzień, ale nie mówiła czy wygląda na starszy czy nie ... dziwnie -
Domii w określonym dniu ciąży zarodek powinien mieć określony rozmiar.. Na tym etapie lekarz w ten sposób wylicza wiek ciąży

Przykładowo wczoraj u mnie był 7t+4d ale CRL na tyle duże, że położna określiła wiek ciąży jako 8t+3dni...
Ale moim zdaniem nie należy się tym zbyt bardzo sugerować bo to i tak jeszcze w trakcie ciąży zmieni się 100 razy
raz będzie ciąża starsza, raz młodsza, raz w idealnym wieku od OM...